2009 Nisan Anneleri

ama tabi öğrenen bebeklere aferin ve annelerin gözü aydın..18 aylıktan itibaren tuvalete gitmeye meğilli çok çocuk da var bu da normal..
tuvalet öğrenme durumu diş çıkarma gibiymiş yeni okudum bazıları çok erken bazıları geç yaparmış..4 yaşını geçmedikten sonra sorun yok hihihi :))

o çevreye bende gıcık oluyorum büyükler sürekli biz sizi 1,5 yaşında alıştırdık yok geç kaldınız yok bilmem ne..eskiden bu bezler yoktu ki..onlarda elde yıkadığından biran önce kurtulmak istemişler bezden halbuki ne kadar yanlış...melis te sinyal vermedi hiç hatta gece 2 kere bez değistirdiğimi biliyorum..bir deneyelim dedik, ve kaptı görünüyor şimdilik..sadece kaka sornumuz var gibi ama o da normal..kakalarını bir parçaları olarak görüyorlarmış bu yaşta..bizde her kaka yaptığımızda bay bay kakalar diyip sifonu melise çektiriyorum...arkadaşlarıyla oynamaya gitti diyorum...gece de 1 kere oturtuyorum o kadar..geçen karpuz çok yemişti o yüzden yapmış altına..hemen uykuda değiştiriverdim..allahtan havalar sıcak..yoksa kışın asla cesaret edemezdim..

evet bende aynı şeyi yazacaktım şimdi ki bezler çocuklar için çok rahat altını hep kuru tutuyo hiç rahatsız olmuyolar ki :)
zaten bi formülüm daha var o da sabihadan aslında :) uzun bi süre daha ela rahatsız olmazsa çünkü kaka yapınca da anne yaptım değiştir diye toplasan 5 kere demiştir öyle geziyo yani rahatsız olmuyo..
bende değiştirmiycem gezsin öyle..yani zorla bezden nefret ettiricem..ama sonuçta kararı o vermiş olacak :)

Selam kızlarr...birkaç gündür annemler buradaydı giremedim.gezdik tozduk güzel geçti

tuğba çok geçmiş olsun ameliyat kelimesi çok ürkütücü olsada bu operasyon çok kolay oluyor ve çocuk sonrasında çok rahatlıyor inşallah çabucak atlatırsınız.

tuvalet konusunda ecrin kakasını yapınca söylüyor ama tuvalete oturmayı reddediyor çişinin farkında değil henüz.bende oluruna bırakmaktan yanayım.zaten son zamanlarda o kadar yaramaz oldu ki bir de tuvalet olayıyla kendimi yıpratmaya gözüm kesmiyor.her yere tırmanıyor camları açmayı beceriyor sineklikleri sabitledik ama sonuçta incecik bi sineklik ittirse yırtılır allah korusn.hep peşindeyim hep gözüm üstünde devamlı dil döküyorum artık yoruldum

kayra saat 10. dan beri açççççççç sabahta doyası yemedi delirmek üzereyim kızlar ne zor ya çok kötü alıştırdım ben yemeği hep şamata su , biblo, mikserle yiyor şimdide hasta olduğu için hem iştahı yok hemde artık onlar ilgisini çekmiyor aç karnına uyudu tekrar ((((((((((((((((((((

bizde sabahtan beri dışardayız 1 saat oldu geleli yorulmuşum,umutla kahvaltıdan sonra parka çıkalım serinlikte dedik biz çıkmaya 11.30 oldu gölgelerde oynadı hep ama yinede kolları kızarmış kuzum benim piliç gibi olmuş koruyucu sürseydim keşke vicdan yaptım..uyuyo şimdi krem sürdüm biraz hafiflemiştir umarım acısı..çok beyaz casper gibi:)) ordan başka bi gezme yaptık beni çok utandırdı eşek öğlen uykusunu uyumadı ondanmı nedir bilmem şımardı resmen..bağ eviydi gittiğimiz yer verandada oturduk eline geçirdiğini attı bahçeye gözlük,terlik ne bulursa hiç oturamadım zaten..arabadada sızdıı kuşş:))
yerim ben onu dilli alp bıcı bıcııı eline sağlık koluna sağlıkk sevgii:))
selincim ALlah gönlünüze göre versin inş.hayırlısıysa olsun
tuğba cam kilidide taksanıza extra Allah korusun her yere yetişiyolar artık biz taktık bütün camlara içimiz rahatladı..

ısrar etme minee söylemesi kolay belki ama zaten yemiycekse yemiyo sen yıprandığınla kalıyosun..hatırlarsın belki 1 ay kadar önce umut bi gün boyunca 2 lokma yedi diye seviniyodum hastalıktan..iyileşince telafi eder annesi iştahı açılıyo zzaten hastalık geçince..düşünsene bizimde canımız hiç bişi istemiyo hastayken..

Toplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 1 ziyaretçi)

urla,ceyo16,

iyi gecelerrrrr
derya maşallahhhh size ozaman ne güzel darısı başımızaaaaaaaaa tuvalet konusu cok korkutuyor beni bakalım biz ne yapıcazzzzzzzzzz

kına gecesınden geldikkk

egeyle bi işkence ilk başta iyidi uykusuda yoktu ama mızmızdı anne anneeeeee
dedesı vardı adam kucagında taşıdı heppp anneside oynadıııı

bizim burda erkek evınden kız evine tepsi cıkar içinde cerez lokum(hamurdan yapılan ) şeker meyve v.s 10 tane cıktı davullarla oynuyor gençlerrrrr nişanlı olanlarda nişanlısına yapar yapmak istese ege davul tepsileri görüne nasıl cin olduuuuuuur

arabada gelırken sızdı kaldı yarın akaşmadan cok korkuyorum yabancının dügünü olsa takını takıp kacarsın ama kuzenımın dügünü bakalım babam bakıcak yıne herhalde

Son düzenleme:
güzel bayanlara günaydın demek istedim ..

iyi günler geçirmeniz dileğiyle by..

gunaydın..

dun kaganın ateşi çıktı ama be sucumu biliyorum..m.x dondurmaların bitanesini tek başına yedi..eline verdim hemen yanına dönup bende yiyecektım 2 dk da nasıl bitirmiş anlamadım ınanamadım boş cubugu göunce..hemen su içirdim ama yinede şişti bogazı oda ateş yaptı.. şimdi çok halsiz

selin ve deniz allah gonlunuze göre versın evınız olur ınsallah
şirvancım allah sanada guc versın canım bıraz gezmıssın ııyı olmus
ayse gecmıs olsun kağana
muge bende denedım ama cısını yapıyo ve anlamıyo daha sanırım soylemıyoda bu ara ev hastane gıt gel devam olunca dedım bos ver bakalım bıtsın su dert baslıcam bu sefer ıstıkrarlı bı sekılde :)
elıf ne zamandır gırmıyosun canım hayırdır
tuğbacım ecemde sıkıntısız atlatıcak ınsallah sıkma canını bende hem genız etı hem bademcık oldum kucukken
sultan sen de yoksun bayadır
denız ela hanıma masallah kucuk yuzucu
ben bu ara gırıp okuyorum sızlerı ama yazmaya pek fırsatım olmadı kaynanam hala hastanede daha 1 haftası var sanırım 3 gundurde yatılı mısafırım vardı pek zamanım olmadı anlıcanız selende bu ara ıyıce huysuz anne annne sureklı teepemde annanesi yemek yedırcek sen gıt dıyo annem gelsın ne kımse uyutabılıyo ne alt değiştiriyo hepten costu

Çabuk pes ettin Müge )
eeee hazır olması önemli tabi bizimki de inattır bakalım daha bir ay var benim denememe
zaten başlayınca biryerlere gitmemek lazım....
napiyim görürsün eve geçince zorluğunu
belki hamile olmasam daha sabırlı ve verimli olabilirdim ama sabrım dayanmadı
bizim dışarı çıkmama gibi bi lüksümüz yok cnm
burası o kdr sıcakki
bizi anca deniz paklıyo ee o zmnda bez işi rafa kalkmış oluyo
maşallah kızına
oooo maşallah yaaa iş abur cubur olunca hemen bitiriyo sıpalar
geçmiş olsun bu arada
ayy ayyy demirde bi ara öyleydide
ben arada bırakıyorum babasına yada ananesine çünkü bana alışırsa doğumdan sonra zor olacak bnm için
sanada Allah kolaylık versin cnm

GECMİŞ OLSUN KAGANA EEE annesi suc sende :)

kolay gelsin seher zor iş hastane kız ah ahhh

güzel bayanlara günaydın demek istedim ..

iyi günler geçirmeniz dileğiyle by..

günaydın fıstık anneeeeeeeeeeee

sehercim sizede geçmiş olsun ...sende çoçuk dışında ne kadar çok kişiye bakıyosun....
allah gücünü kuvvetini arttırsın...

slmlar iyi pazarlar

sabah erkenden kalktık
kahvaltımızı yapıp oyumuzu kullandık herkese hayırlı olsun

geçen gün bi ark.a gittik kayınvalidesi kayseri yağlaması yapmış
aman tanrım nasıl güzel bişeydi
bende denedim bugün bakalım hamurunu tutturabilecekmiyim
GÜLŞEN sen bilirsin yaparmısınız sizde

babamız yarın sabah gidiyo
1 hafta yok aslında gelecekti hemen ama haftasonu düğün var ona kalacak sonrada
gelince bana doğum günü yapacakmış :)))

bugün son kez denize gidelim ailecek

dün öğlende eşimin okul ark.ları geldi onlarla geçirdik değişiklik oldu
akşmda yemek yedik beraber
demire hadi arabana bin biz gidip uyuyalım dedim çocuğum hiç 2letmedi
o kdr çok yoruluyoki denizde hemen bayıldı kuzum :))

hadi herkeslere iyi günler olsun

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 1 ziyaretçi)

urla,

oh müge gidin gidin serıleyin
ya be denıze gıtmesyı sevıorumda sonrası kötü kum pislik gel eve yıkan paklan her güzelin kusuru cinsinden

kıyamam demire aferım kuzumaa

bizde dün akşam kuzenımın dügünündeydık aman ne oynamak egede arabasında uyudu kaldı

gece saat 3de yattım sersem gibiyim sabah 9da ayaktaydık kahvaltımızı ettık birazdan oy kullanmaya gıdecegızzzz hayırlı olsun diyelim.........

ege şimdi bahcede kovasını küregi aldı kumlarla oynuyorrrrrrrr

herkese iyi pazarlar:)

Urfa'dan selamlar herkese. Biz dün Sinem'le küçük çaplı bir Urfa buluşması yaptık. Hepinize selamları var.

Selam
Aslında ben arada girip okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor,hatta son girdiğimde yazıyordum tam,şarj bitti,yarım kaldı yazdıkalrım.
Bide şu sıra Miray çok huysuz,öğlen uyumadığı için akşama doğru çok feci oluyor.3-4 gün 2 senede hiç ağlamadığı kadar ağlamıştır.Birşeyi yapmak istiyor ama ağlamaktan anlatamıyor da.
Herşey için ,ama ben yapçaktımmmm ,diyor,ama derken ağlayarak söylüyor vs vs Kapıyı kapatıyorum ama ben kapatçaktımmm,hadi yeniden aç kapıyı Miray kapatsın.Çöpü atıyorum,ama ben atçaktımmmmm ,hadi çöpü al ,Miray yeniden atsın.Bunları yapmaktan hiç sıkılmıyorum defalarca da yapabiliirm,ama beni üzen,bunları yapmaya itiraz etmediğim halde ,Mirayın ağlaması,ve susmak bilmemesi.
Geçen bizim yatakta zıplıyordu.Zıpladıkça çarşaf buruşuyor ya,tutturdu ,onu düzelt de düzelt.Düzeltiyorum ama oturduğu yer illa hafif dalgalı oluyor ya,ona sinir oluyor,düzelt düzelttt!Ama nasıl ağlıyor.Uykudan yapıyor die düşünüyorum,ama uyumak da hiç istemiyor ,öğle vakti kucağıma alsam ,uyku lafı açmadığım halde,uyumayalımmmm diyor.
Uykuyu kendi haline bıraktım,ne zaman uyursa uyusun diye.Öğlen uykusu uyumadğı halde gece 10 dan aşağı uyumuyor,sabah da en geç 8 de ayakta.Demek uykuyu sevmeyecek,eşim de zaten çok uyumaz,haftasonları bile erken kalkar.

Ayyy neyse çok uzun oldu,bayadır yazmamıştım ya ona sayın hehehehhee

Deniz geçen banyo yaptıracaktım,yatakta üstünü değiştirirken altını açtım tam,o arada Miray çiş yaptı,ama hiç farkında bile değil,demek ki dedim hazır değil.
Ben bir süredir kakasını kendisi demeden açmıyorum ,kakayı da yaptıktan sonra söylüyor.Ve oturtmaya çalıştığımda ,ama oturamammm,kaka yaptımmm, diyor

Selin ev işiniz hayırlısıyla olur inşallah,Allah gönlünüze göre versin.

Sevgi sizin gittiğiniz AVM Viaportmuydu,dün Adalara gitmiştik de,dönüşte ordan geçtik,hatta geçenkinde de geçmiştik,Sen aklıma geldin.Ne kadar büyük bir yer orası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…