2009 Nisan Anneleri

amin canım çok sağol
evet dedemde şeker hastasıydı bizzat yaşadım kaynanamın bacağını bile kestiler şekerden
tedavisi olmayan berbat bi hastalık..
bebeklerde durum farklıymış biraz daha
çocuklarda hastalığın herhangi bir belirtisi yok
hatta dr un dediğine göre çocuğu şeker komasına girmeden hastalığı teşhis edebilen çok az
pankreas ve karaciğerinede bakıldı tabi karaciğerinde yağlanma olması en büyük riskmiş
erken yaşta metabolizma bozukluğu fazla gözlenmediği için tedaviye başlanmıyor
ancak 4 yaşına kadar vücudun metabolizmasını dengeye sokabilirsen vucudun insülin direncini kırabilirsen kurtulma şansı var
tabi risk her zaman var şeker hastası olmayanlarda sonradan olabiliyor
ben buradan hepinize sesleniyorum ne olur ihmal etmeyin çocuklarınızı ve düzenli olarak tahlil yaptırın
özel hastaneye götürüyorum sürekli bende melisi ama özeller maalesef belirli şeylere bakıyorlar mutlaka araştırma hastanesine götürün ve detaylı tahlil yaptırın
Allah ım tüm çocuklarımızı kötü hastalıklardan kazalardan belalardan esirgesin..

Aminnnnn Allahım şifalar versin

selamlarrr kandiliniz mübarek olsun
dışardan geldik şimdi ecrin uyuyor.şükür hava ısındı yaz insanıyım ben kışı hiç sevmiyorum
ecrin hanıma scooter aldık parkta ki çocuklarda görüp istiyordu.yüzüne bakmadı tabi yine çocuklarınkine gidip durdu ucuzda değil 60 lira meret cailloulu diye ;(

sinem bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine rabbim şifalar versin kuzuya.bütün hasta çocuklar için şifa diliyorum kandil ve 3 aylar hürmetine.onlar çok masum hastalık yakışmıyor.

burda yazınca tersi olur düşüncesi gerçek oldu ecrin yabancılardan utanıyor dedim dedim çocuk bir açıldı pir açıldı :KK70:

bıcır bıcır konusuyor laf yetiştiriyor teşekkür ediyor çocukların arasına karışıyor.o kadar mutlu oluyorum ki :)

bugün parkın diğer ucuna kadar koştu kuşların arkasından.orda yaşlı bir teyze sevmek istedi adını sordu annem çağırıyor annem orda bak annem çağırıyor bak diye bana koştu :)) eski hali olsa kendini yere bırakıp ağlardı ehehe

Son düzenleme:
bizim tuzaklara bir yenisi eklendi kızlar...
site girişinde ki pastane...ecrin onu görür görmez pasta doom günüü diye tutturuyor
dün almadık gece yatana kadar pasta dedi durdu
bugün gittik nasıl seviniyor pastaları görünce küçük bitane aldık pastanede ki abileri çok seviyor onu bol mum maytap süs koyuyorlar

eve geliyoruz iiiki loodun iiki loodun diye diye bir yakıp bir söndürüyoruz taa ki mumlar eriyip bitene kadar :)

ama pastadan yemiyor pek

pastanın üstüne şeker hamurundan gül koymuşlar daha önce aldığımızda tatmıştım o kadar lezzetli ki herhalde şeker hamuru dedil dedim bugün sordum şeker hamuru ama badem hamuruyla karıştırıyoruz dedi

bizim özel pastalarımızın şeker hamuru yenmicek gibi olmaz asla dedi.valla bu kadar lezzetli oluyorsa seneye kesin onlara yaptıracağım.bugün ki pastanında çiçeğini yedim valla ehehe

kandilimiz mübarek olsun...

evet meriç hanım alışamadı işe gitmeme..

öğle arası birsürü alışveriş yaptım..
bücürükten meriçe etek gömlek takım aldım çok süper..
ekoseli şort üstüne kol kısmı çok güsel bir bluz aldım.
2 erkek çocuğu içinde hediye aldim.. pantolon+lakost tişört
süper..
iyi günlerde gıysın küçük cimcimeeee

sinem ben kendime falan baktırdım uzun zxaman önce bende yok ege aklıma gelmediiiiiiiiii
yani olmaz diye düşündüm aklıma soktun bak yarın gidip bi tahlıl yaptırayım

allahım güzel yazılar yazsın dualarımız kabul eylesin inşallahhhhhhh

amcamın oglunun dügünü var 11 hazıranda kız evınde ceyızler yazıldı gıttık oglan tarafı olarak
cumartesi ceyız kalkıyorrrrr

10-11 hazıranda dügün
:):KK52::KK52::KK52:

Son düzenleme:
site girişinde ki pastane...ecrin onu görür görmez pasta doom günüü diye tutturuyor
bugün gittik nasıl seviniyor pastaları görünce küçük bitane aldık pastanede ki abileri çok seviyor onu bol mum maytap süs koyuyorlar

eve geliyoruz iiiki loodun iiki loodun diye diye bir yakıp bir söndürüyoruz taa ki mumlar eriyip bitene kadar :)

ama pastadan yemiyor pek

pastanın üstüne şeker hamurundan gül koymuşlar daha önce aldığımızda tatmıştım o kadar lezzetli ki herhalde şeker hamuru dedil dedim bugün sordum şeker hamuru ama badem hamuruyla karıştırıyoruz dedi

bizim özel pastalarımızın şeker hamuru yenmicek gibi olmaz asla dedi.valla bu kadar lezzetli oluyorsa seneye kesin onlara yaptıracağım.bugün ki pastanında çiçeğini yedim valla ehehe

tugbaa neler var nelerrrrrrrrrr ekmek te bile nasıl oynuyorlar bayatlasın yada bayatlamsın diyeeeeeeee

egede aynı pastadan yemek yok mummmmmm dogdun dogdun diyip duruyor

egede bu aralara dondurma merakı görmek lazım anlatmakla olmaz
işaret parmagını kaldırıyor yalıyor
anne dondunmaaaa parmagı yalamaya devammmmmmmmm yerım ben bunları yaaaaaaaa

allah bir yastıkta kocatsın melekcim ne güzel düğünnnn
benimde kuzenim oğullarına sünnet düğünü yapacakmış temmuzda iple çekiyorum maksat sülale toplansın...ben uzakta olduğum için çok özlüyorum sülalemin kalabalıklığını.eşimin ailesi hiç birbirlerine düşkün değil.bayramdan bayrama...

ohh yesin delikanlı egee :) abur cuburdan iyidir dondurma ecrin annee donduuma istiom leeemm leeeem yalıcammm diyor leem derken dil bi karış dışarda tabi :) amaaa gel gelelim 2 3 yalıyor sonra elinde eritiyodondurmayı ve dokundurtmuyor bize sıpaa :)

iyi akşamlar kızlar
bugün çok yorucuydu annem güne gitti
dolapları indirdim yazlık kışlık ayırıcaktım ama yazlıklarımın hiçbiri olmuyoki:KK9:
şaka gibi hepsini geri kaldırdım bazılarını bıraktım
şort gibi kısa şeylere ihtiyacım var eşim gelsinde beraber bakarız artık

sonra demiiri alıp dışarı çıktım
neyseki beni hiç üzmedi elimden tuttu yürüdük baya ama bnm arada başım döndü
artık iyice hava ısınmış

bide can sıkıntısına bir sürü abur cubur yedim öfff doğum günüme kdr bişey yemicektim güyyaa

sinemcim inş. geçer cnm
bnm tanıdığım bikaç kişi var küçükken şeker hastası olan sonralarda geçmiş
inş. bizim kızımızda atlatıcak

duru öyle bi baskı yapıyoki sanki çıkacak annem diyorum dur senin çıkış o rdan değil
nerdeyse altıma yapıcam :KK1:

sinemcim inşallah 4 yaşına kadar yenicek kuzucum bu illeti..hepimizi dua edicez inş. bak zeynoya aslan gibi atlattı hastalığı..böyle bilinçli,dirençli,kaya gibi anneleri olduktan sonra hastalıkmı dayanırr ..üzme kendini cnmm

ama pastadan yemiyor pek

marzipan hamurudur tuğbacım pasta yaptırcağın herangi bi yere marzipandan yapın dersen öyle lezzetli olur zaten.. iiki lodununu yerim onun benn..

tugbaa neler var nelerrrrrrrrrr ekmek te bile nasıl oynuyorlar bayatlasın yada bayatlamsın diyeeeeeeee

egede aynı pastadan yemek yok mummmmmm dogdun dogdun diyip duruyor

egede bu aralara dondurma merakı görmek lazım anlatmakla olmaz
işaret parmagını kaldırıyor yalıyor
anne dondunmaaaa parmagı yalamaya devammmmmmmmm yerım ben bunları yaaaaaaaa

ehe ehee bizimkide dondurma hastası işaret parmağımızı kaldırıyoruz bizde yerede hafif çömeliyo annecim bi tanecik donduuma alabiii (alabilirmisin) diyo gelde almaa öyle bi isteyiş tarzınaa

iyi gecelerr tatlışlarr,,tatlı rüyalar:KK31:

marzipanı ilk kez duyuyorum vallahi gülşenim ama söylerim bu işlerden iyi anlıyor havalarına girerim havam olur hihih

bir gün senin pastalarından tatmak nasip olur inşallah umutun o dondurma isteyen parmakınıda yicem amaa

ayy cnmm çok memnun olurum keşke gelebilseniz kayseriye umutun parmaklarınıda pastalarımızıda yersin limitsizsinnn:)))

ama ben ist.a gelirkende getirebilirim tabi paket servisimiz var parmak ve pastaa:KK1:

eşimin ecrin biraz daha büyüyünce gitmek istediği yerler var...merak ettiği sevdiği şehirleri gezeceğiz.kayseriye o zaman gelebiliriz. amaaaaa siz istanbula geliyorsunuz sık sık görüşürz inşallaahh

umut gelsin gözümüz pasta falan görmez ama sen ellerinle yapacağın için zevkle yeriz :)

çok mutlu oluruz inşallah gelirseniz..önce ist.da tanıştırırız beyleri sonra siz iadeyi ziyaret yaparsınız..:)

iyi geceler tuğbacım ..gözümden uyku akıyo kaç gündür en geç 7.30 da ayaktayım
umut 3-0 öne geçti açığı kapatıyım bendee:KK54:

tekrar selam öğle arası yemeğe viaporta gittik. çok beğendim sevgi senin gittiğin kadar var. yasemini de getireyim bi gün bayılırrr :)

Viaportumuz güzeldir sabah akşam oradayız biz :- ) Buluşalım Selin hatta siz gezin gezin sonra bize gelin dinlenip tekrar gideriz :-))
Valla ağırlaşmış hissediyorum ama isterseniz bir buluşma yapalım bizde haziran 18 de filan ne dersiniz ??

SinemCim arkd.dediği gibi sen güçlü olursan melis de daha rahat atlatır rabbim güç kuvvet versin

Müge o hftlarda bende de oldu hatta ben erken doğum yapıcam diye çok korktum alp de yoktu böyle şeyler, dünden beride karnım taş gibi napıcam bilmiyorum :-((
Bizim diğer topikde erken doğumdan hstde yatanlar oldu dr.lar 36 ya kadar dayanılırsa iyi olur diyorlarmış..

Alp de dondurmacı anne sen benim dondumamı neden yaladın şimdi söyle bakalım diyor :-))

Oğlişim dün abimlerde çok usluydu çok güzel oynadı ama hiçbirşey yemedi azıcık trimasu dan yedi o kadar...

slmlaarrr

oh pastalardan konuşulmuşşş bende doğum günümde şımarıklık yapıp
uğur böcekli yaptırıcam pastamı hihihi çok hoşuma gidiyo şekli

sevgicim çok sorunlu var ben topikten değilde faceden takip ediyorum
bu kızlar pek bi nazlı oluyo dün akşam başladı oynamya yattım oynuyodu gece kalktım hala oynuyodu
çıkıncada böyle olursa vay halime:KK8:

X