2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar Kizlar,

Doruk'la savasi ben kazandim ve uyudu biraz önce. Yemek yapacagim birazdan üsene üsene. Artik sabah uykularini biraz daha uzun uyuyorum, bu aralar kendimi daha iyi hissediyorum. Umarim, bir daha bozulmaz bu düzenimiz. Aralarda uykum kaciyor gerci, sanirim bagisiklik sistemimi bile etkilemis düzensiz uyku sendromlarimiz...

Bugün Cumartesi ve esim calisiyor, gerci erken gelecek ve Doruga kislik alis-verise cikacaktik ama bir bitmedi Doruk Pasayla isim ya. Neyse kacayim ben, görüsürüz sonra kizlar...

allahım bu oruc valla bana buara kafayı yedirtti
sizleri karıstıra karıstıra halim kalmadı valla kusura bakma canımcımbilmiyorumkismile

halinin keyfinin düzelmesine sevindim annenlerin yanna gidince hersey cok daha iyi olcak enim ol
hadi kolay gelsin sana

selammm iyi hafta sonları...

kızlar ya biz neti ev sahibinden ortak kullanıyoruz modem arıza yapmış bekleki yapsınlar fitil oldum kaç gündür!! adama kaç defa söyldedim artık utanıyorum dicek kadına bak internet müptelası olmuş.. eşime söylettim yine yok sözde dün yapılıyodu yine yok.. yani adam getirip yaptıralım osman abi desek ohh kardeşlerim ne iyi yaptınız diyecek.. bekliyoruz yani!!
şimdi annemdeyim 1saat oldu geldim gelinimizde geldi yusuf efemi seviyoruz defne bebi,bebi etrafında pır dönüyo bide sevişi varki cici,ayyy bebii ama arada üstüne elleriyle abanıyo allah korusun gecen sene ben kolluyordum böyle küçük cocuklardan gelinde içi gidiyo bişi olacak diye anlıyorum valla..o yuzden yalnız bırakmıyorum onları..

kızlar son 3 sayfaya bakabildim özlem dogum yapmış ve ocogu yogun bakımdaymış kıyamam cok üzüldüm neden girdi yogun bakıma yazık zeynepte kalmıştı ya :KK43: birisi özlemin nosunu atabilirmi özelden lütfen!

kızlar yazcak cok şey var defne aglıyor takmış memesine memesini istiyo bebegin.. ama sunu diyim defne cok şükür yeni yeni düzene girdi cok kilo vermişti suratı kücücük kaldı yavrumun ama maşşallah diyelim son 3gündür iştahı azıcık düzeldi inş. dahada toparlıcak.. artık kış gelsin valla bu yaz hiç yaramadı bize hep hastaydık allah beterinden korusun...

dün gecede de gezmedeydik beylikdüzünde esene gel cay içelim dedim gelmedi hatun :) başka zamana inş..
gece cok gec geldik cok yorulmuştum sahur etmeden hemen yattım ve ilk defa acıktım.. neyseki az kaldı..
öptüm hepinizi hayırlı iftarlar herkese :)

kızlar ya biz neti ev sahibinden ortak kullanıyoruz modem arıza yapmış bekleki yapsınlar fitil oldum kaç gündür!! adama kaç defa söyldedim artık utanıyorum dicek kadına bak internet müptelası olmuş.. eşime söylettim yine yok sözde dün yapılıyodu yine yok.. yani adam getirip yaptıralım osman abi desek ohh kardeşlerim ne iyi yaptınız diyecek.. bekliyoruz yani!!
şimdi annemdeyim 1saat oldu geldim gelinimizde geldi yusuf efemi seviyoruz defne bebi,bebi etrafında pır dönüyo bide sevişi varki cici,ayyy bebii ama arada üstüne elleriyle abanıyo allah korusun gecen sene ben kolluyordum böyle küçük cocuklardan gelinde içi gidiyo bişi olacak diye anlıyorum valla..o yuzden yalnız bırakmıyorum onları..

kızlar son 3 sayfaya bakabildim özlem dogum yapmış ve ocogu yogun bakımdaymış kıyamam cok üzüldüm neden girdi yogun bakıma yazık zeynepte kalmıştı ya :KK43: birisi özlemin nosunu atabilirmi özelden lütfen!

kızlar yazcak cok şey var defne aglıyor takmış memesine memesini istiyo bebegin.. ama sunu diyim defne cok şükür yeni yeni düzene girdi cok kilo vermişti suratı kücücük kaldı yavrumun ama maşşallah diyelim son 3gündür iştahı azıcık düzeldi inş. dahada toparlıcak.. artık kış gelsin valla bu yaz hiç yaramadı bize hep hastaydık allah beterinden korusun...

dün gecede de gezmedeydik beylikdüzünde esene gel cay içelim dedim gelmedi hatun :) başka zamana inş..
gece cok gec geldik cok yorulmuştum sahur etmeden hemen yattım ve ilk defa acıktım.. neyseki az kaldı..
bak yaaaa nasılda konuşuyor ayda yılda bir teravihe gideyim dedim geleceğin tuttu hatun ama sen daha gelirsin e bende burdayım görüşürüz cicima.s.

[B

Esracım baya zorlanmışsın iğne vurdurucam diye hee keşke dr unuz söyleseydi penisilini sadece hastaneler vurur diye
neyse türkiz iyi olsunda sen bekle önemli değil:)geçmiş olsun tekrar canıma.s.[/B]
vala sorma canım neyseki bugün daha rahattık ama yanımızda pimpirik babamız vardı önce test yaptılar çizerek kan oldu heryer bi kızdı hemşireye gerildi ortam sonra dr ok yapın dedi iğneyi yaptırdık 15 dk bekledik dr gidin dedi bizde biraz gezdik drada söyledi böyle testmi olur ufacık bi enjekteyle yapsaydı daha kötü oldu diye napsın dr sustu şimdi dAHA İYİ çok ükür

anaamm bitmiyor ya bitmiyooorr!! bu ev işleri bitmiyor!! okul açılmadan bitireyim dedim, dolapları hep döktüm örtülerini yıkadım içlerini düzenledim. atılacak o kadar çok şey çıktı ki!!! perdeleri yıkadım ütüledim bi yandan. habire de yıkanıyorlar. şimdi de kalkıp mutfak dolaplarını boşaltıp temizleyip düzenleyecem. neyseki iftar derdim yok,Özay dışarda yiyelim bugün dedi. en sona da kiler kaldı. en gıcığı ve pisi de o,çünkü balkonda:KK43:(

çarşamba günü okul başlıyor,çok stresliyim!! yeni okul,yeni arkadaşlar, yeni öğrenciler!! off!!! :KK43:(

Özay'la da konuştuk geldiğimizin 2. günü. ateşkes imzaladık:)) aman nazar değmesin,pek bir iyiyiz bugünlerde:))

azcık geçmişe bakayım. öpüldünüz:))
ben dahabaşlamadan okul başladı sen yine hızlısın valla hadi eşinlede iyiymişsiniz
esracım hoşgeldin baya sıkıntı yasamıssın
aman yavrum türkiz iyi osunda yaa kıyamam bi test falan yaptırsanız ya vicudunda iltahap falan mı var bukadar sürmez helede penisilin vuruluyor yavrum kıyamam
süt hastası duymamışsın sölim
lohusayken cok üzülüp aglarsan falan bi titreme geliyor üşüyorsun sonra bi bakmıssın atesin 39 olmus ee bu arada sütte gidiyor tabi
ben hanzade sarılık oup hastaneye yattıgımızda cok agladıgım için aynen oldum ama sütüm tekrar geldi cok şükür

filiz iyi yapmıssın dıarı cıkmakla
valla insana bi degişiklik oluyor
bayada gezmişsin maşallah
sağol caım anlattığını duydum süt hastası olduğuu bilmiyordum bu gün de btti iğnemiz artık inallah daha hasta olmaz
kolay gelsin canım. o kramplar bana da giriyor hemde nasıl:KK43:(

geçmiş olsun canım benim. penisilin olunca risk almak istemiyor kimse:KK43: acil şifalr nişallah.

ya orda var mı bilmiyorum ama sütaş'ın süzme beyaz peyniri çıkmış yeni. benim oğlum onu yiyor. gerçi kaşığa alırken az da süt koyuyorum içine. normal de peyniri hiç yemiyordu kaan'da. ama yine de karışım yapmıyorum uzun zamandır. peyniri sütle veriyorum, yumurtasını, domatesini, bazen reçelini tek tek veriyorum.

ohhh sefan olsun!! :))

kolay gelsin! hepimiz aynı bu veletlerle yaa:KK43:( çamaşır makinasının programını değiştiriyor,televizyonu kapatıyor sürekli! bende habire perde yıkıyorum bu aralar, derecesini yükseltecek diye aklım çıkıyor!!
oruç konusunda da benim olduğum ilçe de herşey hala eskisi gibi tubacım. oruç tutmasa da kimse yeyip içmez dışarda. lokantaların camlarına gazete yapıştırırlar. sabahları simit bile çıkmıyor fırınlarda. burda ramazanı gerçekten hissediyoruz biz.
ama tarsus'ta aynen dediğin gibi, çay bahçeleri kafeler tıklım tıklım, elinde sigara sokakta gezenler mi dersin!!

canım benim allah kavuştursun meleğine inşallah!!

sana da geçmiş olsun,kuzuma da. sosis ha:)) afiyet olsun paşama:)) ben vermedim hiç o tarz şeyler ama versem eminimki o da bayılır:))
sağol canım bitti bugün şükür iğnelerimiz
bak yaramaza Türko da öyle bu ara iyice hareketlendiler kolay gele bize.
Yok canim ben almiyorum, öyle cokta yemiyorum zaten salam-sosis türevlerini. Esim isten gelirken getirmis gecen. Tam isyerinin yaninda Türklerin islettigi kocaman bir market var, cosmus resmen. Bitsin onlar, bir daha almayi düsünmüyorum.
Sayilari ögretmenin sakincali oldugunu söylemissin, merak ettim gercekten prof. bayanin argümanlarini. Ben, günlük yasamimizi kapsayan ve ögrenebildigi herseyi ögretiyorum. Okul öncesi cocuklara harflerin, sayilarin ögretilmemesi gerektigini, herseyin zamaninda ögretilmesinin daha makul oldugunu söylerler genelde ders kitaplarinda. Ama ben bu görüse katilmiyorum pek. Sonucta, bizler kurulu bir makine degiliz, hepimizin ayri ayri ilgi alanlari, algilama kapasiteleri var ve bunu erken yasta kesfetmek gerek bence. Sayilari zaten bilincli kavrayamaz Doruk, daha cok kücük. Oyun oynuyoruz parmaklarimiza isim vererek. 1, 2, 3 diye oda bu oyunu seviyor. Kac yasinda oldugunu gösteriyor falan...

Yerim ben o yavru herkülü. Bir tane de bizde var, bazen "Imdatttt" diye bagiriyorum, esim kafayi üsüttügümü saniyor.kaydirigubbakcemile3

Derin bir konuya parmak basmissin ayrica Tuba'cigim. Bence insanlar ne kadar hosgörü sahibi olursa, o kadar güzel bir denge kurulur. Mesela gecenlerde haberlerde oruc tutmadigi icin öldürülen bir askerin haberi vardi, önceki yillarda yine bu türden olaylar yasanmisti. Terazinin bir kefesine ben bu türden olaylarida koymamiz gerektigini düsünüyorum ki, olaya objektif bakalim. Ayni sekilde, insanlarin cogunun oruclu oldugu zamanlarda, daha özverili olmak gerek. Oruc tutmayabilirsin ama hic kimse oruc tutmuyormus gibi davranmamaliyiz, cünkü sosyal iliskilerimizi toplumla kuruyoruz biz. Agaclarla ya da nesnelerle degil... Farkliliklarin catismasi artarsa, kim hakli, kim haksiz birbirine karisiyor canim. O nedenle, ben olaya daha bireyci yaklasiyorum. Ne kadar hosgörülü, sagduyulu ve objektif olursam; o kadar saygi duyar ve severim yasadim dünyayi ve insan kardeslerimi...

Birde gencler demissin. Bilgisizliginden ve ilgi alanlarinin yozlasmasindan dem vurmussun. Bu daha derin bir konu bence. 80 sonrasi bir genclik yaratildi Türkiye'de. Bastan savma bilgiyle donatilmis, tamamen bir kaosun ortasinda, nereye ait oldugunu bilmeyen, yozlasmis degerleri bayraklastiran...Sosyolojik olarak bunun analizini yapabiliriz ama konu cok dallanir budaklanir. Kisaca sunu söyleyeyim: Bizler sanssiz bir kusaktik. Cocuklarimiz belki daha sanssiz olacak, cünkü dünya bir takim degisimlere gebe. Gecis cagindayiz yani. Ciddi savaslarin cikacagini öngörüyor stratejistler, toplum bilimciler. Dilerim, gelecek nesiller, torunlarimiz daha güzel bir dünya yaratirlar, binlerce yillarin birikimlerinden damitipta yarattiklari yeni degerlerine, sImsIki sarilip, sahip cikarlar.

Doktor ölcüyü kacirmadigim sürece, verebilecegimi söyledi ve burada ekolojik marketler falan var, %100 dogal üretilen ürünleri satiyorlar. Oralardan alabilecegimizi söyledi.

Dolu dolu bir gün gecirmissiniz ne güzel canim. Sohbet edebilecegin iyi komsularinda varmis hem. Keyfini cikart...zemuszemus

Ne sanssizlik canim ya. Neyseki vurdurabilmissiniz sonunda.

Ev isi diyince afakanlar basiyor bana, resmen basim agriyor. Bizimkide hic bitmiyor, ben genelde sallama usulü yapiyorum artik, isin icinden cikamiyorum cünkü. Esinlede ne güzel sütliman olmussunuz, Allah bozmasin Ayse'cigim.

Nuran'cigim, sen bizim isimleri karistiriyorsun canim. Filiz benim.bilmiyorumkismile
canım benim bahsettiğin konularda fikirlerimiz genelde aynı sana katılıyorum bu gençlikle ben hergün beraberim ve yaadıklarımı anlatsam bitmişiz dersin ama bazılarıda varki cevher o bi tane hepsine bedel diyorsun geçen gün toplantımız vardı kazana öğrencileimiz var onlar söylendi 120 tane 4 yıllık var ve çok sevdiğim akıllı bulduğum bi kaç tane vardı o kadar güzel yerleri kazanmışlarki gözlerim doldu onlar kadar heyecanlandım galiba öğretmenlik böyle bir şey bu sene kimler gelecek bakalım gerçi her sene gidenleri arıyoruz ama bakalım
Selamlar Kizlar,

Doruk'la savasi ben kazandim ve uyudu biraz önce. Yemek yapacagim birazdan üsene üsene. Artik sabah uykularini biraz daha uzun uyuyorum, bu aralar kendimi daha iyi hissediyorum. Umarim, bir daha bozulmaz bu düzenimiz. Aralarda uykum kaciyor gerci, sanirim bagisiklik sistemimi bile etkilemis düzensiz uyku sendromlarimiz...

Bugün Cumartesi ve esim calisiyor, gerci erken gelecek ve Doruga kislik alis-verise cikacaktik ama bir bitmedi Doruk Pasayla isim ya. Neyse kacayim ben, görüsürüz sonra kizlar...
hadi gözün aydın devamını dilerim

bende nerde diyordum hadi canım iştah ta açılmış artık inallah devamda eder sıkıntını çok iyi anlıyorum

özlemin tel nosunu istemiştim hadin da yazın biriniz evden bakamam eve gidicez bi kaç saate kadar.. yada msj atın bana. ayy cokmu emirvaki oldu?? arayayım kızcagızı merak ediyorum..

kız esen ben seni getirtirdimde teravih deyince sustum bende ne gecen sene ne busene kıldım ve acayip özledim.. oyuzden başka zmana artık diyelim..

tutkunum türkizimdemi hasta ya valla bu sene bi seninki bi benimki sırayla hasta oldular hemöde azbuz hastalık atlatmadı yavrucaklar kıyamam ya size geçmiş olsun valla bende seni iyi anlıyorum canımsın.. üzme kendini..

merhaba nurtencım bendede yok numarası bende arıcam bırsenden vardır ondan alınca sana mesaj atarım yarın
cok gecmıs olsun defne ıcın kendı derdımde arıyamadım senıde

gülşah canım ben ararım birsenden alırım yrn bak aklıma gelmemişti kesin onda vardır..
kız gülşah ne oldu ne derdi canım geçmişe tam bakamadım hayır olsun inş.

durunun köprücük kemıgı kırıldı canım çarsamba gunu sandalyeden düştü..
allah beterınden saklsın onunla ugrasıyorum anca alıstı kolunu kullanamamasına:KK43:

bışeyler yazaım dıye geldım ama cok yorulmusum onu anladım yatayımda yarın ugrarım ıyı geceler hepınızee
tugbada burda senıde cok optum canım
nurtencım gorusurus canım

konuştuk gerçi ama çokgeçmiş olsun allahım beterinden korumuş kuzumu hele resmini gördüm ya aklımdan çıkmaz şimdi :KK43:(

bende annmedeyim sahura burdayız kutlayda 3gibi geliyo zaten.. anca yer gideriz.. bende gideyim kızımın yanına kıvrılayım çok uykusuz kalıyorum ya :KK43:

gülşah iyi geceler iyi uykular canım..

tubacım iyi geceler öptüm sizi :)

selam kizlar a.s.

ay koptum gece gece :))) kimsenin olmamasina alişmişim..ama gecenin ikisinde nurten,gülşah ve ben olmak üzere 3kişiyiz!! hayret he :))))

nurtencim canim özledim seni yaaa :KK43: inşaAllah tez zamanda yapilir modem..olmazsa siz yaptirin sonra alin parasini..belki adam üşeniyordur..defnosumunda iştahinin düzelmesine cok sevindim..maşaAllah kuzuma yesin yarasin inşaAllahhhh :)

gülşahcim özlemin nosunu alinca banada atsana yaa..kimse vermedi hala :KK43: durucum nasil oldu? ne kadar kalacak kolu öyle?? Allahim tez zamanda şifa versin kuzuma..

filizcim canim bende objektif bakiyorum zaten..saygi duymayabiliriz..ama saygi göstermek zorundayiz..bahsettiğim konu 2.konuyla alakali bir konuydu aslinda..ben degerlerimizden bahsettim :) eskiden yenmezdi,saygi gösterilirdi dedim..ki bak Ayselerin orda hala öyleymiş..megakentlerde de böyleydi eskiden..ben oruc tutulup tutulmamasindan asla bahsetmiyorum :) dedigim gibi banane :) isteyen tutsun isteyen tutmasin..he fikirlerim vardir bu konuda..bana göre müslümanim diyorsa bi insan tutmak zorunda (hastalik,hamileik vs gibi dinen cevaz verilen konular dişinda tabiki:KK70: )..öyle hem müslümanim deyip hem oruc tutmamak dalga gecmektir resmen..cünkü bu herhangi bi farz degil..direkt islamin şartlarindan,müslüman olmanin şartlarindan biri..he amaaa bunlar benim fikirlerim..bu fikirlerim yada bilgilerim bana kimseyi yadirgama yada yargilama hakki vermez..vermiyor da :) konuya dönersek dedigim gibi tamamen degerlerimizden bahsediyordum..bizim degerlerimizde böyledir..biz oruc tutanada saygi gösteririz,ramazanda oruc tutmasak bile oruclunun yaninda yada ramazan ayinda dişarda bişey yiyip içmeyiz,ayni şekilde yahudi olan yada ermeni olan bi vatandasada saygi gösteririz..onun çan çalmasina,çam süslemesine,koşer yemegine vs karişmayiz saygi gösteririz..türklükte bunu gerektirir..müslümanlikta bunu gerektirir..sonuc olarak saygi ve hoşgörü lazim,degerlerimi kaybetmemiz lazim..

bahsettiklerine kismende katiliyorum..ama ben bişeylere baglamiyorum acikcasi..yani böyle bir toplum yaratildigina felan inanmiyorum..tamamen cahillik..üşengeclik..tembellik..baska bişey degil..he yönlendirme yokmu? var..her tarafta var..her kesimde var..ama insana kullanilmasi için akil verilmiş,agirlik yapsin diye degil..hayat gaylesiymiş bilmem neymiş..bunlar sadece bahane olur..herkesin bi gaylesi var..he herkesin imkani yok..ama yönlendirmeleri dinleyecek,izleyecek imkani olan birinin muhakkak alternatiflerinide ögrenme imkani var artik..valla ben yumusak degilim bu konularda ya..bana göre bi bahane yok..dedemden dolayi okadar cok insanla karşilaştim ki bunlar beni bu hale getirdi..imkanlar içinde yüzen cahiller,imkansizliklar içinde ne alim arif insanlar gördüm,şaştim kaldim..ozamandan beri bunu bilir bunu söylerim..ki benim dedemde 4 yasinda babasini kaybetmiş..annesi cay toplarmiş trabzonda..26 yaşindami ne dul kalmiş..öglende verdikleri 2 elmayi 2 ogluna götürürmüş akşamlari..cok yoksulluk cekmişler özetle..ama dedecim azmetmiş..ögrenmiş..cabalamiş..hem burslu,yatili okumus..sürmene'den istanbul'a küçücük yaşinda tek basina gelmiş vs vs..yani imkansizlik asla bir bahane degil..he bu konuda tabi ailelere cok pay düşüyor..ama işte bizim cocuklarimizda birgün aile olacaklar..onlarda cocuk yetiştirecekler..toplumun bi parcasi olakacaklar..ay bayilcam şimdi..konu harbiden epey dallaniyor be :)))))) 3 sayfa yazarim durmadan :)))) en iyisi susmak :KK70: hoşgörü,saygi,ilim diyip kapatayim konuyu :)))

tutkuncum canim ay ne cekmişsin ordan oraya ya..ama şaşirdim saglik ocaginin vurmamasina ya..keşke biraz araştirsaydin..bazen savsak bi hemsireye rastgelebiliyor insan..üşengecliğinden yolluyor insanlari..neysem olmus bitmis..ya gercekten bi test felan yaptirmadinmi hiç?? niye hala düşmüyor bu cocugun atesi..daha dogrusu ne diye zirt pirt yükseliyor?? Rabbim tez zamanda şifalar versin koreli kuzumaa a.s.

aysecim anacim ev işi kör işi demişler..sende ne diye yoruyorsun kendini yaaa..zaten işe baslican..yavas yavas arada derede yapardin..son tatil günlerinin kiymetini bil be yavrum..eşinlede ateskes imzaladin he :) ay bak dantelli tayt geldi aklima gene :)))))))))

nurancim ben tuba he :pp kiz cok normal kariştirman :))) bende ilk zamanlarda herkese nickiyle sesleniyordum :))) sonra tam isimlere aliştik bu sfer veletlerin ismi cikti :))) hatta bi keresinde ya bu kizin oglumu olmustu kizimi diye kariştirdigimi bile hatirliyorum :)))) ama kiminkiydi hatirlamiyorum :KK70:D

ferdacimm gezgincimm :) kiz nedense seni görünce aklima hep optimum geliyor :)))) ne alaka diceksin :KK70: hep seninle orda bulusuruz diye düşünmüştümde ondan :KK70:D trafige pek cikmiyorum demiştin ya..sanada yakin orasi,banada tek vasita diye orayi düşünmüştüm :KK70:

birsencim tatildeymiş 1 günlüğünede olsa :) oh iyi kafa dagitir inşaAllah :)

sibos bakalim bu h.sonu ne stoklayacak :)))) bizide atmasa buzluga iyidir :KK70:DD

esencim gezgincim teravihe gitmiş Allah kabul etsinnn :) ay ben en son umrede kilmiştim teravih..2003tü :) ay cok zaman olmus be tüh bana :)

efemmm bize gelince biz cok güzel bigün gecirdik :) dün gece sahura kadar oturmayayim diye 2 de eşime sahur yaptirip yattim kiiii benim cadi süt içmedigi için acikti ve 4te uyandi :))) ben gene bölük pörcük uyumus oldum :)) serrosu yedirdim uyumadi cadi..bende bahcesine koydum onu..kivrildim koltuga..ay 10da bi kalktim heryerim tutulmus..hemen serrosu yedirdim..giriştim işe..hasanpaşa köftesi yaptim kuzenlerime..güzel olmus begenmişler cok sukur :)) ama şekil vermek zor işmiş..ay bide ben salata yapmayi,cayi demlemeyi unuttum :)) son anda hemen onlaida yaptim iftara yakin :)) bide komik bişey yaşadik..erkekler 5 kişiydi..onlara corbalarini verip hemen diger yemeklerini tabaklara hazirlayayim dedim..hasanpasa köftesi,pilav ve amerikan salatasi koydum tabaklara :) ama amerikan salatasini bi güzel 5e böldüm,9a bölcegime :))) bizim kizlari unuttum tamamen :)))

caylar sohbet vs derken 12 gibi gittiler..ama cok güzeldi valla :) böyle vakit gecirmeyi sevdigim misafirlerim olunca cok hosuma gidiyor :) ramazanda sonrada sıksık bulusalim dedik..işin gücün bitmesini beklersek yandik zaten :) bitmiyor nasilsa..valla vakti degerlendirmek lazim..nasilsa işler elbet oluyor..hatta öyle gezip tozunca ev işleride düzene giriyor :))

neysem cenem düşmeden yatak yolunu bulayim..ama önce eşime bi sahur hazirliyim..valla namaza kadar oturcak dermanim kalmadi :)

hadi öptüm hepiniz kocamancaaaa :) mucksssssssssss

kız tuba gece gece bu kadar yazacak enerjiyi nerden buldun bee deriz mevzulara bile girmişsin bravo valla:))))
misafirlerinle de hoş vakit geçirmişsin süper olmuşa.s.
teravihe bende iki senedir gidemiyordum gecen kayınvalidem ben bakarım sen git deyince bir sevindm kılarken nasıl heyecanlandım çok özlemişim yaaa sende bulursan fırsatını kıl valla çok güzel bir namaz üniversitedeyken hergün giderdim ben :)
işlerimi hallettim yatayım ben iyi uykular

allahım bu oruc valla bana buara kafayı yedirtti
sizleri karıstıra karıstıra halim kalmadı valla kusura bakma canımcımbilmiyorumkismile

halinin keyfinin düzelmesine sevindim annenlerin yanna gidince hersey cok daha iyi olcak enim ol
hadi kolay gelsin sana

Sagol canimopuyorumnanaktan

vala sorma canım neyseki bugün daha rahattık ama yanımızda pimpirik babamız vardı önce test yaptılar çizerek kan oldu heryer bi kızdı hemşireye gerildi ortam sonra dr ok yapın dedi iğneyi yaptırdık 15 dk bekledik dr gidin dedi bizde biraz gezdik drada söyledi böyle testmi olur ufacık bi enjekteyle yapsaydı daha kötü oldu diye napsın dr sustu şimdi dAHA İYİ çok ükür

ben dahabaşlamadan okul başladı sen yine hızlısın valla hadi eşinlede iyiymişsiniz

sağol caım anlattığını duydum süt hastası olduğuu bilmiyordum bu gün de btti iğnemiz artık inallah daha hasta olmaz

sağol canım bitti bugün şükür iğnelerimiz
bak yaramaza Türko da öyle bu ara iyice hareketlendiler kolay gele bize.

canım benim bahsettiğin konularda fikirlerimiz genelde aynı sana katılıyorum bu gençlikle ben hergün beraberim ve yaadıklarımı anlatsam bitmişiz dersin ama bazılarıda varki cevher o bi tane hepsine bedel diyorsun geçen gün toplantımız vardı kazana öğrencileimiz var onlar söylendi 120 tane 4 yıllık var ve çok sevdiğim akıllı bulduğum bi kaç tane vardı o kadar güzel yerleri kazanmışlarki gözlerim doldu onlar kadar heyecanlandım galiba öğretmenlik böyle bir şey bu sene kimler gelecek bakalım gerçi her sene gidenleri arıyoruz ama bakalım
hadi gözün aydın devamını dilerim

bende nerde diyordum hadi canım iştah ta açılmış artık inallah devamda eder sıkıntını çok iyi anlıyorum

Ne mutlu sana canim, gözlerini dolduracak genclerin yetismesine katki saglamissin.opuyorumnanaktan

selam kizlar a.s.

ay koptum gece gece :))) kimsenin olmamasina alişmişim..ama gecenin ikisinde nurten,gülşah ve ben olmak üzere 3kişiyiz!! hayret he :))))

nurtencim canim özledim seni yaaa :KK43: inşaAllah tez zamanda yapilir modem..olmazsa siz yaptirin sonra alin parasini..belki adam üşeniyordur..defnosumunda iştahinin düzelmesine cok sevindim..maşaAllah kuzuma yesin yarasin inşaAllahhhh :)

gülşahcim özlemin nosunu alinca banada atsana yaa..kimse vermedi hala :KK43: durucum nasil oldu? ne kadar kalacak kolu öyle?? Allahim tez zamanda şifa versin kuzuma..

filizcim canim bende objektif bakiyorum zaten..saygi duymayabiliriz..ama saygi göstermek zorundayiz..bahsettiğim konu 2.konuyla alakali bir konuydu aslinda..ben degerlerimizden bahsettim :) eskiden yenmezdi,saygi gösterilirdi dedim..ki bak Ayselerin orda hala öyleymiş..megakentlerde de böyleydi eskiden..ben oruc tutulup tutulmamasindan asla bahsetmiyorum :) dedigim gibi banane :) isteyen tutsun isteyen tutmasin..he fikirlerim vardir bu konuda..bana göre müslümanim diyorsa bi insan tutmak zorunda (hastalik,hamileik vs gibi dinen cevaz verilen konular dişinda tabiki:KK70: )..öyle hem müslümanim deyip hem oruc tutmamak dalga gecmektir resmen..cünkü bu herhangi bi farz degil..direkt islamin şartlarindan,müslüman olmanin şartlarindan biri..he amaaa bunlar benim fikirlerim..bu fikirlerim yada bilgilerim bana kimseyi yadirgama yada yargilama hakki vermez..vermiyor da :) konuya dönersek dedigim gibi tamamen degerlerimizden bahsediyordum..bizim degerlerimizde böyledir..biz oruc tutanada saygi gösteririz,ramazanda oruc tutmasak bile oruclunun yaninda yada ramazan ayinda dişarda bişey yiyip içmeyiz,ayni şekilde yahudi olan yada ermeni olan bi vatandasada saygi gösteririz..onun çan çalmasina,çam süslemesine,koşer yemegine vs karişmayiz saygi gösteririz..türklükte bunu gerektirir..müslümanlikta bunu gerektirir..sonuc olarak saygi ve hoşgörü lazim,degerlerimi kaybetmemiz lazim..

bahsettiklerine kismende katiliyorum..ama ben bişeylere baglamiyorum acikcasi..yani böyle bir toplum yaratildigina felan inanmiyorum..tamamen cahillik..üşengeclik..tembellik..baska bişey degil..he yönlendirme yokmu? var..her tarafta var..her kesimde var..ama insana kullanilmasi için akil verilmiş,agirlik yapsin diye degil..hayat gaylesiymiş bilmem neymiş..bunlar sadece bahane olur..herkesin bi gaylesi var..he herkesin imkani yok..ama yönlendirmeleri dinleyecek,izleyecek imkani olan birinin muhakkak alternatiflerinide ögrenme imkani var artik..valla ben yumusak degilim bu konularda ya..bana göre bi bahane yok..dedemden dolayi okadar cok insanla karşilaştim ki bunlar beni bu hale getirdi..imkanlar içinde yüzen cahiller,imkansizliklar içinde ne alim arif insanlar gördüm,şaştim kaldim..ozamandan beri bunu bilir bunu söylerim..ki benim dedemde 4 yasinda babasini kaybetmiş..annesi cay toplarmiş trabzonda..26 yaşindami ne dul kalmiş..öglende verdikleri 2 elmayi 2 ogluna götürürmüş akşamlari..cok yoksulluk cekmişler özetle..ama dedecim azmetmiş..ögrenmiş..cabalamiş..hem burslu,yatili okumus..sürmene'den istanbul'a küçücük yaşinda tek basina gelmiş vs vs..yani imkansizlik asla bir bahane degil..he bu konuda tabi ailelere cok pay düşüyor..ama işte bizim cocuklarimizda birgün aile olacaklar..onlarda cocuk yetiştirecekler..toplumun bi parcasi olakacaklar..ay bayilcam şimdi..konu harbiden epey dallaniyor be :)))))) 3 sayfa yazarim durmadan :)))) en iyisi susmak :KK70: hoşgörü,saygi,ilim diyip kapatayim konuyu :)))

tutkuncum canim ay ne cekmişsin ordan oraya ya..ama şaşirdim saglik ocaginin vurmamasina ya..keşke biraz araştirsaydin..bazen savsak bi hemsireye rastgelebiliyor insan..üşengecliğinden yolluyor insanlari..neysem olmus bitmis..ya gercekten bi test felan yaptirmadinmi hiç?? niye hala düşmüyor bu cocugun atesi..daha dogrusu ne diye zirt pirt yükseliyor?? Rabbim tez zamanda şifalar versin koreli kuzumaa a.s.

aysecim anacim ev işi kör işi demişler..sende ne diye yoruyorsun kendini yaaa..zaten işe baslican..yavas yavas arada derede yapardin..son tatil günlerinin kiymetini bil be yavrum..eşinlede ateskes imzaladin he :) ay bak dantelli tayt geldi aklima gene :)))))))))

nurancim ben tuba he :pp kiz cok normal kariştirman :))) bende ilk zamanlarda herkese nickiyle sesleniyordum :))) sonra tam isimlere aliştik bu sfer veletlerin ismi cikti :))) hatta bi keresinde ya bu kizin oglumu olmustu kizimi diye kariştirdigimi bile hatirliyorum :)))) ama kiminkiydi hatirlamiyorum :KK70:D

ferdacimm gezgincimm :) kiz nedense seni görünce aklima hep optimum geliyor :)))) ne alaka diceksin :KK70: hep seninle orda bulusuruz diye düşünmüştümde ondan :KK70:D trafige pek cikmiyorum demiştin ya..sanada yakin orasi,banada tek vasita diye orayi düşünmüştüm :KK70:

sibos bakalim bu h.sonu ne stoklayacak :)))) bizide atmasa buzluga iyidir :KK70:DD

esencim gezgincim teravihe gitmiş Allah kabul etsinnn :) ay ben en son umrede kilmiştim teravih..2003tü :) ay cok zaman olmus be tüh bana :)

Konu lastik gibi uzayacak bir konu canim ama cok uzatmamak gerek belkide. Sunu söyleyeyim ama kisaca. "Sema" demissin ve bunu simdiki genclere sorsalar, kiz arkadasinin ismi oldugunu falan söyleyeceklerini düsünmüssün. Bende böyle düsünüyorum ama bu cehalet bize genleriz yoluyla gelmiyor. Egitim aileden, okuldan ve sosyal cevreden edinilen aliskanliklarla edinilir. Demek ki, aile yapimizda, egitim sistemimizde ve sosyal cevremizde ters giden, yanlis yapilan birseyler var. Hicbir degisim kendi kendine olmaz, mutlaka bir etkilesime ve yönlendirilmeye dayanir bence.

Ben tasavvufa ilgi duyarim öteden beri ve öyle etkilenirdim ki eskiden, kafamdaki iyi insan modellerini hep okuduklarimdan etkilenerek resmederdim hafizama. Ve kücük iki hikaye anlatayim bu modellere uyan: Benim babam Avusturya'ya ilk gittigi zaman, issiz ve evsiz kalmis bir takim nedenlerde. Apartman bosluklarinda bile yatmis. Neyse, bir köyde tarlalari, baglari, bahceleri olan bir kadinla tanismis ve kadin ona is vermis. Kadin olabildigine zengin ama asla kibirli olmayan bir kadindi. Parasinin keyfini asla zenginler gibi sürmedi, sadece calismaya asikti ve ölmüs mü bilmiyorum ama yasiyorsa hala cok yasli olmasina ragmen calisiyordur. Bu kadin, babam domuz eti yemiyor diye, babama kilometrelerce uzak yollar teperek islami usullere göre kesilen et satin almaya gidermis. Hic adetleri olmamasina ragmen, tavuk kestirtirmis arada sirada. Ve 3-4 ay calismis babam, onu hic horgörmemis, hic incitmemis.
Ikinci bir örnekte kuzenimin esi. Kadin Avusturyaliydi ve babam onlarin evinde misafir olmus bir kac ay yine. Kadin o süre zarfinda, ne domuz eti yemis, ne de babamin alinacagi, yadirgayacagi bir davranis sergilemis. Gayet, saygili, agirbasli ve hemsirelik gibi agir sayilabilecek bir iste calismasina ragmen, özverili davranmis. Ama bu kadindan bosandi benim kuzenim sirf "gavur" gözüyle baktiklari icin cevresindekiler. Kadin intiharin esigine kadar geldi ama hayata dönmeyide basardi yine.

Tüm gayr-i müslimler böyle demiyorum ama yabancilar genelde farkli olana daha saygi duyuyorlar ve yadirgayip kinamiyorlarken, bizim memleketimizde ayni topragin ve kültürün insanlari olmamiza ragmen, böylesine birbirine kapali iki dünyada yasamaya baslamissak ve farkliliklar arasindaki ucurum giderek artiyor hatta birbirini haklamaya kadar variyorsa; bence insan olarak en büyük savasimizi bu noktada vermeliyiz. Önce kendimizle olan savasi kazanmaliyiz tabi.

Kusura bakma cok uzattim ama yazmadanda edemedim. Benimde cenem senden asagi kalir degil düsüklükte.opuyorumnanaktan

sibel kız valla hayır olsun ne diyelim aklıma hemen 2. bebişler geldi ama ben düşünmüyorum yani Allah verirse bişi diyemem de neyse hayırlısı

bende kızı uyuttum hala yemek yok nette arastırırken krep gördüm krep pişirip içine kıyma sote gibi bişi dökcem azcık uyduruk ama olsun

Aynen Nurancım rabbim kısmet ederse başkada bende şuan düşünmüyorum,ileriki yıllara kısmet.

Sorma ya, fena birsey gercekten, perisan ediyor. Valla dün su sosis konusunu doktora sordum, birsey olmaz, biyolojik olanlarindan verebilirsin dedi. Domatesi Doruk pek sevmiyor ama yarin yine deneyeyim. Salataligi rendelersem, belki yer. Parca olarak kemirmeyi seviyor cünkü. Sagol fikir icin canim.

Ne güzel sende sorun yok dediyse arada yedirirsin belki sosisle yumurtayı birlikte pişirebilirsin.Salatalığı bende çok ince doğruyorum Yağız güzel yiyor.

selam kizlar a.s.

özlemcim dogurdun cok sukur :) mehmetimizde tez zamanda yanina gelir saglicakla inşaAllah :) hanerini aldim da bi arayamadim seni..daha dogrusu telin yok bende ya :) eger bu mesaji görmessen özlemin teli olan biri banada yazsin lütfennn :)

birsenim hasta olmussun canim benim ya..cok gecmiş olsun bitanem,acil şifalar inşaAllah..neyseki biraz daha toplamişsin kendini..hadi tez zamanda hepten gecer umarim..

tutkuncum cok cok gecmiş olsun türkizime yaa..penisilin yemiş kuzum ya kiyamam :KK43:( acil şifalar inşaAllah yaa..

gülşahcim durucukum kemigini kirmiş..ay şok oldum okuyunca yaa..ay bunlar bukadar büyüdümü yaaa..daha gecen yil yastik gibi duruyorlardi..Rabbim beterinden saklasinnn..acil şifalar canim a.s.

pinarcim abicigini görmüşsün oh ne güzel :) hadi bakalim iş içinde inşaAllah hayirlisi olur canim ya a.s.

banucum tokiye taşiniyormussunuz..hayirli olsun ve kolay gelsin tatlim..inşaAllah cok memnun kalirsiniz..

filizcim doruk pasada tam iyileşememiş he :S gecmiş olsun aşi içinde..sosis olayina bayildim valla..bende cok severim :)) benim kiz kati yemedigi için bak öyle sorunlarimiz olmuyor :)))) sosis kacirmak gibi yani :) şaka bi yana sende alma hayatim eve..madem cocuk seviyor..görmeyince unutur zaten..yanliz bişey kafama takildi..ay gene unuttum kadinin adini ya..suna pekuysal diyesim geliyor hep..var ya hani prof pektuna soyadiydi galiba :))) onun bi yazisinda okumustumda cocuklara rakamlarin (ve birkaç şey daha saymişti,bi ara bulup burayada eklerim) ögretilmesinin sakincali oldugunu yazmişti..ay ben sana en iyisi yaziyi bulayim :))) anlatamadim bi türlü ne demek istedgimi :)))

gülhancim cok güldüm senin pimpirikliliğine :)) sen yakinda bu cocugun gözünün üstünde kaş varrrrrr aman Allahimmm diyede gelirsin :)))) kizim daha 16 ayliklar be :) boyuna posuna bakip konferans vermesinimi bekliyorsun nedir :))) epeyde kelime diyormus yakişikli paşam :) yemek konusuna gelince valla ben herşeyi hala mama sandalyesinde ve reklam eşliğinde yediriyorum..ama buna ragmen cok büyük bi takintisi yok serranin..olsa dişarda yemek yemezdi..sen biraz rahat ol canim..sıkma cocugu bu kadar..cevrende tv izleyerek yemek yedigi için gerizekali olan biri oldugu sanmiyorum :) ben hiç görmedim şahsen :) benim kuzenlerimde öyle yerdi..ikiside cok basarili şuanda..hatta biri anadolu lisesinde ve okul 2.si..en yakin örnek oldugu için onlari hep örnek veriyorum..böyle zeka işlerini şartlara baglama gözünü seveyim..unutmaki einsteinda cok gec konusmus :)))

ferdacimmm bana gelcekmişsin bugun..kiz valla su ramazan bitsin ilk işim seninle bulusmak yada bana cagirmak olcak zaten :)) bi kahve yapalim dimi ama :))) ramazanda yapamayiz malum :))) i

sibossss bensiz gezme planimi yapiyorsunnnnn kaybollllll sbiel kaybollllll küstüm sana kocamannn :'(

esencim ramazanda costun iyice bakiyorum :))) aferin kiz sana :))

ay daha kime ne diyecektim unuttum..eşimin ark.i gelmiş..aşagi indi..benimde kafamda herşey uctu be :))

Ok hemen kayboluyorummmm, kayboldum uçtum puffffff :roflol:

Herkese iyi geceler bacılar a.s.

Ayyy dedimya anacım bugün oturamam evde diyee..Dağhanı hazırladığım gibi çıkttım evden,alışveriş merkezine gittik.İki saat gezdik sonra Anıl geldi bizimki coştu neyse yedirdik içirdik..Bizde yedik yemeğimizi..Ordan Reale,Dağhanın bezini filan aldım tabi paşam oracıkta babasının kucuşunda sızmış.Eve gelip yatırdık hemen ama bizimki uyandı ve geri uyumadı.boshayallersmile

Sonrada komşuma çaya gittik,lafladık.İyi geldi..ordanda eve gelip oğluşumju yedirip içirdim..Komşum bana doymamış olacakki geri geldi,baya sohbet ettik.Anılda Dağhanı uyutmuş..Neyse o gitti tabii 12 de bende kocişin yanına geldim bilg. keyfi yapıyoruz beraber :KK1:

Kimselerde yok bende kalkıyım artık öptüm canlar,görüşürüz...İyi geceler a.s.

Oh ne güzel yapmışsın gezmekle Ferdacım.

anaamm bitmiyor ya bitmiyooorr!! bu ev işleri bitmiyor!! okul açılmadan bitireyim dedim, dolapları hep döktüm örtülerini yıkadım içlerini düzenledim. atılacak o kadar çok şey çıktı ki!!! perdeleri yıkadım ütüledim bi yandan. habire de yıkanıyorlar. şimdi de kalkıp mutfak dolaplarını boşaltıp temizleyip düzenleyecem. neyseki iftar derdim yok,Özay dışarda yiyelim bugün dedi. en sona da kiler kaldı. en gıcığı ve pisi de o,çünkü balkonda:KK43:(

çarşamba günü okul başlıyor,çok stresliyim!! yeni okul,yeni arkadaşlar, yeni öğrenciler!! off!!! :KK43:(

Özay'la da konuştuk geldiğimizin 2. günü. ateşkes imzaladık:)) aman nazar değmesin,pek bir iyiyiz bugünlerde:))

Ayşecim ne kadar özledim diyodun evini,gelirgelmez sefasını sürmek yerine kendini işemi vurdun ne acelesi var yavaş yavaş yaparsın.Tatilde bitiyomuş biraz dinlen.

Geçmiş olsun tekrar Nurtencim düzelmesine sevindim kuzumun.Çok özlettin kendini hakkaten.

selam kizlar a.s.

Sen dalga geç geç bakalım. alsanaalsanasmileYok anacım durmak yok.Sonra işten gelince hazır bişeyler bulmak istiyo insan.Bakalım bu hafta değilde önümüzdeki hafta belki bişeyler daha atarım sen son seniii inşallah :KK70: :KK70:

Günaydınlar,

En erkenci benim heralde.Bizimkiler baba oğul dışarıya çıktılar hava almaya.1 buçuk saattir yoklar.Bende internette biraz keyif yapayım dedim.Dün işlerimi bitirmiştim bugün rahatım çok şükür.Sadece ütüm var onuda hallettimmi tamamdır.Yarında tatil ohhh gel keyfim gel :KK70:

anaaaaa nerdesiniz huuuuuuuuuuuu
Ahsenin resmini çektirmeye gittik kapalıydı adam çekime gitmiş aradım yarın için randevu aldım çektireyim de kurtulayım hep aklımdaydı

akşama misafirim var benimde evim çok kirli değil ama ben yinede Ahsen uyumuşken yerleri sildim toz aldım banyoları temizledim yemek işini hallettim sadece çorba,salata ve pilav kaldı yemek ve böreği iftara yakın fırına vericem menüm şöyle;
fırında kıyma kebabı
mercimek çorbası
pilav
yoğurtlu biber kızartması
peynirli börek
salata
ayyy anlatırken bile canım çekti çok fena acıktım ben yaaaa
kimsecikler yok ben de uzanayım azıcık

selam bende geldim sonunda sabahtan beri başıma gelenler sormayın.Gece Türkiz yine ateşlendi sabah ta keyifsizdi öğlen uykusundan önce gidip vurdurayım şu penisilini dedim saat 12.30 da evimin arkasındaki sağlık ocağına gittik 1.5 ta açılıyormuş hadi bekledik hemşire demezmi devlet hastanesinde sadece vuruluyor diye boşuna beklemişsiniz biz vuramayız ok dedik sonra devlet hastanesine gittik saat 2 oldu oda demezmi bizde acil yok acili olan bi hastane yada pendik merkeze gidin diye yok artık dedim sonra eve geldik uyudu kızım saat 3 tü zaten 5 te kalktı hemen evime yakın özel hastane var oraya gittik vurdurduk ya dedim bi iğne vurduramadık ne gıcık şey hepsi yarım bilgi verince dön dur olduk eve geldik yine ateşlendi benim kız o kadar gezmeye yoruldu tabi nedesem boş ah akılsız başım diyim.
Ayy cnm çok geçmiş olsun yaa,niye iyileşmedi hala bu kız??baya badireler atlatmışsın sende...

sorma cnm kadın olmak zor gerçekten hiç bitmiyor işler..onu yapıyosun öbürü o ara kirleniyo onu temizliyosun aklına başka bişey geliyor..yok yani bitmez,ömür biter işler bitmez..
Yok canim ben almiyorum, öyle cokta yemiyorum zaten salam-sosis türevlerini. Esim isten gelirken getirmis gecen. Tam isyerinin yaninda Türklerin islettigi kocaman bir market var, cosmus resmen. Bitsin onlar, bir daha almayi düsünmüyorum.
Sayilari ögretmenin sakincali oldugunu söylemissin, merak ettim gercekten prof. bayanin argümanlarini. Ben, günlük yasamimizi kapsayan ve ögrenebildigi herseyi ögretiyorum. Okul öncesi cocuklara harflerin, sayilarin ögretilmemesi gerektigini, herseyin zamaninda ögretilmesinin daha makul oldugunu söylerler genelde ders kitaplarinda. Ama ben bu görüse katilmiyorum pek. Sonucta, bizler kurulu bir makine degiliz, hepimizin ayri ayri ilgi alanlari, algilama kapasiteleri var ve bunu erken yasta kesfetmek gerek bence. Sayilari zaten bilincli kavrayamaz Doruk, daha cok kücük. Oyun oynuyoruz parmaklarimiza isim vererek. 1, 2, 3 diye oda bu oyunu seviyor. Kac yasinda oldugunu gösteriyor falan...

Yerim ben o yavru herkülü. Bir tane de bizde var, bazen "Imdatttt" diye bagiriyorum, esim kafayi üsüttügümü saniyor.kaydirigubbakcemile3

Derin bir konuya parmak basmissin ayrica Tuba'cigim. Bence insanlar ne kadar hosgörü sahibi olursa, o kadar güzel bir denge kurulur. Mesela gecenlerde haberlerde oruc tutmadigi icin öldürülen bir askerin haberi vardi, önceki yillarda yine bu türden olaylar yasanmisti. Terazinin bir kefesine ben bu türden olaylarida koymamiz gerektigini düsünüyorum ki, olaya objektif bakalim. Ayni sekilde, insanlarin cogunun oruclu oldugu zamanlarda, daha özverili olmak gerek. Oruc tutmayabilirsin ama hic kimse oruc tutmuyormus gibi davranmamaliyiz, cünkü sosyal iliskilerimizi toplumla kuruyoruz biz. Agaclarla ya da nesnelerle degil... Farkliliklarin catismasi artarsa, kim hakli, kim haksiz birbirine karisiyor canim. O nedenle, ben olaya daha bireyci yaklasiyorum. Ne kadar hosgörülü, sagduyulu ve objektif olursam; o kadar saygi duyar ve severim yasadim dünyayi ve insan kardeslerimi...

Birde gencler demissin. Bilgisizliginden ve ilgi alanlarinin yozlasmasindan dem vurmussun. Bu daha derin bir konu bence. 80 sonrasi bir genclik yaratildi Türkiye'de. Bastan savma bilgiyle donatilmis, tamamen bir kaosun ortasinda, nereye ait oldugunu bilmeyen, yozlasmis degerleri bayraklastiran...Sosyolojik olarak bunun analizini yapabiliriz ama konu cok dallanir budaklanir. Kisaca sunu söyleyeyim: Bizler sanssiz bir kusaktik. Cocuklarimiz belki daha sanssiz olacak, cünkü dünya bir takim degisimlere gebe. Gecis cagindayiz yani. Ciddi savaslarin cikacagini öngörüyor stratejistler, toplum bilimciler. Dilerim, gelecek nesiller, torunlarimiz daha güzel bir dünya yaratirlar, binlerce yillarin birikimlerinden damitipta yarattiklari yeni degerlerine, sImsIki sarilip, sahip cikarlar.

Doktor ölcüyü kacirmadigim sürece, verebilecegimi söyledi ve burada ekolojik marketler falan var, %100 dogal üretilen ürünleri satiyorlar. Oralardan alabilecegimizi söyledi.

Dolu dolu bir gün gecirmissiniz ne güzel canim. Sohbet edebilecegin iyi komsularinda varmis hem. Keyfini cikart...zemuszemus

Ne sanssizlik canim ya. Neyseki vurdurabilmissiniz sonunda.

Ev isi diyince afakanlar basiyor bana, resmen basim agriyor. Bizimkide hic bitmiyor, ben genelde sallama usulü yapiyorum artik, isin icinden cikamiyorum cünkü. Esinlede ne güzel sütliman olmussunuz, Allah bozmasin Ayse'cigim.

Nuran'cigim, sen bizim isimleri karistiriyorsun canim. Filiz benim.bilmiyorumkismile
onlarda olmasa ne yapardım bilmiyorum ,çok şükür iyiyiz yani...
Selamlar Kizlar,

sevindim savaşı kazanmana ama bu savaşlar bitmez güzelim emin ol!1 :)) düzene girmenizde iyi olmuş,yıpranmıştın sende..

özledik cnm senide Defneyide,hadi biraz daha baskı yap ev sahibine.. :))
selam kizlar a.s.

kızz güldürdün benii,optimum heee..aman olsun yinede benle uyuşan bişey alışveriş merkezi alışveriş ve ben kaydirigubbakcemile3 doğru uyuşma...heryere gelirim güzelim ben sen yeterki iste... trafikten değil kordum Dağhan paşamdan..hani durmazsa diye ama maşallah iyi duruyor..

Bu arada sen umreyedemi gittin tüh tühh maşallah bee kıskandım hee..Alalh bizede nasip eder inşallah..
Günaydınlar,

En erkenci benim heralde.Bizimkiler baba oğul dışarıya çıktılar hava almaya.1 buçuk saattir yoklar.Bende internette biraz keyif yapayım dedim.Dün işlerimi bitirmiştim bugün rahatım çok şükür.Sadece ütüm var onuda hallettimmi tamamdır.Yarında tatil ohhh gel keyfim gel :KK70:

Günaydın cnm ben daha ancak bakabiliyorum kızlarlada bişeyi paylaşmadım hala..dur ben fikrimizden bahsediyim ....

X