selam kizlar a.s.
ay koptum gece gece :))) kimsenin olmamasina alişmişim..ama gecenin ikisinde nurten,gülşah ve ben olmak üzere 3kişiyiz!! hayret he :))))
nurtencim canim özledim seni yaaa
inşaAllah tez zamanda yapilir modem..olmazsa siz yaptirin sonra alin parasini..belki adam üşeniyordur..defnosumunda iştahinin düzelmesine cok sevindim..maşaAllah kuzuma yesin yarasin inşaAllahhhh :)
gülşahcim özlemin nosunu alinca banada atsana yaa..kimse vermedi hala
durucum nasil oldu? ne kadar kalacak kolu öyle?? Allahim tez zamanda şifa versin kuzuma..
filizcim canim bende objektif bakiyorum zaten..saygi duymayabiliriz..ama saygi göstermek zorundayiz..bahsettiğim konu 2.konuyla alakali bir konuydu aslinda..ben degerlerimizden bahsettim :) eskiden yenmezdi,saygi gösterilirdi dedim..ki bak Ayselerin orda hala öyleymiş..megakentlerde de böyleydi eskiden..ben oruc tutulup tutulmamasindan asla bahsetmiyorum :) dedigim gibi banane :) isteyen tutsun isteyen tutmasin..he fikirlerim vardir bu konuda..bana göre müslümanim diyorsa bi insan tutmak zorunda (hastalik,hamileik vs gibi dinen cevaz verilen konular dişinda tabiki
)..öyle hem müslümanim deyip hem oruc tutmamak dalga gecmektir resmen..cünkü bu herhangi bi farz degil..direkt islamin şartlarindan,müslüman olmanin şartlarindan biri..he amaaa bunlar benim fikirlerim..bu fikirlerim yada bilgilerim bana kimseyi yadirgama yada yargilama hakki vermez..vermiyor da :) konuya dönersek dedigim gibi tamamen degerlerimizden bahsediyordum..bizim degerlerimizde böyledir..biz oruc tutanada saygi gösteririz,ramazanda oruc tutmasak bile oruclunun yaninda yada ramazan ayinda dişarda bişey yiyip içmeyiz,ayni şekilde yahudi olan yada ermeni olan bi vatandasada saygi gösteririz..onun çan çalmasina,çam süslemesine,koşer yemegine vs karişmayiz saygi gösteririz..türklükte bunu gerektirir..müslümanlikta bunu gerektirir..sonuc olarak saygi ve hoşgörü lazim,degerlerimi kaybetmemiz lazim..
bahsettiklerine kismende katiliyorum..ama ben bişeylere baglamiyorum acikcasi..yani böyle bir toplum yaratildigina felan inanmiyorum..tamamen cahillik..üşengeclik..tembellik..baska bişey degil..he yönlendirme yokmu? var..her tarafta var..her kesimde var..ama insana kullanilmasi için akil verilmiş,agirlik yapsin diye degil..hayat gaylesiymiş bilmem neymiş..bunlar sadece bahane olur..herkesin bi gaylesi var..he herkesin imkani yok..ama yönlendirmeleri dinleyecek,izleyecek imkani olan birinin muhakkak alternatiflerinide ögrenme imkani var artik..valla ben yumusak degilim bu konularda ya..bana göre bi bahane yok..dedemden dolayi okadar cok insanla karşilaştim ki bunlar beni bu hale getirdi..imkanlar içinde yüzen cahiller,imkansizliklar içinde ne alim arif insanlar gördüm,şaştim kaldim..ozamandan beri bunu bilir bunu söylerim..ki benim dedemde 4 yasinda babasini kaybetmiş..annesi cay toplarmiş trabzonda..26 yaşindami ne dul kalmiş..öglende verdikleri 2 elmayi 2 ogluna götürürmüş akşamlari..cok yoksulluk cekmişler özetle..ama dedecim azmetmiş..ögrenmiş..cabalamiş..hem burslu,yatili okumus..sürmene'den istanbul'a küçücük yaşinda tek basina gelmiş vs vs..yani imkansizlik asla bir bahane degil..he bu konuda tabi ailelere cok pay düşüyor..ama işte bizim cocuklarimizda birgün aile olacaklar..onlarda cocuk yetiştirecekler..toplumun bi parcasi olakacaklar..ay bayilcam şimdi..konu harbiden epey dallaniyor be :)))))) 3 sayfa yazarim durmadan :)))) en iyisi susmak
hoşgörü,saygi,ilim diyip kapatayim konuyu :)))
tutkuncum canim ay ne cekmişsin ordan oraya ya..ama şaşirdim saglik ocaginin vurmamasina ya..keşke biraz araştirsaydin..bazen savsak bi hemsireye rastgelebiliyor insan..üşengecliğinden yolluyor insanlari..neysem olmus bitmis..ya gercekten bi test felan yaptirmadinmi hiç?? niye hala düşmüyor bu cocugun atesi..daha dogrusu ne diye zirt pirt yükseliyor?? Rabbim tez zamanda şifalar versin koreli kuzumaa a.s.
aysecim anacim ev işi kör işi demişler..sende ne diye yoruyorsun kendini yaaa..zaten işe baslican..yavas yavas arada derede yapardin..son tatil günlerinin kiymetini bil be yavrum..eşinlede ateskes imzaladin he :) ay bak dantelli tayt geldi aklima gene :)))))))))
nurancim ben tuba he
p kiz cok normal kariştirman :))) bende ilk zamanlarda herkese nickiyle sesleniyordum :))) sonra tam isimlere aliştik bu sfer veletlerin ismi cikti :))) hatta bi keresinde ya bu kizin oglumu olmustu kizimi diye kariştirdigimi bile hatirliyorum :)))) ama kiminkiydi hatirlamiyorum
D
ferdacimm gezgincimm :) kiz nedense seni görünce aklima hep optimum geliyor :)))) ne alaka diceksin
hep seninle orda bulusuruz diye düşünmüştümde ondan
D trafige pek cikmiyorum demiştin ya..sanada yakin orasi,banada tek vasita diye orayi düşünmüştüm
birsencim tatildeymiş 1 günlüğünede olsa :) oh iyi kafa dagitir inşaAllah :)
sibos bakalim bu h.sonu ne stoklayacak :)))) bizide atmasa buzluga iyidir
DD
esencim gezgincim teravihe gitmiş Allah kabul etsinnn :) ay ben en son umrede kilmiştim teravih..2003tü :) ay cok zaman olmus be tüh bana :)