- 23 Mayıs 2008
- 580
- 0
kızlar bence cok sacma,bulanti yoksa isler ters gidiyor anlamina gelmez bence :1closedeyes:
annem bana hamileyken hic sıkıntı yasamamis,sadece cok uyumus,cok sukur hicbir seyim yok.
bence hurafe yani kim yazdiysa kırılmasin.ben hic bi doktorun agzindan boyle bisey duymadim laelaelaelaelae allah korusun yaa,boyle seyler dusunmeyin.
kızlar o yazıyı yazan bendim ve ben UYDURMADIM...hiç mide bulantım olmadığı için internette araştırırken bir sitede okudum...o gece uyku uyuyamadım bende panik olmuştum..sanki bu hurafe dediğiniz şeyi yazan benmişim gibi üstüme gelmenizin bir anlamı yok....o gece bende panik olup burdaki arkadaşlarla paylaşmak istemiştim...o sitenin aynısını bulamadım ama benzerini kopyalıyorum...SAĞLIKLI GEBELİĞİN İŞARETİ Mİ?
Merkezi sinir sistemindeki bulantı merkezinin hassasiyeti artar ve daha önceki yaşamda etkili olmayan pek çok uyaran ile bulantı ve kusma tetiklenir hale gelir. Bunlar arasında kokular, besin maddelerinin tatları, ağız boğaza değen fırça gibi yabancı cisim uyaranları en sık rastlananlardır. Halk arasında bulantı ve kusmanın sağlıklı gebelik işareti olduğuna dair yaygın bir inanış vardır. Bu tam anlamı ile doğru olmamakla birlikte fetusun yaşamadığı gebeliklerde betahcg seviyelerinin düşmesine bağlı bulantılarda hızlı bir azalma yaşandığı da bir gerçektir. Ancak bulantının ne zaman geçeceği her gebeliğe özel olduğundan bulantıların bitmesini kesinlikle fetusun yaşamadığı yönünde yorumlamak da doğru olamaz.