2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok saol, onlar hasta olunca dünya duruyor sanki:KK43:(( hepsi sağlıklı olsunlar...
inşallah teyzesi, dün bir haftadan sonra ilk defa bişey yedi o da çorba oldu, aslında çok aç farkındayım...
canım evet allahtan emiyorlar, güya ben bu ay bırakacaktım, doğum gününe kadar tamamen unutmuş olsun, psikolojik olarakta rahat rahat yeni yaşını kultasın diye ama bu gidişle önümüzdeki aya sarkacak gibi... neyse sağlık olsun napalım....

bende seni ve oğluşunu öpüyorum hayatım.

dün gelmediler ama eve gittiğimde çok kötüydüm midem felan kayganam esma hiç üzerini değişme fatmalar ev taşıyormuş onlara yemek yaptım oraya gidiyoruz dedi benim halim yok gidemem desemde faydalı olmadı çünkü batuhan çokdan montunu bile giymişdi gittik yemek ye bulaşık yıka kayganam oturdu mutfak eşyaları toplanıyormu bende ayakda durdum öyle ne işe yaradım neden evimde kalabildim o yüzden şimdiden bugün akşamki adrenalini merak ediyorum
canım seninde hayatın aksiyon :)) Vallahi bir akşam şöyle sakin geçti desen şak diye düşüp bayılacam :KK37:
selam kızlar nasılsınız?
en sonunda meriçte hasta oldu :KK43:(((( zaten o kadar diken üstündeydim ki, herkes hasta her yerde mikroplar cirit atıyor..... geçen hafta salı günü akşamı ateşlendi kustu çok, doktora götürdük fayda etmedi, cuma yeniden başka bi dr. götürdük yine düzelme olmadı, en sonunda pazar günütıp fakültesi acilde muayene ettirdik, dış kulak iltihabı, boğaz enfeksiyonu ve grip olmuş... dişide çıkıyormuş bi yandan, dr yine iyi dayanıyor annesi dedi, ama kuzucum soldu, zayıfladı, iştahı hiç yok... geçen hafta salıdan beri daha dün akşam çorba içti, hiç bişey yemedi içmedi sadece beni emdi o da arkasından kusarak... antibiyotik verdi dr, grip ilacı verdi, çok öksürüyordu akciğer filmi çektiler allahtan o temiz çıktı, öksürük şrubu verdi bi de damla.... uyku muyku kalmadı unuttuk.... çok zor bi 7-8 gün geçirdik ama şimdi iyi maşallah.... giremedim hiç nete yazma fırsatım olmadı, yıllık iznimden izin almak zorunda kaldım, bakıcısına gitmek istemedi yakamı bırakmadı benim hep kucağımda durmak istedi hasta olunca :KK43:((

cumartesi ağladım artık dayanamadım o haline, karnı aç mutfağa giriyor ama yemek yiyemiyor, normalde hep tozu dumana katan çocuk kafasını kaldıramadı hiç, kulakları kıpkırmız oldu, burnu aktı durmadan kustu öksürdü:KK43:((
allah beterinden saklasın tabi ama üstüste çok zor geçirdik son bir haftayı...

onun dışında herşey aynı... umarım sizlerde iyisinizdir...
allahım çocuklar hiç hasta olmasa ya içim acıyor böyle duyunca. Meralcim çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum.

inşalah bugün akşam sakince oturmak istiyorum bakalım ne olur yarında hastanelerdeyiz zaten :)))

meralcim çok geçmiş olsun bebişlerimiz hasta olmasın:KK43:(((( geçenlerde aynını buğrahanda yaşadı Allah'ım çok zor ishal kusma ateş yavrum 1 hafta kafası kalkmadı dediğin gibi... sanırım salgın bu durum yavrum biran önce iyileşir inşallah acil şifalar diliyorum...
esmacım rabbim sana sabır güç kuvvet versin...
Damlacım birazda olsa iyileşmene sevindim...

slm guzel anneler nasılsınız bakalım? Hasta anne bebis ve kaynanalara gecmis olsun. Biz kızımla iyiyiz buz dolabımız bozuldu servıs geldı bı parca degismesi lazımmıs fabrıkaya parca sıparısı verdıler fakat asıl sorun parca takılınca 2 gun dolabı calıstıramıycaz merak ettıgım konu tıklım tıklım dolu olan buzlugu napıcm! Bı care bulmalıyım komsulara sorucam eger onların dolabı musaıt olmazsa mahalle bakkalının dondurucu dolabına koydursam abartı mı olur? Kızım banyo yaptı sımdı yemek masasının ustunde oturmus tv ızlıyo. Bu hallerıne alısmısım cok dogal geliyo:) evi ısıttım kızım banyo yapıcak diye mayiştım uykum geldi. Yanlız olsam bir uyurdum şimdi varya.. Canım ısteyınce ıstedıgım saatte uyuyabılecegım gunler olucakmı acaba? Ancak yaslanıp nine olunca olur herhalde o zamanda yaslılıktan kemiklerım agrır agrıdan uyuyamam omrum boyunca ıstedıgım zaman uyuyamıycak olmam cok kotu uzuldum şimdi:KK52:

selam kızlar hepimize geçmiş olsun kış mevsimlerinde mutlaka yaşıyorlar.ya ben sizie bişey soracam bebişine zencefil veren varmı.hepinize kolay gelsin:KK9:

selam kızlar hepimize geçmiş olsun kış mevsimlerinde mutlaka yaşıyorlar.ya ben sizie bişey soracam bebişine zencefil veren varmı.hepinize kolay gelsin:KK9:
ben kullanıyorum. Herzaman değil ama. Ihlamur kuşburnu çubuk tarçını kaynatırken yarım çay kaşığı kadar atıyorum 1 çay demliğine o kadar fazlası zarar çünkü....

ben verıyorum kecı boynuzu pekmezıyle karıstırıp. Oksuruge bronsıte cok ıyı gelıyo.

gunaydın anneler ılk selam benden gelsın mutlu ugurlu guzel bırgun dılıyorum herkese

Fatmacım günaydım bütün iyi dileklerin seninlede olsun...

buğrahan hasta olduğunda bende veriyorum yarım çay kaşığı ıhlamurum içine atıyorum yada balla karıştırıp veriyorum..

Son düzenleme:
kızlar 2009 mart bebişlerimize 2011 doğumgünü listesi hazırladım aktif olanları ekledim giren arkadaşlarda kendilerini eklesin:KK34::KK34:

ben limon ve balı karıştırım içine öay kaşığının ucuyla çok az koyuyorum öksürüğe çok iyi geliyor

iyi akşamlar fıstıklarr:KK71:
Bugün kuaföre gieyim dedim 15 tatle saçlarım hazır olsun diye. Ankara'ya gideceğim ya o yüzden :21:
Neyse sabah 10 gibi eşim beni bıraktı kuaföre Liyayla eve döndü. Akşam 4.30 a kadar sürdü işim. Baba kız güzel vakit geçirmişler oyunlar oynamışlar öğle uykusunu yatmışlar buraya kadar çok güzel de çocuk sabah 9 da içtiği sütle durmuş ya :KK52:
Hayret bişey bi kızdımki benimkine niye vermedin diyorum sordum istermisin kızım diye yok dedi diyor kaç kere sordum diyor. Doktorlar diyormuşya zorla birşey yedirmeyin çocuğa diye:KK53:
Hay allahım ya çocuğu açlıktan öldürün demiyorlarki:KK57:
Liya'ya ne zaman sorsan süt istiyormusun kızım diye yok der zaten ama hazırlayıp getirince yatıp paşa paşa içer Sanırım bu benim cadınında işine geldi halinden pek memnundu eşek:emir_bebek:

Merhaba canım bende aynı derten muzdaribim kızım hiç bişey yemiyor zorla ağzına aktarıyorum herdefasında boğuluyor gibi oluyor az önce yine eşimle tartışrık bu yüzden sude pirinç unu yedireyim dedim imkanı yok açmadı ağzını bende bağırdım yapmak istemezdim ama inanın yemeyen çocuk çok zor kendimi kaybediyorum bazen sonra ben mutfağa geçtim baktım babasına ağlayarak vudu diyo içim parçalandı şimdide vicdan azabından uyuyamıyorum size içimi dökeyim dedim bu arada zencefil cvbınız içinde teşekürler.herkese tatlı riyalar.

iyi akşamlar fıstıklarr:KK71:
Bugün kuaföre gieyim dedim 15 tatle saçlarım hazır olsun diye. Ankara'ya gideceğim ya o yüzden :21:
Neyse sabah 10 gibi eşim beni bıraktı kuaföre Liyayla eve döndü. Akşam 4.30 a kadar sürdü işim. Baba kız güzel vakit geçirmişler oyunlar oynamışlar öğle uykusunu yatmışlar buraya kadar çok güzel de çocuk sabah 9 da içtiği sütle durmuş ya :KK52:
Hayret bişey bi kızdımki benimkine niye vermedin diyorum sordum istermisin kızım diye yok dedi diyor kaç kere sordum diyor. Doktorlar diyormuşya zorla birşey yedirmeyin çocuğa diye:KK53:
Hay allahım ya çocuğu açlıktan öldürün demiyorlarki:KK57:
Liya'ya ne zaman sorsan süt istiyormusun kızım diye yok der zaten ama hazırlayıp getirince yatıp paşa paşa içer Sanırım bu benim cadınında işine geldi halinden pek memnundu eşek:emir_bebek:

iyı yıne senınkı oglen uykuya falan yatırmıs benımkı onuda yapamaz. Kaynana gıbı bazen herseye karısıyo cok sınır oluyorum bogasım gelıyo. Kızım mık dese fatma kızın uykusu geldı yatır dıyo daha diil diyorum yok ısrar edıyo goturuyorum yatırmaya 1 -1,5 saat ugrasıyorum kızım yatmıyo bu seferde dıyo oyalanmısım uykusu kacmıs tabı bende bı cıglık hem kızına hem babasına herkes evde sus pus. Memeler emzırmekten karnıma sarkmıs sınır tepeme fırlamıs bı sekılde ıkısının ustunu ortup sabahın korunde kalkmak uzere uykuya dalıyorum. 2 saatlık zamanımda yatak odasında sınırden kudurarak bosa gecmıs oluyo. 24 saat cocuga bakan benden gunde 2 saat cocugu goren kocam daha ıyı anlıyo cocugun ıhtıyaclarını ya benımde aklım sasıyo:KK47:

Fundacım trajikomik bir durum olmuş baba-kız vakit geçirmeleri. gece gece güldürdün beni yaaa.
Yeni saçını da güle güle kullan canım. sana her tarz yakışır güzel gözlüm benim.

Merhaba canım bende aynı derten muzdaribim kızım hiç bişey yemiyor zorla ağzına aktarıyorum herdefasında boğuluyor gibi oluyor az önce yine eşimle tartışrık bu yüzden sude pirinç unu yedireyim dedim imkanı yok açmadı ağzını bende bağırdım yapmak istemezdim ama inanın yemeyen çocuk çok zor kendimi kaybediyorum bazen sonra ben mutfağa geçtim baktım babasına ağlayarak vudu diyo içim parçalandı şimdide vicdan azabından uyuyamıyorum size içimi dökeyim dedim bu arada zencefil cvbınız içinde teşekürler.herkese tatlı riyalar.

uzulme canım insanin bazen sabrı tasıyo 24 saat cocukla ugrasmak cok zor cok yıpratıyo ınsanı bende bagırıyorum bazen ınsan uzuluyo ama bızımkıde can demi? Hele bu donemde bıde ınatları var ınsanı ortadan catlatır. Gecıcek ınsallah uzme kendını:KK71:

Fatmacım coşmuşsun yine bakıyorumda. Bu ne haşinlik , bu ne öfke :KK60:
şaka bir yana evet bunca çabaya rağmen eşinin böyle yapması çok gıcık bir durum. Allah kolaylık versin canım :))

kafam ağrıyo uyumak istiyorum hemde istemiyorum...... yine canım sıkılmış benim biraz hareket lazım. şu işler biraz açılsada alışveriş çılgınlığı yapsam-gezsem-tozsam pozitif enerji yüklesem kendime... pöffff....
neyyse daha derine dalıp kendi kendimi bunaltmadan gideyim yatayım baari. sabaha bişeyim kalmaz :KK74: :KK37:

X