• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slmlar nbrsiniz bizde bugun tolganin annanesini hastaneye götürdük anju oldu..
sonrada cikdik alisverise rüyama ciciler aldim ayy cok sevindirik oldum kiz esyalarinda bulunca kendimi daldim hepsine ne alsam diye hahahaahahahahah ins sibosumda begenir aldilarimi yarin yada diger gün yollicm adresini alipta bendn bu kadar simdilk

bu arada arda kaan kendi kendine yavasca oturmaya basladi soklardayim hahaha yatar posizyonda yasliyorm koltuga bakiyorm oturuyo ayaklarini tutuyo desdek aliyo bide hahahahaah anasina 5 .aylik hedayesi verdi veledim benim

Kızlar yoğurt mayalayan varmı???
Nasıl yapıyorsunuz???
Ben Hero baby 2 numara devam maması aldım.. 100 cc hazırladım. İçine 2 çay kaşığı yoğurdu mayaladım.4 saat sonrada buzdolabına koydum.. Bebelac'tan mesaj gelmişti ama ben hero baby ile yaptım. Bakalım nasıl olacak... Ne zaman yedirmeliyim acaba???
Ya ben daha önce hiç yoğurt mayalamadımki..

canim mayalanan yogurt buzdolabina konmaz, aksine sicak tutulmasi gerekir, sutu iyice kaynatacaksin, altini kapatip sogumaya birakacaksin, serce parmagini soktugunda sut elini yakmiycak, ilik olacak yani, yogurdu katip karistiracaksin, bezle iyice sarip bir kenera koy, ertesi gune kadar kapagini bile acma yerinden oynatma, 1 gun dursun das gibi yogurdun olur:)

Kızlar danoneye guvenmıyoruz dıyorsunuz tamam saygıyla karsılarım ama benım dr dedıgı bırsey var sutu ınektan sagılıncamı yogurt yapaıyorsun hayır pastorıze suttede katkı maddesı var hazır yogurttada arasındakı fark nedır bırı bunu bana anlatsın lutfen

slm herkese
ben tv de bi doktordan dinlemiştim hazır yoğurdu ve evde yaptığınız yoğurdu dışarda bırakın ev yoğurdu hemen ekşir ama hazır yoğurt hemen ekşimez çünkü katkı maddesi vardır hazır yoğurtta demişti.

Kızlar gecmısı okudumda bıraz.
Yarın aksam bende deneyeyım bakıım yogurt yapmayı. Pastorıze sutle yapacaz degıl mı? Nerden bulacam ben pastorıze sutu ya?

Sibelciğim önemli değil sağlık olsun. Sonraki çekişe inşallah.

Buket sonucu bıze de bıldır ama devam mamasıyla mı yapılacak yogurt annamadım?

Sehnaz'ım Ruya nın hedıyelerı sımdıden hayırlı ugurlu olsun :) Hemencık halletmıssın ısını.

Arda Kaanımıza da masallah. Yenı ayınızda hayırlı olsun .Nıce saglıklı aylara ınsallah.

Nazanım tsk tarıf ıcın

Bizde bugun aksam ustu Bağdat caddesine inip yürüyüş yaptık oglumla. Tam gittik kayınvalide aradı evde yokmusun kızım Ali Tuna yı gormeye geldım Nerdesın dedı. Geldı yanımıza.
Bende magazalara bakacaktım hala dogum sonrası hıc bısey almadım kendıme ve hıc bısey olmuyor :(
Bakamadık kayınvalıdem sayesınde.
Oturduk dondurma yerken Ali Tuna gozumun ıcıne ıcıne baktı. :(
Yaaa ne yesem artık banada banada der gibi bakıyor

melek gercekten ck üzgünüm ...
Bizim rüyada öyle off ben her ne yersem taTTIRIYORUM artik acili - soslu felan olmadigi sürece yani tatttirabilecegim seylerse .. meyve felan .. iki - üc kez dondurma tattirdim amma minnaccikkk

ben ufaktan yatar.gece kalkarsa bızımkı sabah 6 da ıse gıtmek ıcın kalkamam bu sefer :(
banyo yapmam lazım ama artık sabah yaparım..opuldunuz

gunaydın kızlar dun alya aşı oldu 4. ay aşısı aksamdan ates durucu verdım ama şimdi baktım 37.5 sizce nasıl ???????? offf

merhaba kızlar...bir haftalık tatilden sonra yine burdayız kızımla birlikte...kızımın iştahı açıldı maşallah ağzına ne yaklaştırsam yiyecek gibi ağzını açıyor....kayısıyı sevdi bu hafta hergün yedik akşam üstüde kaşık mamasını yedi nerdeyse bi kaseye yakın yiyor dahada versem yiyecek sanırsın.açık hava iştihını açtı birde maşallah bi uyku bi uyku temiz hava iyi geldi kuzuma..şimdi ıstanbul sıcağına döndük...bir dünya çamaşır ve temizlik beni bekliyor...gidip başlıyım bari yine uğrarım sizlere...
hoşgeldiniz canım..
maşallah defnecime.
alya kaşık mamasını sevmiyor ya ne etcem ben bilmiyorum..işte azar azar veriyorum yinede tamamen kopmasın diye..

selam kızlar, füsun canım nisan nasıl şimdi? kusmsı heleki sonrasında sanki tıkanmış gibi davranmaları çok korkutuyo insanı. çok geçmiş olsun xcnım.

yeni aylarınız da hayırlı olsun hepinize:)
gülşahcım saçların çok güzel olmuş. zaten rengi çok güzeldi. güle güle kullan...alya da daha iyidir umarım.

adaşım çok sevindim valla 1 hafta bile olsa huzurlu, sağlıklı bi zaman geçirmişsiniz. hoşgeldin sıcaakkkkk evine:DDDD defne de ii kilo almıştır uyu, ye ohhh ne keyif valla....

kızlar biz de bugun doktara gittik karma aşımızı olduk. öncelikle sorduğum sorular ve cevaplarını iletmek istiyorum:

göbek temizliğ: kesinlikle bişey sokarak temizlenmemeli hatta temizlenmemeliymiş....
ellerinde biriken saçları yemesi: bişey olmazmış sonsuza dek kontrol edemezmişiz. biyerlerden çıkıyomuş.
ayakta tutma, oturtma: ayına göre daha erkenmiş. hatta kendimize doğru kucakta tuttuğumuzda da kısmen oturur vaziyette ya onu bile kısa tutun diyo.
kusması: günde 3-4 ü geçince takibe alınması gerekiyomuş. bizimkinde yok şükür o kadar sık.
diş çıkarması: henüz erken ama, jel kullanabilirsin dedi. kullanmam dedim. size bahsettiğim ilacı gösterdim. KESıNLıKLE VERME!!!! dedi....şimdi geçmişi kontrol edip silicem adını kızlar. içeriğine baktı böbrekleri zorlar dedi. biz de dişliklerle idare edicez artık.
gece giyimi: kısa kollu body ile yatırma dedi. ne kdar sıcak olursa olsun. ince uzun kollu tulum giydir dedi.
havuz-deniz: havuz kesinlikle yasak.... denize girebilir koruyucu kullanarak dedi.
ek besin: anne sütü almasına rağmen başlatıcaz dedi. ben 6. aydan önce vermesem olmaz mı dedim olmaz dedi. meyve suyu ve yoğutla başlatacak. su da vericem 2 çay kaşığı ama MUTLAKA emzirdikten sonra. her türlü meyve ve sebze olabilirmiş. çileğiz zamanı geçmiş zaten alerjikmiş.hergün yoğurdu ben yapacakmışım. hazı kavanoz maması vs kesinlikle vermeyeceksin dedi. damacana suyu değil, pet şişe suyu kullan dedi. kaynatmana gerek yok dedi.

800 gr almış, ve 2.5 cm uzamış.:nazar: ay bizim kız minyon olacak:D bi türlü atamadı:) cam rende falan aradık bonere gittik gerçi sadece bulamadık. artıkın eşim alcak. başka da hatırladıkça yazarım ama bişi de kalmadı sanırım...
aman aman elaya bak sen.kilosu boyu çok güzel Allah nazarlardan saklasın:nazar:
verdiğin bilgiler içinde çok teşekkürler canım

kısmet degılmıs ne yapalım.. bozmak olmaz cekılısı :(
melekcim biz dilekle çıktık ama seninle de olabilirim ben.ali tunacığıma bir şeyler almak benim için büyük çok büyük bir zvk..ok ben seninlede oluyorum hayatım..
Gunaydın gunaydın dıyom Çunku sarı papatya ıle yenı uyandık
ohh maşallah uyuyun bakalım.aşısı nasıl geçti ateş yaptımı?
gunaydın kızlar dun alya aşı oldu 4. ay aşısı aksamdan ates durucu verdım ama şimdi baktım 37.5 sizce nasıl ???????? offf
canım havada sıcak o ateş şu anda çok normal..
hayırlı olsun aşınız..

evveeettt tekrar günaydınlar.
dün babannemiz geldiği için biz oraya gittik önce babama sonra kayınvalideme..ondan giemedim kızlar..iyisiniz değilmi?

Son düzenleme:
Aaaa esma bız daha yenı geldık nereye kaÇıyon kız yarın asımız var ben uyku depolayayım benım oglan ateslenıp hastanelık oluyo o yuzden tırsıyom valla
inşallah bişeycik olmaz annesii allah korusun meleklerimizi
sıskoyum tabı.

Oncelıkle Ela'ya koca bır masallah. Kıloya verıyor kızımız. Bellı olmaz annesı sonrada boya verır bakarsın.
Doktor bılgılerını paylastıgın ıcın coook saol.
bız hıc gobek temızlemıyoruz. Yıkanınca temızlenmıyor mu?
Sacları dokuldugu zaman ınanılmaz kıl tuy bırıkıyordu elınde. Doluydu gordukce alıyordum ama ne kadar engel olabılırız kı.. Demekkı mıcından cıkıyormus sevındım.
ayakta tutma oturtma konusunu bızımkı cok hareketlı valla. Ayaga kaldırmayınca kızıyor. Gercı bız 6.ayımızın ıcındeyız. Desteklı sekılde oturtuyorum.
Kusması gunde 3-4 mü? :)))) Her yedikten sonra kusuyordu şimdi azalsa da yine günde 3-4 ü buluyor.
Diş çıkarması konusunda dişlik ile idare ediyoruz. ıyi ki almamısız o ılacı bak. Bende doktoruma soracaktım.
Gece gıyımınde hep kısa kollu body ıle yatırıyorum ben kollar bacaklar acık ona ragmen ter ıcınde kalıyor.
Bizim doktorumuz denize de havuza da sokabilirsin dedi. Ben de haftaya sokmayı dusunuyordum.
Sadece denızde agzına su gelmesın dedı. Daha cocuk felcı asısının 2.dozunu 6.ayda vurulacaz. Ondan sonra agzına da gelse sorun degıl dedı.
Her gun yogurdu kendımız nasıl yapacaz ya.
Ben arada danonenın yogurdunu verıyorum. Kardesımın bebegının doktoru Hasan Uzpak kendın yapamıyorsan danonenın dogal yogurdu en ıyısı demıs ondan kullan demıs. Bende 4 lu kucuklerden alıyorum.
Neden damacana suyu kullanıp kaynaıyordum ben. Bir de pet sıse mı kullanacaz.
Neden kasık maması verme dedı? Ben hep o kavanoz mamalarından falan verıyorum.
valla ben dün ilk yoğurdumu yaptımmmmm ben damacana suyu kullanıyorum ama onuda kaynatıp veriyorummmm
Melekcim denizde ağzına su gelmemesi olayını söylediğin iyi oldu.
Yoğurt konusunda ben Arzumun bebe serisinde yoğurt makinesi gördüm sanırım 6 cam kavanoz alıyor 1 seferde 6 seferlik yoğurt yapabiliyorsun.ıster birini meyveli yap birini sade vs. başladığımızda ben onu almayı düşünüyorum.Fiyatıda uygun.Dananoyede güvenmiyorum.Neler yazıldı çizildi.Bebeklerin genetiğiyle oynanıyor dendi vs.Hatırlarsanız eskiden danone danoneSa idi şimdi sadece Danone.Ben kendim yapma taraftarıyım bu yüzden.
Damacana konusuna gelince bence mantıklı çünkü damacanadaki suyun ltsi çok olduğu için bir nevi beklemiş su oluyor pet şişeler küçük ve daha steril diye söylemiştir ama bu kadarda detaycı olmaya gerek var mı çocukları bu kadar sakınarak yetiştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
bencede bu ne kadar detay yaaaa
Kızlar yoğurt mayalayan varmı???
Nasıl yapıyorsunuz???
Ben Hero baby 2 numara devam maması aldım.. 100 cc hazırladım. ıçine 2 çay kaşığı yoğurdu mayaladım.4 saat sonrada buzdolabına koydum.. Bebelac'tan mesaj gelmişti ama ben hero baby ile yaptım. Bakalım nasıl olacak... Ne zaman yedirmeliyim acaba???
Ya ben daha önce hiç yoğurt mayalamadımki..
ben dün mayaladım ama pastörüze sütle mayaladımm markette günlük pastörize buldum cam şişede hemen aldım cam şişe daha sağlıklı çünkü şimdi sütü ılıttım süt saklama kabıma 100cc civarında süt koydum ayrıca cay bardağına çok süt koydum içene 1 tepeleme çay kaşığı yoğurtdu karıştırıp sütüme döktüm ve karıştırdım ve havlu ile sardım 4 saat hiç yerinden hiç oynatmadan beklettim sonrada baktım olmuş buzdolabına kaldırdım 1 gün buzdolabında bekletmek gerekiyormuş bugün eve gidince içine kaysı püresi katıp vereceğim oğluma
buketciğim doktorumuz sütle mayalayabileceğimizi söyledi yoğurdu mamayı önermedi
Kızlar danoneye guvenmıyoruz dıyorsunuz tamam saygıyla karsılarım ama benım dr dedıgı bırsey var sutu ınektan sagılıncamı yogurt yapaıyorsun hayır pastorıze suttede katkı maddesı var hazır yogurttada arasındakı fark nedır bırı bunu bana anlatsın lutfen
canım yoğurddaki katkı maddesi farklı zaten sütüde ya günlük yada cam şişede olanlardan al
pastörize sütte katkı maddesi yok yoğurtta yapılıyo ayrıca.sadece şoklanarak belli bi sıcaklığa aniden getirilerek zararlı bakterilerin ölmesi sağlanıyor.sağlıklı bişey.ama yinede günlük pastörizeleri tercih et derim ben...
ben kayseride günlük pastörize yok sanıyordum dün bulunca hemen aldımm
canim mayalanan yogurt buzdolabina konmaz, aksine sicak tutulmasi gerekir, sutu iyice kaynatacaksin, altini kapatip sogumaya birakacaksin, serce parmagini soktugunda sut elini yakmiycak, ilik olacak yani, yogurdu katip karistiracaksin, bezle iyice sarip bir kenera koy, ertesi gune kadar kapagini bile acma yerinden oynatma, 1 gun dursun das gibi yogurdun olur:)
ya nazanım yaptığımız yoğurd 1 çay bardağı kadar 4 saat bile yeter çok bir yoğurd olsa dediğin süre doğru ama azcık bişey

kızlar ben hergün taze meyve püresi yapıyorum batuya daha sağlıklı hazır alana kadar bi 10 dak rendelerim yaparım dün muz yedi dana baktım biraz koyu oldu içine 15 cc kadar mama yaptım çok sevdi sıpam akşamada sebze corbası yaptım havuç ve patates indirmeye yakın maydonoz attım sonra suyunu ayrı aldım suyana tekrar 1 çay kaşığı irmik attım 2 dak pişirdim tel süzgeçden geçirdim yrım çay kaşığıda tereyağ kattım oğluşumda severek yedi dediğim gibi bugunde öğlen elma akşama kaysılı yoğurd yiyecek sıpammm inş yoğurduda sever

Son düzenleme:

dilekciğim takip et yarım saat sonra yükselir gibi olursa tekrar calpol ver bi elini yüzünü yıka alyanın şimdi sen

maşallah esma ya bende deneyeyim br alyaya ama yiceğini pek sanmıyorum.
önce şu tahlil işini halledelimde diyorum..
alyada uyuyor kusması azaldı gibi ant devam ediyoruz canım.per bitecek pts de tahlil vericez inşallah.
günaydın fusuncum

Back