• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkideşleer.. Dün akşam alıntı yapmıştım ama cevaplayamadan gezmeye gittik... Bidahada bakamadım..
Neyse Gülşahım saçların güzel olmuş canım. Değişiklik herzaman iyidir.Güle güle kullan.
Ayşinim hoşgeldin gülüm.. Maaşallah kızınada.. Sanada kolay gelsin çok yorma kendini emi yavaş yavaş...
Füsun-Esma yeni aylarınız hayırlı olsun

Aslıııııııııııııııııııııııııı
internet nakil işini halledeceksin bugün unutmaaaa

selam kızlar, füsun canım nisan nasıl şimdi? kusmsı heleki sonrasında sanki tıkanmış gibi davranmaları çok korkutuyo insanı. çok geçmiş olsun xcnım.
yeni aylarınız da hayırlı olsun hepinize:)
gülşahcım saçların çok güzel olmuş. zaten rengi çok güzeldi. güle güle kullan...alya da daha iyidir umarım.
adaşım çok sevindim valla 1 hafta bile olsa huzurlu, sağlıklı bi zaman geçirmişsiniz. hoşgeldin sıcaakkkkk evine:DDDD defne de ii kilo almıştır uyu, ye ohhh ne keyif valla....
kızlar biz de bugun doktara gittik karma aşımızı olduk. öncelikle sorduğum sorular ve cevaplarını iletmek istiyorum:
göbek temizliğ: kesinlikle bişey sokarak temizlenmemeli hatta temizlenmemeliymiş....
ellerinde biriken saçları yemesi: bişey olmazmış sonsuza dek kontrol edemezmişiz. biyerlerden çıkıyomuş.
ayakta tutma, oturtma: ayına göre daha erkenmiş. hatta kendimize doğru kucakta tuttuğumuzda da kısmen oturur vaziyette ya onu bile kısa tutun diyo.
kusması: günde 3-4 ü geçince takibe alınması gerekiyomuş. bizimkinde yok şükür o kadar sık.
diş çıkarması: henüz erken ama, jel kullanabilirsin dedi. kullanmam dedim. size bahsettiğim ilacı gösterdim. KESıNLıKLE VERME!!!! dedi....şimdi geçmişi kontrol edip silicem adını kızlar. içeriğine baktı böbrekleri zorlar dedi. biz de dişliklerle idare edicez artık.
gece giyimi: kısa kollu body ile yatırma dedi. ne kdar sıcak olursa olsun. ince uzun kollu tulum giydir dedi.
havuz-deniz: havuz kesinlikle yasak.... denize girebilir koruyucu kullanarak dedi.
ek besin: anne sütü almasına rağmen başlatıcaz dedi. ben 6. aydan önce vermesem olmaz mı dedim olmaz dedi. meyve suyu ve yoğutla başlatacak. su da vericem 2 çay kaşığı ama MUTLAKA emzirdikten sonra. her türlü meyve ve sebze olabilirmiş. çileğiz zamanı geçmiş zaten alerjikmiş.hergün yoğurdu ben yapacakmışım. hazı kavanoz maması vs kesinlikle vermeyeceksin dedi. damacana suyu değil, pet şişe suyu kullan dedi. kaynatmana gerek yok dedi.
800 gr almış, ve 2.5 cm uzamış.:nazar: ay bizim kız minyon olacak:D bi türlü atamadı:) cam rende falan aradık bonere gittik gerçi sadece bulamadık. artıkın eşim alcak. başka da hatırladıkça yazarım ama bişi de kalmadı sanırım...
Sizden biraz büyüğüz ama verdiğin bilgiler iyi oldu canım sağolasın... Sadece kayısı yediriyordum hergün.Yoğurdu bende deneyim bari.
Maşallah Elamızada ne güzel gelişmiş...

Son düzenleme:
Sibeeeeeeeellllll

çekiliş yapılmışşş ben nie yokum..

Taam taam isteyen herkes alabılır bana ehuehe :)

yaaa saka bı yana ne olacak sımdı.
Ay gecmıs de bırıkmıs ama oglumun karnını doyurup gezmeye cıkarayım bıraz

Sibeeeeeeeellllll

çekiliş yapılmışşş ben nie yokum..

Taam taam isteyen herkes alabılır bana ehuehe :)

yaaa saka bı yana ne olacak sımdı.
Ay gecmıs de bırıkmıs ama oglumun karnını doyurup gezmeye cıkarayım bıraz

sende yoksun bir arkadaş daha yok baktım biraz önce s_eker bence sizde beraber eşleşin başka düşüncesi olan varsa onlarda söylesinler

hediyeler henüz alınmadı tekrar çeiliş yapılsın diycem ama herkeste niyetlendi şimdi o da var yani fisfisfis

oglusum mamayı yıyınce küt uyudu. gezmek daha sonraya kaldı.. camasırlarımı asayım barı.zaten kımsecıkler de yok.

Gunaydın gunaydın dıyom Çunku sarı papatya ıle yenı uyandık

günaydınmııııı hey maşallah sizeeee kız hadi sarı papatya uyuyup büyüyecek sen neden uyuyorsunnnnnn

bu arada ben kaçar canlar yarın görüşürüz hepinizi öpüyorummmmmm

Aaaa esma bız daha yenı geldık nereye kaÇıyon kız yarın asımız var ben uyku depolayayım benım oglan ateslenıp hastanelık oluyo o yuzden tırsıyom valla

melek sende ben şişkoyum diyosan biz ölelim yani:mymeka:
bende bu şişik gözle taaa avm ye gittim araba pis mis gittim valla.
mudoda inanılmaz indirim var kızlar mutlaka uğrayın.kendime askılılar aldım bir tanede elbise aldım..ama boyu uzun.kısalttırmam gerek

sıskoyum tabı.
Evlendıgımde 48 kıloydum.
3 yıl sonra hamıle kaldıgımda 52
Doguma gırdıgımde 65
Dogumdan sonra 60
1 hafta once 59.5
Sımdı 57.1

Kaldı 7.1 kılo

1 Haftada 2.5 kılo vermısım. Bayrama kadar 50 olurum ınsallah.

kendıme engel olamıyorum yemek yerken :(

yok çarşamba taşınacam adsl i taşıtmakiçin başvurmadım yaaaa daha unutturmayın bana pzrtsi

Unutma dıyecektım Buket hatırlatmıs

BU ARADA CEKILIS YAPILMISTIR

Yapılmısda ne olmus :olmaz:

günaydın kızlar ne zamandır takılasmıyorum buraya neden mi?bebek huy değiştirdi.artık çok cadı.durmuyor ilgi istiyor ağlama nöbetleri var kimi zamanda yalandan ağğlıyor.ayakta salla beni diyor.uyuması bayağı zaman alıyor.ayaklarım kopuyor tabi babasının da .bebek bakmak ne zormuş ya.yaptığı herşeyin farkında cadı.sallayıp nininiye başlayınca kakır kakır gülüyor.
bir de parmak emmeye başladı . nasıl soruyor parmağını anlatamam.incelecek diye korkuyorum.
ben de durumlar böyle.yorgun bir gün beni bekliyor.pikniğe gitcez birazdan hazırlanayım.hepinizi öptüm.sağlıcakla kalın...

guzelım nerelerdesın pek ugramıyorsun artık. Ben basından berı sallamıyorum. Her aksam gece muhallebesını yedıkten sonra banyo sonra küt yatak. Gerrcı uyuması 11 e buluyor ama ne yapalım. Parmagı ıse basından berı emıyoruz.. Bende engellemıyorum. Emzık almasındansa parmak emsıın daha ıyı

merhaba kızlar size birşey sorucam anam bende hep soruyorum :) arkadaşımın 4 buçuk aylık bir bebeği var emmiyor yeni gördüm bende 2 saatte bir 250 cc mama yiyiyor mama veren arkadaşlar sizdemi böle veriyorsnuz bian bebeğimaçmı kalıyor dedim ben sadece emziriyorum merak işte :)

neeee 2 saatte bır 250 mı? Bız 120 lerdeyız hala. O da 4 saatte 1 falan. Sen emzırmeye devam et. Ben az mama dokmedım yemedıgı ıcın :(

merhaba kızlar...bir haftalık tatilden sonra yine burdayız kızımla birlikte...kızımın iştahı açıldı maşallah ağzına ne yaklaştırsam yiyecek gibi ağzını açıyor....kayısıyı sevdi bu hafta hergün yedik akşam üstüde kaşık mamasını yedi nerdeyse bi kaseye yakın yiyor dahada versem yiyecek sanırsın.açık hava iştihını açtı birde maşallah bi uyku bi uyku temiz hava iyi geldi kuzuma..şimdi İstanbul sıcağına döndük...bir dünya çamaşır ve temizlik beni bekliyor...gidip başlıyım bari yine uğrarım sizlere...

hosgeldın tatlım. Bızde haftaya gıdecegız ınsallah. afıyet bal seker olsun o kayısılar Defne'ye.

selam kızlar, füsun canım nisan nasıl şimdi? kusmsı heleki sonrasında sanki tıkanmış gibi davranmaları çok korkutuyo insanı. çok geçmiş olsun xcnım.

yeni aylarınız da hayırlı olsun hepinize:)
gülşahcım saçların çok güzel olmuş. zaten rengi çok güzeldi. güle güle kullan...alya da daha iyidir umarım.

adaşım çok sevindim valla 1 hafta bile olsa huzurlu, sağlıklı bi zaman geçirmişsiniz. hoşgeldin sıcaakkkkk evine:DDDD defne de ii kilo almıştır uyu, ye ohhh ne keyif valla....

kızlar biz de bugun doktara gittik karma aşımızı olduk. öncelikle sorduğum sorular ve cevaplarını iletmek istiyorum:

göbek temizliğ: kesinlikle bişey sokarak temizlenmemeli hatta temizlenmemeliymiş....
ellerinde biriken saçları yemesi: bişey olmazmış sonsuza dek kontrol edemezmişiz. biyerlerden çıkıyomuş.
ayakta tutma, oturtma: ayına göre daha erkenmiş. hatta kendimize doğru kucakta tuttuğumuzda da kısmen oturur vaziyette ya onu bile kısa tutun diyo.
kusması: günde 3-4 ü geçince takibe alınması gerekiyomuş. bizimkinde yok şükür o kadar sık.
diş çıkarması: henüz erken ama, jel kullanabilirsin dedi. kullanmam dedim. size bahsettiğim ilacı gösterdim. KESİNLİKLE VERME!!!! dedi....şimdi geçmişi kontrol edip silicem adını kızlar. içeriğine baktı böbrekleri zorlar dedi. biz de dişliklerle idare edicez artık.
gece giyimi: kısa kollu body ile yatırma dedi. ne kdar sıcak olursa olsun. ince uzun kollu tulum giydir dedi.
havuz-deniz: havuz kesinlikle yasak.... denize girebilir koruyucu kullanarak dedi.
ek besin: anne sütü almasına rağmen başlatıcaz dedi. ben 6. aydan önce vermesem olmaz mı dedim olmaz dedi. meyve suyu ve yoğutla başlatacak. su da vericem 2 çay kaşığı ama MUTLAKA emzirdikten sonra. her türlü meyve ve sebze olabilirmiş. çileğiz zamanı geçmiş zaten alerjikmiş.hergün yoğurdu ben yapacakmışım. hazı kavanoz maması vs kesinlikle vermeyeceksin dedi. damacana suyu değil, pet şişe suyu kullan dedi. kaynatmana gerek yok dedi.

800 gr almış, ve 2.5 cm uzamış.:nazar: ay bizim kız minyon olacak:D bi türlü atamadı:) cam rende falan aradık bonere gittik gerçi sadece bulamadık. artıkın eşim alcak. başka da hatırladıkça yazarım ama bişi de kalmadı sanırım...

Oncelıkle Ela'ya koca bır masallah. Kıloya verıyor kızımız. Bellı olmaz annesı sonrada boya verır bakarsın.
Doktor bılgılerını paylastıgın ıcın coook saol.
bız hıc gobek temızlemıyoruz. Yıkanınca temızlenmıyor mu?
Sacları dokuldugu zaman ınanılmaz kıl tuy bırıkıyordu elınde. Doluydu gordukce alıyordum ama ne kadar engel olabılırız kı.. Demekkı mıcından cıkıyormus sevındım.
ayakta tutma oturtma konusunu bızımkı cok hareketlı valla. Ayaga kaldırmayınca kızıyor. Gercı bız 6.ayımızın ıcındeyız. Desteklı sekılde oturtuyorum.
Kusması gunde 3-4 mü? :)))) Her yedikten sonra kusuyordu şimdi azalsa da yine günde 3-4 ü buluyor.
Diş çıkarması konusunda dişlik ile idare ediyoruz. İyi ki almamısız o ılacı bak. Bende doktoruma soracaktım.
Gece gıyımınde hep kısa kollu body ıle yatırıyorum ben kollar bacaklar acık ona ragmen ter ıcınde kalıyor.
Bizim doktorumuz denize de havuza da sokabilirsin dedi. Ben de haftaya sokmayı dusunuyordum.
Sadece denızde agzına su gelmesın dedı. Daha cocuk felcı asısının 2.dozunu 6.ayda vurulacaz. Ondan sonra agzına da gelse sorun degıl dedı.
Her gun yogurdu kendımız nasıl yapacaz ya.
Ben arada danonenın yogurdunu verıyorum. Kardesımın bebegının doktoru Hasan Uzpak kendın yapamıyorsan danonenın dogal yogurdu en ıyısı demıs ondan kullan demıs. Bende 4 lu kucuklerden alıyorum.
Neden damacana suyu kullanıp kaynaıyordum ben. Bir de pet sıse mı kullanacaz.
Neden kasık maması verme dedı? Ben hep o kavanoz mamalarından falan verıyorum.

selam milet ne haber
nasılsınız
ayşin canım bilgiler için teşekkürler bende kızımı kısa kolla yatırıyordum valla
doltorlarında bir dediğiöbürünün dediğini tutmuyor

slm kıslar bebişi 4 aylık olupta ek gıda veren varmı ?benim bebeyim çok iştahlı maşşallah mamasını yiyor daha fazla istiyor bitince ağlıyor ama ben vermiyorum fazla olur diye emzini veriyorum onunla avunuyor birde bu ara biz eşimle bir şey yerken kavaltı falan yaparken sürekli bize bakarak yalanıyor oda bişeyler yergibi yapıyor ağzını açıp gözlermizin içine bakıyor sanki ister gibi bende dayanamıyorum çok az ağzına sürüyorum yalanıyor acaba daha erkenmi zararı olurmu aslında midesine gidecek kadar çok vermiyorum sadece ağzında yalanıyor

selam milet ne haber
nasılsınız
ayşin canım bilgiler için teşekkürler bende kızımı kısa kolla yatırıyordum valla
doltorlarında bir dediğiöbürünün dediğini tutmuyor

evet can bütün doktorlar farklı şeyler söylüyor bende şaşırdım hangisini yapacağımı siz doktorların bütün dediklerini uyguluyomusunuz

Selam Deryacım evet bende artık çok fazla doğrulardan şaşmadan kendi bildiğimin daha doğrusu tecrübelerimin daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Melekcim denizde ağzına su gelmemesi olayını söylediğin iyi oldu.
Yoğurt konusunda ben Arzumun bebe serisinde yoğurt makinesi gördüm sanırım 6 cam kavanoz alıyor 1 seferde 6 seferlik yoğurt yapabiliyorsun.ıster birini meyveli yap birini sade vs. başladığımızda ben onu almayı düşünüyorum.Fiyatıda uygun.Dananoyede güvenmiyorum.Neler yazıldı çizildi.Bebeklerin genetiğiyle oynanıyor dendi vs.Hatırlarsanız eskiden danone danoneSa idi şimdi sadece Danone.Ben kendim yapma taraftarıyım bu yüzden.
Damacana konusuna gelince bence mantıklı çünkü damacanadaki suyun ltsi çok olduğu için bir nevi beklemiş su oluyor pet şişeler küçük ve daha steril diye söylemiştir ama bu kadarda detaycı olmaya gerek var mı çocukları bu kadar sakınarak yetiştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Back