• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar hepinizi çok seviyorum ama LÜTFEN SıGARA ıÇıYORSANIZ O ZAMAN EMZıRMEYıN!!!!!!
BEBEĞıNıZıN EMECEĞı ŞURADA BıLEMEDıNıZ 3-5 AY KALDI. NEDEN ONUN HAYATI BOYUNCA VÜCUDUNUN KAZANACAĞI DıRENCE ENGEL OLUYORSUNUZ? 3-5 AY DAHA DAYANSANIZDA ONLARA SAĞLIKLI YARINLAR BIRAKSANIZ?????????

:lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ezgii tamm bende de var yazlık tulum biraz büyük ama olsun ferah ferah işte. deneyim onu.

sağol dilekcim. sen nasılsın bakıyım...
gülşah canım çokkkgeçmiş olsun alyaya:((( ve verdiğin bilgiler için de teşekkür edeirm

ALTUNUM simdi once sana dr un dediklerini soyliyim oncelikle bir rutin olayi yaratcakmisiz bu cok onemli yatma zamaninin geldigini bebege ogreticez siralama soyle banyo yaptirilacak yag krem kullaniyosak sarki ve oyunlarla surulecek pijamalar gosterile gosterile giydirilecek karni doyurulacak ve yatirilacak bunu hergun yapacagiz kesinlikle sasmadan ve bebek artik daha banyo yapilirken uyku zamaninin geldigini bilirmis sonra simdi mesela nil 10 da yatiyor ben onu 9 a cekicekmisim ama basarili olamiyacagimi yine saatin 10 u bulacagini soyledi dr. agliycakmis mizmizlik yapacakmis vazgecme dedi sonra 9 dan 8 e ve 7 ye varana kadar yapicaz gece 11 yada 12 gibi emzircekmisim ya uyumazsa bidaha dedim uyuyacagina soz veriyorum dedi:) diger yontemde normal saatinde yatir ama ertesi gun uyumasina izin verme yorulsun kisa kisa uyusun sana cok eziyet edicek aglama krizine giricek yorgunluktan belki emmiycek bile ama en fazla 1 hafta surer bu yontem cok yorulacaksin hemde cok ama her guzel seyin bi r bedeli var sonrasi rahat olucak ve dediki ilerde okul hayatinda basarili olmasi icin bu cok onemli cunku sabahlari uyanma sorunu olmayacak ilk okul cok onemliymis bu rutini tutturursan saglikli basarili bi cocugun olucak hersey senin elinde senin sabrina bagli dedi bugune kadar basarisiz olmus hic anne yokmus cok zorlanmislar hatta aglamislar en huysuz cocuk iki haftada rutine girmis ben su anda banyo oyunlu pijama giydirme yedirip yatirmayi yapiyom izmirden donuste saati one alma olayina basliycam hadi bakalim bol sans insallah senin bebis cabuk alisir. bu arada pijama olayi cok onemliymis mumkunse ayni pijamayi giydir yoksa bebek disari cikilcagini gezmeye gidilcegini saniyomus :)

bende geldim şükürler olsunki..
anlatıyorum şimdi sizlere..
kızlar lökosit oranı yüksek çıkmış.tekrar ant başladı 7 gün süre ile..sürekli takip edeceğiz dedi..
tekrarlamasından dolayı canımın sıkıldığını söyledim ve neden olmuş olabilir dedim..
aklınızda bulunsu;özellikle kız çocuğu olan anneler..
bezini sık sık değiştir dedi bana.en fazla 2 yada 2. saat tut dedi bezi..
ayaklarını ne kadar sıcak olsada çorapsız tutma dedi..
yıkandığı suyun içinde bırakma dedi ve özellikle fileyi kullanma dedi.üzerinden akan suda oturduğu için..
mamuş bölgesini mutlaka ama mutlaka duru suyla yıka sabun şampuan ile yıkama dedi..kimyasal madde onlar dedi.
ve ekledi..
eğer bu tekrarlarsa ve biz lökositi düşürüp o da yükselmekte inat ederse daha çok küçük olduğundan böbreği ileriki dönemlerde zarar görebilir dedi..o yüzden dediklerimi kesinlikle yap dedi..,
denize ben bu kadar küçük bebeklerin sokulmaması taraftarıyım hasta olmasaydıda denizi onaylamıyorum biliyorsun dedi.bi dahaki sene girsin ne olacak dedi.
kulak delme işinide 1 yaşından sonra yap dedi sürekli yattığı için kulak arkalarına batar dedi..
onun haricinde yoğurdu bana vermedi kustuğu için kusmayı fazlalştırıyor yoğurt dedi..
birde rotavirüsü aşısının 6.aya kadar ilk dozunun yapılabileceğini bizim yaptırmamızında yararlı olacağını belirtti.
şöyle bir şeyde söyledi anne sütü veren annelere bu sözüm;eğer anne sütüne devam edebilseydin dedi ben ant vermez bol bol emzir derdim çünkü sendeki antikorlar anne sütü ile ona geçip iltihap söktürücü olarak işgörecelkti dedi.
bu arada anne sütüne mutlaka devam edin kızlar ben edemedim..organların bağışıklık kazanması için en önemli unsurmuş..

canim cok gecmis olsun ins tekrarlamaz bidaha

arkadaşlar hepinizi çok seviyorum ama LÜTFEN SıGARA ıÇıYORSANIZ O ZAMAN EMZıRMEYıN!!!!!!
BEBEĞıNıZıN EMECEĞı ŞURADA BıLEMEDıNıZ 3-5 AY KALDI. NEDEN ONUN HAYATI BOYUNCA VÜCUDUNUN KAZANACAĞI DıRENCE ENGEL OLUYORSUNUZ? 3-5 AY DAHA DAYANSANIZDA ONLARA SAĞLIKLI YARINLAR BIRAKSANIZ?????????

ben gecen ay cok bunlamistim 1 paket aldim ictim sonra vicdan azani cekerek son kalan 3 4 taneye parcalayip attim bi zarari olmusmudur acaba ya oysa en cok ben karsiydim emzirirken hamileyken sigara icilmesine cok bunlamistim ( hicbi mazereti olamaz aslinda) :((senağlama

kizlar kusura bakmayn pat diye daldim nasilsiniz bazen girip bakiyorum hepiniz iysinzidir ins deryanin bebegide hastaymis onada cok gecmis olsun cabucak iylessin ins

teşekkür ederim yasemin canım..
içme ya bencede..ben şahsen içiyor olsam sigara bebeğim için bırakırdım.kaldıki eşim bıraktı birde evde hiç içmediği halde

bende hamileligim boyunca icmedim sigara ama iste dogumdan sonra basladim yine birakabilecegimi sanmiyorum ama emzirme saatlerime dikkat edicem doktorum emzirmeyle sigara arasi 2 saat olsun demisti.

teşekkür ederim yasemin canım..
içme ya bencede..ben şahsen içiyor olsam sigara bebeğim için bırakırdım.kaldıki eşim bıraktı birde evde hiç içmediği halde

yok canim icmiyorum suan zaten sadece 1 paketlik biseydi bende ilk oglumda hamile oldugumu ögrendigim an biraktim emzirmeyi birakana kadarda agzima sürmedim bundanda hamileligimde icmedim hic ama dedimya cok bunaldigim bir an aliverdim 1 paket malesef

ALTUNUM simdi once sana dr un dediklerini soyliyim oncelikle bir rutin olayi yaratcakmisiz bu cok onemli yatma zamaninin geldigini bebege ogreticez siralama soyle banyo yaptirilacak yag krem kullaniyosak sarki ve oyunlarla surulecek pijamalar gosterile gosterile giydirilecek karni doyurulacak ve yatirilacak bunu hergun yapacagiz kesinlikle sasmadan ve bebek artik daha banyo yapilirken uyku zamaninin geldigini bilirmis sonra simdi mesela nil 10 da yatiyor ben onu 9 a cekicekmisim ama basarili olamiyacagimi yine saatin 10 u bulacagini soyledi dr. agliycakmis mizmizlik yapacakmis vazgecme dedi sonra 9 dan 8 e ve 7 ye varana kadar yapicaz gece 11 yada 12 gibi emzircekmisim ya uyumazsa bidaha dedim uyuyacagina soz veriyorum dedi:) diger yontemde normal saatinde yatir ama ertesi gun uyumasina izin verme yorulsun kisa kisa uyusun sana cok eziyet edicek aglama krizine giricek yorgunluktan belki emmiycek bile ama en fazla 1 hafta surer bu yontem cok yorulacaksin hemde cok ama her guzel seyin bi r bedeli var sonrasi rahat olucak ve dediki ilerde okul hayatinda basarili olmasi icin bu cok onemli cunku sabahlari uyanma sorunu olmayacak ilk okul cok onemliymis bu rutini tutturursan saglikli basarili bi cocugun olucak hersey senin elinde senin sabrina bagli dedi bugune kadar basarisiz olmus hic anne yokmus cok zorlanmislar hatta aglamislar en huysuz cocuk iki haftada rutine girmis ben su anda banyo oyunlu pijama giydirme yedirip yatirmayi yapiyom izmirden donuste saati one alma olayina basliycam hadi bakalim bol sans insallah senin bebis cabuk alisir. bu arada pijama olayi cok onemliymis mumkunse ayni pijamayi giydir yoksa bebek disari cikilcagini gezmeye gidilcegini saniyomus :)

çok teşekkür ederim canım bende bnyo yöntemini deneyeceğim ilk olarak senin bebek nekadarlık bu arada benimki için erkense boşa ezyet etmeyeyim çocuğa

Selam Arkideşleeeerrrr... Biz bugün gezmedeydik.. Ev gezmesi yaptık. Ama oğluşum kendi evine,sessizliğe alışmış herhalde başka bir eve gidince mızmızlanıyo,yarım saatten fazla uyumuyo,ağlıyo... Eve gelince hiçbirşeyi kalmıyo.

Bugün Milupa'dan numune geldi bana. Aptamil Sütlü-Pirinçli 20 gr.
Migrosta kullanmak üzere Sütlü-Pirinçli 250 gr. ve Sütlü-Bisküvili 250 gr. mama için %20 indirim çeki de var.

aayy kızlar cok uykum var gıdem yatam.. oglum bu aksam erkenden yattı. Bıde gece kalkar. Sabahları cok erken kalkıuorum zaten.

herkese günaydın güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.
benim güzel gün umudumu sabah kayganam kırdı canımı sıktı çünkümafoldumben
Neden skyti canini kaynanan? Benimki uzakta ama varligi eksik olmuyor sankii hahaha ordan arayip napiyorsunuz nereleri geziyonuz diyo , kiskanc caduuuu!!
ya kızlar batunun popişi pişmiş ama nasıl küçük küçük sivilce gibi şeyler var 2 gündür elma ve aptamilin sütlü pirinçlisini yiyo bir önceki günde havuç ve şeftali yedi ne yapacağım kıyamam hemen yıkadım popişini sabah bide kaka yapmış ne zamn yaptı bilmiyorum açtığımda yapmışdı yeni değildi gece uykusunun arasında yapmış olabilirmi ondanmı oldu acaba yaaaa
cnm agzinda pamukcuk varmi ? doktor bana dikkat et agzinda pamukcuk ciktiginda yani mantar poposundada olusabilir ama gecer demistiii..
eweett anlatiyorum cumartesi gunu alisverise ciktik mike a dedim sen nili al ben fondoten alicam suraya gireyim dedim neyse magazaya girdim bembeyaz isil isil bir magaza kullandigim markanin standina giderek gayet kibar bisekilde fondoten istedigimi soyledim kizda elinde o ozellikte bisey olmadigini diger markadan bakacagini soyledi lutfen oturun dedi bembeyaz deri koltuga yayildim ben ama bi rahatsizlik hissediyorum soguk bir nem gibi altimda pedim vardi ama iste acaba olurmu bisey diye aklima takildi neyse kiz geldi ve ben ayaga kalktim sole bi gozumun ucuyla oturdugum koltuga dondum ve oh my god!! dedim kiz bana bakti ve ben neredeyse aglamakli bi sesle yardima ihtiyacim oldugunu soyledim koltugu gostererek, kizlar yok bole bisey koltuk kipkirmizi kan , kiz sakin ol dedi hemen peceteler iste spreyler falan verdi o sirada mike la nil geldiler hemen kisaca durumu ozetledim ona basladi gulmeye kizda gulmeye basladi bana diyoki neden agliyosun ne olcakki dedim sus yoksa bu magaza hepten kana bulancak. neyse ust kattaki wc ye gittim isimi hallettim donustu kiza ugrayip tesekkur ettim yardimi icin fondotenimide aldim geldim simdi oraya gidip anneme krem almam lazim nasil gidicem bilemiyorum :))
hem güldüm hemde o durumda olsam nekadar utanacagim aklima geldi adina üzüldüm...
bende geldim şükürler olsunki..
anlatıyorum şimdi sizlere..
kızlar lökosit oranı yüksek çıkmış.tekrar ant başladı 7 gün süre ile..sürekli takip edeceğiz dedi..
tekrarlamasından dolayı canımın sıkıldığını söyledim ve neden olmuş olabilir dedim..
aklınızda bulunsu;özellikle kız çocuğu olan anneler..
bezini sık sık değiştir dedi bana.en fazla 2 yada 2. saat tut dedi bezi..
ayaklarını ne kadar sıcak olsada çorapsız tutma dedi..
yıkandığı suyun içinde bırakma dedi ve özellikle fileyi kullanma dedi.üzerinden akan suda oturduğu için..
mamuş bölgesini mutlaka ama mutlaka duru suyla yıka sabun şampuan ile yıkama dedi..kimyasal madde onlar dedi.
ve ekledi..
eğer bu tekrarlarsa ve biz lökositi düşürüp o da yükselmekte inat ederse daha çok küçük olduğundan böbreği ileriki dönemlerde zarar görebilir dedi..o yüzden dediklerimi kesinlikle yap dedi..,
denize ben bu kadar küçük bebeklerin sokulmaması taraftarıyım hasta olmasaydıda denizi onaylamıyorum biliyorsun dedi.bi dahaki sene girsin ne olacak dedi.
kulak delme işinide 1 yaşından sonra yap dedi sürekli yattığı için kulak arkalarına batar dedi..
onun haricinde yoğurdu bana vermedi kustuğu için kusmayı fazlalştırıyor yoğurt dedi..
birde rotavirüsü aşısının 6.aya kadar ilk dozunun yapılabileceğini bizim yaptırmamızında yararlı olacağını belirtti.
şöyle bir şeyde söyledi anne sütü veren annelere bu sözüm;eğer anne sütüne devam edebilseydin dedi ben ant vermez bol bol emzir derdim çünkü sendeki antikorlar anne sütü ile ona geçip iltihap söktürücü olarak işgörecelkti dedi.
bu arada anne sütüne mutlaka devam edin kızlar ben edemedim..organların bağışıklık kazanması için en önemli unsurmuş..
Canim aldigin bilgileri bizimle paylastigin icin cok sagol... Önemli bunlarin hepsiiii, Alya derinimizede acil sifalar diliyorum...
arkadaşlar hepinizi çok seviyorum ama LÜTFEN SİGARA İÇİYORSANIZ O ZAMAN EMZİRMEYİN!!!!!!
BEBEĞİNİZİN EMECEĞİ ŞURADA BİLEMEDİNİZ 3-5 AY KALDI. NEDEN ONUN HAYATI BOYUNCA VÜCUDUNUN KAZANACAĞI DİRENCE ENGEL OLUYORSUNUZ? 3-5 AY DAHA DAYANSANIZDA ONLARA SAĞLIKLI YARINLAR BIRAKSANIZ?????????
ben hamilelgimden önce sigara tiryakisi olarak ve hamileligimin icinde coook stress icinde ara sira haftada bir sigara icmeme ragmen dogumuma bir ay kala ve ondan beri halenn icmiyorum ama canim cekmiyor degil her sigarayi elime aldigimda sanki rüyam hissediyor gibi ya gözlerimin icine bakip gülümsüyor yada sesler cikartiyor burda oldugunu belirtiyor ve kiyamiyorum... üstelik bes aydir icmiyorum bosver icme sibel diyorum kendi kendime rüya büyüsün cok istiyorsan tek tük ama dur daha zamani var diyorum kendime ama kendimi tuttuyorum cook sükür:)
Selam Arkideşleeeerrrr... Biz bugün gezmedeydik.. Ev gezmesi yaptık. Ama oğluşum kendi evine,sessizliğe alışmış herhalde başka bir eve gidince mızmızlanıyo,yarım saatten fazla uyumuyo,ağlıyo... Eve gelince hiçbirşeyi kalmıyo.

cnm rüyada öyle hic biryere alismiyor eve girdigimizde veya disarda saatlerce uuyabiliyor ama baskasinin evinde yarim saatte bi kalkiyor mizmiz oluyor ...

Ben bugün arkadasimin diploma sinavi vardi ustalik sinavi oraya gittim kuaförlük icin saclarimi boyadi - manikür felan yapti .. kazandi aldi !! saclarim kirmizi aralarina olmasi gerekirken biraz atesrengi gibi oldular coook güldük hocalarida problem yaratmadilar zaten beni gülme krizi tuttu hocalarda güldügünüze göre bir problem yok sac rengiyle dedi bende yok hayir biraz cilginca oldum banada degisiklik lazimdi dedim ... boyama icin kötü not almadi ...:lepi: tabiki ben yarin krimizicik bi boya alip saclairmi boyuyuroum ve o turuncu yerler koyulasiyor... önce ve sonra fotolari ekliycemmm :roflol:
simcin kocisle meyve yemeye gidiyorum sonracikk gelirimmm

Koklamaya kıyamadığım minicigimsin sen benim!
Gögsümdeyken bana sarilman , gözlerime bakip beni tanidiktan sonra gülücükler sacman dünyalara bedel...
Hep korkuyla yasamaktan biktim biliyormusun ama ne yapayim sen birtanesin benim icin, en önemlisin ...
Sen benim bugünlerim - yarinlarimsin ! Sende tattim ben Anneligi - Hayati!
Rabbim seni bütün bir ömür mutlu etsin - gülücügünle günümü neselendirsin!
Sana söz veriyorum Rüyam seni ezdirmeyecegim hickimseye!
Cok bekledim seni - cok acilar cektim sen gelene kadar- hergün binbir düsünce korkuyla yasamak cok kötüydü ama simdi güzel günler bizi bekliyor Bebegim!!
Daha renkli renkli tokalar takacagim sana - birlikte alisverislere gidecegiz anne-kiz, sen ilk erkek arkadasini anlatacaksin bana, güzel elbiseler giydirecegim sana! En önemlisi en kötü günlerimde can dostum olacaksin sen benim!
Seni Cok seviyorum Rüyam! Ne Olur hep bizim evimize nese - hayatima bir anlam kat...

herkeşeeeeee kocaaaamaaaannn günaydınnnn güzel bir gün geçirmeniz dileğiyleeee

:utangac::utangac: ama bence hic vitamin yok benim sutumde :utangac:
nerden biliyorsun inceledinmi dönde gülşahın yazısını oku doktor ne demiş:olmaz:
arkadaşlar hepinizi çok seviyorum ama LÜTFEN SİGARA İÇİYORSANIZ O ZAMAN EMZİRMEYİN!!!!!!
BEBEĞİNİZİN EMECEĞİ ŞURADA BİLEMEDİNİZ 3-5 AY KALDI. NEDEN ONUN HAYATI BOYUNCA VÜCUDUNUN KAZANACAĞI DİRENCE ENGEL OLUYORSUNUZ? 3-5 AY DAHA DAYANSANIZDA ONLARA SAĞLIKLI YARINLAR BIRAKSANIZ?????????
:lepi::lepi: kesinlikle katılıyorummmmm
Bugün Milupa'dan numune geldi bana. Aptamil Sütlü-Pirinçli 20 gr.
Migrosta kullanmak üzere Sütlü-Pirinçli 250 gr. ve Sütlü-Bisküvili 250 gr. mama için %20 indirim çeki de var.
banada geldi pazartesi günüüü
Neden skyti canini kaynanan? Benimki uzakta ama varligi eksik olmuyor sankii hahaha ordan arayip napiyorsunuz nereleri geziyonuz diyo , kiskanc caduuuu!!

cnm agzinda pamukcuk varmi ? doktor bana dikkat et agzinda pamukcuk ciktiginda yani mantar poposundada olusabilir ama gecer demistiii..

Ben bugün arkadasimin diploma sinavi vardi ustalik sinavi oraya gittim kuaförlük icin saclarimi boyadi - manikür felan yapti .. kazandi aldi !! saclarim kirmizi aralarina olmasi gerekirken biraz atesrengi gibi oldular coook güldük hocalarida problem yaratmadilar zaten beni gülme krizi tuttu hocalarda güldügünüze göre bir problem yok sac rengiyle dedi bende yok hayir biraz cilginca oldum banada degisiklik lazimdi dedim ... boyama icin kötü not almadi ...:lepi: tabiki ben yarin krimizicik bi boya alip saclairmi boyuyuroum ve o turuncu yerler koyulasiyor... önce ve sonra fotolari ekliycemmm :roflol:
simcin kocisle meyve yemeye gidiyorum sonracikk gelirimmm[/COLOR]
sibelciğimm ağzında bişey yok allahdan galiba elmadan oluyo bir kaç gün ara vereceğim elmaya
kayganaya gelince allahım bana sabır versin eve gidince çıldırttı yine beni oğlana bakmak zoruna gidiyo evde kaldı gezmeye gidemiyoryaa bide herşey ona sorulsun ona söylenmeden bişey yapılmasın istiyor ama kusura bakmasın bende çocuk değilim söylemeyeceğm işdeee:lepi::lepi:
Koklamaya kıyamadığım minicigimsin sen benim!
Gögsümdeyken bana sarilman , gözlerime bakip beni tanidiktan sonra gülücükler sacman dünyalara bedel...
Hep korkuyla yasamaktan biktim biliyormusun ama ne yapayim sen birtanesin benim icin, en önemlisin ...
Sen benim bugünlerim - yarinlarimsin ! Sende tattim ben Anneligi - Hayati!
Rabbim seni bütün bir ömür mutlu etsin - gülücügünle günümü neselendirsin!
Sana söz veriyorum Rüyam seni ezdirmeyecegim hickimseye!
Cok bekledim seni - cok acilar cektim sen gelene kadar- hergün binbir düsünce korkuyla yasamak cok kötüydü ama simdi güzel günler bizi bekliyor Bebegim!!
Daha renkli renkli tokalar takacagim sana - birlikte alisverislere gidecegiz anne-kiz, sen ilk erkek arkadasini anlatacaksin bana, güzel elbiseler giydirecegim sana! En önemlisi en kötü günlerimde can dostum olacaksin sen benim!
Seni Cok seviyorum Rüyam! Ne Olur hep bizim evimize nese - hayatima bir anlam kat...

sabah sabah çok duygulandırdın kız beniiiiii

anaaaa gülşahımın yazısını kopyalamamışım canım alyaya çok geçmiş olsun kız bebekleri daha çok dikkat gerektiriyo anlaşılan ayrıca bizimle bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim

hala kimsecikler yokmuuuuumafoldumben
dün akşam batuyu yıkadık yatırdım sabah kalktım bir öptüm yine ter kokmuş bebem çok terliyo kızlar yaaa evimiz çok sıcak cam açık uyuyoruz gece batu uyundı emzirdim yatırdım cam kapalı sandım o derece sıcak açıkmış meğer

Back