2009 KPSS maratonu

güzelresim benimde iki mayıs doğumlu kızım var...bebişle çalışmak zor oluyor sen nasıl çalışabiliyormusun çalışmak için nasıl bir yol izliyorsun...

evde onunla ilgilenmekten çalışamayacağımı bildiğim için dersaneye gidiyorum.3 gün sabahtan öğlene kadar.en azından konuları dersanede halledip evde tekrar ve test çözümü yapıyorum.oğlum uyanıkken çalışmıyorum gün içinde 2 kez 1-1,5 saat uyuyor o zamanlarda çalışıyorum ve gece yatınca 1 saat daha ayırmaya çalışıyorum.mirmirmirmirbiraz ruh gibi dolaşır oldum ama sonuçta sayılı gün.5 ay kaldı.geleceğimizi düşünüp dişimi sıkıyorum açıkçası.ama benim düşüncem şu,çocuğum var zaman ayıramam başkaları gibi filan demiyorum.bu dar zamanda herkesten daha çok çalıştığımı düşünüp kendimi motive ediyorum.:lepi:

canım sen benden şanslısın çünkü benim kız beni hiç bırakmıyor ve memeye çok düşkün sık sık emmek istediği için dersaneye gidemem...uyku düzeni pek yok çünkü yarım saat uyuyup kalkıyor o süredede yemek ortalık topla derken uyanıyor...gece ise benim odada olmadığımı biliyor ve bağırarak uyanıyor ne yapacağımı bilemiyorum nasıl çalışacağımı...

öyleyse durum zor gibi gözüküyor.ama yinede kendine en azından hergün 1 - 2 saat ayırmaya çalış.5 ay kaldı sonuçta ev işi filan dalarsan hayatta olmaz biraz feragat etmek lazım.5 ay sonra bol bol yaparsın.benim şuan 1.önceliğim oğlum 2.si kpss.diğer herşey sonra geliyor. yoksa çocukla bu iş zor gerçekten.

haklısın canım elimden geleni yapmaya çalışıyorum...bebeğe biraz bakacak birini bulsam belki durumu kurtarırım...fakat annem şehir dışında kaynanam çok yakın ama gelmemesi gelmesinden daha hayırlı...birazda kısmet...hayırlısı olsun...bebişler daha kıymetli...

ben ilk işletme mezunu olarak bu sene girecem ve kpss ile ilgili pek bişey bilmiyorum Agrubunda 9 tane ders var bunların hepsini mi yapmak zorundayız bide ben dershaneye başlamayı düşünüyorum orda istediğin dersin kursuna gidiyomuşun heralde bu 9 dersden hangilerini seçmeliyim kolaylık zorluk derecesi nedir yada bana hangileri daha çok avantaj sağlar tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim tşk

merhaba elifçim ben eğitim bilimleri derslerine girmiyorum sadece genel kültür ve genel yetenekten giriyorum sınava çünkü eğitim bilimlerine çalışmak için vaktım yok...bu arada bende işletme mezunuyum hangi ünv. mezunusun...

arkadaşlar internetten kitap siparişlerim bugün elime geçti,eğitimde yargı modüler set,ihtiyaç soru bankası;genel kültürde ihtiyaç modüler set ve yargı yaprak test,yediiklim yaprak test aldım.eşim tarihi bir tarih öğretmeni olarak çok beğendi.bakalım bu sene nasıl olcak.şimdi bana düşen hemen tatilin sonunda planımı yapıp tam gaz çalışmak..

arkadaşlar internetten kitap siparişlerim bugün elime geçti,eğitimde yargı modüler set,ihtiyaç soru bankası;genel kültürde ihtiyaç modüler set ve yargı yaprak test,yediiklim yaprak test aldım.eşim tarihi bir tarih öğretmeni olarak çok beğendi.bakalım bu sene nasıl olcak.şimdi bana düşen hemen tatilin sonunda planımı yapıp tam gaz çalışmak..

gülşahcım bu zor sınavda Allah hepimizin yardımcısı olsun

merhaba elifçim ben eğitim bilimleri derslerine girmiyorum sadece genel kültür ve genel yetenekten giriyorum sınava çünkü eğitim bilimlerine çalışmak için vaktım yok...bu arada bende işletme mezunuyum hangi ünv. mezunusun...

canım bende işletme mezunuyum fakat öğretmen değilim acaba bizimde hakkımız varmı öğretmenliğe birde bu yıl bende girmek istiyorum ne zaman sınav ve hangi kitaplara hangi derslere çalışıyosunuz banada bilgi verirseniz sevinirim a.s.

işletme mezunu olup da nasıl eğitim bilimleri sınavına giriyorsunuz??
ben anlamadım..
eğitim bilimlerine eğitim fakültesi mezunları ve formasyon almış olan fen-edebiyat mezunları girebiliyor..

canım bende işletme mezunuyum fakat öğretmen değilim acaba bizimde hakkımız varmı öğretmenliğe birde bu yıl bende girmek istiyorum ne zaman sınav ve hangi kitaplara hangi derslere çalışıyosunuz banada bilgi verirseniz sevinirim a.s.

canım sınav takvimi ösym sitesinde var...haziran sonu gibi sınavlar...herkesin kaynağı farklı fakat bütün kaynaklar üç aşağı beş yukarı aynı...ben sadece gk. gy sınava giricem eğitim bilimlerine çalışmıyorum...ilk defamı gireceksin....

valla arkadaş sormuş,işletme mezunları girebiliyor mu diye,devlet önce eğitim mezunlarını atasın da umarım size de sıra gelir..benim bildiğim giremiyorlar..
hazal teşekkürler güzel dileklerin için..hepimizin,hakeden herkesin Allah yardımcısı olsun..

merhaba arkadaşlar bir tartışma başladı ...işletme mezunları bu sene kpss sınavına girebiliyormu giremiyormu...bilgisi olan lütfen aydınlatsın...teşekkürler...

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir. Örnek gerecek olursak, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman yardımcısı, TEDAŞ Müfettiş Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kontrolör yardımcısı kadroları KPSS-A kadrolardır. Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı kadrolarına başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekmektedir: KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Sadece çok az sayıda kurum bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir. Bu kurumların hangi kurumlar oldukları, başvuru kılavuzunda yer almıştır.

Bu seneki sınava yani 2009 KPSS ye KPSS-A ve Öğretmen adayları girecektir...
Yani
İktisadi ve idari bilimler
Hukuk
Siyasal Bilimler Fakültesi
işletme ve iktisat mezunuysanız
bu seneki sınava GİREBİLİRSİNİZ..
Kesinlikle bu şekildedir...
Artık bu konuya bir NOKTA koyalım..

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir. Örnek gerecek olursak, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman yardımcısı, TEDAŞ Müfettiş Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kontrolör yardımcısı kadroları KPSS-A kadrolardır. Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı kadrolarına başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekmektedir: KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Sadece çok az sayıda kurum bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir. Bu kurumların hangi kurumlar oldukları, başvuru kılavuzunda yer almıştır.

Bu seneki sınava yani 2009 KPSS ye KPSS-A ve Öğretmen adayları girecektir...
Yani
İktisadi ve idari bilimler
Hukuk
Siyasal Bilimler Fakültesi
işletme ve iktisat mezunuysanız
bu seneki sınava GİREBİLİRSİNİZ..
Kesinlikle bu şekildedir...
Artık bu konuya bir NOKTA koyalım..

ocean bu konuda yardım ettiğin için teşekkür ederim en azından ne olduğunu daha iyi anlamış oldum:1hug:

canım sınav takvimi ösym sitesinde var...haziran sonu gibi sınavlar...herkesin kaynağı farklı fakat bütün kaynaklar üç aşağı beş yukarı aynı...ben sadece gk. gy sınava giricem eğitim bilimlerine çalışmıyorum...ilk defamı gireceksin....

ben ikinci kez gircem fakat ilk girişim 2001 yılı idi ve hiç çalışmamıştım o yüzden kitap kaynak neye çalışılcak bu konudada yardım ederseniz çok sevinirima.s.

ocean bu konuda yardım ettiğin için teşekkür ederim en azından ne olduğunu daha iyi anlamış oldum:1hug:

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
kitap için de ayrı bir başlığımız var..
ordan kitap tavsiyesi isteyebilirsin...
iyi çalışmalar dilerim...

X