Hayırlı uğurlu olsun cnm, darısı başıma bende bir görseydim çok rahatlayacağım, dr ultrasonda bakıp tam olarak ne kadarlık olduğunu söylüyr mu yani? # kaç mm olduğunu da mı?
peki bişey soracam vajinalden nasıl bakılıyo zormu bide eşleriniz yanında olamıyo dimi
merhaba arkadaşlar. ben ilk defa yazıyorum. moralim çok bozuk bugün. ağlamak istiyorum. bu sabah dr'a gittim.6+6 hf yım.embryo 4.6 mm görüldü. kalp atışı duyuldu. ama dr bebek beklenenden küçük, her an düşük olabilir dedi. önceki gebeliğimde de düşük yapmıştım. üzüldüm. bebekten bile soğuyacağım galiba.
6 haftanın sonunda yani gebeliğinizin 2. ayının ortasında embriyo yaklaşık 4 mm boyundadır ve hızla büyümektedir. Fetüsü besleyen yolk sac hemen fetüsün bitişiğinde görülür. Gebelik kesesi uterus boşluğunu tam olarak doldurmamıştır. Yüzü oluşturan gözler, kulak ve ağız şekillenmeye başlar. Kalp çalışmaktadır. Alt ekstremite kabarcıkları 6. haftanın başında görülürken üst ekstremite kabarcıkları 6. haftanın sonunda oluşur. Ultrasonda kalp hareketleri izlenebilir. Bebek gelişimi ilk üç ayda baş popo uzunluğu yani crown-rump length (CRL) ölçülerek kaç haftalık olduğu belirlenir. Siz doktora gittiğinizde, boyu nekadar oldu diye sorduğunuzda, size verilen rakam bebeğinizin baş-popo uzunluğudur.
canım en normali 6.haftada gitmek doktora anca o zmn görebiliyorlar genelde çünkü ben senin gibi 4+4 deyken gitmiştim ama 6.haftama çağırdı tekrar bu arada tebrikler hayırlı uğurlu olsun canım
allah tammaına erdirsin arkadaşım tebriklerselam hanımlar...uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum ama bugun foruma üye oldum...çünkü sizden ögrenebilecegim ve birlikte paylaşabileceğimiz cok sey oldugunu düsünüyorum...kısmet olursa 2 haziran annesi olucam:):CüvCüv::CüvCüv:
ben gebe olmadan önce almıştım 3ay içtim ve günde 1 tane olmak üzere canım.bugün folic plus aldım dr. da danışamıyom tabi içen var mı günde 3 tane yazıyor bir zararı olmaz heralde
canım bence erken degil aslında cunku sonradan doktor degiştirmek daha kötü...kep aynı doktora gıtmek memnun kaldıgın surece cok ıyı hem hastayı tanımıs oluyor.
bende beylıkduzunde oturuyorum bu arada:) ılk kolan hospıtal 'a gıttım. ama haftaya muayenem var nereye gıdecegıme karar veremıyorum.
Türkiye Gazetesi Hastanesi(ssk gecıyor) cok ıyı dıye duydum.ama şişlide..doktorları hakkında ıyı seyler soyluyorlar...yada Avcılar Hospitala gıdıcemama hala arastırıyorum.
ama fiyatlar hakkında bılgım yok bılgılerını paylasırsan sevınırım sen nereye gıttın daha once...
Arkadaşlar merhaba, 4 aydır siteyi takip ediyorum. Geçen yıl bir gebeliğim olmuştu fakat down sendromlu olduğu için 17 haftalıkken gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık. 4 aydır tekrar bebek için çalışıyorduk ve son sat 4 eylül çok şükür hamileyim. Cumartesi dr gittik keseyi gördük fakat fetusu daha göremedik 5+2 dr 2 hafta sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Çok tedirginim daha önce sorunlu bir gebelik geçirdiğim için korkuyorum. İnşallah bu sefer bebişimi kucağıma alacağım. Bu arada hepinize hayırlı olsun umarım sorunsuz bir gebelik geçiririz hep birlikte.
2009 haziran anneleri listesi
cimegi-------------------------------- 1haziran
merilcan------------------------------ 2 haziran
yusuf_cennet----------------------- 2 haziran
seremim----------------------------- 3 haziran
hazal01----------------------------- 3 haziran
gokcenlevent----------------------- 3 haziran
cocosh-------------------------------- 4 haziran
şekerkızcandy-------------------- 4 haziran
gamzeli08--------------------------- 5 haziran
serheng------------------------------ 5 haziran
mehtapsen------------------------- 5 haziran
cancer-------------------------------- 6 haziran
s.d.34---------------------------------- 6 haziran
nur82---------------------------------- 8 haziran
selen83------------------------------- 8 haziran
sebeyza------------------------------ 8 haziran
springg------------------------------- 8 haziran
armağanim---------------------- 8 haziran
menzil gülü------------------------ 9 haziran
brisling------------------------------ 11 haziran
papatya0606--------------------- 12 haziran
aşina--------------------------------- 13 haziran
lotuss75---------------------------- 13 haziran
olymposss------------------------- 13 haziran
mrl_26----------------------------- 14 haziran
sirtattoo---------------------------- 14 haziran
ceylan01---------------------------- 15 haziran
derinden----------------------------- 15 haziran
gelincik------------------------------ 19 haziran
kardelen_cigdem
gurbet gelini
aryaa
sonuyok
skbb
mumnes
muhtemel dogum tarihi yazilmayanlar sat larini verirlerse hemen eklerim.
listemiz muhtemel dogum tarihine gore hazirlanmistir.
Bu arada günaydin kislar naber nasil gidiyo hamişlik.benim çok şükür bir sorunum yok perşembe dr.a gidicem kismet olursa bakalim ne görüp duycaz.inş.keseyi görürümde rahatlarim.
hoşbulduk 28 yaşındayım yaş ile alakası yok benim durumum tamamen tesadüf şanssızlık yani benden bütün hamile arkadaşlara tavsiye kesinlikle amniyosentez yaptırın çünkü ben çok araştırdım hatta dr bile sordum 2li ve 3 lü testi ii çıkıp down sendromlu doğan var mı diye varmış yani 2 li ve 3 lü test sonuçları garanti değil %100 garanti sonuç amniyosentez yanılma payı yok. allahım kimsenin başına vermesin.
ya arkadaşlar ağzıma birşey atamaz oldum...feci şekilde bulantılar arttı...aç aç başım döne döne geziyorum ortalıkta..aşırı halsizlik oldu...eşim çok kızıyor zorla yedirmeye çalışıyor ama nafile....cumartesi doktora gidecektim ama haftasonu misafirler geldi başka ilçeden,birde yatılı kaldılar pazartesi sabah gittiler, doktorada gidemedim...bulantılarada razıyım ama inşallah sorun çıkmaz...
birde hep vajinal usg bahsetmişsiniz ben çok korkuyorum bebişe birşey olur diye,eşimle ilişkiye bile girmiyoruz biz hamile olduğumu öğrendiğimden beri...bende vajinismus vardı ve ilişkiye girerken acaip kendimi kasıyorum öyle böyle değil...bu yüzden korkuyoruz kasarsam bebişe birşey olur diye..şimdide kara kara vajinal usg yi düşünüyorum.....
hoşbulduk 28 yaşındayım yaş ile alakası yok benim durumum tamamen tesadüf şanssızlık yani benden bütün hamile arkadaşlara tavsiye kesinlikle amniyosentez yaptırın çünkü ben çok araştırdım hatta dr bile sordum 2li ve 3 lü testi ii çıkıp down sendromlu doğan var mı diye varmış yani 2 li ve 3 lü test sonuçları garanti değil %100 garanti sonuç amniyosentez yanılma payı yok. allahım kimsenin başına vermesin.
kızlar ben bugün 6 haftayı bitiriyom ama koyu sarı akıntım var sizdede oluyomu