2009 Haziran Anneleri!!

kızlar kkda bi topik var ama onlar baya ilerlemiş montessori eğitimi hakkında onların bebekleri büyümüşş..
bizim kiler hemen hemen aynıı ay grubu...
beraber fikirleirmizi paylaşalım mmı resimli paylaşımlarımızla
yapcağımız materyallerimizide koyarız...
ne dersinziz sayfa açsam yaparmıyız hep beraber bebeklerimize eğitici aktiviteler...

maşallah irem hanıma.çorbaya muhallebiye falan başlayınca dahada çabuk büyür.
biz listenin baya bi altındayız.en az kilo 7400se oh oh aglamak istiyorum.içim daralıyo resmen.niye kilo almıyo bu çocuk.herşeyide yediriyorum.anne sütünden alıyo mamadan alıyo.ek gıda desen alıyo.ama herşeyi zorla yarım saatte anca yediriyorum.hiç bişey yedirmesem keyfi yerinde.elimde mamayla gelince başlıyo aglamaya.ne sıkıntısı var anlamıyorum.

kızlar hem gıdaya ya geçip hem mama verenler.mamayı günde kaç defa ve kaç cc veriyosunuz????

arzucum asyanın yapısı o dmek..
için daralmasın..sağlıklı ya ne önemi var...bende iştahsızmışım küçükken..
ama çok şkr sağlığım yerinde...ve hiçde hasta olmam kolay kolay sağlık karnem bomboştur hatta :)

saadetcim maşallh kızımaa..yağmurda en son 6600 dü 25 kasımda.bakalım ne olcak bu ayın 27 sinde..
sağlıklı olsunlardaa kuzucuklar.ya ben alıcam katı meyve sıkacağı ama karr weremiorum.
biraz daha araştırayım barii.sağolun kızlarr...

arzucum sana bşy sorcam şimdi 1 patetes ve 1 havuçtan
2 küçük kavonaza ayırdımm.1 ni bgn yedirsem diğerini buzdolabına koydum buzluğa değil ama...
diğerinide yarın çıkartıp sıcak suda ılıtıp kavonozu..öle vercem sen nasıl yapıyordun?

maşallah canım.
ya artık sağlıgı yerindemi bilmiyorum valla..kafam allak bulak oldu.dr zaten bi ciğerlerini dinliyo başka ne yapabilirki.sağlıklı dedi.ama çocugun bi rahatsızlıgımı var kafama takılıyo.bu kadarda zayıf olmamalı bence.idrar tahlini hafta sonu yaocaz.onuda 3aylıkken yapıldıgında sorun çıkmıştı ilaç kullanmıştık ama yine kilo alımına etki etmedi.bizde zaten ilça kullanmak sorun.ne vitaminleri verebiliyorum nede kan damlasını.agzını sımsıkı kapatıyo hiç içiremiyorum.enfeksiyon varsa yandık bi hafta nasıl içcek ilaçları.umarım temiz çıkar.

tşkler ilke teyzesi..

bu arada kızlar artık bidahaki kont tam 2 ay sonra çağırdııı..6 aylık olunca zamn aralığını ilerletiyormuş...

bak sen cadı asyaya ağzını sımsıkı kapatıyo ha
:)
yerim ben o esmer güzelinii :)))

ben buzdolabından çıkarınca küçük bi cezveye koyup ocakda hafif ılıtıyorum.

ya şimdi yaptığım çorbadan verdim ilk püresi olarak mı başlamam lazımdı
ben sulu yaptım miğdesi bulandı kustu
çorba yediren anneler nasıl başlamıştınız ?

Canım Allaha Şükür sağlığı yerinde. Bazı bebişler iştahsız olabilir üzülme artık opuyorumnanaktan İniaşşlah idrar tahlilide sorunsuz çıkar.

Canım bende philisp var. Biraz pahalı almıştım ama çok memnunum. Şiddetle tavsiye ederim. PHILIPS HR 1861 KATI MEYVE SIKACAĞI | Meyve Sıkma Makinesi

Maşallah İremciğe! Ek gıdalar son hız. Bizim doktor da 6 ay olunca sütün yetse bile herşeyi yedireceksin dedi. Anne sütünün besleyiciliği azalıyormuş sanırım bu aydan sonra.
Saadetcim bişi sorcam canım, bizim doktor sadece mevsim sebze ve meyvalarını vereceksin dedi. Senin doktor kabak demiş ama kabak yaz sebzesi değil mi ya? Hormonlu olmaz mı şimdi? Vermesen mi acaba? :sm_confused:

ya şimdi yaptığım çorbadan verdim ilk püresi olarak mı başlamam lazımdı
ben sulu yaptım miğdesi bulandı kustu
çorba yediren anneler nasıl başlamıştınız ?

Canım ben daha başlamadım sebzeye, önümüzdeki hafta başlayacağım. Ama bizim doktor herşeyi püre halinde ver demişti. Azcık katı yap sende istersen püremsi olsun.

kızlar benim kız 9.000 kgram dün aşısı vardı tarttılar ama boyunu ölçmediler.8 kg olması gerekiyormuş.yani 1 kg fazla dediler.yaaa kafama takılıyor.2 ay ancak emzirmişimdir oda mama takviyeli sonra sütüm hiç olmadı sadece mama vermeye başladık.ek olarakta bişey vermiceksin dedi dr.ama ben arada veriyordum yinede fazla değil.çünkü iyi kg alıyor demişti.çokmu şişman yoksaaa

bzmkide mevsim sebze meyveleri dedi...
ama dediğin gibi kabak dediği için çelişiyor sölediğiyle...

Canım ben daha başlamadım sebzeye, önümüzdeki hafta başlayacağım. Ama bizim doktor herşeyi püre halinde ver demişti. Azcık katı yap sende istersen püremsi olsun.

evet püre olsun niye sulandırdıysam..yada içine zeytin yağı koydum ya o miğdesini bulandırdı galiba...

maşallah ufaklığa..
bnm kardeşimde mama ile büyümüş mama fos şişirirmiş..sonra doktoru diet uygulamışş...bırak mamayı demiş anneme..
sen ver bence ek besinlerrr ilerde gder kgsii..

Allah Allah benim bildiğim kadarıyla mama yiyen bebişlere daha erken ek gıda veriyorlar. Zaten kilo yapan mama. Tekrar sor istersen doktoruna. Bence ek gıdaya başlamalısın 6. ayda.

ireme de maşallah saadetcim allah hastalıklardan korusun yavrularımızı

arzucum asya nın yapısı bu fazla sıkıp dahada uzaklaştırma yemeklerden cnm üzülmende yersiz çünkü küçük cimcimem gayet sağlıklı ve iyi

ya benim kız bizim yediğimiz yemekleri çok güzel yiyo ama püre ve muhallebilere gelince milupanın kilerden veriyorum,kendimde patates ve havuçla yaptım yemiyo. hatta 2 kaşık yediğinde aaa 2 kaşık yedi bugün diyorum ona özel hazırladığım hiçbişeyi severek yemiyor nasıl alıştırcam bilmiyorum daha sulu kıvam yapıp biberon la verim diyorum biberon emmeyi bilmiyo ağzında tutup dişlerini kaşıyo en sevdiği şey yarım saatte bir beni emmekkk
ek gıdaya başlayan anneler nasıl başladınız ve kaç kaşık yiyo bebekleriniz millet kaseden bahsediyo şaşırıp kalıyom Çok üzgünüm çoook

benim kız 10 kg ama anne sütü yalnızca dr ek gıdaya 6.ayda geç dedi şimdi yavaş yavaş başlıyorum ama benim kız 2 kaşık zor yiyo kilosu ne olursa olsun 6. aydan geç başlanmamalı ek gıdaya diye biliyorum ben
bebek dediğin çiçek gibi bakarsan büyüyo açılıp serpiliyo bide hasta oldumu bütün kilo falan gidiyo o yüzden şu en hareketli dönemleri ve beslenme anlarında onların damak tadını bulmamız gerekiyor. malum ortalıkta salgın almış başını gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…