Ayşecim sağol canım
İremimizede maşallah nazar değmesin
İlkecim katı meyve presi bende var ama bir sürü parçası var , bir bardak meyve suyu için, bir sürü bulaşık çıkıyorpek kullanmıyorum yani
evet bizde doktordan geldik...
bağırsak enfeksiyonu geçmiş çok şükür...
multı tabsa devam etmemizi..
ferro sanoluda günde 10 damlaya çıkarmamızı..
bide çinko içerikli şurub verdii.. iştahla alakalıymışş...
ben anne sütü ve meyve püresi,yoğurt dışında bşy vermiodum sütüm var diee ama ver artıkk dediii..
sabah kahvaltısına yumurta sarısı ve yağsız tuzsuz peynirle başlamamı söledi..
daha sonra bunları karıştııp içinede pekmez koyarak yedirmemi söyledii..ve daha sonrada bebe bisküvisi eklememi..
gün içinde yne meyve püresi ve yoğurt yedirmemi söyledi..
ve artık çorba içirmemi söledii..geçende sölemişti ama ben hiç çorba yapmamıştım...tekrar söyleyince yapcam artık...
çorbayıda havuç ve patetes haşlayıp hafif sulu yada püre şeklinde daha sonrada kabak ekleyerek pirinç ekleyerek böle devam ederek yedirmemei söledi..
anne sütünüde aralarda vercem ...akşamlayinde sadece sütümden vercem...
muhallebiyle ilgili bşy sölemedi unuttu herhalde:)
irem hanımda 7600(28 günde 600grcık almış)
boyuda 66 cm imiş( geçen 63 idi) ..
ayıyla orantılı kız çocukları listesindesınırın üstünde imiş..
bizden böle ..
o sınır da şöle imiş 6 aylık kız çocuğu an az 7400 65 cm olması gerekirmiş.
maşallah irem hanıma.çorbaya muhallebiye falan başlayınca dahada çabuk büyür.
biz listenin baya bi altındayız.en az kilo 7400se oh oh aglamak istiyorum.içim daralıyo resmen.niye kilo almıyo bu çocuk.herşeyide yediriyorum.anne sütünden alıyo mamadan alıyo.ek gıda desen alıyo.ama herşeyi zorla yarım saatte anca yediriyorum.hiç bişey yedirmesem keyfi yerinde.elimde mamayla gelince başlıyo aglamaya.ne sıkıntısı var anlamıyorum.
arzucum asyanın yapısı o dmek..
için daralmasın..sağlıklı ya ne önemi var...bende iştahsızmışım küçükken..
ama çok şkr sağlığım yerinde...ve hiçde hasta olmam kolay kolay sağlık karnem bomboştur hatta :)
arzucum sana bşy sorcam şimdi 1 patetes ve 1 havuçtan
2 küçük kavonaza ayırdımm.1 ni bgn yedirsem diğerini buzdolabına koydum buzluğa değil ama...
diğerinide yarın çıkartıp sıcak suda ılıtıp kavonozu..öle vercem sen nasıl yapıyordun?
selammmm...
bizde şimdi aşıdan geldik.ağlaya ağlaya uyudu asyacık.
uykuya daldı diyede calpol veremedim.uyanınca vericem inşllh ateşlenmez.
evettt gelelim kilomuza 6ayımız bitti kilomuz 6700grcık.baş ölçümü 41cm.sağlık ocagında 1yaşına kadar boyuna bakmıyolarmış şaşırdım.neyse dedim önemli olan kilosuydu.
sevinsemmi üzülsemmi anlamadım.bu ay 700gr almış aslında iyi ama ordaki hemşireler falan çok küçük bu diyince üzüldüm.dra da göründük onada ne sorduysam benim bildiğim şeyleri söyledi.boşuna sıra bekledim.gece kalkmaması normalmış uyandırmaya çalışma dedi.yine bi idrar tahlili yaptırcaz.iştahsızlık varya enfeksiyon tekrarlamış olabilirmiş.en zoruda bu test ya bizim yılan hikayesi yine başlıcak.
kahvaltılara başlayabilirsin dedi.zaten bende biliyodum.yani dr bizim bildiklerimizden farklı bişey demedi..
genel olarak asyamız minyon ama iyi şükürler olsun
arzucum maşallah kuzuğucuğaa.neden boy ölçmüyolar çok saçma..bende sağlık ocağına gidiyorum ölçtürüyorum.anlamadım..neyse asyacık yemeğe başladımı alır kilo merak etme.sağlıklı olsun gerisi boşşş..
kızlar ben katı meyve sıkacağı almak istiyorum ama markada karar weremedim..
kullanan ve memnun olan varmı?*önerilerinizi bekliyorum...
evet bizde doktordan geldik...
bağırsak enfeksiyonu geçmiş çok şükür...
multı tabsa devam etmemizi..
ferro sanoluda günde 10 damlaya çıkarmamızı..
bide çinko içerikli şurub verdii.. iştahla alakalıymışş...
ben anne sütü ve meyve püresi,yoğurt dışında bşy vermiodum sütüm var diee ama ver artıkk dediii..
sabah kahvaltısına yumurta sarısı ve yağsız tuzsuz peynirle başlamamı söledi..
daha sonra bunları karıştııp içinede pekmez koyarak yedirmemi söyledii..ve daha sonrada bebe bisküvisi eklememi..
gün içinde yne meyve püresi ve yoğurt yedirmemi söyledi..
ve artık çorba içirmemi söledii..geçende sölemişti ama ben hiç çorba yapmamıştım...tekrar söyleyince yapcam artık...
çorbayıda havuç ve patetes haşlayıp hafif sulu yada püre şeklinde daha sonrada kabak ekleyerek pirinç ekleyerek böle devam ederek yedirmemei söledi..
anne sütünüde aralarda vercem ...akşamlayinde sadece sütümden vercem...
muhallebiyle ilgili bşy sölemedi unuttu herhalde:)
irem hanımda 7600(28 günde 600grcık almış)
boyuda 66 cm imiş( geçen 63 idi) ..
ayıyla orantılı kız çocukları listesindesınırın üstünde imiş..
bizden böle ..
o sınır da şöle imiş 6 aylık kız çocuğu an az 7400 65 cm olması gerekirmiş.
ya şimdi yaptığım çorbadan verdim ilk püresi olarak mı başlamam lazımdı
ben sulu yaptım miğdesi bulandı kustu
çorba yediren anneler nasıl başlamıştınız ?
bzmkide mevsim sebze meyveleri dedi...Canım Allaha Şükür sağlığı yerinde. Bazı bebişler iştahsız olabilir üzülme artık opuyorumnanaktan İniaşşlah idrar tahlilide sorunsuz çıkar.
Canım bende philisp var. Biraz pahalı almıştım ama çok memnunum. Şiddetle tavsiye ederim. PHILIPS HR 1861 KATI MEYVE SIKACAĞI | Meyve Sıkma Makinesi
Maşallah İremciğe! Ek gıdalar son hız. Bizim doktor da 6 ay olunca sütün yetse bile herşeyi yedireceksin dedi. Anne sütünün besleyiciliği azalıyormuş sanırım bu aydan sonra.
Saadetcim bişi sorcam canım, bizim doktor sadece mevsim sebze ve meyvalarını vereceksin dedi. Senin doktor kabak demiş ama kabak yaz sebzesi değil mi ya? Hormonlu olmaz mı şimdi? Vermesen mi acaba? :sm_confused:
Canım ben daha başlamadım sebzeye, önümüzdeki hafta başlayacağım. Ama bizim doktor herşeyi püre halinde ver demişti. Azcık katı yap sende istersen püremsi olsun.
kızlar benim kız 9.000 kgram dün aşısı vardı tarttılar ama boyunu ölçmediler.8 kg olması gerekiyormuş.yani 1 kg fazla dediler.yaaa kafama takılıyor.2 ay ancak emzirmişimdir oda mama takviyeli sonra sütüm hiç olmadı sadece mama vermeye başladık.ek olarakta bişey vermiceksin dedi dr.ama ben arada veriyordum yinede fazla değil.çünkü iyi kg alıyor demişti.çokmu şişman yoksaaa
kızlar benim kız 9.000 kgram dün aşısı vardı tarttılar ama boyunu ölçmediler.8 kg olması gerekiyormuş.yani 1 kg fazla dediler.yaaa kafama takılıyor.2 ay ancak emzirmişimdir oda mama takviyeli sonra sütüm hiç olmadı sadece mama vermeye başladık.ek olarakta bişey vermiceksin dedi dr.ama ben arada veriyordum yinede fazla değil.çünkü iyi kg alıyor demişti.çokmu şişman yoksaaa