Bebek Çorbaları...
Yoğurt Çorbası:
2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın
.Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur
Sebze Püresi:
1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.
Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.
Çalışan veya çok çocuklu annelerin zaman sorunu olduğundan sebze pürelerini dondurmayı önerebiliriz. Sebze püreleri derin dondurucuda 2 ay bozulmadan kalabilir.
alıntıdır
günaydınnn...
kmse gelmemiş daha..
bzmde 10.10 da doktor randevumuz var bakalmmm iremim ne alemde?
gelnce görüşürüzz hoşçakalın..
sğl cnm..yok ateşlenmedi çok şkr her zamanki gibiydihadi sadoş hayırlı haberlerle gelin irem bakalım büyümüşmü
buarada aşı olmuşsunuz geçmiş olsun..umarım ateşlenmemiştir.
geçmiş olsun cnmm..maşallah asyayada...selammmm...
bizde şimdi aşıdan geldik.ağlaya ağlaya uyudu asyacık.
uykuya daldı diyede calpol veremedim.uyanınca vericem inşllh ateşlenmez.
evettt gelelim kilomuza 6ayımız bitti kilomuz 6700grcık.baş ölçümü 41cm.sağlık ocagında 1yaşına kadar boyuna bakmıyolarmış şaşırdım.neyse dedim önemli olan kilosuydu.
sevinsemmi üzülsemmi anlamadım.bu ay 700gr almış aslında iyi ama ordaki hemşireler falan çok küçük bu diyince üzüldüm.dra da göründük onada ne sorduysam benim bildiğim şeyleri söyledi.boşuna sıra bekledim.gece kalkmaması normalmış uyandırmaya çalışma dedi.yine bi idrar tahlili yaptırcaz.iştahsızlık varya enfeksiyon tekrarlamış olabilirmiş.en zoruda bu test ya bizim yılan hikayesi yine başlıcak.
kahvaltılara başlayabilirsin dedi.zaten bende biliyodum.yani dr bizim bildiklerimizden farklı bişey demedi..
genel olarak asyamız minyon ama iyi şükürler olsun
ben söylemiştim canım dr um söylemişti en son kontroldeopuyorumnanaktanarzu canım üzülme sağlıklı olsunda önemli olan o, çıtı pıtı bir hatun olcak demekki asya hanım
birde burda bir arkadaş yazmıştı, doğal kayısıyı kaynatmış, blenderdan geçirmiş, kahvaltısına karıştırıyormuş, doktor demiş, kalbini kuvvetlendirir diye, onu yaptım haftasonu, annem yoğurduna karıştırıp yedirmiş,
ismini hatırlamıyorum ama teşekkür ederim a.s.
kimse kullanıyomu katı meyve sıkacağı ?**