Kızlar bişi sorcam. Şimdi yemek yemeye başladık ya her seferinde kaşığını tabağını vs kaynatıyomusunuz? Yoksa prille yıkayıp kaldırıyomusunuz? Özellikle kaşık konusu kafamı karıştırdı?
Bİde muslukta prille yıkadıkya çeşme suyu kalıyo yıkadıklarımızın üstünde. Bişi olmas dimi?
Su vermem gerekiyor bi de ek gıda yedikten sonra. Suyu sabahtan kaynatıp biberona koyup akşama kadar onu mu veriyosunuz yoksa her seferinde taze mi kaynatıyorsunuz?Her seferinde taze su vereceksek her seferinde biberonu da kaynatıuomuyus?
Çok saçma sorular olabilir bunlar tabi de ben biras sapıttım ya şu hijyen konusunu saçma sapan şeyler yapmıyım size sorayım dedim. Çünkü ben herseferinde yukarıda yazdığım herşeyi kaynatıyorum da azcık zor oluyo.
bence bu kadar korumayın bebkleri mikroptan vucütlarının ihtiyacı var ben her kullanmada yıkamıyorum zaten biberon kullanmıyorum emziğini kaynatıyorum kaşığıyla tabağınıda ykıyorum yani alışıcak herşeye çok sakınıncada çok hasta oluyo o yüzden fazla sakınmamak lazım
ne kadar korumaya çalışsak da heryer de mikrop var zaten bu mümkün değil. haklısın aslında sakındıkça hasta oluyor ben bu kadar dikkat etmeme rağmen birisinden mikrop bulaşıp idrar yolu enfeksiyonu oldu. ben daha kötüydüm de biraz daha toparlanıyorum banyo suyunu bile kaynatmayı düşünüyordum, kendim banyo yaparken ayazın şampuanından kullanıyordum ki kimyasal birşey kalıp çocuğum emmesin diye :j çok garip gelebilir biliyorum ama elimde olan birşey değil. ayaz sarılık olup küvezde kaldıktan sonra bende hastalık kaldı bu. kendim de normal de titiz falan değilimdir hatta tembelim ev temizliği konusunda ama annelik ne garipmiş insanı ne güzel de eğitiyor..
canım gerçekten hastalık olmuş sende bu kalmış hakikatten bence bi dr a görün derim yanlış anlama ama bu böyle giderse temizlik hastası olucan ama onun ihtiyacı var allah korusun mikropla bağışıklık kazanmassa daha kötüde hasta olabilir elbette hasta olucak bundan korumak için bu kadarf titiz davranılmamalı bence bneim fikrim bu hastada olucak düşücekde zamanla herşey yerine oturucak ama bu kadar koruma tatlım biraz daha rahat ol valla bizim mahallede bi kadın var çocukları yaz kış yalınayak dışarda dolaşıyolar burunları akıyo ama öle hasta olmuyolar bizimkilerde hasta oluyo çünkü çok koruyoruz mikroplardan bişi olmaz hepsi allaha emanet biz ne kadr korusakta bizden önce allahım korusun onları o koruyunca hiçbişi olmaz evlatlarımıza:Saruboceq::Saruboceq:ne kadar korumaya çalışsak da heryer de mikrop var zaten bu mümkün değil. haklısın aslında sakındıkça hasta oluyor ben bu kadar dikkat etmeme rağmen birisinden mikrop bulaşıp idrar yolu enfeksiyonu oldu. ben daha kötüydüm de biraz daha toparlanıyorum banyo suyunu bile kaynatmayı düşünüyordum, kendim banyo yaparken ayazın şampuanından kullanıyordum ki kimyasal birşey kalıp çocuğum emmesin diye :j çok garip gelebilir biliyorum ama elimde olan birşey değil. ayaz sarılık olup küvezde kaldıktan sonra bende hastalık kaldı bu. kendim de normal de titiz falan değilimdir hatta tembelim ev temizliği konusunda ama annelik ne garipmiş insanı ne güzel de eğitiyor..
evet arzucum bn verdkten sonra veriyorumm suu..
önceden kaşıkla veriyordum..artıkkaşıkla yemeyi öğrendği için..küçük suluğu var ona koyuyorum kendisi içioo 10 ml kadarr...içmek istemediğinde bırakıyor zatenn...
hım bide sana bşy sorucam irem sadeyi sevmedi tek başınaa yemiyo bnde y.çay kaşığı pekmez karıştırarak verdm öle ydiii.sen nasıl yedriyorsunnn..
elmalısını löp löp götürüodaa...:)))
evet canım ailem arkadaşlarım da aslında doktora gitmem gerektiğini söylüyorlar kimi zaman dalga geçiyorlar çok sinir oluyorum. bu hijyen beni mahvetti geçenlerde görümcem gelmişti çorba yapmıştım içtikten sonra kaşığı yaladı pislik ben tabi bittim o anda. çaktırmadan tabağını kaşığını hemen çamaşır suyunda beklettim. birde bu çıktı eve biraz huylandığım birileri gelse çamaşır suyuna sokuyorum kullandıklarını kendime kızıyorum insan onlarda vebalı gibi davranıyorum diye ama vazgeçemiyorum bu huyumdan. ben aslında normalde çok rahat bir insandım hamileyken bile bana kızarlardı biraz dikkatli ol diye ama hamileliğimin son aylarında kötü şeyler yaşadım onun acısı da bu şekilde çıkıyor benden.. uamrım kısa zamanda geçer..