2009 Haziran Anneleri!!

canım benim titizligini anlarım ama bu kadarda abartma canına yazık
ben haftada bir bebişimin kullandıgı biboronları rendeleri kaynatırım tamam
birde çamaşırsuyu demişsin aklında bulunsun bebişinim ürünlerinde çamaşırsuyu gibi kokusu olan ve tehlikeli[bana öyle geliyor kokusu bile beni tıkar ] ve çok yıkayarak temizlenmesi gereken deterjanları kullanma bence o da zamanla iyi durlanmazsa Allah korusun bebişine zarar verir
ben kaynatırkan suya biraz sirke eklerim mikropları öldürsün diye bulaşık deterjanı ile b,le yıkamam biboronları

haklısın da yapamıyorum işte zamanla geçicek diye bekliyorum. ben çamaşır suyunu oğlumun esyalarına kullanmıyorum eve gelip giden misafirlerin bulaşıkları için kullanıyorum. bende deterjan bile kullanmamaya dikkat ediyorum. Allah korusun durulanmaz falan..

haklısın da yapamıyorum işte zamanla geçicek diye bekliyorum. ben çamaşır suyunu oğlumun esyalarına kullanmıyorum eve gelip giden misafirlerin bulaşıkları için kullanıyorum. bende deterjan bile kullanmamaya dikkat ediyorum. Allah korusun durulanmaz falan..

canım bende yannış anlamışım bebişin için çamaşırsuyu kullanıyorsun sandım
en kısa zamandada geçer canım inş

bende çok incelemiyorum açıkcası 2 günde bir bulaşık makinesine atıyorum biberonları normal günlük yıkıyorum kaynatıyorum içindeki borusu çıkmıyo makinede çıkıyor babamızda hiç dikkat etmez çocuğa mikropta lazım diyor ne çok titizleniyorum nede çok abartıyorum normal gibi bakalım hasta olmadık hiç 6 aylık olacağız inş olmaz dr 6 kadar hasta yapayın 1 yasına kadarda antibiyotik kullanmamamız gerekiyo sonra kormyın dedi

ay açtım size bi selam vereyim dedim ama çakal oğlum hiç durmadı ki...
ya kızlar hastalık ahmetin huyunu değiştirdi, saat başı emeyim istiyo, ağlamak için beni görmesi yetiyo..tam mız mız oldu. bayrama da gidicez bu arada öksürüğü azaldı aslında naz yapıyo birazcık da..Ama yine de korkuyorum inşallah daha fazla hasta etmeden getiririz

narencim geçen hafta dr a götürdük hastaydı ya orda tarttıllar 6 600 çıktı ama geçen ay sağlık ocağında tarttığındada 6300 çıkmıştı 300 grammı almış şimdi bu imkansız bişi çünkü hem emziriyorum hemde ek gıda veriyorum meyve püresi maması cici bebesi sebze püresi ve çorbalardanda tattırıyorum bu ay daha çok alması gerekirken dahada az almış buna şaşırdım ya sağlık ocağı fazla tartıyo ya drdaki kız tartamadı anlamadımki o yüzden gidip bide sağlık ocağında tarttıracaktım acaba bumu fazla söylüyo diye ama malesef gene yoktu yerindeyarına kaldı artık

gülcincim merhaba yogurtlu pekmezı sormussun pekmez kabız yapabılır demir var cünkü içinde bılgın olsun istedım bende yogurdu öyle varıyordum alerjı yaptı kızıma.sende dıkkat et vucuduna olurmu canım.?
bende o oyuncaktan almak ıstıyorum bakalım cadı kızım begenecekmı?

merhaba canım sütaş baby mixin sadesini sevmedi yaren hanımcım birazcık damlatıyorum yiyiyor o zaman.ama elmalısını saadetin irem gibi götürüyor

.ya kızlar yoğurdu kendi mayalayan var mı ben beceremedim bir püfü valan varmı bu işin?sıcak fırında mı bekletiyosınuz yoğurdu maya tutsun diye

merhaba bıraz önce dr dan geldık.rota aşısının 2.dozu vuruldu.sebze çorbalarına bız de geciyoruz artık.tarıfler verdı dr.yoğurda da başla dedi ama mamadan değil hanı günlük şişe sutler varya sek in onlarla yap gerek yok devam sutlerıne dedi.bu arada sıs mıs derken kocam sonunda ulaşabildi evıne:))öptüm sizi.

Kızlar Elif'ın ağzının kenarında kırmızı kırmızı yaramsı sivilcemsi şeyler çıktı. Özlem mikroptan olur yazmış sıyırdım kafayı bende şimdi. Hep kaynattım bugüne kadar herşeyini ama ya. Gerçi emziklerini hergün kaynatıyordum ama 10 gündür filan iki-üç güne bi steril ediyorum sterilazatörde. Ondan mı oldu acaba? Kaynatmaya devam ediyim olmassa günde bi kere. Gerçi doktor salyadan oluyor dedi ama. ıçime kurt düştü şimdi.

o salyadan oluyor canım, ayaz sürekli kustuğundan çok kızarık çocuğum. sıvı pudra sürüyorum o biraz geçiriyor.

nasılsınızz bakalım
özgecim benim kızdada oluyor bizimki ben ıslak mendille ağzını yüzünü çok siliyodum ondan oluyodu silmeyi bıraktım şimdi suyla yıkıyıp kurutluyorum baya azaldı
bu kadar yapmayın ben hakkarideyim bi görseniz çocukların nasıl büyüdüklerini ya bi bebek doğmuştu hiç unutmam battaniye yok böle çarşaf gibi bişeye sarmış incecik anlatamam nasıl içim burulmuştu görünce bide çocuk anne karnında ciğerlerini üşütmüştü hasta yenidoğan ünitesinde küvezdeydi
daha neleri vardır kimbilir tabiki dikkat edicez ama çocuğun bağışıklık sistemi için tozda soğukta herşey kararında gerreklii bence

özgecim onlar arkadaşların söylediği gibi mikropla alakalı değil, ama sanırım hijyen konusunda biraz abartıyorusun, bütün mikroplar zararlı değil, o çocuğun kendini koruyacak mikroplarla tanışma şansı da olmaz ozaman, bi de belli bi süreden sonra istesen de koruyamazsın, elini heryere sürüp ağzına sokucak, bulduğu herşeyi ağzına götürecek, biraz rahat olmaya çalış bence

Kızlar Elif'ın ağzının kenarında kırmızı kırmızı yaramsı sivilcemsi şeyler çıktı. Özlem mikroptan olur yazmış sıyırdım kafayı bende şimdi. Hep kaynattım bugüne kadar herşeyini ama ya. Gerçi emziklerini hergün kaynatıyordum ama 10 gündür filan iki-üç güne bi steril ediyorum sterilazatörde. Ondan mı oldu acaba? Kaynatmaya devam ediyim olmassa günde bi kere. Gerçi doktor salyadan oluyor dedi ama. ıçime kurt düştü şimdi.

sakin ol ozgecim...
elife gecmis olsun..
ben kendi fikrimi uygulamami anlattim..genital ve agiz bolgesinin onemli oldugunu vurgulamak istedim..
yoksa tabiki mikroba bagsiklik kazanmalilarr..ama biberondan emzikten degil...(bence)
bunun disinda mikrop her yerde..uzerimizde,oyuncaklarda,boxta,hawada...
herkes kendi bebegi icin en iyisini bilir kizlar bu sadece benim uygulamam

Son düzenleme:
iyiakşamlarr hanımlarrr..
kmse yok konuşcak..
bnde ireme bayramlık aldım geldimmm..
çok heycanlıyım byram gelsede gyse kuzum :)

saadetcim hayırlı olsun bayramlıklarınız, koyarsınız topike giyince,

kızlar yaa şok oldum bugün, arkadaşım vardı 8 yıldan sonra tüp bebekle ikizleri olan, bebekleri daha 9 aylık ve yeniden hamile kalmış, çok zor yaa, çok dikkatli olmak lazım, nasıl olsa olmuyo diye hiç önlem almamış arkadaşım

iyiakşamlarr hanımlarrr..
kmse yok konuşcak..
bnde ireme bayramlık aldım geldimmm..
çok heycanlıyım byram gelsede gyse kuzum :)

hımm iyi yapmışsın canım
gülü güle kullansın minigin bayramlıklarını
bizimkilerde hazır Allaha şükürbirtek saç bandı alacAgım kıyafetine uygun

saadetcim hayırlı olsun bayramlıklarınız, koyarsınız topike giyince,

kızlar yaa şok oldum bugün, arkadaşım vardı 8 yıldan sonra tüp bebekle ikizleri olan, bebekleri daha 9 aylık ve yeniden hamile kalmış, çok zor yaa, çok dikkatli olmak lazım, nasıl olsa olmuyo diye hiç önlem almamış arkadaşım
tşkr ederiz teyzesi :ecrin_bebek:
off hemde ikizi varrrr zorlanır bayaaa...
allahın işi işte cnm hyrlı olsunnn

hımm iyi yapmışsın canım
gülü güle kullansın minigin bayramlıklarını
bizimkilerde hazır Allaha şükürbirtek saç bandı alacAgım kıyafetine uygun

tşkler teyzesi :ecrin_bebek:
senn prensesde güle güle gysnnn

kimsecikler kalmamış..ben bugün ewimi temizledim ama bittim mahvoldum yaaa:sinifsinif:
heryerim ağrıyooo..daha yeni oturdum walla.yağmura muhallebi yaptım.yedi uyuyo şimdi.
steril konuşulmuş.ben yağmurun emziğini günde bir iki kez kaynatıorum diğer zamanlarda yıkıorum..
biberon kullanmıyoruz.kaşıklarınıda yıkyorum.bence çok fazla bu konuda abartmamak lazım.
ne kdr koruyabilrsinizz ?nereye kdr..bence rahat olun arkadaşlar..
biz çarşamba sağlık ocağına gidicez rota virüsünün 2.dozunu olucaz.boy kiloya bakıcaz.
ordan bayramlık alıcm kızımaa ve kendime ..
şimdilik bizden böle...

X