2009 Haziran Anneleri!!

sagol sadetcim
bende sordum dr kaşıkla dedi herşey kaşıkla.yutkunma reflexsi buşekilde gelişiyormuş.hatta 1 yaşına gelmeden bardaktan su içmeyi öğretin dedi.biberonun fazla kullanılması diş çürüklerine sebeb oluyormuş.

iyi gzl demişde kaşıkla diye doktor irem gece hayatta kaşıkla uğraşmaz uykusunu bölüpte zaten akşama kadar yiyceklerini kaşıkla yiyorlar ....

günaydın ...
eşimi bekliyorumm off daha gelemedi...
gelse alışverişe çıkmamız lazım ...

herkese günaydın saaat kaçta açmıştım ama anca oturuyorum pcnin başına zehra kahvaltısını yaptı şimdi mızırdıyoo gece hiç uyumadı heralde bu kız diş çıkarcak
saadet ben muhallebiyi 9da veriyorum kaşıkla bu arada milupanınkilere bayılıyo 11de tekrar emzirip uyutuyorum

maşallah canım zeynep hanıma..
neden 5. ayda ek gıdaya geçti acaba doktor haftayada bizim kontrolümüz var acaba bizim doktorumuzda geçermi ek gıdalara sadece anne sütü alıyor efe..

canım bizde bu hafta sabahları sadece bir iki kaşık tadımlık meyve püresi dedi.hafta hafta geçicez zaten 4 gün sonra 6. aydan gün alıyo yavaş yavaş geçiriyo demekki.emzirmeye devam
bakalım sizde gidin pamuk efemize nedicek doktor.

bizde bu sabah ilk elma püresi yedik.sadece 2 kaşık yedi.sonra almadı.
dr zorlama dediği için vermedim bakalım yarın nekadar yiyecek

herkese ii pazarlar..dün çarşıya çıktık kzımla kendime bişeyler aldım.bugün arkadaşın düğünü var..
ekgıdadan bahsetmişssiniz.ben sadece milupanın kavanoz serisinden elmalı püresini ve muhallebi veriorum.
püreyi öğlen muhallebiyide akşam 7 gibi weriorum.kaşıkla ikisinide)..
diğer zamnlarda anne sütü..

selam arkadaşlar, tam olarak olmasa da sonunda yerleştim, ama çok zormuş bebişle ev taşıması,
evimzi güzel oldu, çok da iyi ısınıyo rahat ediceğiz sanırım sonunda, kızm da taşınırken çok kötü bi grip atlattaı, kaç gece sabahlara kadar inledi yvrum ama şimdi iyiyiz çok şükür,

biz de haftaya kontrole gidicez, başlarız sanırım ek gıdaya artık,
ıslak mendil konusunda, ben ilk 3 ay, unibaby ıslak pamuk kullandım, şimdide losyonlusunu kullanıorum, çok şükür hiç pişik olmadık.

bizden böyle, umarım herkes ve de tüm bebişler iyidir

bizden de ii akşamlarrrr
ancak fırsat buldum işten güçten bu oğlan hiç bırakmıyo beni kimseyi istemiyo bendeyeken herkese mavi boncuk dağıtıyo ama kimseye gitmiyo
şimdi yerde yuvarlanıyo sıpa azcık yorulsunda erken uyusun uyutmicam biraz iice şaşırdı uyku saatleriniii
9 dedimmi uyuyan çocuk 10 11 de uyumaya başladı diş yüzünden geceleride sık sık uyanıyo emmek için değil beni kontrol ediyo yanındamıyım diyeee
biz sadece meyve suyu içiyoruz az sonra bi elma suyu içircem içine birazcık pürede koyucam ama çekiniyorummm boğazına kaçmaz heralde
beraber şarkı sölemeye bayılıyoruzzzz
ben ıslak mendil olarak baby star kullanıyorummm molfixin ülkerin yani
hiç pişik olmadı alkolsüz gayet memnunummm öle çok da pahalı değil bezimizde molfixx

müminecim geçmiş olsun atlattın şu taşınma olayını şükürrrr
dün arkadaşım oğluna arı mama yaptı bi tattırdım bayıldı kaşığın ucuyla sadeceeee üp yaptı valla daha da istedi diğer bebiş yerken ağzını açıp durdu sıpaaa

anam meyve suyuna geçtik demiri de bıraktık yine kabız yine kabızzz bugün 3ncü gün vermicem fitil gittiği yere kadarrr sonunda yapmazsa hyine fitil vericem mecburrr

slm kızlar...
bız bugun cemı anneme bıraktık kocısle gezdık daha yenı geldık valla havada cok guzeldı.
ama oglum benı ozlemıs son 1 saat mızırdanmıs valla ..
benım oglumda cok alakasız seyler ıstıyor ozlemcım kumanda telefon laptop oyuncaklarına bakmıyor resmen onları ıstıyor.
bızımde cumagunu kontrolumuz var ek gıdaya baslıcaz bakalım cok heyecanlıyım bu konuda :)

anne sütünden yoğurt olmuyor kokusu aynı yoğurt gibi tadı sekerli yoğurt suyu gibi ve çooook sulu vermedim bile döktüm...
benim kızımda oyuncaklarıyla oynamıyo ortalğı karıştırma derdinde masanın üstü sehpanın üstü kucagımdayken uzanıp atıyo yerlere kumanda pet şie bayılıyo onlara mausa bayılıyo oyuncaklarını istemiyo fırlatıyo bakmıyo bile

bizden de ii akşamlarrrr
ancak fırsat buldum işten güçten bu oğlan hiç bırakmıyo beni kimseyi istemiyo bendeyeken herkese mavi boncuk dağıtıyo ama kimseye gitmiyo
şimdi yerde yuvarlanıyo sıpa azcık yorulsunda erken uyusun uyutmicam biraz iice şaşırdı uyku saatleriniii
9 dedimmi uyuyan çocuk 10 11 de uyumaya başladı diş yüzünden geceleride sık sık uyanıyo emmek için değil beni kontrol ediyo yanındamıyım diyeee
biz sadece meyve suyu içiyoruz az sonra bi elma suyu içircem içine birazcık pürede koyucam ama çekiniyorummm boğazına kaçmaz heralde
beraber şarkı sölemeye bayılıyoruzzzz
ben ıslak mendil olarak baby star kullanıyorummm molfixin ülkerin yani
hiç pişik olmadı alkolsüz gayet memnunummm öle çok da pahalı değil bezimizde molfixx

müminecim geçmiş olsun atlattın şu taşınma olayını şükürrrr
dün arkadaşım oğluna arı mama yaptı bi tattırdım bayıldı kaşığın ucuyla sadeceeee üp yaptı valla daha da istedi diğer bebiş yerken ağzını açıp durdu sıpaaa

anam meyve suyuna geçtik demiri de bıraktık yine kabız yine kabızzz bugün 3ncü gün vermicem fitil gittiği yere kadarrr sonunda yapmazsa hyine fitil vericem mecburrr
boğzına kaçmas semoşum, ben bilerek pütürlü veriyorum alışsın diye, hemen arkasından suyu dayıyorum
zeytinyağı içirsene çay kaşığıyla canım , kabızlığa iyi gelir

herkeze ii geceler kızlar...
bebişler uyuyordur muhtemelen annelerde uyuyordur.
Ben uzun zamandır giremedim zeynep duru 2.dişinide çıkardı.Çok şükür 2.si ilkinden daha kolay oldu...Bu arada geçmişe bakim dedim herkez ek gıdalara başlamış biz henüz başlamadık doktorumuz sadece anne sütü diye tembihliyo herseferinde bakalım p.tesi kontrolümüz var artık değişirse o zaman belli olcak....
kızlar hepinizi öpüyorum bebişleride tabi....
Maşallah prensese , hayırlı olsun ikinci incinizde

selam kızlar sabahtan beri 1 saatlik uykuyla duruyodu kızım valla canıma okudu anca şimdi uyudu şu dişleri çıksa da bi rahat etse.gerçi dişi biter başka şey çıkar allah sağlık versin de.
emel buzluktan çıkan sütü ılık suda erit demişti doktorum.sıcak suda proteinler bişey bişey oluyomuş işte aklınızda olsun.ben de sana muz veriyo musun diye sormuştum tarif yazmışsın çok iyi oldu ben de öyle veriyim.
saadet ben havucu cam rendede rendeleyip çay süzülen tel süzgeçler var ya onda sıkıyorum çok su çıkıyo.
bizim cadı brokoliyi sevmedi ya çok az koysam da anlıyo heralde. çorbaları başta severek yiyodu şimdi yemiyo nasıl sevdircez nasıl yedircez bilen var mıııııııı?
erittim canımda , tadı farklı mı acaba taze sütten, içmiyor yusuf kayra, işe başalyınca napçak bilmiyorum

selam kızlar
nasılsınız
bir hafta önce nick için mail atmıştım yeni değiştirmişler
biz bugün aşımızı olduk yavrum bitkin yatıyor.ateşi var azcık calpol verdik
gelişimimiz güzel bu ay 500 gr cık almışız dr çok iyi dedi artık böyle az alıcakmış.
yarın itibariyle ek gıdaya geçiş yapıyoruz yavaş yavaş
ilk hafta meyve püresi günde 1 kere sabah açken
ikinci hafta meyve püresi + yogurt kesinlikle ya anne sütü yada mamadan dedi.anne sütünden tam olmaz azcıvık olur bişey olmaz dedi
3.hafta meyve püresi+yogurt+muhallebi
4.hafta meyve püresi+yogurt+muhallebi(gece)+sebze çorbası(öğlen)
5 hafta " " " " kahvaltı(yumurtanın sarısı,cicibebe,anne sütü,pekmez hepsi karışıp bulamaç olcakmış.

kesinlikle yememesi gerekenler
patlıcan,bakla,yumurtanın beyazı,bal,tuz,şekermiş.

zeyland da indirim var çok güzel şeyler var
bizde ciciler aldık kızıma.
bizden bukadar
Maşallah güzel gelinime, güle güle giysi yeni cicilerinide
kahvaltı vericem bende artık nasıl versem diye düşünüyordum sağol dünürüm

selam arkadaşlar, tam olarak olmasa da sonunda yerleştim, ama çok zormuş bebişle ev taşıması,
evimzi güzel oldu, çok da iyi ısınıyo rahat ediceğiz sanırım sonunda, kızm da taşınırken çok kötü bi grip atlattaı, kaç gece sabahlara kadar inledi yvrum ama şimdi iyiyiz çok şükür,

ıslak mendil konusunda, ben ilk 3 ay, unibaby ıslak pamuk kullandım, şimdide losyonlusunu kullanıorum, çok şükür hiç pişik olmadık.

Geçmiş olsun müminecim, güle güle oturun yeni evinizde

anne sütünden yoğurt olmuyor kokusu aynı yoğurt gibi tadı sekerli yoğurt suyu gibi ve çooook sulu vermedim bile döktüm...
benim kızımda oyuncaklarıyla oynamıyo ortalğı karıştırma derdinde masanın üstü sehpanın üstü kucagımdayken uzanıp atıyo yerlere kumanda pet şie bayılıyo onlara mausa bayılıyo oyuncaklarını istemiyo fırlatıyo bakmıyo bile

Bizimki de kumanda ve telefon hastası kızlar, zamane bebişleri bunlar kaydirigubbakcemile3

nasılsınız kızlar?
mışıl mışıl uyusun bütün bebişler bu akşam :Saruboceq:

Hepinize günaydinlar ve iyi haftalar ...
Bu hafta cok isimiz var. haftaya Türkiye yolcusuyuz ve 1,5 ay evimde olmayacagim...Umarim türkiye iyi gelir, bunalimlarima...

günaydın herkese
cok kötü bir gece gecirdik gece emzirmeye kalktım baktım kızımın ateşi var
gece acile gittik doktor soguk algınlıgı dedi
bugün kendi doktorumuza gidicez inşallah ciddi bişey yoktur
dua edin kızlar ne zormuş hastalıkları ben cok telaş yapıyorum korkuyorum ateşlennce
allah korusun havale falan geçirr diye
dikkat edin bebişlere 3 haftadır dışarı çıkmıyor bile kızım ama genede hasta oldu

günaydın herkese
dua edin kızlar ne zormuş hastalıkları ben cok telaş yapıyorum korkuyorum ateşlennce
dikkat edin bebişlere 3 haftadır dışarı çıkmıyor bile kızım ama genede hasta oldu

geçmiş olsun canım, ama havale için endişelenme bebkler genelde 6 aydan önce havale geçirmezler, ama tabi ki bi drunuza gidin, bi de doktor kontrolüne mümkünse sakin zamanlarda gitmeye çalışın kızlar, malum heryer enfeksiyon yuvası oldu, biz de ek gıdaya geçmek için gidicez kontrole ama hiç götürmek istemiyorum bebişi oralara

herkese günaydın, umarım hepimiz güzel bi gün geçiririz

nida canım değişiklik mutlaka iyi gelir, benim de annemler burda, çok rahat ettim onlar gelince ama perşembe gidicekler malesef, geldiğinde görüşebilsek çok güzel olurdu, çok isterim seni ve ilaydayı görmeyi :kedi:

herkese günaydın saaat kaçta açmıştım ama anca oturuyorum pcnin başına zehra kahvaltısını yaptı şimdi mızırdıyoo gece hiç uyumadı heralde bu kız diş çıkarcak
saadet ben muhallebiyi 9da veriyorum kaşıkla bu arada milupanınkilere bayılıyo 11de tekrar emzirip uyutuyorum
cnm ben daha hiç vermedim muhallebi..
nasıl yapılcağınıda bilmiyorum araştırmam lazım..
sen hazır mı veriyosun

canım dr zaten yatmadan 1-1,5 saat önce ver dedi.
iroş kaçta uyuyorki.erkenmi yatıyor
cnm irem akşam 19.00 20..00 gibi uyuooo

güle güle oturun cnm yeni evinizde..

günaydın herkese
çok geçmiş olsun fıstık umarım ciddi bşy yoktur ve hemen iileşir kuzucuk.onlar hasta olmasada biz olsak..

günaydın hanımlar..
dün kmse yokmuş sayfalar ilerlememiş şaşırdım valla..
bizde dün iroş babamız alışverişe gttkk..
ben iremin arabasını babası alışveriş arabasını ..
resmen markette trencilik oynadık sırnaşık şey
irem hanımında keyfine diycek yoktuu baktı durduuu sağa sola ışıklara..
dün babymıx in sadesini bulamadım elmalısı vardı ondan aldım bendee..
onu vercem bugün artık..
ilk defa yoğurt yycek bakalım tepskisi ne olacak acaba süt saatinde mi versem yoksa süt saatine 1 yada 1.5 saat kalamı aklım karıştı :bbo:

günaydın herkese
Canım çok geçmiş olsun , sakin olmak zorundayız biz anneler, yoksa yeterince ilgilenemeyiz değilmi bebişlerimizle :1hug:

Saadetçim bence süt içtikten 1 saat sonra ver, ben öyle veriyorum açken doyarsa ek gıdayla sütünü içmez, zaten öğün olarak başlamadık daha, alıştırmaya çalışıyoruz

Nidacım kolay gelsin sanada şimdiden iyi yolculuklar

Günaydın kızlar, nasılsınız bugün bakalım ?
bende haftaya bugün işte olucam, evi toparlamaya çalışıyorum , camlar siliniyor, perdeler yıkanıyor, ütülerim var birikmiş , mutfak dolaplarını silmiştim , onları da yerleştiricem, son günlere bişey bırakmıcam, bebişimle oynucaz , nasıl bırakıcam ben onu :gitme:

ACıııııııLLLLLLLL hanımlar kızımın teşi 38.8 38.5 o civarlarda sürekli normalmi fazlamı öğleden snra doktora gdcz ama gidene kdr fitil sokucam biraz düşürüyo 38 normalmiii acele cvp bekliyorum

ACİİİİİİİLLLLLLLL hanımlar kızımın teşi 38.8 38.5 o civarlarda sürekli normalmi fazlamı öğleden snra doktora gdcz ama gidene kdr fitil sokucam biraz düşürüyo 38 normalmiii acele cvp bekliyorum

37 derece normal oluyo.seninkinin biraz ateşi çıkmış.ateş düşürücü ver.calpol ii geliyo.yüzünü falan elinle yıka.serinlet biraz
çok geçmiş osun canım.evde ateşini düşerbilirsen dra gitme.oralarda daha zor oluyo.şok veriyolarmış ateşi düşsün diye.ateşi dahada çıkarsa ılık banyo yaptır

X