2009 Haziran Anneleri!!

bnde çeşme suyuyla yıkıyorum.ne yalan söyleyim bazı şeyleride görmezden geliyorum çocuklar okadar mikroplarla karşılaşıcaklarki biz bilmeden kim bilir neleri ağzına götürcekler.elimden geldiğince hijyenik olmaya çalışıyorum ama ne kadarda olsa yetişemeyiz.ellerine oyuncak alıyolar yere defalarca düşürüyolar sonra ağızalarında nereye kadar sıcak suda yıkamak.

Binnurcum geçmiş olsun canım, çok korkarım ben elektrikten,
Zehra kuzusunada geçmiş olsun

tşkler ayşecimmm..inşallahh...
Saadetçim sizede geçmiş olsun, ne kadar dikkat etsende oluyo işte

maşallah çağatayıma, bizimkisi popuşunu kaldıramıyor daha

maşallah defnoşumada, en hareketli haziran bebişleri defneyle ,çağatay

Özgecim ben uyku tulumunun üstüne ince battaniye örtüyorum, tulum giydirmessem açıyo üstünü çünkü

canım blendır vitaminini öldürür diyorlar ama haşladığımız tencerede metal sonuçta, nerden bulayım toprak tencere, kafam karıştı iyice bende blendırdangeçiriyorum çorba yaparken

Canım tencerede kaynıyorya sonuçta ölür mikropları,
ben makineden çıkanları duruluyorum güzelce deterjan kalıntısı olmasın diye, sen çok fazla titizsin bence canım, bende çeşme suyuyla yıkıyorum doğduğundan beri

hımmmmmmmm ne yemek yapsamm nazcım dün yardımcı olmuştu,
hergün ne yemek yapsam diye düşünmekten yoruldum haaaaa
Dünürüm ben şimdi tavuk sote yapçam patatesli , birde bulgur pilavı var akşamdan
hergün yazalım böyle bence , fikir olur birbirimize, annem derdiki ne yapıcağını düşünmek , yapmaktan daha zor , gerçekten öyleymiş

kızlar ben ek gıda olarak öğlenleri sebze çorbası veriyorum tek öğün, bazen meyve püresi veriyorum oda hergün değil, ama sanırım sadece sütle doymuyor artık, bebe büskivisini kendi sütümde ezcem onu vercem kahvaltıda, büskiviyide kendim yapçam, forumların birinde vardı tarifi , cicibebedede gdo olabilir güvenemiyorum

arkadaşlar birde bişey sorcam, çorba yedirirken yusuf kayraya, heryer çorba oluyor, eliyle kaşığı yakalamaya çalışıyor, üstü başı etraf berbat oluyor, baştan aşağıya değiştiriyorum mecbur birde temizlemeye uğraş, benmi beceremiyorum siz nasıl yapıyorsunuz?

neyse ben kaçtım yemek yapçam ,görüşürüz kızlar

tamamen gıdaya geçince ya rahatlıcaz yada daha zor olucak heralde kararsızım dün yoğurt yedireyim dedim bi yandan ağzıyla püskürtüyo bi yandan önlüğünü çekiştiyo resmen dalga geçti benimle.bide kızlar bnm kızım hep oturmak istiyo yatınca ağlıo kafasını sürekli kaldırıp etrafa bakıo bnde yavaştan destekle oturtuyorum 6 aylık olucaz nerdeyse ama tabi çok kısa süreli ozaten kaya kaya eski yatış pozisyonunu alıo

doktordan geldik kıslar
doktor idrar yolundan şüphelendi kan testiyle idrar testi istedii
bi embesil hemşireye rastladık kızımın damarını bulamadı 2yerinden deldi boğacaktım kadını..
kan tahlilini yaptırdık idrarını bi türlü becerip o kutuya yaptıramadıkk
yarın ben ewde yaptırtıp götürcezz
arzu canım asyada olmuştu dime nasıl aldınız idrarı ya biz denk getiremedikk
hafif idrarındada turuncumsuluk vardı doktor enfeksiyon başlangıç olabilir dedii
zaten şuan yüksekovada olduğum için kendi doktoruna götüremedim
bide doktor dediki ben her hastamdan 2 ayda bir idrar tahlili alırım
rutin kontrol olarak dedii sizden hiç alınmadımı dei bende yoo dedim
bizim doktorumuz hiç bişey istemedi
sizin doktorunuz istiyomu
şimdi kzımı uyuttum çok huysuz sürekli aglıyoo hiç bişi yemiyorr eşimde nöbetçii
bu arada bugün adet oldum

hee bideelektrik carpmasını anlatıyımm
zehra cıyak cıyak hiç bişi yemiyo herşy yaptım ama dur dedim muhallebi yer
ısıtıcı elektrik kaçırıyomuş ama hiç düne kadar farketmedik elimde sanırım biraz nemliydi prize takar takmaz nasıl çarptı sormayın ta duvara fırladım
bi ara gözlerim karardı eşim su döktü yüzüme flan bayılıyodum
kolum tutmadı 2 saat hiç başıma böle bişi gelmedii
çok fena oldumm anlıcagnız dün gecem kabus gibiydii

maşallah çağataya defneye bizimki çok hareketli değil ama hep bi oturma heveslisi.özge sormuş şimdi gördüm bnm kızda hep çığlık atıo yani hiçbi sıkıntısıda yok.çenesi hiç duymuyo he ha gibi şeyler söylüyo laf yetiştirıo aradada basıo çığlığı kafam şişio valla.bu arada geceleri çok fazla kalkar olduk 2 saatte bi bizde kalkıyoruz allahtan emio uyuo uyumasa napcaz.
bide kızlar bn de kontrole götürcem ama cesaret edemiyorum şu gripten siz nası koruyosunuz bebeklerinizi doktorumuz hastanede cuma randevumuz var allahım korusun minişleri

çok geçmiş olsun cnm birden bebişler ağlayaınca bizde ne yapcağımızı şaşırıyoruz ama biraz daha dikkat etmeliyiz bebek sahibi olmak çok güzel ve çok zor bi duygu.adaşım zehrayada geçmiş olsun umarım önemli bişi yoktur bizim doktorumuz bizden hiç idarar testi istemedi cnm.

arkadaslar bebegıme mandalina suyu vermek ıstıyorum bı sakıncası olurmu acaba deneyen varmı aranızda??

sğl cnm ben bebe bisküvisi tarifi ekledim bakablrsn profilimden

geçmiş olsun binnurcum bzm doktorda hiç istemedi öle rutin olarak idrar testi..
cnm iremde bağırsak enfeksiyonu olmuş ya o dahuysuzlanıo arada sanırım
zehrada da enfeksyon varsa ondandır..
bnm eşimde nöbetçi bgn

arkadaslar bebegıme mandalina suyu vermek ıstıyorum bı sakıncası olurmu acaba deneyen varmı aranızda??

bebeğin kaç aylıkki cnm
turunçgiller için dün doktorumuz daha erken olduğunu söledi elma havuç ve armutu önerdi şimdilik ben zaten veriodum ama..

derinden canım bende artık aylık kont. götürmek istemiodum ama rahatsız olunca götürdüm korka korka domuz grbinden..allah korusunnn
iyiki götürmüşüm toparlamaya başladı iroş hanım kendisini çok şükür

iyi yapmışsın saadetcim huzursuzca oturcana bak şimdi rahatlamışsındır.iremde allahın izniyle çabucak atlatır.bnde gidicem mecburen bebelerimiz kontrolleride çok önemli

evet dediğin gibi olabilir,meyveyi hazır meyve pürelerinden veriyorum ama çok içime sinmiyor,nekadar sağlıklı bilmiyorum,yoğurduda kendım mayalıyorum,arada corba verıyorum,muzlu,sütllü büsküvi verıyorum,devam maasıda gece yatmadan verıyorum,aslında en iyisi anne sütü diğer gıdaları vererek midesini dolmamamak gerekır,ama istiyor artık,

iremdemi hasta yavrum benim çok geçmiş olsun
ya bende sizden birinden duysam yaptırırdım idrar tahlili kimseden duymadım ama artık bende 2 ayda bir yaptırcam ne olur ne olmas
doktor bişiyi yok aslında nazar değmiş bol bol oku bu kızı
zehra çok saol canım ama bazen öyle bi ağlıyoki elim ayagma dolanıyor ama çok dikkatli olmak kasım
saadet sende oku kızını hep uslu dedik nazar değmiştirrr

cnm benim doktorumda istedi tahlil.yağmur bi ara emdiğini çıkarıyodu dr da tahlil yapalım dedi.biz yağmurun çişini alırken poşet gibi bişey verdiler,bi bölümü açık,orayı yapıştıyosun kutuya:ecrin_bebek: bekliyosun çiş yapmasını.sonra doluyo o poşet yarım saat içindede tahlile gidiyo.biz böle yaptık sonra 14 ün altında çıktığı zaman sorun yokmuş cnm bizim 10 du.bence tahlil olması çok ii cnm merak etme inş temiz çıkar.

cnm ya dikkat et geçmiş olsun..

cnm ben genellikle elma armut veriyorum.birde milupanın organik meyve suları war onlardan veriyorum.ben turunçgil mandalina portakal erken die biliorum yinede dr sor bence..

bu arada ben doğduğundan beri çeşme suyuyla yıkıorum.bence çok sakınmamak gerek.
bizim yediklerimiz çokmu doğal hepsi hormonlu emziriyoruz bebeğe geçio sonuçta.
mikrop almalarıda iyi.bağışıklık kazansın vüctları..
gezdik geldik muhallebi werdim şimdi uyuyo yağmur..

sğl cnm...bütün bebekleri allahım korusun
nazarlardan..bebek ya adı üstünde ağzı var dili yok yavrularınn
melek onlarrr..kıyamam hiç birine..

oh leocum ne iyi gelmiştir gezmek bende şu aralar çok bunalıyorum depresyona mı giriyorum nee..
bu kdr evde durmaya alışık olmayınca...
arada çıkıyorum ama ondada içim hç rahat etmiyo eşim nöbetten gelioo uykusuz oluo haliyle ireme bakıoo bide ben çıkarsam..onada kıyamıyorum
bölede kafayı yycem sanki..
şu kk ve sizlerde olmasa .....

ewt cnm çok iyi oluyo.2buçuk gibi çıktım 6 ya geliodu ewe gelince yağmur çıktım uyudu gelince uyandı..sewiyo gezmeyi oda..sende durma çıkabiliyosan koy arabaya çık.ewde insan daralıyo..

cnm sen nereye çıkıosun alışveriş merkezi fln mı...
burda bnm yakınımda yok kii..
anca dolmuşla gdeblrmm...
dolmuşa bnmek de vahim burda tıklım tıklım ve sağlıksız iğrenç bir ortam var...
bn urfa merkeze 20 dkka lık uzakta oturunca...
bi market vr o da kücücük bşy

kızlar iki gündür oğlum dururp dururken ilk doğduğu zamanlardaki gibi ağlıyo
kolik olduğu dönemdeki sancılarında nasıl ağlarsa birden öyle ağlıyo sonra susuyo keyfi yerine geliyo.
dişi çıkan bebişlerde bu oluyo mu, sizce neden ağlıyo??

cnm çarşıya çıkıyorum.arabasına koyuyorum.yürüyerek çarşıya gidiyorum.
eşimin mağazaları var,yanına gidiyoruz.zaten hamile kalmadan orda duruyodum bende..
9 aya kadar gittim gerçi.çarşıda yakın.iyi oluyo...hiçbişey yapamazsan arabasına koy yürüyüş yap.ewde durma insanın havası değişiyo walla.ben 2 3 günde bir çıkıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…