2009 Haziran Anneleri!!

haavvvvvaaaa hoşgeldin canım..
bi çorba, sebze yemeği salataa:) bizim menüler bu aralar böylr rejime girdik eşimle:)
ama bu akşam ızgara tvuk yapcam oda dietten sayılır di mi..

hoşbulduk canım
menüler süper bizimde rejime girmemiz lazım.
tabiki kızartma değil ızgara afiyet olsun.süt olsun emire

Dünür aynı walla senin gelin de öle. Bu tosbiklerin hali ne olcak bilmiyorum maşallah danalara. 12 ay almaya başladım ben. Anca kurtarıyo.

hımmmmmmmm ne yemek yapsamm nazcım dün yardımcı olmuştu,
hergün ne yemek yapsam diye düşünmekten yoruldum haaaaa

canım benim menü de köy yufkası eşliğinde; bulgur pilavı, patlıcan salata, cacık olucak değişiklik olsun dedim. çorba yapmıycam çok geliyo eşim benden çok dikkat ediyo az yemeye oysa başını alıp giden benim:gitme:

Dünür aynı walla senin gelin de öle. Bu tosbiklerin hali ne olcak bilmiyorum maşallah danalara. 12 ay almaya başladım ben. Anca kurtarıyo.

iki tostik bi odaya da sığmayacaklar bu gidişle:)
ama şanslıyız bunlara gidince aç kalmayız, elifimle oğluşum kayınvalidelerine lezzetli yemekler yaparlar:lepi:gerçi onlar büyüyene kadar biz onları nasıl doyurucaz bilmiyorumcokacimcoook

gerçi bizimki malum nedenden yavaşladı ama ek gıda konusunda pek hevesli kendisi ferro sanolu bile bi çay kaşığı su ile iştahla içiyolülülülülülü

özge ek gıdalara ben de direk başlamadım ama her hafta yavaş yavaş birini tattırıp alıştırıyım derken bak bi ay oldu. sabah bir meyva suyu(elma armut havuç) akşamda armut püresi ya da yoğurt vermeye çalışıyorum. hala düzen yok.

ek gıdaya tam geçmiş halimizi düşünemiyorum. ben makinada yıkananları deterjan kalıntısı kalmasın diye bi de elde yıkıyorum bu saferde musluk suyu değdi diye iyice kurulamaya çalışıyorum.bazende düşünüyorum aslında yanlış mı yapıyoruz bu kadar titizlenmekte ne zamana kadar yapıcaz ve koruyuculuğumuz acaba bebişlere daha mı çok zarar vericek. neticede mikroptan uzak büyüyen çocuklar enfeksiyona daha açık oluyo..

He he aynı bende senin gibiyim. Yanlış yapıyorus aslına bakarsan. Mustelanın durulama gerektirmeyen sıvısı var. Ondan alıyorum ben.Ellerini,yüzünü devamlı siliyorum. Sürekli alışveriş yaptığımz eczacı kadın geçen gün kızmış. Koca şişeyi ne yapıyorsunuz siz, bu kadar temizlik iyi değil. 3 aydan önce satmayacağım bida size bunu demiş. ben 15 güne bitiriyorum şişeyi. kaydirigubbakcemile3
30 cc ıhlamur yapmam 45 dakikaı alıyo, yok onu steril et yok bunu kaynat.musluk suyu ile yıkamıyorum eşyalarnı illa içme suyu olucak.
elifi bile doktorun azarlamasıyla çeşme suyuyla yıkamaya daha yeni başladım. damacana suyu kaynatıp soğutup öle yıkıyodım elifi.
kafayı sıyırdım anlayacağın. kafamçokkarıştı

hımmmmmmmm ne yemek yapsamm nazcım dün yardımcı olmuştu,
hergün ne yemek yapsam diye düşünmekten yoruldum haaaaa

hımm bizde pirinç pilavı, tavuk kızartma, salata, tavuk suyu şehriye çorbası var.cokacimcoook

He he aynı bende senin gibiyim. Yanlış yapıyorus aslına bakarsan. Mustelanın durulama gerektirmeyen sıvısı var. Ondan alıyorum ben.Ellerini,yüzünü devamlı siliyorum. Sürekli alışveriş yaptığımz eczacı kadın geçen gün kızmış. Koca şişeyi ne yapıyorsunuz siz, bu kadar temizlik iyi değil. 3 aydan önce satmayacağım bida size bunu demiş. ben 15 güne bitiriyorum şişeyi. kaydirigubbakcemile3
30 cc ıhlamur yapmam 45 dakikaı alıyo, yok onu steril et yok bunu kaynat.musluk suyu ile yıkamıyorum eşyalarnı illa içme suyu olucak.
elifi bile doktorun azarlamasıyla çeşme suyuyla yıkamaya daha yeni başladım. damacana suyu kaynatıp soğutup öle yıkıyodım elifi.
kafayı sıyırdım anlayacağın. kafamçokkarıştı

hımm bizde pirinç pilavı, tavuk kızartma, salata, tavuk suyu şehriye çorbası var.cokacimcoook

yaaa seninkilerde çok güzel ben anca oturayım
kalkayımda yemek yapayım bari.yoksa açkalcaz

afiyet olsun kızlar mönüler harika benim eşim nöbetçii..dolayısıyla yemek yok
bnde kendim pizza sölemeyi düşünüyorum

iki tostik bi odaya da sığmayacaklar bu gidişle:)
ama şanslıyız bunlara gidince aç kalmayız, elifimle oğluşum kayınvalidelerine lezzetli yemekler yaparlar:lepi:gerçi onlar büyüyene kadar biz onları nasıl doyurucaz bilmiyorumcokacimcoook

gerçi bizimki malum nedenden yavaşladı ama ek gıda konusunda pek hevesli kendisi ferro sanolu bile bi çay kaşığı su ile iştahla içiyolülülülülülü

He he kaydirigubbakcemile3 maşallah benim tostiklerime. Bazen elife de yalatıyorum bişiler. Kendini kaybediyo yalarken. O gün mandalin yalattım. Mandalinin arkasından neredeyse oturacaktı sırtüstü yatarken. Krem peynir yalattım çıldırdı, hızlı hızlı bi yalaması var çekeceğimi biliyo ya. Limon damlattı geçende kayınvelidem bi kaç damla. HAstalıklara direnci olur diye. Onu bile şaplata şaplata nasıl yedi sıpa :nazar::nazar: İnşallah hep böle iştahlı olurlar. Ek gıdaları da severler inşallah.

canım benim menü de köy yufkası eşliğinde; bulgur pilavı, patlıcan salata, cacık olucak değişiklik olsun dedim. çorba yapmıycam çok geliyo eşim benden çok dikkat ediyo az yemeye oysa başını alıp giden benim:gitme:

Ohhh yufkayla bulgur pilavı misss olur yaaa. Bizim köyde kaymaklı bulgur pilavı yaparlar bide, yanında da yufka oyy oyyy oyyy.

:nazar::nazar::nazar:
maşallah de annesi

Maşallah tüm minnoşlara, Allahım esirgesin hepsini :nazar::nazar:

oy oy yemekler harikacokacimcoook
bizdede kuru fasulye plav salata var
ben cok seviyorum fasulyeyi akşamdan ıslatmıştım haşlamadım inşallah gaz yapmaz
ek gıdayı bende cok zor veriyorum bi kaç kaşık anca verebiliyorum
hastalıktan dolayı biraz kilo verdi
bende alsın hemen diye elime ne geçti vermeye çalışıyorum

aayy kızlaar siz çok titizsiniiz, bu ne anaam :KK70: ben yapamam vallaa.. benim çocuğum bilmiyo öyle steril sular falan:) doğduğundan itibarende çeşmeden akan suda yıkadıım:)) şimdi sizinkileri okuyunca şaşırdım gerçekteen.
tamam gözümüzden sakınıyoruz minişleri temizlik önemli ama çok yormayın kendinizi..

aayy kızlaar siz çok titizsiniiz, bu ne anaam :KK70: ben yapamam vallaa.. benim çocuğum bilmiyo öyle steril sular falan:) doğduğundan itibarende çeşmeden akan suda yıkadıım:)) şimdi sizinkileri okuyunca şaşırdım gerçekteen.
tamam gözümüzden sakınıyoruz minişleri temizlik önemli ama çok yormayın kendinizi..

haklısın canım bende çeşme suyuyla yıkadım hep
o kadarda titiz olmayalım ben kıyafetlerinide makinede cok az deterjanla yıkıyorum
ne kadar koruyabilecegizli birazda mikrop alıp bagışıklık kazanması lazım

bnm kızımda çeşme suyuyla yıkanıyor doğduğundan beri aylincimm..yanlız değil emirto

oy oy yemekler harikacokacimcoook
bizdede kuru fasulye plav salata var
ben cok seviyorum fasulyeyi akşamdan ıslatmıştım haşlamadım inşallah gaz yapmaz
ek gıdayı bende cok zor veriyorum bi kaç kaşık anca verebiliyorum
hastalıktan dolayı biraz kilo verdi
bende alsın hemen diye elime ne geçti vermeye çalışıyorum

Faulye gaz yapmaz mı anacım. Ben hiç yiyemedim daha. Geçen gün bi bulgur pilavı yiyim dedim. Benim gazoz iki gün kıvrandı.

Benim ki hastalık oldu zaten. Bakmayın bana hiç. Kendime kızıyorum, bu aralar biras daha rahatım sanki. Dün ilk defa halıya düşen ağız mendiliyle ağzının kenarını silme cesaretini gösterdim, bi de daha önce emzikleri günde iki kere steril ediyodum artık iki üç güne bi steril ediyorum yere filan düşmemişse. kendimi telkin etmeye başladım yavaş yavaş. kaydirigubbakcemile3
Bu kadar abartı yapmamam lazım ki mikrop alsın kuzucuğum dirençli olsun ama gel de bana laf anlat. Ek gıdalara geçince kafayı yerim herhalde böle giderse, hele bi de inşallah emekleyince beni kaybedersiniz artık kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkaydirigubbakcemile3

bende çeşme suyuyla yıkıyorum.
nazcım sen kendini fazlasıyla yoruyosun benceee
bebişin alışsın biraz.
ben asyanın çamaşırlarını bi makine yapıyorum.hacışakırın sabun tozuyla yıkanıyo.yumuşatıcıda koyuyorum.ama çıkınca ekstra durulama falan yapmıyorum.
yorma canım kendini.çevreye bi şekilde alışması gerek

canım ben nohut mercimek ve fasülye gibi gaz yapıcı seyleri pişirirken içine kimyon koyuyorum gaz daha az yapıo öel dene bi istersen

özge bu kadar titiz olma elif için ii değil titiz annelerin cocukları daha cabuk hastalanıo ve astım oluyor bağısıklık sistemleri gelişmio cünkü

Faulye gaz yapmaz mı anacım. Ben hiç yiyemedim daha. Geçen gün bi bulgur pilavı yiyim dedim. Benim gazoz iki gün kıvrandı.

Benim ki hastalık oldu zaten. Bakmayın bana hiç. Kendime kızıyorum, bu aralar biras daha rahatım sanki. Dün ilk defa halıya düşen ağız mendiliyle ağzının kenarını silme cesaretini gösterdim, bi de daha önce emzikleri günde iki kere steril ediyodum artık iki üç güne bi steril ediyorum yere filan düşmemişse. kendimi telkin etmeye başladım yavaş yavaş. kaydirigubbakcemile3
Bu kadar abartı yapmamam lazım ki mikrop alsın kuzucuğum dirençli olsun ama gel de bana laf anlat. Ek gıdalara geçince kafayı yerim herhalde böle giderse, hele bi de inşallah emekleyince beni kaybedersiniz artık kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkaydirigubbakcemile3

ah özgecim ya valla kendine mukayet ol canım.nereye kadar önlem alcaz.hele ek gıdaya geçnce gerçekten zor oluyo.bizim tencerede pişiriyorum çorbasını.yani herşeyi streil edemeyiz.mecbur alışıyolar.
bu kadar dezenfekteeye takarsan.ek gıdada çok zorlanırsın.yetiştirmem zor olur.sabah meyvesi yogurdu,öglen çorba akşam muhallebi.valla ben kendimize yemek yapmaya zor vakit buluyorum.çogu zaman tek çeşit.geçiştiriyoruz

özgeecim alemsin canım yaa:) alıştır kendini birazcık sende azcık rahat olmaya alışmamız lazım..
aslında çok iyi anlıyorum seni emir ilk doğduğunda banada gelmişlerdi böyle soldan soldan, sonra toparladım kendimi..
aslında benim şu anda steril edeceğim bişey yok, emir emzik biberon kaşık tabak çanak hiçbişey kullanmıyo. sadece onun çamaşırlarını bebek deterjanıyla yıkıyorum birde hergün yıkandığı için küveti çamaşır suyuyla yıkıyorum o kadar..

X