2009 Haziran Anneleri!!

benimde eşim de korunuyor şimdilik.. ben sonra spral takıtırmayı düşünüyorum.. snelerdir onla korunduk.. baklım şimdilik böyle..
benim kızda çok çığlık atıyor ama mutlu olunca daha çok.. sevinince.. kendie kendine. ağalamaktan atmadı hiç çığlık:))

bende piajama yla yatırıyorum iki ince battaniye örtüyorum.. uyku tulumuz var.. yakında onu giyidircm ve sadece bir battaniye örtücem.. süütnü çok açıyor çünki.. kaç kez kalkıp örütüyorum gece..

slm bayanlar
bende olmadım henüz adet cok rahatım valla
ne şişlik var ne rahatsızlık eşim korunuyor hap bnada sakıncalı geliyor
hazır süt ve hazır yogurttan mayalanan yogur sünüyor igrenç bişey oluyor
bir sefer denemiştim
tariflerin oldugu topigi bulamadın linkini koyabilirmisiniz kızlar:hulya:

ayy okuyorum okuyorum herkese cvp yazıcam bu emirtoş durmuyoo...
bir mırın kırın görsenizz bugün pek hoşnut değil halinden.. hava rügarlı dışarı çıkamadık onun için galiba..
daha uzun sohbet etmeyi özledim, hepinizi özledim yaaaaa:))
öpüyorum bebişleri annişlerriii..

kızlar çorbaları nasıl yapıyosunuz.ben ilk baş tel süzgeçden geçirmiştim ama öyle yapınca posası boşa gidiyo.bende bu sefer blendrdan geçirdim.blendar niye sakıncalıki.sonuçda tel süzgeden geincede aynı oluyo

Sağolun kızlar cevaplar için. Bende içine uzun kol çıtçıtlı, ince patikli alt. üzerine de penye pijama takımı giydiriyorum yatarken. Gerçi gündüz de öle dolaşıyo. Pijamamız ince ama kışlık değil.

ayy bebişler çorba mı içiyo artık, bi ara giremedim büyümüş benim kuzucuklarr...
benim emircik devam süte, 1 ay daha böyle dedi dr.. gece uykuları kesilmeye başladı bu aralar emmek için uyanıyo, doymuyo artık galiba.. ama zaten tombik ya biray sonra geçelim dedi dr meyvelere falan.

arzucum nasıl çorbayla peki aranız içirmesi kolay oluyo mu?

teşekkür ederim saadetcim ne yapım kızla ugraşıyorum yeni yeni düzeliyor
irem nasıl sen nasılsın pamukcugu ne durumda
hep aynı cnm gn nasıl geçiyor anlamıyorum..
iremde ishal ondn braz huysuz bağırsak enfeksiyonu olmuşş...pamucak geçmek üzere..

ayy okuyorum okuyorum herkese cvp yazıcam bu emirtoş durmuyoo...
bir mırın kırın görsenizz bugün pek hoşnut değil halinden.. hava rügarlı dışarı çıkamadık onun için galiba..
daha uzun sohbet etmeyi özledim, hepinizi özledim yaaaaa:))
öpüyorum bebişleri annişlerriii..
gezginciler sizi opuyorumnanaktan
valla cnm özledm tatlı dilinii..

kızlar çorbaları nasıl yapıyosunuz.ben ilk baş tel süzgeçden geçirmiştim ama öyle yapınca posası boşa gidiyo.bende bu sefer blendrdan geçirdim.blendar niye sakıncalıki.sonuçda tel süzgeden geincede aynı oluyo

ben daha çorboa geçmedm cnm..metal varya ondan cnm vitaminini alıyor diyorlar...

selam kızlar,
okuyum diye girdim ama ne oğlum ne de işler izin verdi:KK43:(
ben yoğurdu kendim yapıyorum. oğlumda yarım çay bardağı yoğurdu bayıla bayıla yiyor versem devam edecek ama ben tadımlık vermekten yanayım şu an.

bir çay bardağı sütü iyice kaynatıp peteğin üzerine serdiğim havlunun üzerine koyuyorum ve parmağımı yakmayacak kadar olunca bir çay kaşığı yoğurdu hafif sütle sulandırırp süte ekliyorum ve ağzını kapatıp güzelce sarıyorum. gece ahmeti emzirmeye kalkıncada alıp dolaba koyuyorum.

ilk mayamı köy yoğurdundan kullandım ama günlük süt bulamadığımdan pınarın organik sütü ile mayaladım bir kaç gün. dünde hiç yapmam dediğimi yaptım ve sütçüden süt aldım. ne yapayım artık en doğalı o. komşular çok güven verdi on yıldır alıyoruz çok güzel dediler içtim beğendimde. alır almaz onunla mayalayacağım diğer günlerde yörsanın günlük sütü ile yapacağım artık.

hep aynı cnm gn nasıl geçiyor anlamıyorum..
iremde ishal ondn braz huysuz bağırsak enfeksiyonu olmuşş...pamucak geçmek üzere..

gezginciler sizi opuyorumnanaktan
valla cnm özledm tatlı dilinii..

ben daha çorboa geçmedm cnm..metal varya ondan cnm vitaminini alıyor diyorlar...

geçmiş olsun ireme, biran önce iyileşir inşallah, üzmesin annesini..
daha sık görüşebilsek keşke, birimiz olunca birimiz olmuyoruz umarım daha çok denk geliriz saadetcim..

ayy bebişler çorba mı içiyo artık, bi ara giremedim büyümüş benim kuzucuklarr...
benim emircik devam süte, 1 ay daha böyle dedi dr.. gece uykuları kesilmeye başladı bu aralar emmek için uyanıyo, doymuyo artık galiba.. ama zaten tombik ya biray sonra geçelim dedi dr meyvelere falan.

arzucum nasıl çorbayla peki aranız içirmesi kolay oluyo mu?

eh işte.bizimki herşeyi isteksiz yiyo.ilk 3-4 kaşıgı zorla veriyorum.sonra bakıyo elimden kaçış yok mecbur agzını açmaya başlıyo.10 mama kaşıgı falan verebilirsem.ii yedi diyorumm

Ayyy bu ek gıda olayı zor kızlar ya. Şimdiden gözüm korktu. Bakalım bizim doktor ne diyecek bu ay. ilk 6 ay anne sütünden yana gerçi. Ama Ocak 1 de iş başı yapıcam kısmetse. Bı sonraki ay başlasa Aralık 15 olucak. ışe başlayana kadar oturtamam düzeni gibi gelio. Neyse hayırlısı olsun artık. Ben herşeyi geçtim de. Steril işini nasıl yapıcaz hazırlarken. Çorba yapıcaz eee bizim kaşıklarla tencerelerle yapılcak. Çok abartım galiba ama bende bu konuda takığım birascık. Koca tencereyi, tahta kaşığı, bardağı çanağı da steril edemem herhalde dimi :)

Sağolun kızlar cevaplar için. Bende içine uzun kol çıtçıtlı, ince patikli alt. üzerine de penye pijama takımı giydiriyorum yatarken. Gerçi gündüz de öle dolaşıyo. Pijamamız ince ama kışlık değil.

dünür ben hala aynı giydiriyorum dediğin gibi. ayakta iki çorap oluyo kesin.geceleri de peluş battaniye örtüyorum tek kat. eşim biz yorganla yatıryoruz çocuk battaniye ile diye kızıyo ama sırtı hep sıcak oluyo terlemiyoda en iyi şimdilik bu bence.

ama danacık o kadar hızlı büyüyoki kışın giyer diye aldığım 74.cm uyku tulumuna zor sığıyo şu an. ya tulumlar küçük ya sıpacık büyük çözemedim. uyku tulumu giydirmedim hala havalar soğuyup yere kar düşünce tulum-yorgan işi artık.

özge ek gıdalara ben de direk başlamadım ama her hafta yavaş yavaş birini tattırıp alıştırıyım derken bak bi ay oldu. sabah bir meyva suyu(elma armut havuç) akşamda armut püresi ya da yoğurt vermeye çalışıyorum. hala düzen yok.

ek gıdaya tam geçmiş halimizi düşünemiyorum. ben makinada yıkananları deterjan kalıntısı kalmasın diye bi de elde yıkıyorum bu saferde musluk suyu değdi diye iyice kurulamaya çalışıyorum.bazende düşünüyorum aslında yanlış mı yapıyoruz bu kadar titizlenmekte ne zamana kadar yapıcaz ve koruyuculuğumuz acaba bebişlere daha mı çok zarar vericek. neticede mikroptan uzak büyüyen çocuklar enfeksiyona daha açık oluyo..

eh işte.bizimki herşeyi isteksiz yiyo.ilk 3-4 kaşıgı zorla veriyorum.sonra bakıyo elimden kaçış yok mecbur agzını açmaya başlıyo.10 mama kaşıgı falan verebilirsem.ii yedi diyorumm
demek ki o kadarcık yetiyo kuzucuğuna, acıkırsa kendi ister zaten.. bakalım biz nasıl olucaz çorba zamanı..

Ayyy bu ek gıda olayı zor kızlar ya. Şimdiden gözüm korktu. Bakalım bizim doktor ne diyecek bu ay. ilk 6 ay anne sütünden yana gerçi. Ama Ocak 1 de iş başı yapıcam kısmetse. Bİ sonraki ay başlasa Aralık 15 olucak. İşe başlayana kadar oturtamam düzeni gibi gelio. Neyse hayırlısı olsun artık. Ben herşeyi geçtim de. Steril işini nasıl yapıcaz hazırlarken. Çorba yapıcaz eee bizim kaşıklarla tencerelerle yapılcak. Çok abartım galiba ama bende bu konuda takığım birascık. Koca tencereyi, tahta kaşığı, bardağı çanağı da steril edemem herhalde dimi :)

ek gıda olayından benimde gözüm korkuyooo özge.. bakalım başımıza neler gelicek.
emir ellerini ağzına sokmasın diye file emzik almıştım ona, içine elma yada armut dilimi koyuyorum onu emiyo, tadına itiraz etmedi şimdilik ama bakalım yoğurtlara çorbalara ne diyecekk:)

hımmmmmmmm ne yemek yapsamm nazcım dün yardımcı olmuştu,
hergün ne yemek yapsam diye düşünmekten yoruldum haaaaa

haavvvvvaaaa hoşgeldin canım..
bi çorba, sebze yemeği salataa:) bizim menüler bu aralar böylr rejime girdik eşimle:)
ama bu akşam ızgara tvuk yapcam oda dietten sayılır di mi..

X