2009 Haziran Anneleri!!

ilkecim öglen muhallebi gece yatarkende yogurt verebilirsin. yogurt için ne dedi dr devam mamasıyla mı mayala dedi yoksa sütle mi

cnm keçi sütü şu marketlerde satılan mı?walla gündüz veririm bende saol cnm bilmiodum

ilke ben milupanınkini yapıyorum hiç kendim yapmadım tembellikten değil ama doktorum öle demiştiii
ben gece yatmadan 2 saat önce veriyorummm

cnm bendede var milupa ama şu gdo belası çıktı die kendim yapayım diorum..
nasıl onu verdikten sonra emziriyomuusn bebeği tok tutuyomu birde..

ilkecim öglen muhallebi gece yatarkende yogurt verebilirsin. yogurt için ne dedi dr devam mamasıyla mı mayala dedi yoksa sütle mi

cnm dr sormadım neyle yapayım die zaten çok acelem vardı girmemle çıkmam bir oldu.
ama şu pastorize sütlerden oluyomuş sanırım..
bilmiyorum ek bişeyler wermem lazım kilo az almış çünkü..yada günde bir kere mama mı versem diorum

canım bende anne sütü veriyorumm
şöle sabah 1 armut içine cici bebe ekşi oluyo armut tatlandırsın die 1 çay kaşığı pekmezz
öğle kabak havuç patates üçlüsü haşlıyıp püre çorba pek sevmiyo yoğun olunca yiyo
ikindi yoğurtt
akşam 8 gibi muhallebii
sonra emerken uyurr
aralarda emziriyorum ama bazen emmiyo ben hala oturtamadım zaten 1 ayı alır demişti doktorr
bence mama vericegne bunları ver en azından yoğurt

cnm senin kızın kaç aylık.?.birde yoğurdu nasıl yapıosun?*
mamayı bende vermeyi düşünmüorum zaten 4.5 aylık oldu..
ek gıdaları oturtmak zor gerçekten dün ilk kez elma suyu werdim şaşırdı çocuk noluyo die.
alışmış sütekafamçokkarıştı.

evet ilkecim markette satılanlardan pastorize keçi sütü çoook faydalı.bende 7 yada 8. ayda baslamayı düşünüyorum keçi sütüne... ben yoğurdu devam mamasıyla mayalamayı düşünüyordum çünkü dr lar öyle söylüyodu.6.ayda baslıcam ben ama gdo dan sonra keçi sütü kullanacagım artık yogurda da.

keçisütünü bende duydum.anne sütüne yakınmış..

Son düzenleme:
herkese selamlarrr
ek gıdayı oturtmak gerçekten zor.bize de dr meyve püresi,çorba,muhallebi,yogurt verdi.ama daha yogurt hiç yapmadım.nasıl yapacagım konusunda kararsızım.devam mamasıyla yapsam gdo var.inek sütüde 1yaşına kadar yasak.. ee yogurdu nasıl yapcaz.
yogurt haricinde 4gündür diğerlerini veriyorum.meyveyle sorunumuz yok seviyo.dün çorbayı denedim pek sevmedi.muhallebide biraz zorla yiyo.
bende kendimce ek gıdalı menümüzü şöyle ayarladım.anne sütüne devam etmek kaydıylee...
öglen meyve püresi hergün değişiyo(muz,armut,elma ,havuç)
ikindi çorba(şimdilik patates,havuç,pirinç.daha sonra kabak,brokoli eklicem)
akşamda muhallebi.milupanın muhallebisini ve bebelacın meyveli sütlü pirinçlisini kullanıyodum ama gdo kafamı karıştırdıkafamçokkarıştı
evde muhallebi nasıl yapcaz.inek sütü olurmuki.sütü olmayanlar belli bi ölçüde inek sütünü sulandırıp kullanırlarmış.bence okadarda zararlı biey olmasa gerek???

kızlar pastorize süt alıp kaynatıp yoğurt yapmayı düşünüorum.inek sütü kaynatılınca yoğurt olunca başkalaşıma uğruyomuş..bugün denicem bakalım.

arada vermediğim ögün oluyo.uyuya kalıyo.yada aç oluyo.ozaman anne sütü veriyorum.karnını ek gıdayla doyurmasını pek istemiyorum.emziriyorum 1saat sonra ek gıda veriyorum.ek gıdadan 1-2saat sonra tekrar emziriyorum.böyle devam ediyo ama arada kaymalar oluyo tabi.1-2 ayı bulur tam oturması.

önceden inekten sağıp verirlermiş bebeklere.şimdi çıktı mama hazır gıda.böle oluncada gdo hormon daha neler çıkcak.bence hazır şeyler daha zararlı.ben pastorize süt alıp yapıcam kaynıycak sonuçta ztn yoğurt olunca değişime uğradığı için verilebilrmiş.
muhalllebiyide böle düşünüorum..

kızlar pastorize süt alıp kaynatıp yoğurt yapmayı düşünüorum.inek sütü kaynatılınca yoğurt olunca başkalaşıma uğruyomuş..bugün denicem bakalım.

hımmm bunu duymam ii oldu.
bizde deneyelim barii..tşk ederiz ilkecim

EK BESıNLERE GEÇıŞ

4-6. aylar bebek beslenmesinde çok önemli yer tutar. Çünkü artık bebeğiniz büyüdü, buna bağlı olarak besin ve enerji gereksinimi arttı. Bebeğinize bu dönemde ek gıdalar vermeye başlamalısınız. Beslenme otoritelerinin ortak görüşü anne sütü veya benzeri bir mamanın 4. aydan sonra bebeğinizin beslenmesinde tek başına yeterli olmayacağıdır. ılk 3-4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir. Bu süre içinde yutma refleksi zayıftır, kaşıkla beslenmekte zorlanır. ılk 4-6 ay anne sütü veya mama ile beslenen bebekler bu zamandan sonra farklı besinlere de gereksinim duyarlar. Ek gıdalara başlama zamanı 4.aydan önce olmamalı ancak ek gıdaya geçiş zorlaşacağından 6.aydan sonraya da bırakılmamalıdır. Ek besinlerle birlikte anne sütü veya biberon maması mutlaka devam etmelidir.

Ek gıdalara geçiş dönemi yavaş ilerleyen bir süreçtir ve haftalar alır. 4.ayını tamamlayan bebekler daha çabuk acıkmaya başlar; anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduklarını size hissetirirler. Bu bebeğinizin ek besinlere hazır olduğunun göstergesidir. Bu aylardan sonra bebeğinizin sindirim sistemi ve böbrekleri çeşitli besinleri sindirecek ve atıkları vücuttan uzaklaştırabilecek olgunluğa ulaşmıştır.

Gizli Açlığa Dikkat!

ınsan beyni gelişiminin % 90’ını yaşamın ilk bir yılı içinde tamamlanır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen bebekler hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından geri kalabilirler. Bazı durumlarda bebeğin açlık sorunu yoktur, kilosu da normal sınırlar içindedir, ancak zihinsel gelişiminde bir aksaklık görülebilir. Bu ‘Gizli Açlık’ diye tanımlanan özel bir sorunu akla getirir. Bu sorunla karşılaşmamak için katı gıdalara geçildiğinde bebeğin yediklerinin sadece miktarına ve bebeği doyurup doyurmadığına değil, içeriğine de önem vermek gerekir. Dengeli bir protein, karbonhidrat ve yağ karışımı ile vücut için gerekli olan yağ asitlerini içeren, başta demir olmak üzere mineral ve vitaminler açısından zengin bir beslenme programı bebeğin sağlıklı gelişim göstermesinde yaşamsal öneme sahiptir.

Ek Gıdalara Geçiyoruz:

• Bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız. Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin. Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 3-4 gün beklemenizi tavsiye ederiz.
• Yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir. Bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler. Geçiş döneminde çok sabırlı olmak gereklidir.
• Yeni ve farklı gıdalara teker teker ve en az 3-5 gün ara ile başlanmalıdır. Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebekte allerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla gıda başlanmamalıdır.
• Yeni besinler önce az miktarda verilmeli zamanla miktar bir öğün oluşturacak şekilde artırılmalıdır.
• Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmamalısınız.
• 12. ay sonuna kadar bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir.
• Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır. Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmamalısınız.
• Bebek için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz.
• Diş çıkarma dönemi bebeğin iştahsız ve huzursuz olduğu zamanlardır. Bu dönemlerde bebek anne sütü veya biberon mamasını daha fazla almak isteyebilir. Kaşığı reddetme, bu dönemde karşılaşılabilen bir problemdir, ısrarcı olmamak gerekir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin günlük besin ihtiyacını karşılayacak kadar beslenip beslenmediğini öğrenebilirsiniz.

Ek Gıdalara Geçiş aşamasında başlangıç olarak pirinçli bir mama başlanmalıdır. Bu amaçla hazır pirinçli mama alabilir veya kendiniz evde kullandığınız biberon maması ile muhallebi yapabilirsiniz: 100 ml.(1 çay bardağı ) su ile bir tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra içine 3 ölçek devam maması ilave edilir. Muhallebiniz hazırdır. Muhallebinizi mısır unu ile de pişirebilirsiniz. Diğer tahılların (buğday, çavdar, yulaf vb.) kullanımına 6. ay sonunda başlanmalıdır.
Pirinçli mamadan sonra bebeğinize sebze çorbası vermeye başlayabilirsiniz: Öncelikle patates havuç ve az miktarda pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir, salça ve tuz ilave etmeden (çok az miktarda sıvı yağ ilave edilebilir)bebeğe verilir. Yaklaşık 1 hafta sonra sebze çorbasına kabak, taze fasulye, bezelye ve enginar ilavesine başlayabilirsiniz. Yerelması, kereviz, ıspanak ve patlıcan gibi gıdaları fazla nitrat içerikleri sebebiyle bu aylarda kullanmamanızı öneririz.
Meyve suyu ve meyve püresi de bu aylarda vermeye başlayacağınız ek gıdalardandır ve genelde ara öğünlerde tercih edilir. ılk olarak elma veya havuç denenmelidir. Meyveler cam rendeden rendelenir ve ince bir tülbentten geçirilerek suyu bebeğe verilir. 6.aydan sonra muz,portakal ve kivi de başlanabilir. Fakat bu meyveler alerji yapabileceği için kontrollü bir şekilde verilmelidir.
Bu gıdalardan sonra yoğurt verilmeye başlanabilir. Bebek için evde kendi yaptığınız yoğurdu kullanmalısınız. Devam mamaları ile yoğurt yapımı ise şöyledir:100 ml hazırlanmış devam maması içine ılık iken 1 tatlı kaşığı yoğurt koyularak mayalanmaya bırakılır. Daha sonra buzdolabında dinlendirilmelidir. Bebeğin alabileceği sıcaklığa getirilip bebeğe verilir.isteğe göre içersine meyve püresi de ilave edilebilir.

Yine bu dönem için hazırlanmış sütlü kaşık mamaları, tahıllı kaşık mamaları ve kavanoz mamaları bebeğin beslenmesinde evde hazırlanan besinlere iyi bir alternatiftir.Tamamen bebeğinizin spesifik ihtiyaçlarına göre hazırlanmış olan bu ürünler hijyenik doğal ve katkısızdır.Hazırlanmaları son derece pratik olan bu ürünler komple bir öğün yerine kullanılabilir. Ayrıca bebeğin katı gıdalara ve pütürlü besinlere geçişini kolaylaştırır.

Anneye Önemli Not: Sütlü kaşık mamalarının kullanımında inek sütü tozu yerine devam mamaları içeren ürünler tercih edilmelidir. Tahıllı kaşık mamaları hazırlanırken de ilk 1 yıl inek sütü yerine mutlaka devam mamaları kullanılmalıdır.

6.ay sonunda ; bebeğinize sebzeleri püre halinde verebilirsiniz ve ince çekilmiş kıyma ilavesine başlayabilirsiniz. Yine 6.ay sonunda sabah kahvaltılarına başlanmalıdır. ıyi haşlanmış yumurtanın sarısını 1 çay kaşığından başlayarak yavaş yavaş artırarak gün aşırı verebilirsiniz. Yumurta proteininin biyolojik değeri yüksektir. Yumurtanın beyazı 12.ay sonuna kadar kullanılmamalıdır.Yumurta ile birlikte akşamdan suda bekleterek tuzu alınmış peynir verilebilir. Tahıl mamaları da bebeğin kahvaltısına ilave edilmelidir.

paylaşayım istedim işinize yarayanları alın herkes bişey dio aslında en iisini anne bilir bence

merhaba kızlarr neler neler konuşulmuş ama ben okuyamadım iki çocuklu oldum birden şimdi ablamdayım ablamında 1 yaşında bi kızı bi saniye yanlız bırakmaya gelmiyo heryeri karıştırıyo nisayada vuruyo o yüzden bırakamıyorum şimdi ikisinide uyuttum bakayım dedim size anam böle küçük küçük çocukları olanlarea allah kolaylık versin çook zooor bebişler nasıl dün annemlerdeydim bugünde pazara gitcem ablam anneme yakın oturuyo ona gelince annemede uğruyorum pazarda yakın ablama çok güzel yerde oturuyo tam merkezde bende tam bi dağda işte buraya gelince koparıyorum iplerimi valla hep geziyorum havada çook güzel gezerim artık bol bol kızımla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bu gdo dan hormondan pekde kaçış şansımız yok gibi görünüyo.meyveyi kendimiz rendeleyip veriyoruz ama ondada hormon var.inek sütünü vericez tamamda o inek nasıl bi yemle beslendi oda meçhul.yani fazlada düşünmemek gerek galiba.yoksa işin içinde çıkamıcaz.tabii gerektiği yerlerde sesimizi çıkaralım itiraza devam edelim ama paranoyak halinede gelmeyelim demi.
alllah yavrularımızı korusun.
inşllh bu gıdalara biran önce bi çare bulunur.

kız sen kocaelinde misin bende 1 sene sakaryada calıştım biliorum orayı neresindesin ben geyve de calışmıstım duydun mu bilmiorum ama

pastorize sütü kaynatmana gerek yok ılıt mayala ben öyle yapıyorum canım güzelde tutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…