canım inek sütünü tavsiye etmiyorlar 1 yaşına kadar. bulabilirsen keçi sütüyle yap hem daha faydalı bulamazsan şişe sütlerden al onlar günlük süt çünkü. bi öğün olarak ver ama akşam yada yatarken verme çünkü şekerli.yatarken verilen şekerli muhallebiler bademciklere mikrop yerleştiyormuş bebeğin bedemcik rahatsızlığı yaşamasına sebep oluyormuş
ilke ben milupanınkini yapıyorum hiç kendim yapmadım tembellikten değil ama doktorum öle demiştiii
ben gece yatmadan 2 saat önce veriyorummm
ilkecim öglen muhallebi gece yatarkende yogurt verebilirsin. yogurt için ne dedi dr devam mamasıyla mı mayala dedi yoksa sütle mi
canım bende anne sütü veriyorumm
şöle sabah 1 armut içine cici bebe ekşi oluyo armut tatlandırsın die 1 çay kaşığı pekmezz
öğle kabak havuç patates üçlüsü haşlıyıp püre çorba pek sevmiyo yoğun olunca yiyo
ikindi yoğurtt
akşam 8 gibi muhallebii
sonra emerken uyurr
aralarda emziriyorum ama bazen emmiyo ben hala oturtamadım zaten 1 ayı alır demişti doktorr
bence mama vericegne bunları ver en azından yoğurt
herkese selamlarrr
ek gıdayı oturtmak gerçekten zor.bize de dr meyve püresi,çorba,muhallebi,yogurt verdi.ama daha yogurt hiç yapmadım.nasıl yapacagım konusunda kararsızım.devam mamasıyla yapsam gdo var.inek sütüde 1yaşına kadar yasak.. ee yogurdu nasıl yapcaz.
yogurt haricinde 4gündür diğerlerini veriyorum.meyveyle sorunumuz yok seviyo.dün çorbayı denedim pek sevmedi.muhallebide biraz zorla yiyo.
bende kendimce ek gıdalı menümüzü şöyle ayarladım.anne sütüne devam etmek kaydıylee...
öglen meyve püresi hergün değişiyo(muz,armut,elma ,havuç)
ikindi çorba(şimdilik patates,havuç,pirinç.daha sonra kabak,brokoli eklicem)
akşamda muhallebi.milupanın muhallebisini ve bebelacın meyveli sütlü pirinçlisini kullanıyodum ama gdo kafamı karıştırdıkafamçokkarıştı
evde muhallebi nasıl yapcaz.inek sütü olurmuki.sütü olmayanlar belli bi ölçüde inek sütünü sulandırıp kullanırlarmış.bence okadarda zararlı biey olmasa gerek???
kızlar pastorize süt alıp kaynatıp yoğurt yapmayı düşünüorum.inek sütü kaynatılınca yoğurt olunca başkalaşıma uğruyomuş..bugün denicem bakalım.
hımmm bunu duymam ii oldu.
bizde deneyelim barii..tşk ederiz ilkecim
paylaşayım istedim işinize yarayanları alın herkes bişey dio aslında en iisini anne bilir bence
pastorize sütü kaynatmana gerek yok ılıt mayala ben öyle yapıyorum canım güzelde tutuyokızlar pastorize süt alıp kaynatıp yoğurt yapmayı düşünüorum.inek sütü kaynatılınca yoğurt olunca başkalaşıma uğruyomuş..bugün denicem bakalım.
pastorize sütü kaynatmana gerek yok ılıt mayala ben öyle yapıyorum canım güzelde tutuyo[/QUOTE
yaa tmm cnm saoll