- 19 Temmuz 2008
- 1.828
- 0
- 39
sadetcim oyuncaklarınız hayırlı olsun irem hanım güle güle oynasın
hangi siteden almıştın bende istiyorum.neler almıştın koyarmısın linkini
ay biz geç mi kaldık dr.bir şey söylemedi ki kızım 4 ay 19 günlük 69 cm bor 7.200 kilosu .kaç damla kullanmam gerkiyor şimdi dün sağlık ocağına gittim ferro sanol verdi ama dr.danışıp kullanayım diyorum
saol cnm teşekkür ederim..
kötü şeyler düşünme canım,allah evlatlarımızı bağışlasın...
saol cnm tşk..
ewt cnm ben dedemi kaybettim..allah razı olsun saol
cnm benim dr ferro sanol kabız yapıyo dedi,başka bitane önerdi ben onu kullanıcam...
kızlar bu arada dün akşam kuru fasülye yedim uyuyan kıızım sabaha kadar gaz çıkardı..
ya halamı dikkat edicez yediklerimize..ben bişey olmaz artık die yedimm.
uykusuzluktan başım ağrıyo.kayınvalidede gezmeye gitmiş ona bırakcaktım yağmuru..
en iyisi bende çıkayım dışarıalkisalkisalkis
canım saol inşallah atlattık allah beterinden korusungeçmiş olsun elife umarm bşy yoktur sibell...
merhaba hanımlar
herkese ii hafta sonları..
bzde kızımla başbaşa kaldık babamız işe gtti..
iremin oyuncakları geldi..bayıldııı onlarla oynadk braz kaydirigubbakcemile2 şimdide uyuycakk..
buraa boş herkes gezmede sanırım :kedi:
saol canım teşekkür ederizsibelcim çok geçmiş olsun.allah korumuş elifimizi.bebişler büyürken hep böyle kazalar başımıza gelcek.allahım kötülerinden korusunnnn.:Saruboceq:
Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek Yazdır E-Posta
Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek kullanılmalı mı?
Bebeklerin yürümeye geçmesi yardımcı olması için kulllanılan yürüteçlerin uzmanlar tarafından önerilmediğini biliyor muydunuz? yürüteçler ve halk arasına örümcek diye de adlandılan aletler, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu belirtildi.Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesiyle bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.
Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”
Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.
“ANNE YARDIMIYLA YÜRÜMESİ İLETİŞİMİ KUVVETLENDİRİR”
Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, “En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır” dedi.
Doğan, özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirterek, bebeğin, dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebildiğini kaydetti.
Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri uyarısında bulunan Doğan, yürümenin 9-10. aydan itibaren başladığını, sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerektiğini söyledi.
YÜRÜTEÇ KAZALARINA DİKKAT
Yürütecin, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunan Doğan, kazaların genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde olduğunu söyledi.
Yürüteçle meydana gelen kazaların, aniden ve aile bireylerinin yanındayken olduğunu vurgulayan Doğan, bebeğin, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye açık olduğunu kaydetti.
Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, “Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur” dedi. Doğan, tabanda çökme, içe basma gibi problemlerin ayakkabıdan kaynaklanmadığını ifade ederek, bebeğin evin içinde ayakkabısız yalın ayak yürümesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi.
canım olmuş bencekızlar bende ilk çorbamızı yaptım ama dogrumu bi yazayım dedim.bir patates bir havuç birazda pirinç koydum önce 2bardak su koymuştum ama havuç pişmek bilmedi bende 2bardak su daha ekledim.haşladım.tel süzgeçte ezdim.bi kase kadar çorbamız oldu.bi çay kaşıgıda z.yağı ekledimm
ama kızım uyudu içiremedim.kavonoza koyup yarın akşam versem olurmu?
günlükmü yapmak gerek??
mümkünse dondurma hayatım tazelik çok önemli donup gevşeyince bir çok vitamin ve mineral kayboluyorcanım açken veriyorum ama bizimki inatçı açken beni bile emmeyi reddediyo.ben çorbayı rondodan geçiriyorum ne yapayım öyle yiyor ben geçen buzlupa atmıştım artan çorbayı sonra eritip yedirdim heralde koyulabilir.patates kabızlık yapıyo zeytinyağı işe yarar ama.
evet saadet ben de bugün joker de gördümyürüteçten bahsetmişsiniz kızlar
yürüteç gibi ilk arabamı düşüneblrsnzzz
daha sağlıklı diye düşünüyorum
Oooo kızlar çorbalar yapılmaya başlanmış bile...
Ben şimdilik sadece anne sütü veriyorum 6. ayakadarda ek besin vermeyi düşünmüyorum, bi ara vermekte geç kaldım dedim ama sonra düşündüm bebeklerimiz hayatı boyunca zaten yiyecek ama anne sütüne en ihtiyaç olduğu zamanda sadece onu tüketsin istiyorum.
Birde demiri düzenli kullanıyormusunuz siz?
Benim oğlan kakasını çok zor yapıyor 2 gündür vermiyorum.
ben yapıp küçük kavonozlarda dondurdum, hergün veriyordum ama yanlışmı yapıyrum acaba, mayıs annelerinde okumuştum böyle yapıyorlarmış,kızlar bende ilk çorbamızı yaptım ama dogrumu bi yazayım dedim.bir patates bir havuç birazda pirinç koydum önce 2bardak su koymuştum ama havuç pişmek bilmedi bende 2bardak su daha ekledim.haşladım.tel süzgeçte ezdim.bi kase kadar çorbamız oldu.bi çay kaşıgıda z.yağı ekledimm
ama kızım uyudu içiremedim.kavonoza koyup yarın akşam versem olurmu?
günlükmü yapmak gerek??
maşallah stresmi attın dünürüm, bu yaramazlar babacı zaten , bizimkide öyleilkecim başınız sagolsun allah geride kalanlara sabır versin.
bende yeni eve geldim bizizmde günlerimiz başladı cumaları.lokalde oluyor akşam 8 de başladı yeni bitti.kızıma babası baktı çok akıllı durmuş. ayagında sallamış uyutmuş. böyle çocuğa bakmaya ne var çok uslu diyo.artık baktıya tamam gündüz durmuyor desemde inanmaz. ne oynamdım ama ohh rahatladım valla.artık hercuma ordayım.
canım geçmiş olsun babanıza,ananenize, Bebişe geçmez inşallahgünaydın herkesee,
canım çok sıkıldı yaa, eşim grip olmuş evde maskeyle dolaşıyo, tam haftasonu o çaocuğa bakar ben de biraz toplanıcakları yaparım diyodum, o da yetmedei, sabah annemi aradım o da grip olmuş, ev taşımaya yardıma gelicekti çocuğa bakıcaktı, napıcam bilmiyorum yaa, hep bişeyler üstüste geliyo , nasıl koruyacağız bebişleri bilmiyorum(
Canım benim, geçmiş olsun, kıyamam elifime, bişey olmaz inşallah korkma, ne kadar korusanda olcak oldumu oluyogünaydın herkese
bizim için gün iyi başladı ama demine kadar
elif koltuktan düştümafoldumben
yüzüstü düşmüş alnında ve burnunda iz var çok ağladı yavrum gözlerinden yaş geldi
tamda uyku saati gelmişti daha da çok ağladı ve ne kadar uyutmak istemesemde uyudu kaldı
çok üzüldüm inşallah bişeycik olmaz
ben bindiriyordum arasıra, sağol Nazcım bilgilendirdiğin için,geçmiş olsun sibel allah korusun bişey olmaz inşallah
arkadaşlar yürüteç kullanan varmı daha erkenmi
bindirsem bişey olurmu acaba:uhm:
Hayırlı olsun inciniz canım, geriside çabucak çıkar inşallahiyi akşamlar kızlar herkes gezmeye mi gitti ?
ilke başınız sağolsun yeni gördüm. naren annem de yürüteçin bacakları yamuk yaptığını söylerdi yine haklı çıktı ben de hiç almayı düşünmüyordum.
bugün sevinçten çıldırdım herkesi aradım çünkü kızımın dişi çıktı.gördüğüm an delirdim sanki. bu annelik nasıl bişey ya hiç böyle olucağımı tahmin edemezdim kızım bu yüzden çok huysuz az önce zorla uyudu.
sanırım batuhandan sonra diş çıkaran benim cadı başka çıkaran var mı yanlış mı hatırlıyorum.
çok güzelmiş, güle güle kullansın irem hanım, bu uyku arkadaşı nası bişey, uyudumu onunla mesela alsam faydası olurmu acaba CADIARZU
sadece milupada değilmiş bebelac da falanda varmış o topikde yazıodu hanımlar...artık inek sütü içirceklerinden bahsetmişler,bebeklerimizi bu zmana kadar kendi elimizlemi zehirledik falan die mama sitelerini mail yağmuruna tuttular dün gece..demin mılupaya mail attım kızlar ve eğer tatmın edıcı bır açıklama yapmazlarsa urunlerını almayacağımı yazdım.akşam eşimle baktık kutunun arkasında soya lesitini var yazıyo,malum GDO ürünlerinde bulunuyomuş çok canım sıkıldı.ve şu an kk da deli gibi örgütlenıp mama fırmalarını bombalıyo kızlar.sizinde bu konu da bı bılgınız varsa paylaşın gene.öptüm herkesi iyiy geceler.
tşkler canımben yapıp küçük kavonozlarda dondurdum, hergün veriyordum ama yanlışmı yapıyrum acaba, mayıs annelerinde okumuştum böyle yapıyorlarmış,
yarın taze yapayım bari
maşallah stresmi attın dünürüm, bu yaramazlar babacı zaten , bizimkide öyle
canım geçmiş olsun babanıza,ananenize, Bebişe geçmez inşallah
Canım benim, geçmiş olsun, kıyamam elifime, bişey olmaz inşallah korkma, ne kadar korusanda olcak oldumu oluyo
ben bindiriyordum arasıra, sağol Nazcım bilgilendirdiğin için,
yürüyo zaten yürüteçle, geziyo odanın içinde seviniyor , bende koyuyordum arasıra, dikkat ederim bundan sonra , of ne zor anne olmak
Hayırlı olsun inciniz canım, geriside çabucak çıkar inşallah
darısı bizim başımıza :)
çok güzelmiş, güle güle kullansın irem hanım, bu uyku arkadaşı nası bişey, uyudumu onunla mesela alsam faydası olurmu acaba CADIARZU
İlkecim başın sağolsun , gündüz okudum ama yazamadım
Canlarım napıyorsunuz, benim kuzum anca uyudu,
bizde eşimle üşüttükmü naptık, bir kırgınlık ikimizdede, grip mi olcam acaba,
yeşil çay yaptım, zorla içirdim eşimede, iyi geldi biraz
yeşil çay grip virüsünü öldürüyormuş kızlar, aklınızda olsun
günaydın herkesee,
kızlar ben bu evi nasıl taşıcam yaa, eşim gripti, dün kızım akşama kadar hiç uyumadı, durmadı, sabah baktım hapşuruyo, annem gelcekti ardıma o da hasta olmuş, bi de ben kaparsam artık ev kendi kendini taşımak zorunda kalcak, taşıma şirketiyle de çarşambaya anlaştık, çok canım sıkıldı yaa, sabahım ağlamakla geçti,
umarım sizler iyisinizdir,
demire biz de başlamadık daha, drmuz daha başlatmadı, kabız olmasın diye ben de heralde 6 ayda filan başlarım, sütüm de iyice azaldı, 3 saatte bi 40-50 cc anca geliyo, gece mama yapıcam sanırım artık,
şu gdo belası da ayrı dert ama bu çocuklar ne yicek, ek gıda alsalar bile yaşlarına kadar anne sütü ya da formül süt almaları gerekiyo(
ha bide arkadaşlar iremin dudağının alt ve üst kısımında dilininde bi kaç yerinde beyaz beyaz oplu iğne ucu kadar bşyler çıkmışş hani bzlerdede olur ya ağız yarası gibi..
ondan..
kabonatlı suyla sildim
başka fikri olan varsa yazarsa sevnrmm..belkide huysuzluu bu yüzden olablr..bide bugün 6.ayımıza grdik
ya kızlar kmse yazımı okumadımı
iremin ağzında çıkan o beyaz noktoları nasıl geçireblrmmm
cnm dr arayıp sorsana..benimbi fikrim yok..neden oldu acaba..
bende merak ettim bence ara sor..
inş önemli bişiy deildir merak etmee