2009 Haziran Anneleri!!

saol cnm teşekkür ederim..

kötü şeyler düşünme canım,allah evlatlarımızı bağışlasın...

tesekkür ederiz kızlar...:asigim:tostiğim hepinize öpücük yolluyoropuyorumnanaktan

ilkecim basınız sagolsun allah geride kalanlara uzun ömürler versin..

saol cnm tşk..

birisi vefat etmiş sanrım ama geçmişi okumadım kimin yakını oldugunuda anmamadım
ama Allah rahmet eylesin kalanlarına ömürversin inşallah

ewt cnm ben dedemi kaybettim..allah razı olsun saol

cnm benim dr ferro sanol kabız yapıyo dedi,başka bitane önerdi ben onu kullanıcam...

kızlar bu arada dün akşam kuru fasülye yedim uyuyan kıızım sabaha kadar gaz çıkardı..
ya halamı dikkat edicez yediklerimize..ben bişey olmaz artık die yedimm.
uykusuzluktan başım ağrıyo.kayınvalidede gezmeye gitmiş ona bırakcaktım yağmuru..
en iyisi bende çıkayım dışarıalkisalkisalkis

geçmiş olsun elife umarm bşy yoktur sibell...

merhaba hanımlar
herkese ii hafta sonları..
bzde kızımla başbaşa kaldık babamız işe gtti..
iremin oyuncakları geldi..bayıldııı onlarla oynadk braz kaydirigubbakcemile2 şimdide uyuycakk..
buraa boş herkes gezmede sanırım :kedi:

allah sağlık sıhat versin cnm bebişlerimize.dişinin çıkcanı nası anlıyosun damaklarımı kabardı bnmkide eli hep ağzında ama bn erken diye düşünüyorum gerçi bu aylarda çıkaranda varmış.hayırlısı artık.şimdi kızımı uyuttum yemek yiyorum hoşçakalın

daha başlamadım adı ne bende ondan alayım bari

saadetcim merhaba benburdayım nasılsın yarende uyuyor

sibelcim çok geçmiş olsun.allah korumuş elifimizi.bebişler büyürken hep böyle kazalar başımıza gelcek.allahım kötülerinden korusunnnn.:Saruboceq:

offf yaa, bugün kızım gündüz hiç uyumadı yaa, ama hala gözler fıldır fıldır, bense çooookkk yorgunumm (

Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek Yazdır E-Posta

Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek kullanılmalı mı?

Bebeklerin yürümeye geçmesi yardımcı olması için kulllanılan yürüteçlerin uzmanlar tarafından önerilmediğini biliyor muydunuz? yürüteçler ve halk arasına örümcek diye de adlandılan aletler, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu belirtildi.Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesiyle bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.

Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”

Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.

“ANNE YARDIMIYLA YÜRÜMESı ıLETıŞıMı KUVVETLENDıRıR”
Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, “En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır” dedi.

Doğan, özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirterek, bebeğin, dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebildiğini kaydetti.

Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri uyarısında bulunan Doğan, yürümenin 9-10. aydan itibaren başladığını, sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerektiğini söyledi.

YÜRÜTEÇ KAZALARINA DıKKAT
Yürütecin, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunan Doğan, kazaların genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde olduğunu söyledi.

Yürüteçle meydana gelen kazaların, aniden ve aile bireylerinin yanındayken olduğunu vurgulayan Doğan, bebeğin, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye açık olduğunu kaydetti.

Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, “Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur” dedi. Doğan, tabanda çökme, içe basma gibi problemlerin ayakkabıdan kaynaklanmadığını ifade ederek, bebeğin evin içinde ayakkabısız yalın ayak yürümesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi.

narencim gerekli bilgiyi bizimle paylaştığın için saol bende aynen katılıyorum yürütecin öz.erken kullanımına karşıyım.

tşkler nazcım.bende 6ci aydan sonra yürüteçi kullanmayı düşünüyodum.bunları ögrenmem iyi oldu.çok sağollla.s.

narencim sağol paylasımın için Şenizama ben 6. aydan sonra kullanacagım gözetimim altında ve çok uzun süreli olmamak sartıyla... ben yürütece binmişim bebekken herhangi bi sorunum yok bacaklarımdakaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar kızlar herkes gezmeye mi gitti ?
ilke başınız sağolsun yeni gördüm. naren annem de yürüteçin bacakları yamuk yaptığını söylerdi yine haklı çıktı ben de hiç almayı düşünmüyordum.
bugün sevinçten çıldırdım herkesi aradım çünkü kızımın dişi çıktı.gördüğüm an delirdim sanki. bu annelik nasıl bişey ya hiç böyle olucağımı tahmin edemezdim kızım bu yüzden çok huysuz az önce zorla uyudu.
sanırım batuhandan sonra diş çıkaran benim cadı başka çıkaran var mı yanlış mı hatırlıyorum.

ilk incinin hayırlı olsun canım.bebişinin huysuzlugu ondanmış demekki.diğer dişleri de rahatça çıkar inşllh..

of kızlar ya bu ek gıdalar çok zormuş ece sütlü pirinçli muhallebiyi sevmiyo(halbuki bütün bebekler severek yiyor) evde muhallebi hazırladım dr. söylemişti içine formül süt de koydum yok ağzına almadı ne yedircem ya bu kıza çorbaları seviyo ama patates koyuyorum genelde sebzelerin yanına o da kabız yaptı şaşırdım valla.muhallebiye armut rendeleyince canı isterse yiyor heralde iştahsız olucak.

kızlar bende ilk çorbamızı yaptım ama dogrumu bi yazayım dedim.bir patates bir havuç birazda pirinç koydum önce 2bardak su koymuştum ama havuç pişmek bilmedi bende 2bardak su daha ekledim.haşladım.tel süzgeçte ezdim.bi kase kadar çorbamız oldu.bi çay kaşıgıda z.yağı ekledimm
ama kızım uyudu içiremedim.kavonoza koyup yarın akşam versem olurmu?
günlükmü yapmak gerek??

canım belkide karnı toktur.açken vermeyi denedinmi?
ay benim kızda kakasını zor yapıyo.bu patatesli çorba dahada fena yapmaz inşllh..

canım açken veriyorum ama bizimki inatçı açken beni bile emmeyi reddediyo.ben çorbayı rondodan geçiriyorum ne yapayım öyle yiyor ben geçen buzlupa atmıştım artan çorbayı sonra eritip yedirdim heralde koyulabilir.patates kabızlık yapıyo zeytinyağı işe yarar ama.

daha başlamadım adı ne bende ondan alayım bari

saadetcim merhaba benburdayım nasılsın yarende uyuyor
iyiyim fıstığım sen ve bebişinde iidir inş.. öpüyorum sizi
canım ekledim umarım olmuştur
tmm cnm sağol
maşallah bebişine ilk dişiniz hayırlı olsunn..bakalım bnm kızım ne zman çıkaracak..bugün braz hysuzluk etti..acaba niye

iyiakşamlar hanımlar
nasılsınız
bugn iremim braz huysuzdu..üşüttü galiba kakası kopkoyu ve yeşildii...
üşüttüğünden galiba sütünü içince brazını kusdu..of nasıl üşüttü anlamıyorum evden hiç çıkarmıyorm ne zmandır tek çıkardığım yer karşı komşu.orayada sarmalayıp çıkartyorumm..artı tulumunu gydirip yatırıyorum dün geceden beri..gece üstünü açıo ondanda üşütmüş olablr galiba.. uyutmadan önce bi çay kaşığı calpol verdm yatırdım ağrısı sızısı varsa die..

ha bide arkadaşlar iremin dudağının alt ve üst kısımında dilininde bi kaç yerinde beyaz beyaz oplu iğne ucu kadar bşyler çıkmışş hani bzlerdede olur ya ağız yarası gibi..
ondan..
kabonatlı suyla sildim
başka fikri olan varsa yazarsa sevnrmm..belkide huysuzluu bu yüzden olablr..bide bugün 6.ayımıza grdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…