EN aç zeynep (sürekli memede)
EN tombul emirefe elif derin
EN hareketli defneçagatay
EN çıtıpıtı hanım asya
EN tatlı uyuyan ilayda
EN maviş zehra ,,ceylin
EN yakışıklı batuş,,cem
şimdilik bunlar geldi aklıma
bende kendime ve elif e bir en bulamadım ama zuzuş bizi unutmuşyerimseniben
maşallah prensese :)hu huuuuuu benım kızım da bugün ilk kez döndu teyzeleri.
bugün saadet hiç girmedi hıııııııııııııım kesin gezmeye gitmiştir.hamişkende çok gezerdi.irem büyüdükçe eskiye dönüyo
topiğin enlerini yazarsak aklıma gelenlerden
EN gezmeci saadet
EN kaçak semoş ve pınar
EN pimpirikli arzu
EN fit özlem
EN ılımlı emel
EN güleç aylin.
EN içten naz ve hülya
EN uykusuz mümine
EN formda binnur
okul yıllıklarında en sakar seçildim şimdiden öyleyim hamileyken bile merdivenden düştüm ya
EN SAKAR BENNNNN
benim tanıdığım kadarıyla yakıştırdıklarım bunlar umarım kimse alınmaz espiri olsun diye yazdım istemiyorsanız hemen kaldırabilirim.
eklemek isteyenlerde eklesin.topiğimizizn en anneleri olsun
ben günlerce kendime gelemedim canım, düşünmesi bile korkunçayyy gerçekten bende şok oldum ya ne iğrenç insanlar varmış kadında yani neden vermiş ele çocugunu ben olsam hayatta vermezdım ama çok üzüldüm ama ya nerdeyse ağlıcam şimdi
Canım özledim seni, ana oğul oynayın bakalım , öptüm ikinizideKızlarr nasılsınız??ben pek giremiyorum topiğe..oğlum çok oyuncu oldu ve eskisi kadar uyumuyor benle oynamak istiyor...umarım bebişler iyidir...tabi annişlerde...
en kaçak seçilmişim :) çok şekersin havva ya :):)
öptük hepinizi ve bebişleri...
unutmadım sibelcim o mesajı yazdıktan hemen sonra aklıma geldi .amma uzattı derler diye yazmadım sıkmayayım diye
EN tecrübeli sibel ve armagan.
EN sakin nida
elifcimde
EN gizli güzellik. elif (dogum fotosundan başka bişey görmedik)
damadımı ve nisanurumu unutmuşum
EN sakin yusuf kayra
EN arsız nisanur.
EN aç zeynep (sürekli memede)
EN tombul emirefe elif derin
EN hareketli defneçagatay
EN çıtıpıtı hanım asya
EN tatlı uyuyan ilayda
EN maviş zehra ,,ceylin
EN yakışıklı batuş,,cem
şimdilik bunlar geldi aklıma
sen istiyorsun ki 6. aya kadar sadece emzireyim ama cocugun doymuyorsa mecbur ek mama vermen gerekir cünkü doymayan bebege yazik yaa :) yine sen emzir cocugunu baktin gördün bitti sütün veya sinirlenmeye basladi (cekip cekip birsey gelmedigi de olabilir) o zaman ek olarak misal 50 gr. mama ilave vere bilirsin..
bende kizimda emzirme sorunu yasadim gögsümü emerdi 10 saniye sonra aglamaya baslardi ve emmek istemezdi. bir gün mecbur kaldim sütümü pompaladim inan sol gögsümden cooook zor coook az süt geldi belki yarim saat icinde 40 ml yani cok az simdi anladim neden emerken sinirlendigini.. gerci gecti simdi sükür..
gaz problemine gelince ilac filan veriyor musun ben gaz damla verdim valla ilac vermeyin dediler ama o gaz damlasini alinca cok rahatlardi ve cok güzel uyurdu..
birde bebegin karnina ilik veya sicak (bebegi yakmicak sekilde) bir bez koyun o sicaklik karnindaki gazi dagitiyormus..
gündüzleri uyudugu zaman yüzüstü yatir cok rahat eder ama sürekli git bak kontrol altinda.. ama gece mutlaka sirtina yatir, karnina yatirma ani bebek ölümleri yüz üstü yatirmakdan da oluyormus o yüzden sIK sIK kontrol etmek gerekiyor
canım saolgerçektenyanıtın için.ardanın kilosu maşallah iyi 20 gün önceki kontrolde 9kiloydu .o yüzden kesinlikle ekgıda yok 6 aydan önce dedi doktoru.bu aalar biraz sıkıntı geçirdim sünnet felan onun etkisiyle azaldı sanırım.gerçibu güniyi bir iki günlük sıkıntı olarak kalır inşallah
piyasada ne kadar gazdamlası şurup varsa hepsinidenedim .sırf yalandan yere 100ytl ilaç parası verdik oda işe yaramadı zatenkarın masajını sürekli yapıyorum. htta emzirdikten sonra hala gazını alıyorum ben.miniktermafor aldım oda işe yaramadı.yapmadıgımşey kalmadıyani.umutla 6 ayın dolmasını bekliyorum şimdi.yüz üstü yatırıldıgı zamankıyametleri koparıyor yüzünü yataga sürte sürte başlıyo aglamaya .hiç yüz üstü yyatırmadım ondan sevmiyo heralde .benimdeen büyük orkum bebek ölümüydü ne kadar kontroledersen et ölüm anlıkbşey.o yüzden cesaret edemedim başlarda.allahm korusun bütün bebekleri
unutmadım sibelcim o mesajı yazdıktan hemen sonra aklıma geldi .amma uzattı derler diye yazmadım sıkmayayım diye
EN tecrübeli sibel ve armagan.
EN sakin nida
elifcimde
EN gizli güzellik. elif (dogum fotosundan başka bişey görmedik)
damadımı ve nisanurumu unutmuşum
EN sakin yusuf kayra
EN arsız nisanur.
kıyamam ardama, canı yanıyo demekki, bizim kalmadı gaz sorunumuz çok şükürde , bir battaniyenin üstüne karnının üstüne yatırınca , kolay çıkarıyordu gazını, bir dene canım istersen
bende bugün ilk defa sebze çorbası yaptım oğluma, bir patates , bir havuç doğradım, düdüklüye koydum, onları geçecek kadar su, bir tatlı kaşığıda bulgur , 10 dakika haşladım , soğuyunca blendırdan geçirdim, az da zeytinyağı karıştırdım, bir kase yedi maşallah üstünede emzirdim uyudu,
kalan çorbayıda küçük kavanozlara koydum, attım buzluğa, bir hafta duruyormuş, mayıs annelerinden öğrenmiştim kaydirigubbakcemile5