2009 Haziran Anneleri!!

bugün saadet hiç girmedi hıııııııııııııım kesin gezmeye gitmiştir.hamişkende çok gezerdi.irem büyüdükçe eskiye dönüyo
topiğin enlerini yazarsak aklıma gelenlerden
EN gezmeci saadet
EN kaçak semoş ve pınar
EN pimpirikli arzu
EN fit özlem
EN ılımlı emel
EN güleç aylin.
EN içten naz ve hülya
EN uykusuz mümine
EN formda binnur
okul yıllıklarında en sakar seçildim şimdiden öyleyim hamileyken bile merdivenden düştüm ya
EN SAKAR BENNNNN
benim tanıdığım kadarıyla yakıştırdıklarım bunlar umarım kimse alınmaz espiri olsun diye yazdım istemiyorsanız hemen kaldırabilirim.
eklemek isteyenlerde eklesin.topiğimizizn en anneleri olsun

ayy fit secildimmm...kaydirigubbakcemile2:kedi:
tskkr ediyorumma.s.

bugün saadet hiç girmedi hıııııııııııııım kesin gezmeye gitmiştir.hamişkende çok gezerdi.irem büyüdükçe eskiye dönüyo
topiğin enlerini yazarsak aklıma gelenlerden
EN gezmeci saadet
EN kaçak semoş ve pınar
EN pimpirikli arzu
EN fit özlem
EN ılımlı emel
EN güleç aylin.
EN içten naz ve hülya
EN uykusuz mümine
EN formda binnur
okul yıllıklarında en sakar seçildim şimdiden öyleyim hamileyken bile merdivenden düştüm ya
EN SAKAR BENNNNN
benim tanıdığım kadarıyla yakıştırdıklarım bunlar umarım kimse alınmaz espiri olsun diye yazdım istemiyorsanız hemen kaldırabilirim.
eklemek isteyenlerde eklesin.topiğimizizn en anneleri olsun
ayy canım çok güldümm doğru bildin gezmedeydim... opuyorumnanaktan
bu arada süper olmuşş :lepi:

çok güzel olmuş canımmmm a.s. gerçekten tam ben kaydirigubbakcemile3

ama pimpiriklenmekde haklıymışım biliyomusunuz????
bugün kontrole gittik.ve kızım 250gr almş.5900kilosu boyuda 62cm boy değişmemiş.
ama üzülmüyorum artık.dr keyfi yerindeyse bu da asyanın yapısıdır dedi.ilerde toparlar artık napalım.aslında olması gereken drun dediğine göre 5ci ay sonunda 6600muş.boyda 64 cmmış.biz sınırın altındayız.
tam gaz ek gıdalara geçtik.zaten drdan habersiz meyve veriyodum.meyve çorba yogurt kaşık mamaları hepsininden ver dedi. sütlü pirinçli aldım.kaşık maması onu vercem.
ama dr menü olarak yada nasıl yapılcanın tarifini falan vermedi.saadet bi topik açmıştı artık ordan takip etcem.
bizden haberler böyle işte...
bizden böyle işte...
arzucum üzülme ek gıda ile toparlarsınızz maşallah asyaya yinede annesi
benim oğlum da zayıf doktor bana da üzülme yapı falan dedi alışmaya çalışıyorum artık. bize doktorun verdiği listeyi zayıcam sana belki işine yarar.
10:30 meyve püresi( elma,armut, havuç. cam rendeleyle püre kıvamında) ya da suyu
12:30 sebze çorbası(patates,havuç,pirinç,kereviz,kabak,ıspanak,brokoli,irmik) bunları önce tek tek deneyip sonra karıştırmak lazımmış.haşlayıp ezip biraz sulu kıvamda veriyorum.tel süzgeçden geçir demişti.
15:30 yoğurt ( ben mayalamayı beceremediğim için sütaşın bebekler için yoğurdunu kullanıyorum.
19:30 muhallebi( milupanın sütlü pirinçlisini bayılarak yiyor:)

saatleri sen sana uygun şekilde düzenlersin.
ay kızlar bu tarifleri diğer topiğimizide ekleseniz ii olur burda sayfalar ilerledikçe göz atmak zor olurrr..
saadet senin açtığın topiği bulamadımmmmmafoldumben
ek gıda tarifleri vardı.
canım linki vercektim ama suzancım sağolsun vermiş sana.
a.s.

ii akşamlar güzel anneler maşallah bugünde topiğimiz canlıymış
ben zuzumun tahmin ettiği gibi gezmedeydimmm..
arkadaşla çarşıya çıktık kuaföre gtmm az kendime geldim.. zemuszemus
sonrada irem ve kocişin bi kaç ihtiyaçlarını hallettimm...
kendimde hava aldım geldim opuyorumnanaktan
sırnaşık şey

canım havvacım sende ecemin dediği gibi en tatlı dilli annesisinn..
aslında bizim haz<iran bıdıklarınında enlerini yapsak çok güsel olurr..
nasılsınız bu arada
zehra bugün hiç bişi yemedi canım sıkıldııı nie iştahsız bugün anlamadım

havva canım çok güzel olmuş liste, ayrıyetten de çok isabetli, harbiden uykusuzum, bi de ben çok severim uykuyu normalde

arzu canım, ek gıdalarla toparlar kızın inşallah, benim de sütüm iyice azaldı yorgunluk ve uykusuzluktan, inşallah annem gelince biraz toparlıyabilirim

innur canım bigünleri bigünlerine uymuyo bunların, her zaman aynı yemiyolar, ben de bugün her seferinde terledim resmen mama yedirirken, bu kız yememek ve uyumamak için hergün bi numara geliştiriyo zaten, sallarken elini kanapeye çarpıyo, sırf uykusu kaçsın diye, ya da başını geriye atıyo sallıyamıyorum, daha 5 aylık olmadılar ama bizi nakavt ettiler yav kaydirigubbakcemile

gerçekten haziran bebeklerinin enleri de süper olur;

mesela aklıma gelenler,

En hanım hanımcık ırem
En su kuşu Armin,
En annesini ayakta uyutan Azra :)),

aklınıza gelenleri ekleyin siz de
En

selam kızlar nasılsınz .bizde gaz sancısı btmek bilmedi ya sütüm gaz yapıyo sanırım .çok sinirli bi bebek oldu arda memeyi bi ısırışıvar damaklarınla.sonrada yüzüme bakıp hınzır hınzır gülyo marifet yapmış gbi.gündüz uykularından hep aglayarak uyanıyor.gecee gaz yüzünden 3-4 defakalkıyo.ama gündüzki gib çok aglamıyor gaz yüzünden.bıktım bu gazdan artık bi geçmedi gitti.gaz çıkarmaya başladıgıda çokhuzursuz oluyor .3aylık olunca geçer denildi geçmedi.4.ay bekledik gene devam 5 ayını dolduracak hala devam ediyor. benu mutla altıncı ayı beklemeye başladım bile...sütte yetersizgeliyo sanki onada kızıyo hem gazlı hem az diyordur canım oglum ama azda olsa alabildgi kadar sadece anne sütü alsın istiyorum en azından altıncıaya kadar.nolur dua edin bu gazdan kurtulalım kızlar ya gerçekten çok üzülüyorum artık

sen istiyorsun ki 6. aya kadar sadece emzireyim ama cocugun doymuyorsa mecbur ek mama vermen gerekir cünkü doymayan bebege yazik yaa :) yine sen emzir cocugunu baktin gördün bitti sütün veya sinirlenmeye basladi (cekip cekip birsey gelmedigi de olabilir) o zaman ek olarak misal 50 gr. mama ilave vere bilirsin..

bende kizimda emzirme sorunu yasadim gögsümü emerdi 10 saniye sonra aglamaya baslardi ve emmek istemezdi. bir gün mecbur kaldim sütümü pompaladim inan sol gögsümden cooook zor coook az süt geldi belki yarim saat icinde 40 ml yani cok az simdi anladim neden emerken sinirlendigini.. gerci gecti simdi sükür..

gaz problemine gelince ilac filan veriyor musun ben gaz damla verdim valla ilac vermeyin dediler ama o gaz damlasini alinca cok rahatlardi ve cok güzel uyurdu..
birde bebegin karnina ilik veya sicak (bebegi yakmicak sekilde) bir bez koyun o sicaklik karnindaki gazi dagitiyormus..
gündüzleri uyudugu zaman yüzüstü yatir cok rahat eder ama sürekli git bak kontrol altinda.. ama gece mutlaka sirtina yatir, karnina yatirma ani bebek ölümleri yüz üstü yatirmakdan da oluyormus o yüzden sIK sIK kontrol etmek gerekiyor

Kızlarr nasılsınız??ben pek giremiyorum topiğe..oğlum çok oyuncu oldu ve eskisi kadar uyumuyor benle oynamak istiyor...umarım bebişler iyidir...tabi annişlerde...
en kaçak seçilmişim :) çok şekersin havva ya :):)
öptük hepinizi ve bebişleri...

mesela aklıma gelenler,

En hanım hanımcık İrem
En su kuşu Armin,

En
ay ana kız baş sıralardayız kaydirigubbakcemile3
hakkaten müminecim iyi isabet etmişin irem hakkında..
inş hep böle devam eder :nazar:

Kızlarr nasılsınız??ben pek giremiyorum topiğe..oğlum çok oyuncu oldu ve eskisi kadar uyumuyor benle oynamak istiyor...umarım bebişler iyidir...tabi annişlerde...
en kaçak seçilmişim :) çok şekersin havva ya :):)
öptük hepinizi ve bebişleri...

pınarım seni çok özlüom ben ya
batuhanla paylaşamıyoruz artık senii desene ..
öptüm canımmm ikinizide iremde öperdi ama uyuyoo
uykucu da kendileri :ecrin_bebek:

en hareketli defne 2 aylıkken oturmaya 3 aylıkken ayagını agzına almaya başladı ve emeklio da bu arada bi sn miz hareket etmeden gecmio yeminle :)

Son düzenleme:

mesela aklıma gelenler,

En hanım hanımcık İrem
En su kuşu Armin,

En

EN aç zeynep (sürekli memede)
EN tombul emir:nazar: efe:nazar: elif :nazar:derin
EN hareketli defne :emir_bebek: çagatay
EN çıtıpıtı hanım asya
EN tatlı uyuyan ilayda
EN maviş zehra ,,ceylin
EN yakışıklı batuş,,cem

şimdilik bunlar geldi aklıma

Pek iyi olmuş anacım enlerrr...
Ben bişi bulamadım amaaaa
Du azcık kafa yorayım ben buna...

Aaay bişi daha dicem, taksit taksit oldu ya bu.
Bi topik açmışlar doğum sonrasına. bebekleri ne zamandan beri ayrı odasında yatırıyosunuz diye.
Bende cevapladım 3.aydan ititbaren odasında yatırıyorum dedim.
Bı arkadaş yok boğulur yok bilmem ne olur nasıl yatırıyosunuz diye cevaplamış.
Yanlış mı yapıyorum acaba ayrı yatırmakla, gerçi Elifcik yatağına ve odasına alıştı.
Aklıma kötü biişi de getirmek istemiyorum Allahın takdiri, Allahım yaşatmasın böle bişiye.
Çok mu erken davrandım acaba? Var mı benden başka odasında yatıran? Özlemcim odasında yatırıyo galiaba Armini?

kaçak pınar nasılsın nerelerde gezdin bugünde mi pazardaydın

Son düzenleme:
EN aç zeynep (sürekli memede)
EN tombul emir:nazar: efe:nazar: elif :nazar:derin
EN hareketli defne :emir_bebek: çagatay
EN çıtıpıtı hanım asya
EN tatlı uyuyan ilayda
EN maviş zehra ,,ceylin
EN yakışıklı batuş,,cem

şimdilik bunlar geldi aklıma

bende kendime ve elif e bir en bulamadım ama zuzuş bizi unutmuşyerimseniben

Aaay bişi daha dicem, taksit taksit oldu ya bu.
Bi topik açmışlar doğum sonrasına. bebekleri ne zamandan beri ayrı odasında yatırıyosunuz diye.
Bende cevapladım 3.aydan ititbaren odasında yatırıyorum dedim.
Bİ arkadaş yok boğulur yok bilmem ne olur nasıl yatırıyosunuz diye cevaplamış.
Yanlış mı yapıyorum acaba ayrı yatırmakla, gerçi Elifcik yatağına ve odasına alıştı.
Aklıma kötü biişi de getirmek istemiyorum Allahın takdiri, Allahım yaşatmasın böle bişiye.
Çok mu erken davrandım acaba? Var mı benden başka odasında yatıran? Özlemcim odasında yatırıyo galiaba Armini?

ben dogdugu gunden beri odasinda yatiriyorum canm..hicte almadim yanima
basucumda bir babyfoon var goruntulu ordan bakiyorum.

yavrucum su kusu secilmis..emeginize saglik canmm

X