2009 Haziran Anneleri!!

yaşadıkları halde görüşmüyorsan süper valla.kocaları anneden geçirmek zordur.

süt konusunda çok rahatım biz çiftlikte oturduğumuz için hergün taze süt sagılır dagıtıma gelir.burdaki sütler genelde pınara ve danoneye gider.
ek gıdaya geçince yoğurtan sıkıntı çekmicem yani.
bende kendi yoğurdumu kendim mayalıyorum kaynattıktan sonra serçe parmagını yakmıcak sıcaklığa gelince yogurdu koyup(ölçüye göre değişiyo) karıştırıyorum üstünü örtürüyorum fazla örtmüyorum ama yoksa ekşi oluyor genelde 3,5 4 saat sonra açıyorum
her hafta kendimiz içim 3 litre sütten yapıyorum zeynep için yapıcam artık hergün 6. ayda sonra tabi.
o da neyin doğru neyin yanlış olduğunu bildiği için hemfikiriz canımeşimle..
ne gzl cnmm ben nasıl yapcam ya burda hayatta bulamam temiz süt offffff

canım başka markanın yoğurduyla yapmıştım hemde küçük kaptakinden bidahakine büyük kova pınar alıyım
ben pınar çocuk sütüyle mayaladımm..
aynı özlemin anlattığı gibi yapıyorum saadetcim mamadan denedim sulu oldu sütle taş gibi oluyo..

şimdi binnurcm pınar çocuk sütü alıp sonra hangi yoğurt alcam mayalamak için ben ?

eşim AKŞEHİRLİ VE bildiğiniz gibi benim ailemde ılgında lanet olasıcalar götürmüo ben tek gidersem öle ancak birde hep onarı ezip gidiyoruz çünkü ılgın hep yolumuzun üzeri oluyor zavallı annem hep hazırlık yapıo gelcez die

eşim AKŞEHİRLİ VE bildiğiniz gibi benim ailemde ılgında lanet olasıcalar götürmüo ben tek gidersem öle ancak birde hep onarı ezip gidiyoruz çünkü ılgın hep yolumuzun üzeri oluyor zavallı annem hep hazırlık yapıo gelcez die

ay kıyamam ya evt ılgından geçip akşahire gitmek çok koyar.geçerken uğrayın kalın 1 gece sabah gidin
ama laf anlamazlar ki kafalarına bişey koydularmı tamam.

Özlemcim maşallah armine, yarasın kuzuma ,

kızlar kaynanamın komşuları bebek görmeye gelmişti onlar anlattı, tüylerim ürperdi çok feci bişey
bir kadının bebei varmış küçük, komşusu gelmiş sevmek için alalımmı demişler , evde sevcez demişler, genç delikanlılarmış bide komşuları, kadında vermiş salak, bir getirmişler bebek öldü diye , otopsi yapıyorlar bebeğin ağzında spermler varmış, ama nerde ne zaman olmuş bilmiyorum
sakın ama sakın bebeğinizi kimseye vermeyin , hele yabancılara yaklaştırmayın bile, devir çok kötü

iğrenç bişey ben de duymuştum ama bakıcı kadının kocası dıye.sanırım şehır efsanesı şeklınde ulkeyı dolaşıyor.ama katılıyorum değil yabancıya en yakınımın evıne bıle göndermem tek başına.neler okuyoruz hergün.Allahım esırgesın hepsini.:Saruboceq:

hanimlar inek sütle sakin yogurt yedirtmeyin bebeklerinize cünkü bebeklere 2 yasina kadar inek sütü önerilmiyor hem baya desavantaji varmis ineksütün, isterseniz googledan bir arastirin..

bebek mamasi ile yapsaniz daha iyi olacaktir.. inek sütü bebekde kansizliga yol aciyor hem bebeklerde alerji yapiyormus zaten dedigim gibi 2 yasina kadar inek sütü önerilmiyor

Herkeze iyi geceler kızlar,prensesimin adını sormuşsunuz adı REYYAN annesinin nur yumağı:emir_bebek: bianda hayatımın vaz geçilmezi oldu onu her şeyden çok seviyoruuuummmopuyorumnanaktan.Arkadaşlar sayfaya göz atımda çok hoş pıtırcıklarımız için bilgi alışverişi yapılması çok güzel inanıyorumki hepinizin bilgilerinden çok güzel istifade edicem,şimdiden herkeze teşekküra.s.yalnız ben çok fazla giremiyorum kendi evimde digilim eşim şehir dışında bende kuzucugumla annemlerdeyim babamız doğumdan 1hafta sonra gitti eğitim için:gitme: fırsat buldukca takip etmeye çalışıcam.Benim pıtırcığım 8.900kg şu ana kadar hiç ek gıda vermedim başlamak konusunda karasızım sanki doymuyor sürekli emmek istiyor bu arada uyku düzeni hiç yok saat kaç oldu hala ayakta gülücükler sacıp oyun oynuyor gamyoncuiremsu ek gıdaya başlasammı çok karasızım? hafiften tattırmaya başladım ama doyucak kadar vermiyorum fikirlerinizi bekliyorum

kızlar süt pompam bozuldu, kırılmış yani içi, birde chicco olcak, bu ikinciye değiştirme olcak, eşim bir daha değiştirmezler artık diyor başka alcaz, elektrikli alayım diyorum bu sefer,
tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı, acil almam lazım 18 gün kaldı işe başlıcam, bir kaç şişe stok yapayım
burda bir arkadaş kraft elektrikli çok iyi demişti, bir damla bile süt bırakmıyo demişti , kimdi o acaba ?

kanım dondu ya bu gerçekten doğru olabilir mi? Allahım korusun bütün meleklerimizi tüm kötülüklerden.

şekerkızcandy; ben medelanın el pompasını kullanıyorum hastanede de elektriklisini kullanmıştım ve gayet başarılıydı aklında olsun bir araştır istersen.

Herkeze iyi geceler kızlar,prensesimin adını sormuşsunuz adı REYYAN annesinin nur yumağı:emir_bebek: bianda hayatımın vaz geçilmezi oldu onu her şeyden çok seviyoruuuummmopuyorumnanaktan.Arkadaşlar sayfaya göz atımda çok hoş pıtırcıklarımız için bilgi alışverişi yapılması çok güzel inanıyorumki hepinizin bilgilerinden çok güzel istifade edicem,şimdiden herkeze teşekküra.s.yalnız ben çok fazla giremiyorum kendi evimde digilim eşim şehir dışında bende kuzucugumla annemlerdeyim babamız doğumdan 1hafta sonra gitti eğitim için:gitme: fırsat buldukca takip etmeye çalışıcam.Benim pıtırcığım 8.900kg şu ana kadar hiç ek gıda vermedim başlamak konusunda karasızım sanki doymuyor sürekli emmek istiyor bu arada uyku düzeni hiç yok saat kaç oldu hala ayakta gülücükler sacıp oyun oynuyor gamyoncuiremsu ek gıdaya başlasammı çok karasızım? hafiften tattırmaya başladım ama doyucak kadar vermiyorum fikirlerinizi bekliyorum

maşallah canım bebeğine ne güzel sütün yaramış, ben senin gibi şanslı değilim malesef mama takviyesi yapıyoruz bir de bu ay ek gıdalara başlattı doktorumuz. aslında bence senin başlamana pek gerek yok ama eğer geceleri doymuyorsa milupanın ya da başka bir markanın prinçli kaşık mamasını verebilirsin tok tutuyor çünkü ama önce yine de bir doktoruna sor istersen.

maşallah canım prensesine, kilosuda iyiymiş nazar değmesin
ben başladım yavaş yavaş, meyve suyu, püresi, patates , havuç püresi , böyle şeyler
senin kızın ne kadarlık?

kanım dondu ya bu gerçekten doğru olabilir mi? Allahım korusun bütün meleklerimizi tüm kötülüklerden.

şekerkızcandy; ben medelanın el pompasını kullanıyorum hastanede de elektriklisini kullanmıştım ve gayet başarılıydı aklında olsun bir araştır istersen.
teşekkürler canım , bir bakayım

Canım benim prensesim bu ayın 15de inş. 5aylık olucak,ben hero babynin meyve püresinden yediriyorum 4.ayımıza girdigimizde başladım meyve püresine bugünde ıspanak,havuç,kabak ve çok az pirinç katarak sebze püresi yaptım çok sevdicokacimcoook sanki doymuyo gibi sürekli emmek istiyor:ecrin_bebek: babası gibi koca bogaz olucak hamileyken bogazı babasına çeksin diye dua ederdim şimdiden doyuramıyorumkaydirigubbakcemile3

maşallah canım bebeğine ne güzel sütün yaramış, ben senin gibi şanslı değilim malesef mama takviyesi yapıyoruz bir de bu ay ek gıdalara başlattı doktorumuz. aslında bence senin başlamana pek gerek yok ama eğer geceleri doymuyorsa milupanın ya da başka bir markanın prinçli kaşık mamasını verebilirsin tok tutuyor çünkü ama önce yine de bir doktoruna sor istersen.

Canım sen hiçmi emziremiyosun? Hamileyken ben çok korkuyodum sütüm olmazsa diye bide ben üzüldüğüm zaman kötü oluyorum tüm fiziksel dengem degişiyor sütümüde etkiler diye kormuştum ama çok şükür korktuguma ugramadım.Sanırım gece doymuyor sık uyanıyor çünki sanırım gece mama veririm çünki çok düzensiz uykusu,bu aylarda bebekler hepmi böyle yoksa benim pıtırcığımdamı sorun var gece1 olmadan uyumuyor 2saatte bir uyanıyor sabahta 9da ayaktayız uykusu çok hafif,tabi bu arda ben perişan vaziyette uyanıyorumkafamçokkarıştı

herkeze günaydın.Nasılsınız.Bebişleriniz nasıl. niheyet az da olsa boş kalabildim.biraz geçmişe baktım.Hepimizin hamileliğinde olduğu gibi bebeklerimizin beslenmesindede farklı farklı davranmamızı istiyor doktorlar.son 2 ayda kilo alışımız azalınca sütün yetmediğine karar verdi doktorumuz.
Biz ek gıdaya geçeli 18 gün oldu .4 ayı doldurduğumuz gün geçtik.Severek yiyor oğluşum çok şükür doğduğundan beri olduğu gibi ek gıdıya geçincede gaz problemiyle karşılaşmadık.
ne yiyoruz.Hergün pastorize sütten yoğurt mayalıyorum.Yoğurtmatikle.1 öğün yoğurt veriyorum bu arada sade yediremedim cici bebe katıyorum 2-3 tane.bir öğün sebze çorbası veriyoruz.onuda şöyle yapıyorum 1 tane patates 1 tene havuç 1 tene kabak küçük küçük doğrayıp kaynatıyorum daha sonra rondadan geçirip az zeytin yağ koyup veriyorum.Sebzelerde değişiklik yapıyorum dün çok az bulgur kattık.bazen de özellikle gezmeye gidince milipanın pirinçli sütlü muhallebisinden veriyorum ( buna bayılıyor oğluşum).
Meyve suyu sıkıyorum elma ve üzüme bayılıyor Furkanım.
Ayrıca çok şükür hala sütüm var emziriyorum.
Boyumuz 70 cm kilomuz 7,200 oldu.:nazar:

Canım benim prensesim bu ayın 15de inş. 5aylık olucak,ben hero babynin meyve püresinden yediriyorum 4.ayımıza girdigimizde başladım meyve püresine bugünde ıspanak,havuç,kabak ve çok az pirinç katarak sebze püresi yaptım çok sevdicokacimcoook sanki doymuyo gibi sürekli emmek istiyor:ecrin_bebek: babası gibi koca bogaz olucak hamileyken bogazı babasına çeksin diye dua ederdim şimdiden doyuramıyorumkaydirigubbakcemile3

ben meyve bürelerine karşıyım.Hiç yedirmeyecem değil ama,belki ilerde .şimdilik kendim hazırlıyorum daha sağlıklı bence.

kızlar ek gdaya geçince kafamız bayaa karışıcak galiba,
gerçi bende yoğurt yapcak kadar süt yok zaten :))

vallah kızlar kafa karışacak bir şey yok bence doktor yönlendiriyor onun haricinde ben çevremdeki tecrübeli annelerin söylediklerinide önem veriyorum.ne yiyorsam tattırıyorum.
sizi bilmem ama ben köy çocuğuyum eminimki annem bu kadar ince eleyip sık dokumamıştır işten güçten.yiyorsak vermiş yemiyorsak zorlamamış.3 kardeşiz 3 müzünde maşallahı var şimdi.kimse zayıf değil.
Geçen akşam küçük küçük balık verdim yedi vallah.Birde çok fazla ezerek yedirirsen çocuk 3-4 yaşına kadar katı bir şey yediği zaman boğulcak gibi oluyormuş. o yüzden ben yaptıklarımı çok fazla ezmiyorum hafif daneli kalıyor.
tarhana çorbası verdim tükürdü velet ama bir süre sonra tekrar deneyeceğim.

herkese günaydın
narencim yarasınn oğluna bişey sorucam ek gıdadan sonra kakası nasıl ben kabız olcak diye korkuyorum gerçi şuan bi problem yok ama...

herkese günaydın
narencim yarasınn oğluna bişey sorucam ek gıdadan sonra kakası nasıl ben kabız olcak diye korkuyorum gerçi şuan bi problem yok ama...

canım elif eskiden çok kabızdı 1 haftayı bulduğu oluyordu
ek gıdaya geçtiğimizden beri günde 2 kere oldu
korkma canım kabız olmazsınız elif böyle olduysa ....

X