2009 Haziran Anneleri!!

biz de ekledık bi kaç yenı resim:) derin"nezle 3 gundur ondan bana da geçti.ıhlamur mu verıyodunuz kızlar sız?öyle kalmış sankı aklımda.

nasılsın özlemcim bende kızımın yoğurdunu yedirdimm geldim güzel tutmuşşş çok mutlu oldum sende basladın dime ek gıdaya neler veriyosun senin doktor belki farklı bişilerde vermiştir

evet hayatim ek gidalara gectim..
milupanin princ mamasini aldim onu milupanin devam sutuyle yapiyorum her gun degisik olarak icine bir adet meyve rendeleniyorum..armut,elma..
farkli olarakta yine devam sutunun icine 1 adet bebe buskuvisi ve meyva ekliyorum.
burda marketlerde dogranmis paketlenmis karisik sebze torbalari var,onlari alip kaynatiyorum corba gibi iciriyorum...
meyveleri pureleri katacksam yarim hasliyorum cok az suyla..ve eziyorum.
genelde boyle canm..

özlem canım, pirinçli sütlüyü günde kaç kez veriyosun, bi de yatmadan en son hangisini veriyosun,
pirinçli sütlüde suyla hazırlanır yazmış, içinde sanırım milupa süt formülü zaten var

biz de ekledık bi kaç yenı resim:) derin"nezle 3 gundur ondan bana da geçti.ıhlamur mu verıyodunuz kızlar sız?öyle kalmış sankı aklımda.

Ben veriyorum canım, Elifê çok iyi gelio. Ihlamur çiçeği vereceksin ama aktarlarda var.
Öğün arası ver bi de, karnı tokken hazımsızlık yapabiliyomuş. Suyu kaynatıyorum, kaynadıktan sonra bi tutam ıhlamur atıp 10 dakka kadar demliyorum. 40 cc kadar veriyorum. Hadi afiyet olsun Derinime cokacimcoooka.s.

ohhh kalabalığa bak. Herkes yemeğini yaptı, sohbete geldi sanırsam.
Benim yemekler hala hazır değil walla. Tembel miyim neyim?
Elifcik de bugün tam uykucu oldu maşalaah. 7'ye kadar uyutmuyum dedim. 4'te uyanmıştı. Kıyametler koptu. Kucağıma aldığım anda kendini memişlere doğru bi attırışı var emicek de uyuyacak tabi hanfendi, dediğini yaptı sonunda tok karnına bida emdi de uyudu.

özlem sen baya geçmişsin ek gıdaya.bu tarifler ii oldu.bizde uygularız.yarın dra gidicez ama böyle detaylı tarifler verirmi bilmiyorum.geri nette herşey varrrrrkaydirigubbakcemile3
ya kızlar ben asyaya bi aydır falan meyve suyu veriyorum ama pürelerini almıyo ya.sadece suyu içiyo.püreyi agzından çıkarıyo.galiba daha hazır değil.bende zorlamıyorum.
ama yarın bu kaşık mamalarını falan alıcam.şu evde yapılan muhallebilerden falan verilebilirmiki??
çok fazla hazır ürün kullanmak istemiyorum da...

ohhh kalabalığa bak. Herkes yemeğini yaptı, sohbete geldi sanırsam.
Benim yemekler hala hazır değil walla. Tembel miyim neyim?
Elifcik de bugün tam uykucu oldu maşalaah. 7'ye kadar uyutmuyum dedim. 4'te uyanmıştı. Kıyametler koptu. Kucağıma aldığım anda kendini memişlere doğru bi attırışı var emicek de uyuyacak tabi hanfendi, dediğini yaptı sonunda tok karnına bida emdi de uyudu.

ay maşallah elife nazar değmesinn:nazar:
benim kızımda tam tersi.sadece uyusun hiç emmeyle ilgisi yok.şuan resmen aç aç uyuyo.napcam ben cadıyla ya.hiç büyümücek sankiii

arzu ben iremi meyve püresi yemeye alıştırırken
ezdiğim elma havuç yada armutu vrrken akabinde suyunu verdimm bölece alıştı reddetmiyorr..sende dene istersen

özlem canım, pirinçli sütlüyü günde kaç kez veriyosun, bi de yatmadan en son hangisini veriyosun,
pirinçli sütlüde suyla hazırlanır yazmış, içinde sanırım milupa süt formülü zaten var
canim yanlis anlasilmasin..
benim kullandigim 4 ay princli mamasi..
uzerinde 200ml anne sutu veya devam sutuyle yapiniz yaziyor..
yeme isisindaki anne sutu veya mama ile karistirilir diyor..
gunde 1 defa veriyorum.oglen..yatmadan oncede 200 cc(24.00) devam sutunu veriyorum..
sabah 6 da kaldirip tekrar 180 veriyorum 10 a kadar uyuyor boylece

oh oh armine annesi neler yapıyor...
löp löp et olsun arminimde :emir_bebek: :nazar:
saol tatlimmopuyorumnanaktan
hepimizin bebisine yarasin..

özlem sen baya geçmişsin ek gıdaya.bu tarifler ii oldu.bizde uygularız.yarın dra gidicez ama böyle detaylı tarifler verirmi bilmiyorum.geri nette herşey varrrrrkaydirigubbakcemile3
ya kızlar ben asyaya bi aydır falan meyve suyu veriyorum ama pürelerini almıyo ya.sadece suyu içiyo.püreyi agzından çıkarıyo.galiba daha hazır değil.bende zorlamıyorum.
ama yarın bu kaşık mamalarını falan alıcam.şu evde yapılan muhallebilerden falan verilebilirmiki??
çok fazla hazır ürün kullanmak istemiyorum da...

bence 4 aydan baslanmasi gerekiyor
anne sutu verenlerinde tattirmasi gerekir..cunku bebekler o kadar anliyorki herseyi,secme hakkini kullaniyor sonra..
armin kasigi gorunce agzini aciyor mesela..
bazen hayret ediyorum nasil anliyorlar diye..
bu sebeple 4 aylikken hafif hafif tatlara alismalari gerekir diye dusunuyorum..

slm arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorm arada girip bi bakıyorm ama yazmaya vaktim olmuyor
ne güzel herkes burdayken biraz dertleşmek istiyorm sizle:sinifsinif:
kızım faranjit ve cok hafifte zatüre olmuş
ilaç kullanıyorum surupların tadı o kadar acı ki
zorla içiyor yavrum içirirken yalvaran gözlerle yardım diliyor etrafından
kayınvaldemlere gitmiştim bodrum kat evleri kalorifer 2 gün yanmadı elektirikli
soba yaktık bi taraftan soguk bi taraftan sıcak mahvoldu yavrum
3 gün uyuyamadı geceleri öksürük ve kusmadan
annemlere dönmek istedim papaz olduk kaynanamlarla
bizi sevmiyon gitmek istiyon oldu adı
kızım o durumdayken nasıl durayım o evde rutubette var
doktora götürdüm doktor ilk rutubetli ortamdamıydı cocuk dedi
görümcem aradı nasıl oldu cocuk diye doktora götürdüm rutubetli ortamdamı kaldı cocuk dedi dedim inanmadılar benim uydurdugumu idda ettiler
of of o gün kıyamet koptu görümcemle tartıştık sonra aileler girdi araya
anlıycanız baya bi papaz olduk
ben saraydada olsaydım kızım için iyi ortam degilse gene durmazdım
annemlerdeyim simdi gitmeyide düşünmüyorum kaynanamlara
onlarda hasta olmasını istemez tabi torunlarnın ama düşünceli degiller
yavrum ii olsada ilaçları kessem işkence oluyor ilaç içmek onn için şimdi agzına bir şey versem ilaç sanıp almıyormafoldumben
böyle işte bende kusura bakmayın uzun oldu biraz ama dertleşmek istedim sizle
sıktıysam özür dilerim
bebişlere dikkat edin hasta olmasınlar o zehir ilaçları kullanmak zorunda kalmasınlar
Canım çok geçmiş olsun, Allah şifa versin kuzuna, çok dikkat et canım, iyileşir inşallah, kimseyide sallama, evladın herşeyden önemli
moralini bozmak istmemem ama bende bebekken hasta olmuşum, astıma çevirdi hala çekiyorum işte,
benimde babannem sobayı yaktırmıyomuş havalar soğumuş,küçük bebek var sonuçta nasıl dayansın, sonra yıkarlarken beni morarmışım, birdahada hasta olmuşum işte

ah sorma müminecim benmkinin annesi babası olsa içim yanmayacak bu bahsettiğim kişiler amcaları ve halaları inanabiliomusun keşke anne babası olsaydı en azından annesidir babasıdır derdim ama içim yanıyor ya bıktım inan hep kavga hep kavga memlekete bana işkence gibi gelio bu evlilik böle yürür mü die merak ediorum cünkü kavgamızın tek nedeni bu hergün telde konuşuo yağlama yıkama işleri bana ısrar edio hep güleryüzlü davranıp bopynumu bükmem için ben serbest yetiştim onlara hala eski adetler die diretiolar düşün onların yanında kanepeye bile oturmaya izin yok inanabiliomusun yerde oturuyor kendisi bile yanımda eşimi bile azarlafdılar cocuk gibi en cok da bu koydu bana evde borun ötüyor sıkıysa yap onlarada her dedikleri allah kelamı dinine bu kadar düşkün değil inan böle bişey olabilir mi ya

Nazcım seni almaya giderken keyifle gururla gitmişya ailene, neden götürmüyor şimdi ,çok sinir oldum, ne kadar büyüsekte anneye ihtiyacımız var, öyle bencillik olurmu
niye yerde oturuyorlar ki öyle saygımı olur, nereli eşin canım,
üzme kendini arkadaşım, güzel güzel konuşmayı denesen, erkek milleti ters gittinmi daha beter oluyo

bence geçmişi okyuyayım dedim ama maşallah bitiremedim
abisis canım geçmiş olsun off bilirim sırf büyükleri memnun etmek için ya kendinden yada cocugundan taviz vermeyi..
inş bu son olur canım sewgili kayınvalden gelsinde görsün torunun halini..
kıslar dişim çok agrıyodu doktora gittim dişimde çekerken küçük bi kök kalmış bide bi dişimdede çüürme başlamış ama iltihap var antibiyotik verdi antibiyotik süt miktarını azaltır diyye bişi okumuştum doktor hayır bişe olmas die inat etti
siz biliyomusunuz azaltırmı zaten aman aman bi sütüm yok olanda gitmesin

Canım bencede kullanma, süte geçer tabi , herşey geçiyor süte, günah minicik bedenine ntibiyotik gidiyo , ama mecbur kalırsan o ayrı tabi,
Allah şifa versin canım

Geçmiş olsun yavruna canım, ıhlamur çok iyi geliyor, ılık ılık içir

arzu ben iremi meyve püresi yemeye alıştırırken
ezdiğim elma havuç yada armutu vrrken akabinde suyunu verdimm bölece alıştı reddetmiyorr..sende dene istersen

Saadetçim bende püre verince arkasından suyunu veriyorum ,ama daha kaşıkla yemeyi beceremiyor, biberon istiyor hep, yavaş yavaş alışçaklar inşallah

Özlemcim maşallah armine, yarasın kuzuma ,

kızlar kaynanamın komşuları bebek görmeye gelmişti onlar anlattı, tüylerim ürperdi çok feci bişey
bir kadının bebei varmış küçük, komşusu gelmiş sevmek için alalımmı demişler , evde sevcez demişler, genç delikanlılarmış bide komşuları, kadında vermiş salak, bir getirmişler bebek öldü diye , otopsi yapıyorlar bebeğin ağzında spermler varmış, ama nerde ne zaman olmuş bilmiyorum
sakın ama sakın bebeğinizi kimseye vermeyin , hele yabancılara yaklaştırmayın bile, devir çok kötü

kızlar kaynanamın komşuları bebek görmeye gelmişti onlar anlattı, tüylerim ürperdi çok feci bişey
bir kadının bebei varmış küçük, komşusu gelmiş sevmek için alalımmı demişler , evde sevcez demişler, genç delikanlılarmış bide komşuları, kadında vermiş salak, bir getirmişler bebek öldü diye , otopsi yapıyorlar bebeğin ağzında spermler varmış, ama nerde ne zaman olmuş bilmiyorum
sakın ama sakın bebeğinizi kimseye vermeyin , hele yabancılara yaklaştırmayın bile, devir çok kötü

tskler canm..

sok oldum..olabilirmi boyle bi canilik ya??

inanamıyorum böylelerini ibretlik bidefaya mahsus assalar bidaha yapamazlarrr...

özlemcim kesinlikle katılıyorum doymak için değil ama tattırılması lazım
ben zehraya meyvesuyu veriyodum kendim sıkıp doktorum püre şeklinde ver dedi ve hiç zorlanmadı
bizde yoğurda başladık ama ekşimine pek sevmedi bende yarım bebe bisküvisiyle tatlandırım
şimdi alışma aşamasındayız bunlara alerjimiz olmazsa menümüzü yaziim
sabah 2 yemek kaşığı formül mama 1 ölçek kaşık maması yumurtanın sarısı ertesi günde tuzu alınmış peynir yumurtayla peynir aynı anda olmasın ilk dedi
öğlen sebze çorbası ilk başta havuç patates kabakla başla dedi
ikindi yoğurt
akşam kaşık maması
aralarda meme bunu oturtmamız 1 ayı bulur 6aylık olcak bu arada bu tatlara alışcakk

Meraba kızlar ben yeni üyeyim,benimde kızım haziran15 doğumlu güzel bi sayfaymış bende aranıza katılmak istedim.opuyorumnanaktan

X