2009 Haziran Anneleri!!

inanamıyorum böylelerini ibretlik bidefaya mahsus assalar bidaha yapamazlarrr...

özlemcim kesinlikle katılıyorum doymak için değil ama tattırılması lazım
ben zehraya meyvesuyu veriyodum kendim sıkıp doktorum püre şeklinde ver dedi ve hiç zorlanmadı
bizde yoğurda başladık ama ekşimine pek sevmedi bende yarım bebe bisküvisiyle tatlandırım
şimdi alışma aşamasındayız bunlara alerjimiz olmazsa menümüzü yaziim
sabah 2 yemek kaşığı formül mama 1 ölçek kaşık maması yumurtanın sarısı ertesi günde tuzu alınmış peynir yumurtayla peynir aynı anda olmasın ilk dedi
öğlen sebze çorbası ilk başta havuç patates kabakla başla dedi
ikindi yoğurt
akşam kaşık maması
aralarda meme bunu oturtmamız 1 ayı bulur 6aylık olcak bu arada bu tatlara alışcakk

ben yogurdu kendim yapiyorum armin icin..
pastorize sutle az az taze yapiyorum
oyle daha prebiyotik oluyormus

Meraba kızlar ben yeni üyeyim,benimde kızım haziran15 doğumlu güzel bi sayfaymış bende aranıza katılmak istedim.opuyorumnanaktan

hos geldiniz canm..
ismi ne bebisin

ben yogurdu kendim yapiyorum armin icin..
pastorize sutle az az taze yapiyorum
oyle daha prebiyotik oluyormus

hos geldiniz canm..
ismi ne bebisin

canım bende kendim yapıyorum ilk mamayla yap dedi beceremedim pastosterize sütle yaptım bende günlük yapıyorum

hoşgeldin canım aramıza..

canım bende kendim yapıyorum ilk mamayla yap dedi beceremedim pastosterize sütle yaptım bende günlük yapıyorum

hoşgeldin canım aramıza..

canım maya için kullandığın yoğurt ekşi ise yoğurdunda ekşi olur
ben pınar ın kova yoğurdu ile yapıyorum tatlı oluyor sade iken bile severek yiyiyor
kova olan dedim çünkü diğer küçük boy kaplar kova kadar iyi olmuyor
tavsiye ederim
ayrıca cam kavanoza mayalarsan daha iyi oluyor:icecream:

Özlemcim maşallah armine, yarasın kuzuma ,

kızlar kaynanamın komşuları bebek görmeye gelmişti onlar anlattı, tüylerim ürperdi çok feci bişey
bir kadının bebei varmış küçük, komşusu gelmiş sevmek için alalımmı demişler , evde sevcez demişler, genç delikanlılarmış bide komşuları, kadında vermiş salak, bir getirmişler bebek öldü diye , otopsi yapıyorlar bebeğin ağzında spermler varmış, ama nerde ne zaman olmuş bilmiyorum
sakın ama sakın bebeğinizi kimseye vermeyin , hele yabancılara yaklaştırmayın bile, devir çok kötü

tek kelime ile iğrenç bişey
allah böyleleriyle denk getirmesin kimseyi

özlem canım, pirinçli sütlüyü günde kaç kez veriyosun, bi de yatmadan en son hangisini veriyosun,
pirinçli sütlüde suyla hazırlanır yazmış, içinde sanırım milupa süt formülü zaten var

biz de kullanıyoruz pirinçli sütlüyü
bende su ile hazırlıyorum kutuda öyle yazdığı için
ayrıca bebelac da milupa ile aynı firmanın
bebelacta peynirli pekmezli kahvaltılık bir mama var
arkadaşımın tavsiyesi ile aldım çok memnun kaldık onu da tavsiye ederim sabah kahvaltılarınızacokacimcoook

Canım çok geçmiş olsun, Allah şifa versin kuzuna, çok dikkat et canım, iyileşir inşallah, kimseyide sallama, evladın herşeyden önemli
moralini bozmak istmemem ama bende bebekken hasta olmuşum, astıma çevirdi hala çekiyorum işte,
benimde babannem sobayı yaktırmıyomuş havalar soğumuş,küçük bebek var sonuçta nasıl dayansın, sonra yıkarlarken beni morarmışım, birdahada hasta olmuşum işte

Nazcım seni almaya giderken keyifle gururla gitmişya ailene, neden götürmüyor şimdi ,çok sinir oldum, ne kadar büyüsekte anneye ihtiyacımız var, öyle bencillik olurmu
niye yerde oturuyorlar ki öyle saygımı olur, nereli eşin canım,
üzme kendini arkadaşım, güzel güzel konuşmayı denesen, erkek milleti ters gittinmi daha beter oluyo

Canım bencede kullanma, süte geçer tabi , herşey geçiyor süte, günah minicik bedenine ntibiyotik gidiyo , ama mecbur kalırsan o ayrı tabi,
Allah şifa versin canım

Geçmiş olsun yavruna canım, ıhlamur çok iyi geliyor, ılık ılık içir

Saadetçim bende püre verince arkasından suyunu veriyorum ,ama daha kaşıkla yemeyi beceremiyor, biberon istiyor hep, yavaş yavaş alışçaklar inşallah
canım iremde hiç beceemiyordu..meyve suyu ve püresi vererek alıştı..alışır sennkide en ksa zamanda

kızlar kaynanamın komşuları bebek görmeye gelmişti onlar anlattı, tüylerim ürperdi çok feci bişey
bir kadının bebei varmış küçük, komşusu gelmiş sevmek için alalımmı demişler , evde sevcez demişler, genç delikanlılarmış bide komşuları, kadında vermiş salak, bir getirmişler bebek öldü diye , otopsi yapıyorlar bebeğin ağzında spermler varmış, ama nerde ne zaman olmuş bilmiyorum
sakın ama sakın bebeğinizi kimseye vermeyin , hele yabancılara yaklaştırmayın bile, devir çok kötü

ay allah korusun :Saruboceq:

özlem canım nasıl mayalyorsun yoğurtt anlatırmıısn
bende yedircem yoğurt ama nasıl olck fkrm yok

slm arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorm arada girip bi bakıyorm ama yazmaya vaktim olmuyor
ne güzel herkes burdayken biraz dertleşmek istiyorm sizle:sinifsinif:
kızım faranjit ve cok hafifte zatüre olmuş
ilaç kullanıyorum surupların tadı o kadar acı ki
zorla içiyor yavrum içirirken yalvaran gözlerle yardım diliyor etrafından
kayınvaldemlere gitmiştim bodrum kat evleri kalorifer 2 gün yanmadı elektirikli
soba yaktık bi taraftan soguk bi taraftan sıcak mahvoldu yavrum
3 gün uyuyamadı geceleri öksürük ve kusmadan
annemlere dönmek istedim papaz olduk kaynanamlarla
bizi sevmiyon gitmek istiyon oldu adı
kızım o durumdayken nasıl durayım o evde rutubette var
doktora götürdüm doktor ilk rutubetli ortamdamıydı cocuk dedi
görümcem aradı nasıl oldu cocuk diye doktora götürdüm rutubetli ortamdamı kaldı cocuk dedi dedim inanmadılar benim uydurdugumu idda ettiler
of of o gün kıyamet koptu görümcemle tartıştık sonra aileler girdi araya
anlıycanız baya bi papaz olduk
ben saraydada olsaydım kızım için iyi ortam degilse gene durmazdım
annemlerdeyim simdi gitmeyide düşünmüyorum kaynanamlara
onlarda hasta olmasını istemez tabi torunlarnın ama düşünceli degiller
yavrum ii olsada ilaçları kessem işkence oluyor ilaç içmek onn için şimdi agzına bir şey versem ilaç sanıp almıyormafoldumben
böyle işte bende kusura bakmayın uzun oldu biraz ama dertleşmek istedim sizle
sıktıysam özür dilerim
bebişlere dikkat edin hasta olmasınlar o zehir ilaçları kullanmak zorunda kalmasınlar

geçmiş olsun canım böyle düşüncesizler için üzme kendini işallah çabuk iyileşir kuzun.

yasemincim seni çok ii anlıyorum ben de de öle bi dfedrt var şimdi bayramda gitcez ve eşim beni aileme götürmeyecek biliyorum o lanet olası yerde hastalanacak bebeğim zaten yazın kalmıştık 12 gün ne eve geldi ne bizi bi yere cıkardı basımda 5 6 cocuk gün boyu kalıodum defneyle inan tiksiniyorum onun tarafına gitmeye keşke hep annemlerde kalsam ama benim kocam kocaman bi öküz oldugu için gururuna yedirip annemlerde kalmıo bile ne yazıkki okumakala adam olunmuyorokmak sadece cahilliği alıo .... baki kalıo off actın yaramı yasemin :KK43:(

ah sorma müminecim benmkinin annesi babası olsa içim yanmayacak bu bahsettiğim kişiler amcaları ve halaları inanabiliomusun keşke anne babası olsaydı en azından annesidir babasıdır derdim ama içim yanıyor ya bıktım inan hep kavga hep kavga memlekete bana işkence gibi gelio bu evlilik böle yürür mü die merak ediorum cünkü kavgamızın tek nedeni bu hergün telde konuşuo yağlama yıkama işleri bana ısrar edio hep güleryüzlü davranıp bopynumu bükmem için ben serbest yetiştim onlara hala eski adetler die diretiolar düşün onların yanında kanepeye bile oturmaya izin yok inanabiliomusun yerde oturuyor kendisi bile yanımda eşimi bile azarlafdılar cocuk gibi en cok da bu koydu bana evde borun ötüyor sıkıysa yap onlarada her dedikleri allah kelamı dinine bu kadar düşkün değil inan böle bişey olabilir mi ya

nazcım sende sıkma canını eşinde mi konyalı senin.
neden okadar ezdiriyo ki kendini.

valla kızlar üzüldüm iki arada bi derede kalmanıza..
oh kaynana yok kayınbaba yok(dolayısıyla o taraftan kmse yok) kafam rahattt
:içelim: :içelim:
canım senin kaynananlar öldülermi .rahatsın valla

inanmıyorum ya şoktayım allahım korusun yavrularımızı bu sapıklardan

kaynanalardan bahsedilmiş benimkiler artvinde seneden seneye 10 gün anca görüyorum.şimdiye kadar bi tartışmamız surat asmamız falan olmadı. eve geldiğinde her işi yapar sohbeti çok iyidir.ben oraya gittiğimde yerimden kaldırmaz.bakalım kurbanda yine gidicez neolacak.

özlem canım nasıl mayalyorsun yoğurtt anlatırmıısn
bende yedircem yoğurt ama nasıl olck fkrm yok

canim
Küçük bir cam kavanoz (bir bardak sütü alacak kadar)
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir bardak süt

kaynatiyorum sutu 37 dereceye gelince yogurdu koyup karistigina emin olup sariyorum
yerinden oynatmadan 5 saat kaliyor
sonra dolaba aliyorum.
cok SIK yapmiyorum ben..iki defa yaptim
bidahakine mamayla deniycem

özlemcim süt kendi sütümde olur mu?
yada olmazsada hangi süt ve yoğurttan alcam

ahhh ahh yarama tuz bastınız kızlar bende 2si aynı şehirde 4grümce var 10 kaynanaya bedel..... lohusalığımı burnumdan getirdiler allah hepini bildiği gibi yapsın emi...

özlemcim süt kendi sütümde olur mu?
yada olmazsada hangi süt ve yoğurttan alcam

anne sutunu kaynatirsan bi anlami olmaz kaynatmazsan yogurt tutmaz...
nasil olacak bilemiyorum..
orayi bilmiyorum canm.markalari falan.
mayaladigin yogurt eksi olmamali.
bu konuda daha tecrubeli annelere soralim..

kizlarrrrrrr..siz soyleyin???

kızlar ek gdaya geçince kafamız bayaa karışıcak galiba,
gerçi bende yoğurt yapcak kadar süt yok zaten :))

doğru özlemcim anne sütünden olmaz besn değerleri giderr dediğin gibi kaynasa...
evet kızlar yoğurt mayalayanlar bi zahmet yardımcı olsun bana..

yok zuzum yaşayan ölüler o kadar...

yaşadıkları halde görüşmüyorsan süper valla.kocaları anneden geçirmek zordur.

süt konusunda çok rahatım biz çiftlikte oturduğumuz için hergün taze süt sagılır dagıtıma gelir.burdaki sütler genelde pınara ve danoneye gider.
ek gıdaya geçince yoğurtan sıkıntı çekmicem yani.
bende kendi yoğurdumu kendim mayalıyorum kaynattıktan sonra serçe parmagını yakmıcak sıcaklığa gelince yogurdu koyup(ölçüye göre değişiyo) karıştırıyorum üstünü örtürüyorum fazla örtmüyorum ama yoksa ekşi oluyor genelde 3,5 4 saat sonra açıyorum
her hafta kendimiz içim 3 litre sütten yapıyorum zeynep için yapıcam artık hergün 6. ayda sonra tabi.

canım maya için kullandığın yoğurt ekşi ise yoğurdunda ekşi olur
ben pınar ın kova yoğurdu ile yapıyorum tatlı oluyor sade iken bile severek yiyiyor
kova olan dedim çünkü diğer küçük boy kaplar kova kadar iyi olmuyor
tavsiye ederim
ayrıca cam kavanoza mayalarsan daha iyi oluyor:icecream:

canım başka markanın yoğurduyla yapmıştım hemde küçük kaptakinden bidahakine büyük kova pınar alıyım
ben pınar çocuk sütüyle mayaladımm..
aynı özlemin anlattığı gibi yapıyorum saadetcim mamadan denedim sulu oldu sütle taş gibi oluyo..

canım başka markanın yoğurduyla yapmıştım hemde küçük kaptakinden bidahakine büyük kova pınar alıyım
ben pınar çocuk sütüyle mayaladımm..
aynı özlemin anlattığı gibi yapıyorum saadetcim mamadan denedim sulu oldu sütle taş gibi oluyo..

canım ben burada ege tarım araştırma mrk diye bir yer var oradan süt alıyorum
iyice kaynattıktan sonra 42-43 derecede iken mayalayacağım yoğurdu bir kaseye koyup üzerine biraz süt koyup karıştırıyorum
sütleri cam kavanozlara boşaltıp herbirine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar bu mayadan koyuyorum kavanozları kapatıp örtüye sarıyorum ve hiç kımıldatmadan 5 saat tutuyorum
dolaba girecek kadar ılıdığında buzdolabına alıyorum
bu 5 saatin sonunda zaten yoğurt tutmuş oluyor zaten

pınar çocuk sütü biraz tatlı diye biliyorum ama tutuyorsa yoğurt çok iyi
afiyet olsun minişlere

X