2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben muhallebi yaptım amaa tadı iğrençti, şöyleki, 1 subardağı suya, 1 çorba kaşığı pirinç unu koydum kıvam çok güzeldi ama şeker koymadığım için bebeğim yemedi, ama geceleri ne yedireceğimi şaşırdım, hep cicibebe veriyorum, gelişim bozukluğu olacak diye korkuyorum, acaip yüklendimbebeye. cici
canım az önce bende yaptım ilk defa aynen dediğin gibi yaptım pişince seker koymak istemediğim için içine 1 kasık formül mama ve 1 elma püresi ekledim bi kase dolusu muhallebiyi yedi üstüne bide emdi maşallah:nazar: kuzuma

ii akşamlar herkesee nasılsınız
nazcım bişey yoktur benim geçen ay başıma ne geldi ben 1 defa adet olmuştum 2.adetim 2 ay sonra oldu test aldık testte ilk tek çizgi, 1 saat sonra çizgiler birleşmiştii
hatta o sabah sana evimin adresini yolluyodum panikten 5kere yollamışım neyse ertesi gün gittik kan testine negatif ama aklımıza neler geldi nasıl olur nparız eşim tabiki doğurmamı istio tabi ben büyyüttüğüm için
o yüsden merak etme sonra kadın doğumcuma gittim emziren annelin hepsinde adet düzensizliği olur dedi ama siz korunun demeyide ekledii
bu arada ben zehraya hapla korunurken hamile kalmıştım eşimin korunması vızz gelir bende çook korkuyorummm

valla ben 11.30 buluyo gece uymadıgından sabah uyuyo uyanınca az emiyo bi saat sonra veriyorum o saati buluyo

demin mesla yogutdunu yedirdim içine kayısı armut 2.3dilim mandalina bi az havuç suyu koyum çok harika oldu tadı

gülincim ben 9da yaptırmaya çalışıyorum ama faydasız hergün çöpe atıyorum kaahvaltıyı hiç sevmiyoo
hülyacım zehrada beni bırakcak gibi ben dişten şüpheleniyorum çünki salyasıda aakıyı bakalım ilerleyen günlerde belli olcakk

yok bende salya filan bu 2 ayında bırakıyodu idare ettim sagdım ama işte zorla alıyo yine

canım ayaz uykusu geldiğinde mızırdanıyor bende yatağımıza koyuyorum hemen uyuyor kendi kendine.. oğlum 1.5 ay neredeyse hiç uyumadı 10 dk uyuyup kalkıyordu tüm gün böyle devam ediyordu..sonrasında bir kitap sayesinde ve babamızın desteğiyle bu sorunu çözdük.. bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabın adı..

zeyon bende 7 haftalıkken eymen bu kıtaptakı şşşşşşşşşşt pat yöntemini uygulamaya basladım ama en fazla 3 gun dayanabıldım....cunku kıyametleri kopardı..bu aylarda yatır kaldır ypntemı uygulanıyor ama ınan cesaret edemıyorum...bıraz ınatcı bır cocuk ıyıce ınatcı olmasından korkuyorum.hep memede uyumak ıstıyor.ama bakıcısı kucagında uyutuyor sarkılarla.....bende asl bu sekılde uyumaz tabı....ferber yontemı var ama bana cok acımasızca gelıyor....kendı kendıne uyumayı beceren cocuklar daha özguvenlı oluyorlarmıs...bunu basarmayı ıstıyorum ama olmuyor....her ne kadara memede uyusada eymen kaganın 1 hafta oncesıne kadar mukemmel bır uyku duzenı vardı...en azından gece uykuları konusunda...bundan sonra bebegımın gece uykusu vaktı geldıgınde dısarda olmak ıstemıyorum...senın bebek kendı kendınemı uyuyor ve bunu şşşşşşşşşşşşşşşt patla mı yoksa yatır kaldır yontemıylemı yaptın

geçen gittiğim misafirlikte kadın geçen martta doğum yapmıştıı
bi gördüm tekrar karnı şişmiş herhalde kg dedimm
gene hamileymiş 6 ay olmuş bilee
bu sene de nisan da doğurcakk
çok kötüü yaaa 3. çocuğu olcak hemdee
isteyerek kalmamış ama kaza da olsa allah korusun istemeyenler içinnn

bence saat kurar gibi kurmamak lazım bebeklerimizi...
çoçuk uyuyorsa uyusun kahvaltı yapsın diye uyandırmak minicik bebeğe yapılacak en kötü şey çoçuğu huysuz ve mutsuz uyanmasına sebep olur... uyanınca yapar kahvaltısını öğlene kadar uyuyacak değil ya 10 yapar 11 de yapar en geç nasılsa...
en doğru kararı anne verir her zaman olduğu gibi....

bizimde uyku düzenimiz iyi bu aralar daha önce 12 de 1 de yatıyordu Ceylin hanım çünde 7 de 8 şekerleme yapıyordu.
bende saat 5 ten sonra uyumasına izin vermiyorum çok yorucu oluyor benim için sürekli oynuyoruz şarkılar söylüyoruz yoruluyor haliyle uykusu geliyor 9.30 yavaş yavaş hazırlanıyoruz yatmak için saat 10 a doğru bırakıyorum beşiğine ve sallamadan kendi kendine uyuyor maşallah

ben 1.5 uykusuz kaldıktan sonra ayazı yanımda yatırmaya başladım yatır kaldır yöntemi pek işe yaramadı.. şişşşşşş pattla uyuttuk ama bir süre sonra uyarmaya başladı o yöntem de..bizim sorunumuz 10 dk dan fazla uyumamasıydı gece bile.. hatta geceden başlayıp diğer günün akşamı yatıyordu önce uyumayı öğrendi daha sonra kendi kendine başardı aslında... şimdi benimle yatıyor ama yatağa koyuyorum yastığa sarılır gibi yapıp hemen uyuyor.. eğer mızmızsa da kucağıma alıyorum hemen dalıyor.. bizim sorunumuz da başka yerde yatarken hemen uyanması anneme falan kalmaya gittiğimde gece uyuyana kadar çok zorrlanıyorum yerine fazla alıştı..

günaydın kızlar, bugün güzel bir gün olsun inşallah ..
bizimkide hala sallamayla veya memede uyuyor
kendi kendine uyumasını istiyorum :KK43:

gece emerken gunduz sallanarak uyuyor. ben aslında sallamaya da razıyım ama uyudugunda ayagımdan bırakırsam hemen uyanıyor. gece bıle uyukusu cok hafıf mesela ben su ıcmeyeya da tuvalete kalkıyorum o da hemen baslıyor mızmızlanmaya

Fatoşçum anneme sordum ama tabi kardeşim 28 yaşında ilacı hatırlamıyor annem, ilaç verdi onu kullandık geçti dedi
çok kaşınır çocuk durmaz demiş doktor öyle söyledi
ama maşallah aslan gibi kardeşim bişey kalmadı üzülme canım, Allah şifalar versin kuzuna,
Allah dermansız dert vermesin hiçbirimize..

pompa konusunda bende de medela var, onla sağıyorum işyerinde, ama akmıyor diye bırakmamak lazım, biraz bekledikten sonra 5-10 dakika olabiliyor ozaman akmaya başlıyor
sık sık sağınca artıyor benim 100-110 arası çıkıyor az bu aralar sütüm
ayangel aventin alıştırma bardağını almıştım ben onla su içmeyi seviyor benim oğlum
hatta çorba içmesse onuda bardakla içiriyorum
bir dene istersen

sagolasın emelcım.cok dusuncelısın.Allah hıcbırımızın bebegıne hastalık vermesın.cok uzuluyorum

günaydınlar tüm anniş ve bebişlere.biz gene gece uyumadık.saat 5de kalktık.
artıkuykuya dair bir ümidim kalmadı.yarında kontrol ve aşılarımız var.bakalım neler olucak:KK43:

X