2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ii pazarlarrr
biz dün akşam gezmedeydik
erken yatan kızım gece 12 de yattıı şaşırdı tabii uykusunuu :))
bu aralar ıremde ek gıdaya isteksizlikk olduu süte arttııı
çok sevdiği besinleri bile yemiyor sütümden istiyorrr
Nesekii allahtan varr :nazar:

ben bugün sebze çorbası yaptım kızıma onu yediricem hanımefendi yeni uyandı emmdi emmedi bıraktı mememi verince diliyle itiyo istemiyo deli halbulki bilse ne kadar yararlı onun için memeye yapışır ama istemiyo bırakıcak gibi bişi bugün 9 da kalktı bu zmana kadar şimdi bi kere emdi onuda emmeden saymıyorum iki çekti bıraktı ne yapcam yaa istediğim hiçbişi olmuyo en az 1 yaşına kadar emsin diyodum normal doğum istiyodum hiçbiri olmadı bırakırsa artık sağıp vericem genede anne sütünden alsın tamamen bıraktırmıcam ama inş tamamen bırakmaz ya çok üzülüyorum öle olunca keşke daha çok emse mafoldumben

ben bugün sebze çorbası yaptım kızıma onu yediricem hanımefendi yeni uyandı emmdi emmedi bıraktı mememi verince diliyle itiyo istemiyo deli halbulki bilse ne kadar yararlı onun için memeye yapışır ama istemiyo bırakıcak gibi bişi bugün 9 da kalktı bu zmana kadar şimdi bi kere emdi onuda emmeden saymıyorum iki çekti bıraktı ne yapcam yaa istediğim hiçbişi olmuyo en az 1 yaşına kadar emsin diyodum normal doğum istiyodum hiçbiri olmadı bırakırsa artık sağıp vericem genede anne sütünden alsın tamamen bıraktırmıcam ama inş tamamen bırakmaz ya çok üzülüyorum öle olunca keşke daha çok emse mafoldumben

herkesin sorunu ayrı..ya bende memeyi nasıl bıraktıracagımı düşünüyorum...benim kızım tam meme delisi yarım saat emer..1 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum sonra nasıl bıraktıracam bilmiyorum

canım bebeğe mi yaptın çorbayı anlatırmısın nasıl yaptın

Yarım çay bardağı mercimek, bir küçük patates rendesi, 2 dal maydonou sapıyla birlikte tencerede kaynattım, kaşığın arkasıyla ezdim, uyanırsa yedirecem. Bazen bu karşıma, brokoli, ıspanak, havuç, kabak eklediğimde oluyor, evde ne varsa, soğanda koyuyorum.

kızlarben bugün milibanun tavuk çorbasını aldım yedirdim ama hiç begenmedim çok katı beblecın ki ögle olmuyo kendim yapıyorumda dışarı çıktık bugün yapamadım

alcanım bendende okadar emmediginde sagıpda veriyorum zaten nezmandır emmmiyo 2,3 çekiyo

herkesin sorunu ayrı..ya bende memeyi nasıl bıraktıracagımı düşünüyorum...benim kızım tam meme delisi yarım saat emer..1 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum sonra nasıl bıraktıracam bilmiyorum

ah canım keşke bizimkide ögle emse bu kadınların derdi hiç bitmez:eek:

Niye 1 yaşına kadar kızlar ben 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum, erkek çocuklarda 2 yıl, kızlarda 1,5 yıl emzirilmeliymiş.

Benimkide ek gıda ile doymuyor, 6 tane bebe bisküvisi, 1 orta boy havuç suyu nda ezdim yedi üstünede su içti. üstünede emdi öyle yattı. yani bizimki doymuyor sanırım.

yaaa ben de yapıcam tarhana nasıl yaptın?

canım her yörenn tarhanası farklı oluyor benim annem yapmıştı tam toz şeklinde degil 2 yemek kaşıgı tarhanayla 2 su bardagı suyu karıştırıp pişiriyorm salça koymuyorum bir yemek kaşıgıda zeytin yagı koyuyorm ne cok sulu nede katı oluyor yedirrken içine yogurtta ezip karıştırıyorum cok seviyor

ben 1 yaşına kadar düşünüyorum cnm herkesin düşüncesi farklı olabilir..kızım benim düşünceme uyacakmı onuda bilmiyorum:bbo:

Haklısın canım, bende bazı sitelerde bebeklerin 6 aya kadar süte ihtiyaçları olduğunu, diğer aylarda gerek olmadığını okudum, acana bir bildiğinizmi var diye yazdım.

Kızlar ben muhallebi yaptım amaa tadı iğrençti, şöyleki, 1 subardağı suya, 1 çorba kaşığı pirinç unu koydum kıvam çok güzeldi ama şeker koymadığım için bebeğim yemedi, ama geceleri ne yedireceğimi şaşırdım, hep cicibebe veriyorum, gelişim bozukluğu olacak diye korkuyorum, acaip yüklendimbebeye. cici

Kızlar ben muhallebi yaptım amaa tadı iğrençti, şöyleki, 1 subardağı suya, 1 çorba kaşığı pirinç unu koydum kıvam çok güzeldi ama şeker koymadığım için bebeğim yemedi, ama geceleri ne yedireceğimi şaşırdım, hep cicibebe veriyorum, gelişim bozukluğu olacak diye korkuyorum, acaip yüklendimbebeye. cici

cnm ben kaşık maması veriyorum geceleri..milupa veya bebelac gece tahıllarından alıyorum yarım kase veriyorum..ama mama kullanmak istemeyenler var onlar ne yapıyo bilmiyorum

kasenini büyüklügü nekadar mesal yarım kase oluyo

kase küçük cnm sanırım yaptıgım mama 70 ml kadar oluyo..aslında benim kızım daha versem daha yer ama ben yedirmiyorum..maşallah kilomuz iyi:nazar:...benim sütüm çok yaglı oldugu için ben az yapıyorum

canım ayaz uykusu geldiğinde mızırdanıyor bende yatağımıza koyuyorum hemen uyuyor kendi kendine.. oğlum 1.5 ay neredeyse hiç uyumadı 10 dk uyuyup kalkıyordu tüm gün böyle devam ediyordu..sonrasında bir kitap sayesinde ve babamızın desteğiyle bu sorunu çözdük.. bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabın adı..

merhaba zeyon.tracy hogg'un yatır kaldır metodunumu uyguladın.ne kadar sürede cevap aldın.bende kitabı siperiş verdim.1,5 aydır geceleri aralıksız 1 saat bile yuku yok bana.30 dkda bir kalkıyo ağzına memeyi alıp uyuyo.yeni adetide uyumadan önce ayakta sallarken bile çığlık çığlığa ağlıyo.kendini geriyo.çıldırıyor.artık dayanamıyorum.sen nasıl başardın.anlatırmısın?

sen benimkinin uymasını görseniz beşiginiçinde savaş veriyo sallanmıyo bile beşilk i saga bi sola ayakalrı vuruyo yanları uyku setleri çekiyo yüzüne illa ya örtü degecek yada yastık çıldırıyorum aertık bırakıyorum öyle yapınca yarım saat sonra mecbur uyuyo yada hiç uyumuyo bu aralar uyumama hastalıgı çıktı herkeze bol şanslar

kızlarben bugün milibanun tavuk çorbasını aldım yedirdim ama hiç begenmedim çok katı beblecın ki ögle olmuyo kendim yapıyorumda dışarı çıktık bugün yapamadım
evet milupanın ki bebelaca göre oldukça katı ben de püresini verceğimde su ekledim öle verdimm
cicibebenin ekmeği var brazda öyle verebilirsin canım

yaaa demin aklıma geldi bızım yarın aşılarımız var bugun 6.ayımız bitti de uzerınze afiyet:))) yavrumun canını yakıcaklar gene.bu arada ben de de eşantiyon sütlü tahıllı gece vardı mılupanın verdım severek yedi derin.siz sabah kaçta kahvaltı yaptırıyosunuz ebişlere?bize en geç 9 dedı ya,of yaa bız 10 a kadar uyuyoduk mısler gıbı ana kız.çok kötü oldu bu:))

X