2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

onuda denedim yemiyor.sulu yaptım yemiyor.sütümle sulandırdım yemiyor :)
bir gün illaki yiycekk bunu biliyorum en azından a.s
mercimek daha vermedim zamanınıda blmyrum açıkcası

Mercimek verilebiliyor 6 aylık çocuklara ben ilk çorbasını mercimekle yapmıştım, doktor 1 yaşına kadar yememesi gereken besinleri söyledi, tuz, şeker, yumurta beyazı, bal, zeytin yağı dışındaki yağlar ve salça baharat, bunların dışındaki herşey verilebiliyormuş, mandalina bile, muz bile veriliyor ama kabız olan çocuklara tavsiye etmiyor, ben hiç takılmıyorum valla çocuk ne yiyorsa veriyorum, oturmaya başlasın, kendimize yaptığımız besinlerden de tattırıcam ekmeye banıp banıp.

her doktor farklı söylüyor..bzm kide turunçgillere daha erken dedi...
ben ayıyla uygun neyse onu veriyorum nolur nolmazz....

mercimek gaz yapar gibi gelior ama bende daha sebze ve yoğurt corbasından başka çorba denemedım..

ben herr çorbadan veriyorum kendi yediklerimizide sadece 1er 2 er çay kaşığıyla tatırıyorumki tadını bilsin diye bende sebze çorbası yapıyorum mamasına katıyorum ölede yiyor dün bi patates yarım havuç bitane brokoli azcık kereviz birazcık bulgur birazcık pirinç ve birazda mercimek katıp haşladım sonrada blandırdn geçirdim biraz zeytin yap koydum kaynattm mis gibi oldu cici bebesin mamasına katıyorum bazendwe yerse sade veriyorum alışıcaklar artık

kızlar artık 6 aylık bazımızınki yedi aylık oldu dönüyolar hareket ediyolar gazı olsada çıkartıyolar o yüzden artık gaz yapıcak diye korkmayın he bide dün yeşil mercimek yemeğini yaptım yedim tv de haberde izlemiştim süt yapıcı özelliği var demişti dr denedim gerçektende sütüm oldu halada var gece hele aktı sütlerim gerçi benim sütüm oluyo ama bazende az oluyo deneyin bence

mumine sen doktormusun canm_?

evet canım, radyolojide asistanım, 4 seneye yakın pratisyenlik yaptım ama radyolojiye geçince pek normal hekimlikle alakamı kalmadı gibi oldu

ben herr çorbadan veriyorum kendi yediklerimizide sadece 1er 2 er çay kaşığıyla tatırıyorumki tadını bilsin diye bende sebze çorbası yapıyorum mamasına katıyorum ölede yiyor dün bi patates yarım havuç bitane brokoli azcık kereviz birazcık bulgur birazcık pirinç ve birazda mercimek katıp haşladım sonrada blandırdn geçirdim biraz zeytin yap koydum kaynattm mis gibi oldu cici bebesin mamasına katıyorum bazendwe yerse sade veriyorum alışıcaklar artık

of yaa maaşallah herşeyi yiyebilen çocuklara, ben herşeye korkarak başlıyorum bu da mı gaz yapıcak diye, gündüz pek bişey olmuyo ama gece gazlanıyo illaki, ne hassas şey bu kız yaa, aynı bana çekmiş malesef, babasına çekse boşboğaz olurdu, değirmen gibi ne atsam içine öğütürdü vallaa -tatlicadiarzu-

arzu canım soğan gaz yapabilir, ben sana dün denediğim yoğurt çorbasının tarifini vereyim hem kolay hem lezzetli oldu,
3 kaşık un, 4-5 kaşık normal yoğurdu güzelce çırptım, su ekleyip kaynattım arada karıştırarak, kaynayınca içine şehriye attım, sanırım pirinç de olabilir, kendimize piştikten sonra yağla kır.biber ve nanae kavurup döktüm çok güzel oldu, bebişler içinde güzel olur sanırım

canım işine karışmak gibi olmasında ben tam tesini yapıyorum
bir çay bardağı pirinç yada şehriyeyi hafif şişinceye kadar kaynatıyorum.sonra içine 3 kaşık un bir kase yoğurdu çırpıp azar azar ekliyorum hafifte tuz atıyorum ama çok az kızım afiyetle yiyiyor

kızlar çok üzgünüm küçük meleğim çok kötü hasta oldu dün bi anda aşırı bi kusması olsu bi kaç kez akşama kadar sulu ishale yakalanmış dakka saniye büyük abdestini yaptı ama su sadece hastaneye aldılar bi kocaman serum yedik ya ben bu kışı hiç sevmez oldum minik kelebegim çok hasta oluyo napacamı şaştım :'((((

kızlar uyudu oğlum geldim
ama işlerim çok ev rezil gibi artık temizlik yarına kalsın
çorbayı ben bir patates bir havuç biraz ıspanak veya pırasa bile koydum, yıkayıp doğruyorum düdüklü tencereye üzerini geçecek kadar da su , sonra bazen irmik bazen bulgur , bazen pirinç , birde köy tarhanası toz halinde koyuyorum , 10 dakika pişirip açınca zeytinyağı ekliyorum , blendardan geçiriyorum benim oğlum seviyor, arasırada yoğurt çorbası yapıyorum, akşam kendimize tarhana pişirdim tuz koymadan ayırdım bir kepçe güzel yedi maşallah
akşamki çorbada salçada vardı salçanın ne zararı varki bebeklere?

güzel kız, çok geçmiş olsun , rota virüsü değildir inşallah , Allah şifalar versin bebişine,
bende mercimek koyuyorum bazen , ne çok bazen kullandım :))

canım işine karışmak gibi olmasında ben tam tesini yapıyorum
bir çay bardağı pirinç yada şehriyeyi hafif şişinceye kadar kaynatıyorum.sonra içine 3 kaşık un bir kase yoğurdu çırpıp azar azar ekliyorum hafifte tuz atıyorum ama çok az kızım afiyetle yiyiyor

neden karışmak olsun canım, ben o tarifi internetten almıştım, bizde pek yenmezdi o yüzden bilmiyodum nasıl yapılır, bebeğe yaparım diye öğreneyim dedim, senin tarifi de denerim memnuniyetle :)

kızlar çok üzgünüm küçük meleğim çok kötü hasta oldu dün bi anda aşırı bi kusması olsu bi kaç kez akşama kadar sulu ishale yakalanmış dakka saniye büyük abdestini yaptı ama su sadece hastaneye aldılar bi kocaman serum yedik ya ben bu kışı hiç sevmez oldum minik kelebegim çok hasta oluyo napacamı şaştım :'((((

çok geçmiş olsun canım, inşallah sağ salim ulaşırız yaza da, yaz da umduğumuzdan güzel geçer

geçmiş olsun güzelkıs..bende kışın bıtmesını iple çekıorum :)
yazada bebiklerimiz 1 yaşına gıreceklerr..........belkı umreye gıdecegız babamız ve oğluşumla beraber harıka bır yaz olsun istıyorum inş.

Selam kızlar nasılsınız
Masal Hanım bugünkü mamasını sevdi, sebze sevmiyo bizimki,çok basit belki denemişsinizdir ama yine yazayım ben, ek gıda topiğini bulamıycam şimdi buraya yazayim

2 domates
1 havuç
yarım çarliston biber
yarım kırmızı biber
1 yemek kaşığı kıyma
yarım kase gibi tel şehriye

domatesi, havucu rendeledim biberleri küçük küçük doğradım, kıymayı çok az bi yağda kavurdum
sonra domates havuç ve biberleri içine attım biraz daha kavurdum sonra su ekledim biraz kaynadı sonrada şehriyeyi ekledim. Bayağı yoğun oldu püre gibi tabağa aldım çatalla ezdim.Kıymayı haşlamak yağda kavurmamak gerekiyo ama napim normal sebzeleri yemiyo bide böle deniyeyi,m dedim kendimize yapar gibi yine çok yemedi ama sebzeye nazaran iyi yedi. Kalanına da su ekliycem biz içcez :))Kuzucuklar severler inşallah

kızlar siz ögün ögün veriyorsunuz demi yiyecekelri sabah kahvaltı öglen çorba sonra yogurt gecede muhallebi yada mam arada biey veriyormusunuz benim öyle 3sat yada 4saat aryla

valla yaz gelse daha yeni başlıyoruz kışa eve tkıldık kaldık çocuklar birini görünce aglıyolar kimseyi görlmediklerinden

OZZGE

2,5 AY OLDU BEN İŞE BAŞLAYALI.HALA AĞLIYORUM KIZIMI ÇOK ÖZLÜYORUM.ANNEMDE KAYNANAMDA GÖRÜMCEMDE DE KALSA BEBEĞİM HEP AKLIMDA Benden daha iyi kimse bakamaz diyorum.Ya hastalanırsa,ya boğazına bişey kaçarsa ya lar bitmiyor.Bide keşkeler neden daha fazla paramız yok.Neden kocam daha iyi bir iş bulmuyor.Ben neden üniversite okudum.Ev hanımı olsaydım bu hayata alışırdım.Yavrumun her anında yanında olurdum.Belki ben yokken anne diycek belki ilk adımını bensiz atacak : ))))))))))))))))))))))))))

ya yine ağlarım belki de kendisine bakan annemi kayınvalidemi benden çok sevecek :)))))))

Allah ım çok zor çok.bak yine ağladım ben.Şans o ki bölümde kimse yok herkes izinli.Aslında hıçkıra hıçkıra ağlamakta var da olmazki of of.Allah ım isyan değil bu kusuruma bakma ama çok zoruma gidiyor.Lüks için değil zaruret için çalışıyorum ama çok zor çok
of yaaa ben eylülde başlıycam işe ama senın yazdıklarını okuyunca valla çok fena oldum.ben de şimdiden düşünüp dertlenıyorum.

kızlara bu yogurt çorbasını normal yogurtla yapılırmıki???
bugünde onu denesem diyorum.
bide bebişlerin çorbalarına sogan eklenirmi bilen varmı???
ben kendi yaptığım yoğurtla yaptım soğan da sanırım daha erkendır.yanı ben kullasnmıyorum henüz.

arzu canım soğan gaz yapabilir, ben sana dün denediğim yoğurt çorbasının tarifini vereyim hem kolay hem lezzetli oldu,
3 kaşık un, 4-5 kaşık normal yoğurdu güzelce çırptım, su ekleyip kaynattım arada karıştırarak, kaynayınca içine şehriye attım, sanırım pirinç de olabilir, kendimize piştikten sonra yağla kır.biber ve nanae kavurup döktüm çok güzel oldu, bebişler içinde güzel olur sanırım
canım un sakıncalı değilmi bebekler için?bılgım yok ondan soruyorum ama sankı kullanılmıyo gıbı kalmış aklımdazemuszemus

Ne kusuru canım, ilk önce hediyelerini çook beğendim, ömür boyu saklıcam, çok teşekkür ederim
ben zaten 4 gün çalışıyorum, cumaları süt iznim var, pazardan çorba yapıyorum 3-4 kase falan oluyo, iki kasesini dolabın normal yerine ,2 kasesinide buzluğa koyuyorum, hafta içi fırsatım olursa yeniden taze çorba yapıyorum, buzluktakileri mecbura kalırsam veriyorum, süt işinide gece yatmadan 3 -4 tane falan (100- 150 cc arası değişiyor) çıkarıyorum dolabın normal rafına koyuyorum sabaha kadar çözülüyor, gündüz onu ısıtıp biberonla veriyor, akşam geldiğimde kalmış süt olursa atıyorum ,bir gün durmuş çünkü bozulmuştur, gündüz birde çorbasını yediriyor, vakit kalırsa yoğurt , bazende ben akşam yediriyorum yoğurdu, birdaha hep emiyor gece zaten , özlüyorda galiba yapışık geziyoruz akşamları,
ama donmuş sütle taze sütün tadını ayırıyor içmiyormuş gündüz , uyurken içiriyorlar
içmesse öyle yapabilirsiniz, karnı doysunda uyurken içsin yeterki napayım
çok özlyorum işte bütün gün resmine bakıyorum en az 10 kere arıyorum napıyo diye , alışçaz sanırım zamanla hem o hem ben :KK43:

Ama kayınvalidem annemde öyle, sadece çocuk bakıyo, yani hazır bıraktıklarımı yediriyor , yinede Allah razı olsun ikisindende ,
o yüzden işten gelince hemen yusuf kayrayı emziriyourm sonra mutfakta mama sandalyesine oturtup eline oyuncak verip yemek yapıyorum arada oğlumla oynuyorum
yemek yiyoruz hep beraber gündüz yoğurt yemediyse yoğurt yediriyorum kalabalıkta sağa sola bakınırken yiyo anlamadan, sonra sofrayı topluyorum fırsatım olursa ertesi güne yemek yapıyorum ,çok yorgun değilsem ütü yapıyorum , bir makine çamaşır yıkıyorum ,
aralarda oğlumla hasret gideriyoruz 11 gibi uyuyor , benim yatmam 1 oluyor tabi evde koşturmaktan 3 gibi yusuf kayra uyanıyor emiyor uyuyor, 7dede kalkıp emzirip işe gidiyorum
Allahım bana ve bütün çalışan annelere güç kuvvet versin
Özgecim okudunmu sende
bence işe başlayana kadar sadece çocuğunuzla ilgilenin , yavrumun kokusunu bile özlüyorum :KK43:(
ay ben okurken yoruldum Allah yardımcın olsn hoş eylülden sonra benı de olacağım bu:))

kızlar artık 6 aylık bazımızınki yedi aylık oldu dönüyolar hareket ediyolar gazı olsada çıkartıyolar o yüzden artık gaz yapıcak diye korkmayın he bide dün yeşil mercimek yemeğini yaptım yedim tv de haberde izlemiştim süt yapıcı özelliği var demişti dr denedim gerçektende sütüm oldu halada var gece hele aktı sütlerim gerçi benim sütüm oluyo ama bazende az oluyo deneyin bence
ooof yarın da onu pişireyim barı denemedığim şey kalmadı yeterkı 1 damla fazla içsin dıye sütümü.eşim de senın kadar azımlı kadın görmedım pes valla dıyo.anne değilsin ondan anlamazsın dıyorumkaydirigubbakcemile3

çooooooooooooooooooook geçmiş olsun tatlım.

X