2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Sayfalar hiç ilerlememiş, bende bugün temizlik yaptım dip köşe, allahtan oğluşum uslu uslu durdu, ama akşama yemek yok ve ben acıktım pratik ne yapsak diye düşünüyoruz, en iyisi kısır.

Birde forumda biri cicibebe tarifi vermişti ama bulamıyorum, rica etsem link atabilirmisiniz?

Canlar nasılsınız bakalım?
Müminecim şimdiden kutlu osun doğum günün a.s. Elif'le çok öpüyorus seni... Koçişinle, Azranla nice mutlu yıllara inşallah.

Bİzim bugün doktor kontrolümüz vardı. Elif hanım 10 kilo 70 cm olmuş :nazar::nazar::nazar:
Ek gıdalar tam gaz başlanıyor. Sabah anne sütünün (Devam maması da olabilir) ya da meyva suyunun içine cici bebe, pekmez karıştırılıp yenicek. Yumurta sarısı ve peynir ayrı olarak vericek, karıştırılmayacak. Kahvaltı anne sütüyle hazırlanmamışsa akabinde hemen sütünü içicek. Öğlene doğru meyva püresi yiyecek. Öğlen sebze ya da çorba. Arada anne sütü. Akşamüstü de bir yemek kaşığı kadar yoğurt. Sonrasında non stop anne sütü. Kendi yediğiniz yemeklerden vermeye çalış ki alışsın dedi. Yalnızca soğan ve salça yağda kavrulmayacakmış. Soğanı mutlaka suda kavur, yağı da yemek piştikten sonra ilave et dedi. Çorba da illaki sebze çorbası değil, tarhana şehriye yoğurt olabilir dedi. Bİr çorba kasesi kadar yiyebilirmiş. Yaklaşık 220cc oluyormuş miktar.
Hazır gıdalar kavanoz maması hazır yoğurt filan verme dedi. Sebze- meyva mutlaka mevsim olacakmış. Yemezse zorlamayacakmışım.
Bunun dışında tavuğun butundan ufak ufak didebilirmişim yemeğin içine, ayrıca kıyma da koyabilirmişim hatta köfte bile yapabilirsin az bi zaman sonra dedi. Bİzde haberler böyle...

iyi akşamlar kızlar 38 % geçmiyo ateşi ama ishal çok sulu bir deri bi kemik kaldı yavru cazım :'((( duymuştum diş çıkarmak çocukları çok yıpratıyo bende geç çıkmasını istiyodum ama istemekle olmuyo işte herşey neyse

benimde bu ayın 22 sinde dogum günüm benim herif hediyhe almıyo çünkü sevmiyo en son nişanlıyken almıştı bunu kendime sindiremiyom kendi isteginyle almasını istiyorum ama hiç düşünmüyo baakalım hediyeden geçtik bi yaş *pasta bile alıcakmı merak ediyorum

sağol özgecim, maaşallah prensesinee, inşallah ek gıdalarda da sorun yaşatmaz sana, ama az daha büyüyünce taşıması zor olucak,
biz de 6 ay itibarı ile 7600 gr, 67 cm olduk , bana taşımak şimdi bile zor geliyo bazen

maşallah elife ve azraya

müminecim dogumgünün kutlu olsun şimdiden canım
annenle bizim içinde hasret gider bisde uzakız anneden

saat 19:50 de TRTtürkte kocişimi ve atlarını göstercek.bide demezmi kamera beni şişman gösteriyor diye neyse o işte

müminecim doğum günün kutlu olsun canım, Allah yavrunla ve eşinle geçireceğin sağlıklı ve mutlu bir ömür versin...
dünür ne olacak bu kızın hali, almış başını gitmiş:) oğlum sıska kaldı yanında!!
maşallah elifime,Allah nazarlardan saklasın. Ben oğluma birkaç aydır bakamıyorum sanırım hastalıklar kilosunuda etkiledi haliyle.
bizde bugün doktordaydık. Ahmetin öksürüğü iyice azıttı. Şurup kullanmak istemiyorum ama başka yoluda yok. doktor balgam attırıcı şurup dedi bildiğim kadarı ile öksürüğü önleyen şuruplar tehlikeli di mi?

mümine sana bi sorum olucak çocuk doktoru değilsin biliyorum ama sence bal gerçekten zararlı mı, bazı doktorlar vermeyin diyo bazıları verin kafam çok karışık onu vermeyi bile düşünüyorum.
ılık suda ballı limon karışımı iyi gelir aslında ama Ahmetin bünyesine ağır olur mu?

maşallah elife ve azraya

saat 19:50 de TRTtürkte kocişimi ve atlarını göstercek.bide demezmi kamera beni şişman gösteriyor diye neyse o işte

açtık, izliyoruz şimdi:)

ne güzel ya çok heveslendim keşke orda ben olsaydım insanı nasıl rahatlatır..

. Ahmetin öksürüğü iyice azıttı. Şurup kullanmak istemiyorum ama başka yoluda yok. doktor balgam attırıcı şurup dedi bildiğim kadarı ile öksürüğü önleyen şuruplar tehlikeli di mi?

bizdede aynı sorun var...öksürük şurubu 2 yasın altındakı bebeklere verılmıor zaten istesende dr yazmaz....drumuz tek ılacının 3 saatte 1 soguk buhar oldugunu söyledi...bırde asist var balgam sökücü onu kullanıoruz...nasıl atıyor balgamları :KK43:..buhar yumuşatıor o sökuyor..bıttı gıbı bızım çok şükür..geçmiş olsun..o öksürdükçe ben ölüyordum...senağlama

özgecim maşallah tontiş elife...
ek gıdalarada inşllh kolayca alışır.
müminecim dogumgününşimdiden kutlu olsun.düşünceli kocişin ve güzel azra kızınla nice mutlu yıllarrrr

maşallah elife ve azraya

müminecim doğum günün kutlu olsun canım, Allah yavrunla ve eşinle geçireceğin sağlıklı ve mutlu bir ömür versin...
dünür ne olacak bu kızın hali, almış başını gitmiş:) oğlum sıska kaldı yanında!!
maşallah elifime,Allah nazarlardan saklasın. Ben oğluma birkaç aydır bakamıyorum sanırım hastalıklar kilosunuda etkiledi haliyle.
bizde bugün doktordaydık. Ahmetin öksürüğü iyice azıttı. Şurup kullanmak istemiyorum ama başka yoluda yok. doktor balgam attırıcı şurup dedi bildiğim kadarı ile öksürüğü önleyen şuruplar tehlikeli di mi?

mümine sana bi sorum olucak çocuk doktoru değilsin biliyorum ama sence bal gerçekten zararlı mı, bazı doktorlar vermeyin diyo bazıları verin kafam çok karışık onu vermeyi bile düşünüyorum.
ılık suda ballı limon karışımı iyi gelir aslında ama Ahmetin bünyesine ağır olur mu?

özgecim maşallah tontiş elife...
ek gıdalarada inşllh kolayca alışır.
müminecim dogumgününşimdiden kutlu olsun.düşünceli kocişin ve güzel azra kızınla nice mutlu yıllarrrr

sağolun kızlar, inşallah hepimiz bebişlerimizle birlikte, güzel sağlıklı, mutlu bi ömür geçiririz,

naz canım, bal beklediği zaman içinde bibakteri üreyebiliyo, bu da besin zehirlenmesine neden oluyo, tabi bebişler daha hassas , daha kolay etkilenebilirler, o yüzden yasak, ama bilemiyorum, taze ve güvenilir bi balsa o zaman verilebilir belki,
ama öksürük için pekmez de verebilirsin canım, çok geçmiş olsun tekrar

kızlar bana bugün doktor ACD3 DıYE VıTAMıN VERDı 1YAŞINA KADAR KULLAN DEDı BÖYLE KULLANINCA D3 KULLANILMAZDEMı VARMI VTAMıN KULLANIP D3 KULLANMAYAN

selam arkadaşlar.....bende aranıza katılmak ıstıyorum paylaşımlarınız cook hosuma gıttı...benımde bebeğim 6 ay 9 gunluk...adı eymen kağan...1 hafta kadar önce ek gıdalara basladık....sımdılık sadece meyve ve yoğurt verıyorum...ama emmmeye olan isteği malesefkı ek gıdalara karşı yok...ama su içmeyi çok sevdiii....umarım zamanla hepınızle tanışırımmmm:teytey:

hülyacım, d vitamini zaten acd de var, devit3 ü birlikte kullanma,
independent, hoşgeldin cnm aramıza,
herkese iyi geceler tatlı rüyalar

selam arkadaşlar.....bende aranıza katılmak ıstıyorum paylaşımlarınız cook hosuma gıttı...benımde bebeğim 6 ay 9 gunluk...adı eymen kağan...1 hafta kadar önce ek gıdalara basladık....sımdılık sadece meyve ve yoğurt verıyorum...ama emmmeye olan isteği malesefkı ek gıdalara karşı yok...ama su içmeyi çok sevdiii....umarım zamanla hepınızle tanışırımmmm:teytey:

hoşgeldin canım aramıza...

bizdede aynı sorun var...öksürük şurubu 2 yasın altındakı bebeklere verılmıor zaten istesende dr yazmaz....drumuz tek ılacının 3 saatte 1 soguk buhar oldugunu söyledi...bırde asist var balgam sökücü onu kullanıoruz...nasıl atıyor balgamları :KK43:..buhar yumuşatıor o sökuyor..bıttı gıbı bızım çok şükür..geçmiş olsun..o öksürdükçe ben ölüyordum...senağlama
aynen bizde de aynı sorun var asist ve ventolin verdi doktor. asist tamamda ben de diğer şuruba takıldım zaten astım hastaları için yazıyo doktorda rahatlatır dedi. hava şeklinde verdiler ordayken evde de şurubunu kullan dedi. onun için canım sıkıldı. ben bi taraftan öksürüyorum ciğerlerim sökülüyo o acının aynısını oğlununda çektiğini bilmek insanı nasıl üzüyo. onun canı benden daha çok yanıyodur daha küçücük:gitme:

sağolun kızlar, inşallah hepimiz bebişlerimizle birlikte, güzel sağlıklı, mutlu bi ömür geçiririz,

naz canım, bal beklediği zaman içinde bibakteri üreyebiliyo, bu da besin zehirlenmesine neden oluyo, tabi bebişler daha hassas , daha kolay etkilenebilirler, o yüzden yasak, ama bilemiyorum, taze ve güvenilir bi balsa o zaman verilebilir belki,
ama öksürük için pekmez de verebilirsin canım, çok geçmiş olsun tekrar

canım bir haftadır ıhlamuruna pekmez katıyorum en iyisi ona devam edeyim. aman ne bileyim bi, an önce iyileşsin diye neye yapışacağımı şaşırdım...bal kullanmam..

bu saatte bizim küçük hasta yattığı yerden çığlıklar atarak sırt üstü koşuyo resmen..anı anını tutmuyo-tatlicadiarzu-çılgın oğlum benim ölürüm ben ona..ne olur Rabbim öksürüğü de geçsinn:Saruboceq:

açtık, izliyoruz şimdi:)

ne güzel ya çok heveslendim keşke orda ben olsaydım insanı nasıl rahatlatır..
evet canım insana terapi gibi geliyor.beklerim canım herzaman gelin ata bindireyim sizi.
ahmetlede zeynep oynarlar.

hoşgeldin canım aramıza

eltimin 9 aylıkbebeği vardı bugün yeniden hamile olduğunu öğrendik .planlı bir hamilelik değilmiş üzgündü biraz.zor olacak onun için tembuzda dogum yapıcak kızıda 1,5 yaşında olacak..zorya allah şimdiden sabır versin.böylesi hayırlıymış

canım geçmişolsun
olsun ne güzel işte 2 si b arada büyür
hoşgeldin canım

Günaydın kızlar.
Dün gece 3 de yattım 8 de kalktım uykusuzluktan ölüyorum.
Cici bebe tarifi istedim ama kimse bişey yazmamış ama ben sormaya ısrarla devam edicem.
Kahvaltıyı düzenlimi veriyorsunuz, hergün yumurta peynir vs. veriyormusunuz, bir sitede 8 ayda düzenli kahvaltıya başlanır yazıyordu merak ettim, birde sebze püresi olarak nasıl veriyorsunuz, günlük ne yedirdiğinizi öğün olarak yazamısınız, ben bu konuda çok tembelim, ben ne zaman kahvaltı yaparsam o zaman peynir yumurta ezip veriyorum birde ğlum hiçbir besini tek başına almıyor, llaki cicibebe karıştırıcam o şekilde yiyor, cici bebeninde besleyiciliği hala tartışılan bir konu.
Muhallebinin besleyici olduğunu düşünüyormusunuz, eğer öyle ise tarif verebilirmisiniz.

günaydın arkadaşlar, biz de sık uyanmalı bi gece geçirdik ama napalım alıştık artık, bu sabah ilk kahvaltısını yaptı kızım, 60 cc mama, içine bi tane cici bebe, bi çay kaşığı labne peyniri ve bi çay kaşığı pekmez koydum, sevdi maşallah,
aşk kırıntısı canım ben de biraz hazırcıyım, milupanın muhallebisini yapıyorum ama artık annem geldi, o kendi hazırlarsa muhallebi tarifi yazarım buraya, bisküvi için de internetten bebek bisküvi tarifi diye araştırırsan bulursun sanırım,
havacım zor gerçekten, benim arkadaşımında 9 aylık ikizleri var hem de tüp bebek, şimdi de 2 aylık kazara hamile kalmış aynı eltin gibi temmuzda doğum yapıcak Allah kolaylık versin çok zor

X