2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar asya eger midesini üşütmüşse ne yapabilirim.ne iyi gelirki?
yarın dra gidicez.yine idrar tahlilini vermeye çalışcazzz

nazcım benim annem de yaşına kadar bakcak malesef sonra bulucaz birini, inşalah merhametli birileri denk gelir (

inşallah canım, şu cuma günü rabbim dualarımız kabul eder inşallah..kuzularımızı doğru insanlara bırakırız inş.

özgecim kayısı püresini ben buzdolabında koydum.asyaya vermeden 2saat önce kavanozdan bi kaşık kaseye koyuyorum.ılımış oluyo..
ya bu kayısı püresi olayını ben kaçırdım, ne iş???ben her seferinde azıcık yapıp yapıp veriyorum bi kolayı varsa öğreniyimopuyorumnanaktan

bu arada ikinci kez uzun bi grip yaşıyoruz oğlumla. geçen sefer ondan bana bulaşmıştı bu sefer benden ona geçti.
siz nasıl korunuyosunuz? kendimi ihmal ediyorum bünye hemen alarm veriyo. ıhlamur, ballı limon içip duruyorum ama hala burun boğaz tıkalı.
ahmet uyurken uyuyum dedim ama size takıldım kaldım.çeneden de geçemiyorum yanisositososito

az az yapmana gerek yok canım.ben 2avuç kayısıdan yaptım üstünü geçicek kadar su koydum.sonra blenderdan çekip bi kavanoza koy.bi aya kadar bu dolabında kalabiliyomuş.böylece hergün bi kaşık verirsin.
ben bide içine siyah üzüm kurusuda ekledim.

kızlara bu yogurt çorbasını normal yogurtla yapılırmıki???
bugünde onu denesem diyorum.
bide bebişlerin çorbalarına sogan eklenirmi bilen varmı???

Of Mert bugünde beni çıldırtmayı başardı, çocuk ne ayakta uyuyor ne salıncakta, metro fm açıyorum son ses ve sokak arabasına koyuyorum ileri geri derken hemen uyuyor ama ben ayakta yoruluyorum, boynum tutulmuş zaten, bende uyuyum dedim ama ben uykuya dalarken uyanacak biliyorum, buraya takılayım dedim.

Yoğurt çorbasını yaptım, pirinçleri yutamaz diye blendırdan geçireyim dedim bilendır döndürürken zorlandı acaip ses çıkardı hemen bastı çığlığı, bende pirinçsiz yerinden verdim sevdi yedi. Ben ne yersem onu yiyor bu çocuk farkettim, benim sevmediğim şeyleri oda yemiyor, acaba emzirirken yediğim şeylere alışkanlıkmı kazandı ne.

arzu canım soğan gaz yapabilir, ben sana dün denediğim yoğurt çorbasının tarifini vereyim hem kolay hem lezzetli oldu,
3 kaşık un, 4-5 kaşık normal yoğurdu güzelce çırptım, su ekleyip kaynattım arada karıştırarak, kaynayınca içine şehriye attım, sanırım pirinç de olabilir, kendimize piştikten sonra yağla kır.biber ve nanae kavurup döktüm çok güzel oldu, bebişler içinde güzel olur sanırım

kızlara bu yogurt çorbasını normal yogurtla yapılırmıki???
bugünde onu denesem diyorum.
bide bebişlerin çorbalarına sogan eklenirmi bilen varmı???

Soğan ilk başta banada tuhaf gelmişti ama araştırdım eklenebiliyormuş, ben ekledim mercimek çorbasına, sevdi yiyor ve tat veriyor.
Süzme yoğurt varsa onunla yap, yada bayb mıxle bugün yaptım ben.

çalışmak zorunda kalan annaler allah yardımcınız olsun bizimde maddi gücümüz çok değil ama en azından bi evimiz var kirada olsaydık kesinlikle geçinemezdik şimdide işte kendi yağımızda kavruluyoruz eşime bende çalışayım diyordumda yok diyo izin vermiyo otur çocuğuna bak diyo elalemin iişnde ne işin var kendi ihtiyaçlarımızdn kısarız ona buna boşa para vermeyiz geçiniriz diyo bende hak veriyorum aslında hem ben kesinlikle ne anneme nede kaynanama bırakamam çocuğumu benim yanımda daha sağlıklı daha düzenli bi şekilde büyüyor ha dr avukat olanlar ayrı onlar kaç sene okudular emek verdiler ha deyince atılmıyo ama herşeyde bebekler için gelecekleri için o yüzden gene anneler fedakar olmak zorundalar ev hanımıda olmak çok zor bazen çalışayım diyorum sonra çocuğuma bakıyorum nasıl bırakır giderim diyorum çook zor çook allah yardım etsin

tşkler mümine denicem canım......
babymixle yapıcamda evde sadesi elmalı almışım..
evdeki yogurtlada yapsam olur galiba.öptümm siziii hadi gidip yapayımmmmmmm

mumine sen doktormusun canm_?

Ne kusuru canım, ilk önce hediyelerini çook beğendim, ömür boyu saklıcam, çok teşekkür ederim
ben zaten 4 gün çalışıyorum, cumaları süt iznim var, pazardan çorba yapıyorum 3-4 kase falan oluyo, iki kasesini dolabın normal yerine ,2 kasesinide buzluğa koyuyorum, hafta içi fırsatım olursa yeniden taze çorba yapıyorum, buzluktakileri mecbura kalırsam veriyorum, süt işinide gece yatmadan 3 -4 tane falan (100- 150 cc arası değişiyor) çıkarıyorum dolabın normal rafına koyuyorum sabaha kadar çözülüyor, gündüz onu ısıtıp biberonla veriyor, akşam geldiğimde kalmış süt olursa atıyorum ,bir gün durmuş çünkü bozulmuştur, gündüz birde çorbasını yediriyor, vakit kalırsa yoğurt , bazende ben akşam yediriyorum yoğurdu, birdaha hep emiyor gece zaten , özlüyorda galiba yapışık geziyoruz akşamları,
ama donmuş sütle taze sütün tadını ayırıyor içmiyormuş gündüz , uyurken içiriyorlar
içmesse öyle yapabilirsiniz, karnı doysunda uyurken içsin yeterki napayım
çok özlyorum işte bütün gün resmine bakıyorum en az 10 kere arıyorum napıyo diye , alışçaz sanırım zamanla hem o hem ben

Ama kayınvalidem annemde öyle, sadece çocuk bakıyo, yani hazır bıraktıklarımı yediriyor , yinede Allah razı olsun ikisindende ,
o yüzden işten gelince hemen yusuf kayrayı emziriyourm sonra mutfakta mama sandalyesine oturtup eline oyuncak verip yemek yapıyorum arada oğlumla oynuyorum
yemek yiyoruz hep beraber gündüz yoğurt yemediyse yoğurt yediriyorum kalabalıkta sağa sola bakınırken yiyo anlamadan, sonra sofrayı topluyorum fırsatım olursa ertesi güne yemek yapıyorum ,çok yorgun değilsem ütü yapıyorum , bir makine çamaşır yıkıyorum ,
aralarda oğlumla hasret gideriyoruz 11 gibi uyuyor , benim yatmam 1 oluyor tabi evde koşturmaktan 3 gibi yusuf kayra uyanıyor emiyor uyuyor, 7dede kalkıp emzirip işe gidiyorum
Allahım bana ve bütün çalışan annelere güç kuvvet versin
Özgecim okudunmu sende
bence işe başlayana kadar sadece çocuğunuzla ilgilenin , yavrumun kokusunu bile özlüyorum (

sğl teyzesi
sırnaşık şey ilahi azra bebek

bende anlamadım mis gibi evde yaptığım sebze püresini,çorbasını yemiyor nazcım..
hazırı yiyor...cokacimcoook
nese yesin bakalımmm ben ynede arada deniycemm...yılmak yok :lepi:

madelanın süt pompasını aldım çok güzel tavsiye ederim işyerinde 10 da 1 de ve 4 te sağıyorum aynen emzirir gibi , hemen buzdolabına koyuyorum akşam çıkarkende alıyorum

saadetçim çorbasını sormuşsun kucağımda durmuyo şimdi
o uyusun yazıcam ,
düşen bebeciğede geçmiş olsun bu arada

Kızlar çalışmaktan bahsetmişsiniz, mert 4-5 yaşlarına gelince kreşe verip çalışmayı düşünüyorum, maddi durumumuz iyi ama ben sosyal olmak adına ve can sıkıntısından çalışmayı düşünüyorum kötümü yani, kendi keyfim iöin oğlumu bırakmak, hem çalışmasam evde bile olsam çocuğumu kreşe vermeyi düşünüyorum, sosyal olması için. Ben evde durunca kıymatim hiç bilinmiyor, sağolsun eşim çok anlayışlı ama diğerleri akşama kadar evdesin diyor, özellikle kayınvalidem, sıkıntın varsa kendin çek, oğluma söyleme üzülüyor sen nasılsa evdesin diyor, ben çalışıyorken elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmezdi yoruluyorsun diye, ama ben evde durunca daha çok yoruluyorum bunu kimse anlamıyor.

dün irem 13.00 de yatıo 15.30 da uyanmıştı..
bgnde öyle yatar sandım yattım bende onla 1 saat sonra uyandı
alem kızım benim ya :)))
sersem etti anneyi sersem sırnaşık şey

Katı yapmayı denedinmi, ben katı yapıyorum ve güzel yiyor artık, kaşığı ağdiğimde düşmeyecek kıvamda oluyor, sulu oldumu yemiyor. Birde mercimekli çorbaları seviyor. Dene istersen.

ben 3 aylıkken ellere emanet ettım oğluşumu ağlaya zırlaya..şimdi kıymetli torunları oldu onların çok şükür...

Katı yapmayı denedinmi, ben katı yapıyorum ve güzel yiyor artık, kaşığı ağdiğimde düşmeyecek kıvamda oluyor, sulu oldumu yemiyor. Birde mercimekli çorbaları seviyor. Dene istersen.

onuda denedim yemiyor.sulu yaptım yemiyor.sütümle sulandırdım yemiyor :)
bir gün illaki yiycekk bunu biliyorum en azından a.s
mercimek daha vermedim zamanınıda blmyrum açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…