2009 Eylül Anneleri

gülaycım walla işe yaradı tatlım akşam deliksiz 3,5 - 4 saat uyudu kuzum. ben düzenli kullancam tatlım çünkü gaz problemimiz sürekli. ıkınıp duruyor yawrum habire. ben de fincana sütümü sağdım çay kaşığına ikişer damla damlatıp sütle veriyorum.
ebrucum ben süt sağma makinesi almadım canım o yüzden bi fikrim yok. bizimki habire emdiğinden sağacak kadar kalmıyo bende :)

bizde emzik vermek zorunda kaldik ilk gunlerde
cunku mememden ayrilmiyordu ve surekli agliyordu
simdi de cani isterse aliyor istemezse igreniyor atiyor
dun doktor 1 aydan once emzigi kesinlikle istemiyruz cunku anne memesini birakabilir ama siz olayi asmissiniz kilo almasi da cok iyi kullanabilirsiniz artik dedi
tabi aslinda hic kullnmasaniz en iyisi diye de ekledi

kizlar yaaa ne zaman altini acsam isiyor ve kakasini yapiyor her taraf batiyor
var mi bunu onlemenin bir yolu
ay surekli kaka temizler oldum
iyiki can bebenin kullan atlik alt acmalarini almisim ama bez gibi mubarek her acmada bir tanesi gidiyor nasil yetistircez bilmem

Benim kızımda aynıydı canım dün gece aynı saatte bizi ayağa dikmiş bizim minikler. Saat 09:30'a kadar yalnızca bir saat uyudu geri kalan zamanda ya süt içti yada kucağımda salladım sanırım benimkininde ara sıra gaz sıkıntıları oluyor bende bunun için metsil kullanıyorum.İyi geliyor gibi ama olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum çok mecbur kalmadıkça vermiyorum. Ahh Ebrucum aynı dertten bende muzdarabim kakasını yve çişini yapmadığı yer kalmadı evde dün gece 4 tane bezi üstüste değiştirdim takıyorum kakasını yapıyor bekliyorum bir süre tekrar yapsın diye yok sonra bitti herhalde diyorum tekrar bağlıyorum hadi yine başa dön bazıen bu alt değiştirme seanslarımız yarım saat alıyor , bende can bebe kullan at alt değiştirme bezi kullanıyorum ama çok pahalı yaa para yetişecek gibi değil, ben şey yaptım ortasından makasla ikiye bölüyorum böylece tek bezi iki kez kullanmış oluyorum.

Canım benim kızımda aynıydı sütüm olmasına rağmen ememiyordu artık sağıp veriyorum böyle çok rahatım dün gece mememi verdim bakalım unutmuşmu emmeyi diye tatlım hemen tuttu:))) Sağarak biberonla verdiğimde ne kadar içtiğini de görüyorum ii oluyor böyle belki artık emebilir çene kasları gelişmiştir ama bu şekilde( biberonla vererek) iyi kilo aldığını görünce cesaret edemiyorum tekrar meme vermeye.

Çok geçmiş olsun canım neyse hayırlısıyla kucağına almışsın yaa önemli olan o. Güle güle büyütün inş bebeğinizi.

üff gene işitme testimiz problemli çıktı..3 hafta sonra tekrar gidicez..eğer gene sorun çıkarsa marmara ünv hastanesine sevk edicekmiş...bu ne böyle ya...içinizde bu sorunu başka yaşayan var mı?

Ecemcim çok geçmiş olsun yaaa umarım 3 hafta sonraki kontrolde bir problem çıkmaz.

kızlar emzik kullanan varmı??

Ben kullanıyorum canım büyük rahatlık bazen alıyor bazen almıyor ama yinede emziksiz olmuyor.

Kızlar yaaa ben bu gidişle pimpiriklikten hasta olucam.Kızımın yüzünde bir sürü isilik çıktı çok öpmekten, sıcaktan falan olurmuş. Yeni yeni ben ve babası öpmeye başlamıştık o da ellerinden ve boğazından ben birkaç kez de yanaklarından öptüm((
Ne düşüncesiz anneyim(( Çok moralim bozuldu birde düşünmeden edemiyorum acaba annem ve kayınvalidem benden gizli öpüyor mu kafayı yiyicem bunları düşünmekten... mafoldumben Zaten kimsenin kucağına verdirmiyorum asla. Dün gece esniyor babam parmağıyla hani esnerken ağznı kapatırsın öyle yapıyor hemen kızdım yapma baba öyle dedim. Annem desen ellerinden öpüyor , zaten ellerinden öpmenin yanaklarını ve dudaklarını öpmekten ne farkı var ki?Elleri sürekli yanağında ve ağzında zaten. Bugün kayınvalidem ben geliyorum diye aradı hemen eldiven geçirdim eline öpmesin diye, o da bir ara düştü kayınvalidemle gelen kadın hemen öptü ellerinden yaaa tabi yine ben hemen eldiveni geçirdim uyansın yıkıycam şimdi elllerini.... İsilik sorunu yaşayan var mı ben gibi neler yapıyorsunuz...Siz de benim gibi kafayı yemek üzeremisiniz???

aynı sorunu bende yaşıyorum tam altını açıyorum temizliyorum tekrardan yapıyor altı açıkken bir çözüm bulursan banada haber ver :)

canım benimkide öyle yapıyor bende bezinin bantlarını gevsetip ayaklarını sanki altını temizler gibi havaya kaldırıp indiriyorum ustunu battaniye ile kapatıp 2 dakka bekliyorum yapıyosa yapıyo o arada....

canım bende aynı sorunu yasıyorum... ama sadece esim ve ben öpüoruz dayanamıyoruz tabi ama gecen ben banyodan sonra yun yelek giydirdim üşümesin diye cok huylandı bizimki ondan sonra cıktı isilik

kıslar kızım 20gÜnlÜk 35haftalık dogdu 2710 gr 400gr almıŞ 3110 olmuŞ ve boyu 48cm dı 51 olmuŞ normalmı azmı bu kıl oartıŞıııı emmeye yenı baŞladı kÜÇÜk dıe sarılıgı agır geÇıyo Çok

iyi tabi annesi maşşallah bundan sonra daha hızlı kilo alır merak etme..bu arada tickerini sen yapmışsın kusura bakma o gün acil çıkmak zorunda kaldım..

iyi tabi annesi maşşallah bundan sonra daha hızlı kilo alır merak etme..bu arada tickerini sen yapmışsın kusura bakma o gün acil çıkmak zorunda kaldım..

önemli değil bitanem senden gördüm becerdim hehe sagol yinede cnm nebilim okudum geçmişi herkes 15günde 1kil oalmış bebekler benimki çok az ama uyuyo gündüz uyandırıyom almıyo memei napcam şaşırdım gec full ayaktayız gaz sorunu deva mediyo çok var gazı ve metsili içerken ögürüyo

bizde aynı sorunlar var canım.. bu bebişlerin derdi hep aynı gazdan kıvranıyo yavrum üstüne birde kakasını yaparken zorlanıyo ... ne yapcamı şaşırdım...

bizde aynı sorunlar var canım.. Bu bebişlerin derdi hep aynı gazdan kıvranıyo yavrum üstüne birde kakasını yaparken zorlanıyo ... Ne yapcamı şaşırdım...

aynen cnm bende öyleyim ya ayaklarını kaldırıyom ortalıgı btırıyo pırt die etrafa mıçıyo yavrum rahatlıyo gülüyo zilloş bu kilo jkafama takıldı az geldi bana ya napsam acaba aptamil 1de veriyom doktor ver dedi

keşke benimkide mıçsa iki gündür yapamıyo sıkıntısı hep ondan yavrumun..gaz için çareler bulabiliyom ama kabızlıığa pek birşey yapamıyom .. doktorun kilosu iyi dediyse sorun yokur canım.. zaten iki haftadan sonra başlıyolar kilo almaya merak etme

ah canlarım ya dün tüm gün bizde uyumadık gece güzel uyudu ama...illa gün içinde 5-6 saat sancı bnm oğlum da çekiyo ve ağlıyo ağlamayıda öğrendi basıyo feryadı hep kucağımda evde tur atıyom meme veriyom kusuyo bu sfer hep aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım bu dönem de geçicek arkadaşlar inş.

baharcım gaz için ben elma yağı aldım tatlı....karnına ve ayak altlarına sürüyom ii geldi ama onuda bi dene istersen hem oğluşum elma elma kokuyoo:)

mrb kızlar nasılsınız.ben bugün cok kötüyüm.bugün sağlık ocagına gittik kilo kontrolü için kızım bir haftada hiç kilo almamış.sütüm zaten yok denecek kadar az mamayıda günde 3-4 kez veriyordum.ama yetmiyor.mamayı arttırmamı söylediler bu gidişle sütü unutacak kızım.moralim cok bozuk kendimide cok yetersiz hissediyorum.tebriğe her gelen niye mama veriyosun.sütün niye yok beni iyice bunalıma sokuyor.bugünde kilo almadığını duymak beni iyice yıktı.ne yapacagımı bilemiyorum.kızımı emzirmeyi cok istiyorum ama sütüm yetmedikçe kendimi cok yetersiz hissediyorum.ağlamak çözüm değil biliyorum ama kendimi tutamıyorum artık.zatenn ham,ileliğim cok zor gecmişti.üstüne bu durum.bebeğim nasıl kilo alacak benim.cözümü olan varmıııııııııı

arkadaşlar benimde kızımın gaz sorunu var.hastanede bebek hemşiresine sormuştum gazı olursa ne kullanayım diye.metsili önerdi ama mecbur kalmadıkça ilaç önermiyoruz dedi.metsil kullanıyorum birde rezene veriyorum.aynı sorunubende yaşıyorum kızım da her bezine kaka yapıyor sanki ishal gibi sulu bu normal mi acaba.bu arada pişik için ne tavsiye edersiniz.

Canım senin adına çok üzüldüm ve seni çok iyi anlıyorum ama bebeklerin çoğu doğumdan sonra kilolarının %10'nu kaybediyorlarmış belkide ondan 1 haftadır kilo almamış olarak gözüküyordur. Biz ilk 3 günlükken sağlık ocağında tarttırdık 2700 gibi birşeydi sonra 15 günlükken doktora gittiğimizde 2610 çıkmıştı ki benim kızım 2560 doğmuştu doktor bu kilo 15 günlük bir bebek için çok yetersiz hemen mama takviyesine başlıyoruz dedi, anne sütü yanında mamada verdim 15 gün sonra gittiğimizde 660 gram almış. Dünde sağlık ocağında aylık kontrolümüz vardı 3800 çıktı gayet ii dediler yani ilk haftalarda olabilir bu tarz şeyler bende çok canımı sıkıp kendimi aynen senin gibi yetersiz hissetmiştim ama kafana taktıkça herşey daha kötü oluyor ve mama ile beslemekte dünyanın sonu değil ki rabbim bu bebekleri bize bağışladı bizde elimizden geldiği ölçüde en iyi şekilde bakıcaz onlara sütünün olmaması senin kabahatin değil hem mutlaka vardır sütün istersen sağ sütünü o şekilde ver ne çıkarsa zamanla sağa sağa artar zaten sütün yanında da mama verirsin kısa zamanda benim kızım gibi toplar seninde kuzun hiç canını sıkma hayatım. Hem kimsenin dediğine de bakma bana da neler neler diyorlar işte bu şekilde olmaz onun senin kokuna ihtiyacı var aranızda bağ kurulmaz falan filan ama umrumda değil ben kendimi biliyorum bunu dyen insanlardan çok daha iyi bir anne olduğuma ve olacağıma eminim sen kendini bil gerisini boşver canım benim takma kimseyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…