2009 Eylül Anneleri

canım benim üzme kendini bu kadar.. benimde sütüm yetmiyo günlük yediğinin 4/3 mama gerisi de anne sütü ama sağlığı da gelişimide yerinde çok şükür.. yetmiyosa mama miktarını artır.. tabi rn güzeli anne sütü sadece anne sütü içsin isterim ama elimde olan birşey değil ve telefisi var çok şükür.. ya telafisi olmayan bir hastalığı olsaydı.. bebekler iki haftadan sonra kilo almaya başlıyo hiç merak etme.. biz iki haftalıkken doktora gittiğimizde kızım doğum kilosunun altına düşmüştü ama şimdi maşşallah fazla bile kilo almış.. sıkma canınıı vereliniortak

ben de ltını açıp 5 dakika bekliyorum neredeyse , iki ayağını yukarı kaldırıp poposunun deliğini kremliyorum... kakasını yaparsa yapıyo 5 dakika içinde, yapmazsa tapmıyor... çünkü benimki en çok poposunu kremlerken kakasını yapıyor. ben de kremler gibi azıcık krem sürüyorum popo deliğinin oraya hemen cırttttttt yapıyo kakasını.... eski bezinin diğer tarafını yani temiz kısmı çevirip bekliyorum bu arada.... canbebeyi ben de kullanıyorum... ama bana 1 tanesi iki gün falan gidiyo böylece, altını açtığımda pislenen bezin diğer tarafı temiz oluyo ya, kirli tarafı bana doğru çevirip temiz tarafını onun altına koyup bekliyorum....

dilekcim canım ben rüzgarın heryerinden öpüyorum, ellerimi sabunlayıp alıyorum her sefer, ama öpüyorum valla... şimdiye kadar bi isilik sorunu yaşamadım, bence tatlım bu kadar kafaya takma... çünkü sen titizlendikçe sakınılan göze çöp batar hesabı sorunlar olur. bence daha rahat ol, sen ve eşin açısından. ama kayınvaliden ve annen konusunda haklısın tabi... herkes de öpmesin bebeği, şuan herşeyden onları korumak istiyoruz anlıyorum seni tatlım.

dilekcim onlar opmekten degil
bizde de var doktorumuz yenidoganda olur dedi
onlar dis dunya ile ve mikroplarla karsilastiklarinda uyum saglamak alismak icin cikarmis bunlr hic onemli degil dedi
cikar gecer tekrar cikar hic kafana takma dedi
yani hepimizde var canim bu isiliklerden, valla bende surekli opuyorum dayanamam zaten opmemeye ama baskalarinin opmesi beni de rahatsiz ediyor kiskaniyorum yavrumu :)

bizim velet yine uykuya daldi
bu saatlerde bir uyuyor uyandirmasam 4 saat en az uyur
sonrada gece uyumuyor tabi ama napiiim kiyamiyorum uykusunu alsin diye uyandirmiyorum bende

salihascım arkadaşlar kilo ve süt konusunda zaten baya yorum yapmış hepiciğine katılıyorum canım. kendini bunlarla üzme. allah dert verip derman aratmasın. ne olursa olsun mama verebiliyorsun ve kilo alımı başlayacak. moralini yüksek tut tatlım lütfen.
dilekcim isilik gibi şeyler bizde de çıkıyor tatlım ama ertesi güne geçiyor. yenidoğanda normalmiş bunlar. biz de çok sık öpmüyoruz. ben arada çaktırmadan öpüveriyorum.

kızlar bebeğin göbek deliğinden iltihap gelmiş sanırım enfeksiyon var

baticcon sürdüm inşallah düzelir benimle aynı durumda olan var mı?

selam kızlar
bugün doktora gittik, kızımın yüzü kafası boynu ve vücudu sivilvelendi
tabii yüzündeki sivilceler diğer yerlerindekinden farklı, daha sert ve uçları sarı sarı
popişimizde pişti ve pembe pembe noktalar var
doktorumuz yüzündeki sivilceler için bebek egzeması dedi
sebamedin bebek yüz kremini verdi bunu kullan fark etmezsse günde 1 olmak üzre hergün değil tabii ince tabaka olarak kortizonlu bi dermatit kremi verdi, onu kullanıcaz zorda kalırsak
oda geçirmezse tekrar gelin dedi
popişi içinde sabah alt açmada ve akşam 1 defa Trosyd sürcez, diğer her alt açmada ise sebamed pişik kremini sürcez
kilomuza iyi dedi, 3,780 olmuş, boyumuzda 53 , büyüdük teyzeleri
gaz sorunu için hiç bişey demedi, ilgilenmedi yanii
işte böyle

bende ise göğüsler hala yara, iyileştirmeye çalışıyoruz, Allahım şifa versin inşallah

buarad sabah altımızı açarken yatak yastık, üst baş herşey battı, sulu sulu bi sıçtı kızım maşallah yaniii
ben her alt açışımda korkuyorum gene cortlicak diye
fobim olacak yakında :)))

kızlar bebeğin göbek deliğinden iltihap gelmiş sanırım enfeksiyon var

baticcon sürdüm inşallah düzelir benimle aynı durumda olan var mı?

canım bizdede oldu o baticon bende surdum gecti ama 2 gun sonrada kanadı .erken düşmeye baglı bişimiş..

ya ben galiba grip oluyorumm offffff napcam simdii oglusumada gecer yaa((((
canım ben geçen hafta çok ağır derecede atlattım gribi. sürekli ellerimi yıkadım kolonyaladım. kesinlikle nefesimi bebişe değdirmedim emzirme haricinde yaklaşmadım bile allaha şükür geçmedi canım. dikkat edersen bişi olmaz allahın izniyle.

kızlar gaz sancıları oğlumuda benıde mahvetti şimdilik çözümüm yüzüstü yatırmak. o zaman rahat uyuyor. ama o zamanda basında asker gıbı beklıyorum aman yuzunu cevırırde nefessız kalırsa dıye. gece yapmam amagunduzlerı en azından bıraz belim dinlenıyor

cnm üzülme süt az yada çok olması senin elinde değil ki Allahtan aç kalıcak hali yokya gerekirse mama vercen cnm bnm üzülme zaten üzüldükçe gelmez sütün..mühim olan bebişin sağlıkla büyümesi bir sürü bebiş var sadece mama ile büyüyen...

ebrucum bnm paşamda da var ama bazen 1 gn oluyo ertesi gün geçiveriyo

aynen cnm bizim gaz sancılarımız gündüze döndü tüm gün oğlum kucağımda ev de tur atıyoz elma yağıda ii geliyo bak tavsiye ederim cnm

Son düzenleme:
Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar

gunaydın herkese . . . .iki gundur o kadar uykusuzum ki . . . . .ev halkı grip oldugundan herseyle ben ilgilenmek zorunda kalıyorum . . . . .ve banada biraz bulastı gibi . . .nane limon içiyorum bol bol ........dun kontrolumuz vardı . . . . .bebeğimin gozu çapaklanıyordu goz kanalları tıkalıdır ondan dedi ve goz doktoruna gitmemizi soyledi......kan, idrar ve kak tahlili istedi onlar valla olum oluyor benim için hele kan aldırma kıyamam yavrumu nasıl ağlattı hemsire kolundan kan alırken....damarı bulamadı basbar bagırıyo ondan sonra diğir kola geçti ondan aldık nihayet kanı . . ..kakayı da yapmayınca doktorumuz derece yardımı ile çıkarttı.....idrarı beklemek de ayrı bir dert bilen bilir pipisine yapıskan poset geriliyor......anlıyacagınız epey yorucu bi gundu bizim içinonun dısında mama ve gaz giderici onermiyorum dedi......ama kullanmadan da olmuyor . . . . .isitme testimizde basarılı geçti çok sukur sorun çıkmadı

kadın dogumcuylada randevum vardı kırk gun sonra gel demisti alttan muayene etti normalmis hersey . . .ultrasonlada baktı yakında adet olursun dedi. . . . iste boyle hersey yolundaydı çok sukur

emelcim geçmiş olsun canım. doktor neden idrar falan istedi ki? biz de ptesi gitcez bizden de isticek mi acaba? amaaaann hele kan aldırmak işkence ya walla...içim gidiyor kuzum ağlarken.
bizim gaz sıkıntımız devam ediyor. metsile de alıştı sanırım bağırsaklar artık o da geçirmiyor. ne yapacağımı şaşırdım. allahtan kuzum öyle feryat figan ağlamıyor ama o kadar ıkınıyor ki kuzum içim gidiyor ya. 1 saat deliksiz uyuyamıyor sancı ile uyanıyor sürekli de emmek istiyor. bugün çıkıp elma yağı arıcam bakalım inşallah o iyi gelir. tabi delik deşik uykudan ve doğru dürüst dinlenememekten dolayı ben de zombi gibi geziyorum
meryemcim benim oğlan yüzüstü yatmaktan nefret ediyor. kaç kere denedim daha çok ağlıyor feryadı basıyor ben de yatıramıyorum napam

baharcım bu ıkınıp sıkılma idrar ya da kaka yapamamadan dolayı olabilirmis o yuzden idrar testi istedi. . . . .benimkide aynen kıpkırmızı oluyo ıkınırken sanırsın ki dogum yapcak . . . . .cumartesi sonuçları alıp gostercez doktorumuza bakalım ne diyecek . . . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…