2009 Eylül Anneleri

canım rezene cayını ben gunde 3 defe 5-6 çay kasığı veriyorum . . .zincoda gunde 3 defa 4 damla

selam kizlar
bizde dun doktora gittik doktor kuzumun gazini ve yuzunde cikan dokuntuleri alerji olaraak yorumladi ve bana sut urunlerini domates inek eti kuruyemis tahin ve kirmizi renkli meyvalari yasakladi/ ama ben hic sevemedim doktoru dedikleride tatmin etmedi o yuzden bugunde baska bir doktora gittik
o yuzundeki kizariklik ve sivilcelerin cok normal oldugunu bunlarin dis dunyaya alisirken mikroplarla tanisan bebeklerde ciktigini hic bir sey yapmamiza gerek olmadigini soyledi
bebegin gazini da normal dedi ve ilac vermedi
uzun uzun muayene etti kuzum 15 gunde 1 kilo almis ve boyuda 4 cm uzamis cok iyi sutun yeterli baska birsey verme dedi
gazini nasil cikartacagimi gosterdi emzirmeye ara ver gazini cikar sonra devam et dedi
emzik ve biberon kesinlikle kullanma dedi biberonu ise donmeye yakin ver bebege dedi yani uzunca bir sure sadece memeden sutu icecek ya da olmadi kasikla vereceksin dedi
bu doktordan cok memnun kaldim devam edicem ama bizim hala bir gaz ilacimiz yok doktor kullanma dedigi icinde artik basa gelen cekilir deyip bu gaz sancilarini cekicez yapcak bisey yok

sağol ebru..
ebru o dokuntuler benım oğlumdada var. hastaneden cıkarken benı uyardılar heryerınde cıkar bu dıye. bende o yuzden umursamadıum zaten banyo yaptıkca azalıyor. sonra yenısı cıkıyor:)

emel esınde bılıyordur senın ne kadar dıkkatlı oldugunu ama bazen işşte düşünmüyorlar bu kladın tum gun herseyını bu cocuga adıyor dıe

meryemcim ben iki cocukla ugrasmak zorunda kalıyorum ...geride birde kızım var . . .kardes oldugundan beri o kadar hırcın kı anlatamam okulada basladı bu sene oda ilgi istiyo ben ikiye bolunmek zorunda kalıyorum . . .valla ikinci cocuk icin bin dusunun derim ben o kadar zormus ki 6 yıl ara verdikten sonra

kızlar merhaba
ıns herkesler ıyıdır
bız ıyıyız sukurler olsun
dun 40ımız cıktı :)
40 suyuna gırdık oglşusumla sonra da 40 ucurmaya gıttık
cok fazla nete gırme sansım olmuyo malum annemdeyım
kendı evıme gıdınce sızl eskısı gıbı sohbet etmeyı umuyorum
hepınızı ve bebelerını opuyoruz oglusumla
allaha emant olun

Emelcim bana bir kere böyle oldu ondada nohut yemiştim çocukta kafayı yemişti sen bi düşün bakalım tatlım dün neler yedin etkileyebilecek? Her çocukta farklı gıda gaz yapabilirmiş çünkü.

Canım benimki neredeyse iki aylık olacak hiç gaz ilacı kullanmadım hiç rezenede içirmedim anne sütü dışında bişey vermedim.. İdare etmeye çalış bencede ilaç son çaren olsun :)

Canım biz işitme testini doğum yaptığım hastanede hemen ertesi günü yaptırdık ama bir kulağımızda problem çıktı ve bunun doğum suyundan kaynaklanabileceğini 20. günden sonra yeniden kontrole gelmemiz gerektiğini belirttiler , 21.gün kontrole gittiğimizde ise çok şükür hiç bir problem yoktu kızımın kulağında.

Canım benim yaaa hakikaten onlara içimizde bakmak çok daha kolaymış annelik en zor meslekmlş.Hani bu bebekler bizim canımız kanımız diğer parçamız elbette katlanacağız ki tüm bunları göze alarak biz onlara sahip olmaya karar verdik ama şunu çok iyi anladım bebeklikten evlat alıpta büyüten kişiler eli öpülesi kişilermiş hakikaten , doğurmak ve 9 ay karında taşımak ne ki ? asıl önemli olan büyütüp yetiştirebilmek. Şu an bir kadın çıksa karşıma ben senin öz annenim dese gözümde zerre değeri olamaz benim tek annem var beni büyüten ve bugünlere getiren kişidir.

Çok geçmiş olsun ecemcim belki doğum suyu hala çıkmamıştır canım bizimde ilk başta öyle olmuştu.

Kızlaaar sonunda ben de doğurdum :)
cumartesi akşamı normal doğumla kızım Su aramıza katıldı
tekrar aranıza katılmak çok güzel
herkese sevgilerr

Canım gözünaydın hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Canım gece 12:00'den sabah 10:30'a kadar hiç emzirmedin mi? Bu arada geceleri kaç saatte bir besliyorsunuz minikleri ben 3-3,5 saatte bir besliyorum.

kızlar bırde hangı meyvalar gaz yapmıyor ben hiç meyva yemıyorum korkumdan

Canım ben muz ve beyaz üzüm yiyorum.

Ohh maşallah ebrucum çok güzel kilo almış aliş allah bozmasın bizimde bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı kızım 1 ayda 1200gr almış 3800 olmuş maşallah bebeğime.

meryemcim elma armut muz ve yesil uzum yiyebilirmisiz dun gittigim doktor oyle dedi
nar kirmizi uzum incir cilek ahududu felan gaz yaparmis

Ahh bir aralar süt olsun diye ne çok incir yemiştim:)))

Emelcim allah sana iki katı sabır ve dayanma gücü versin tatlım.

Kızlar merhabalar.
Bugün doktora gittim tam 40+6 günlüğüz. Pazartesi günü doktorum suni sancı ile doğumu yaptırmaya çalışacak bir aksilik olmazsa. Dualarınıza çok ihtiyacımız var. Ekim annesi olacağım eylül eylül derken:)
4 ekim eşimle evlilik yıldönümümüz 5 ekim bebeğim kollarımda olacak inşallah.

kızlar iyi akşamlar.. benim kızımda bugün bi haller var öğlen 12 den beri kızım toplam 1 saat uyumuştur.. ağlamıo ama gözler açık gezdirin beni dio pışpışlayın dio.. faltaşı gibi gözler heryere uzun uzun bakıo bide kendnce mimikler yapıo bakarken... ne oluoyozz anlamıorum

Nihalcim benim kızımda bazen öyle bütün gün trbe giriyo :)

Merhaba güzel anneler,
Bu bizim 4. günümüz ve gaz sancılarına merhaba dedik ama neyse ki rezene çayı imdadıma yetişti ama bir yandan da vermek istemiyorum ne olur ne olmaz diye.
Bu arada doğumundan kısa görüntüleri buraya ekleyemedim ama Ela bebek sitesinden bakabilirsiniz.
Hepinize çok kolay gelsin

Nihalcim benim kızımda bazen öyle bütün gün trbe giriyo :)

valla ben bugün bi elimde tanay bi elimde tencere tava yemek yaptım baktım hoşuna gitti :) aferim dedim kızıma şimdiden öğreniosun dedim :) çok zevkli bu annelik çoookkk zemuszemuszemuszemus

maşallah yaa, baktımda bloga video çok güzel olmuş
Allahım analı babalı sağlıkla yaşatsın inşallah

kızlar merhaba...
kızımla 4 saat süren emzirme ve uyku savaşından saat 11 de galip geldim vede bi bakayım burada neler oluyo dedim :)))
cadı artık daha uzun uyanık kalmaya başladı emiyo kusuyo yine emiyo bi kısırdöngüye girdik :)))
ama yinede çok güzel Allah kimseye evlat aratmasın her isteyene kısmet etsin kucaklamak koklamak çok güzel birşey.....

Dimi tatlım yaa valla onun şöyle uyurken bi bakıyosun için akıyo herşeye değer diyosun harika bişey yüce mevlam herkese tattırsın.. Ya tadamasaymışız ne kötü olurmuş yaaa.

bizim ufaklikta uyuyor su an ama uyku saatlerimiz cok duzensiz
aksam 6-7 dedin mi en derin uykusunu uyuyor biraksam 4-5 saat kesintisiz uyur
ee boyle olunca uykusunu almis oluyor gece pek uyumuyor
ozellikle sabah 4 ten sonra bi daha uyku haram bize kahvaltiya kadar uyanik takiliyoruz yatakta

kizlar soylemeyi unuttum bu arada doktor bebek kiyafetlerini carsaflarini felan kesinlikle omo aby ile yikama haci sakir granul sabun kullan, yumusatici da asla kullanma dedi
ben hemen gidip aldim haci sakir

betulcum hala arayamadim seni kusura bakma insallah aricam yarin :)
hayirli ugurlu olsun ela bebek allah uzun saglikli omurler versin insallah
blogundan baktim fotograflarina cok tatli masallah allah nazarlardan saklasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…