2009 Eylül Anneleri

canım walla patır patır yapıyor kakasını da çişini de. sadece biriki gün önceki kadar yellenemiyor o kadar. sizin de sonuçlar iyi gelir inşallah canımcım. aman ya millet walla hiç umursamadan büyütüyor hiçbişeyleri olmuyor çocukların biz gözlerinin içine bakıyoz habire bişiler çıkıyor töbe töbeeee...

merhaba anneler....
kızlar siz bebeklerinizi kaç günlükken beslenme düzenlerini kendi hallerine bıraktınız, benim kızım 20 günlük ve ben 2-3 saatlik periyotlarla uyandırıp emzdiriyorum ben uyandırmasam 4-5 saat kadar kendisi uyanmıyor aç kalıcak diye çok korkuyorum , birde işitme testi yapanlar testin sonucunu çocuk doktorunuzmu değerlendirdi yoksa kulak burun boğaz vs başka dr mu baktı, biz testi yaptık sadece sonuç kağıdı verildi bize

biz gaz sorunumuz nedeniyle yarım saatte bir uyanıp emişiyoruz canım. çok nadiren 2-3 saat deliksiz uyuyor o zaman da ben uyandırıp emziriyorum. işitme testini yarın yaptırcam çocuk doktoruma götürcem sonucunu.

biz gaz sorunumuz nedeniyle yarım saatte bir uyanıp emişiyoruz canım. çok nadiren 2-3 saat deliksiz uyuyor o zaman da ben uyandırıp emziriyorum. işitme testini yarın yaptırcam çocuk doktoruma götürcem sonucunu.

yarım saatte bir uyandırmakta hem senin için hemde bebeğin için çok zor olmalı allah kolaylık versin , yediklerine dikkat et , yediğimiz herşeyden etkileniyorlar

Kızlar size bişey sorucam
Hastanede gecelik mi yoksa pijama mı giydiniz
Sizce hangisi daha kullanışlı

Ben hem gecelik hem pijama götürdüm ama geceliği giydim .Kanama kontrolu , bez değiştirme falan için daha iyi oldu.2. gün pijama giycektim gerek kalmadı çünkü çıkış yaptım.

Ben hayatta gecelik giymem derken 2 gecelik ve 1 pijama takımı almıştım, gecelikler daha kullanışlı oldu fakat 2 gece kaldım ben son gun pijamamı giydim oylesine ama gecelik super rahatmış

arkadaşlar göğüslerim acayip sızlıyor ağırıyor ve bu ağrı aynı zamanda koltuk altıma ve sırtıma vuruyor
sizde de oluyormu?
çok fenayım valla, 25 günden beridir çekiyorum bu acıyı, sabrım tükencek valla
doktor çare bulur mu acep?

Aynısını bende yaşadım hatta hala yaşıyorum canım ama benimki ara ara giren sancı şeklinde birde çok hassaslar dokunamıyorum bile çok acıyorlar. Hatta mastit oldum sandım doktora sordum süt kanalların dolduğu için öyle oluyordur, kızarıklık ve göğüste ateş yoksa merak etme mastit değildir dedi.

canım mastit neki?
ateş basıyo ara ara, sancı arada giriyor, sık aralıklarla ama dayanılacak gibi değil
dikenler batıyor sanki yaa
kızarıklık varmı pek anlamadım ama minik minik pembe noktalar olmuştu göğüs ucumun etrafı

Tıkanmış süt kanallarının yada mikroorganizmaların neden olduğu birhastalıktır. Belki de anneler için en rahatsız edici durumdur meme iltihabı. Ateş, halsizlik, yorgunluk, memede ağrı ve kızarıklık gibi belirtileri vardır.

Mastit bebeğini emziren-emzirmeyen her 20 anneden birinde görülür. Enfeksiyon, genellikle meme başında bulunan çatlaklardan süt kanallarına doğru yayılır. Emzirmeyen annelerde göğüslerin şişmesi de mastite yol açabilir. Diğer nedenler arasında, emzirme yoluyla göğüslerin yeterince boşaltılamaması hastalıklara karşı azalan direnç sayılabilir. Nitekim yeni doğum yapmış annelerin çoğu aşırı bir yorgunluk ve stres altındadırlar ve yeterince beslenememektedirler.

Meme başlarının hassaslığı nedeniyle ilk doğum yapan annelerde mastit biraz daha sık görülür, ne var ki bu ikinci, üçüncü doğumlardan sonra görülmeyeceği anlamına gelmez.

Mastitin en sık görüldüğü dönem, doğumdan sonra 10-28. günler arasıdır.
Nasıl anlaşılır?

Genellikle soğuk algınlığı geçiriyor gibi hissedersiniz. Belirtiler arasında, bir yada iki göğüste kızarıklık, sertlik, sıcaklık, ağrı, ve enfeksiyon olan süt kanallarında şişlik sayılabilir. Ateş ve halsizlik, durumun daha ciddi olduğunu düşündürür.
Mastit, birden fazla sayıda olabilen bir durumdur, ama aynı anda iki göğüste birden gelişmez.

Ne yapılmalı...
Hemen doktorunuzla görüşün. Muhtemelen antibiyotik tedavisine başlanacaktır. Bu durumda emziriyorsanız, kullandığınız ilaçların bebeğe zarar vermeyeceğini özellikle açıklığa kavuşturun. Antibiyotik etkisi başlar başlamaz, belirgin bir rahatlama hissedeceksiniz.

Bebeğime süt verebilirmiyim?
Evet. Mastit sırasında emzirmek, çok acı verir. Ancak, gerek biran önce iyileşmek, gerekse süt kanallarınızın boşalarak yeni tıkanıklıklar olmaması ve sütünüzün kesilmemesi için emzirmeniz gerekir. Emzirmeden bir kaç dakika önce sıcak kompres, acı duymanızı bir ölçüde azaltır.

Eğer bebeğiniz emerek iltihaplı göğsünüzü tam boşaltamıyorsa, yada aşırı acı hissi nedeniyle emziremiyorsanız, göğsünüzü bir süt pompasıyla boşaltmanız gerekir. Sağdığınız sütü biberonla bebeğinize verebilirsiniz. Şunu hiç unutmayın, göğsünüzü boşaltmak için en iyi pompa, bizzat bebeğinizdir!

Emme sonucu bebeğim hastalanabilir mi?
Hayır! Zaten sizi hasta eden mikroplar, muhtemelen bebeğinizin ağzı yoluyla bulaşmıştır, ve kendi mikroplarının ona geri verilmesinin bir zararı yoktur.

Mastit kendiliğinden geçebilir mi?
Mastit kendi haline bırakılırsa ilerler, ve daha ciddi sonuçlar -komplikasyonlar- oluşur. En sık görüleni meme absesidir, yoğun antibiyotik tedavisi, belki de cerrahi yolla absenin boşaltılması gerekir. Bu durumda bebeğiniz sizi ememez.

Çoğu zaman olduğu gibi, mastit de erken teşhis edilirse, kolayca tedavisi olan bir durumdur.

dilekcim sağol yaa bilgilendirdiğin için
yarın doktora görüneyim, Allah korusun inşallah mastit değildir

ayy kızlar kollarımda derman kalmadı sabah 11 den beri kucağımda azcık yatırıyorum yaatağına feryat figan hadii tekrar alıyorumm gaz sancılarımız gündüzleremi döndü ne.. az önce tekrar yatırdımm umarım bu defa düzgün uyuyur yaa.. bebeğim tuvaletini yapmasına rağmen yinede ıkınıyor ağlıyor moraıyor.. ne yapcaz yaa.. ne denediysek boşş ama rezene çayı içince daha rahat uyuyor...onun dışında herşey bağışıklık yaptı sankii ...
arifecim geçmiş olsunn...birde emzirirken düzgün oturmaya çalış bende bazen desteksiz oturdummu sırtım ağrıyo...
emelcim sizede geçmiş olsun yaa şu hemşireler çok acımasız oluyorlarr oyy kıyamam ben ona..
bahar tülay hepimize kolay gelsin.. bi çare bulursanız bu gaz için yazın yaa..

cnm aynısı ablamın kzında olmuştu masaj vermişti dr.,üsonrada çok kısa süren bi operasyon geçirdi ve bi daha kapanmadı gözyaşı kanalı maaşallah hiç bişi yok hiç bişi olmaz çok basit bi işleem hiiiç kafana takma cnm

cnm bugün benimde sol gögsüm taş gibiydi..çok kötüydüm hep onu emzirdim ne yapcem bilmiyom.bu sefer sağ taş gibi oldu sırtımada vuruyo zormuş yaa

dilekcim sağol:)

Gögsü taş gibi olan kızlar acaba canınız bişey çektide temediniz mi;? burnunuza kokusu bile gelse
muhakkak tadına bakmak gerekirmiş yoksa böyle oluyormuş..aynı durum bayramda benim başıma geldi..gögsün taş gibiydi kolumun altına kadar vuruyordu..hatta o günden sonra oğluma mama takviyesi yapmak zorunda kaldım.Çünkü ucu taş gibiydi ağzına alamıyodu..
kayınvaldeme dediğimde haberim olmadan sırtıma vurup herhangi birşey verdiler onu yedim..ve o gün eve gittiğimde sütüm kendiliğinden akmaya başlamıştı ve 2 güne kadar geçti..Batıl inanç olabilir ama çok işe yarıyor...

yanlız dün gece sağ gögüs ucumun kenarında sertlik vardı..ve hala geçmedi..elimi bile değdiremiyorum çok acıyor..yarın kontrolüm var doktoro sorucam artık...

kalça testi kaçnıcı ayda yaptırılıyor bilen var mı?

ay dilek bende kızarıklık yani pembe gibi ve ateş te var göğsüm o dediğin ne ki ne yapmam gerekiyooo_????????????????:sinifsinif:

Allah korusun canım umarım değildir.Geçmiş olsun..

canım yaaa mastit detayını okudum benim göğsümdekinin aynısı anlatıyo ufffff yarın dr a gidip ilaç yazdırayım bariii çok üzüldüm yaa ama allah tan emzirmenin sakıncası yokmuş

Canım bence doktoruna bir görün ağrı var mı?

cnm sabahtan taş gibiydi öğleden sonra sol göğsümün alt tarafında kızarıklık olmuş ve ateş gibi yanıyo ve grip olur gibiyip bi kırgınlık var üzerimde belirtilerin hepsi var ama umarım yanılıyorumdur yaaamafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…