2009 Eylül Anneleri

ya ayşecim biz 1 kez çıktık oda sağlık ocağına 20-40 mız olsun çıkalım diom ama korkuyomda üstesin den gelebilirmiyim die ağlarsa,acıkırsa die bakalım alışçez
ebrucum gündüz uyurken oğlum 2 saat e tüm işlerimi halletmeye çalışıom temizlik toz alıyom lavoboları ovuyom duş alıyom ama görsen topuklarım popoma çarpıyo..2. uykusundada yemeğimi koyuyom ocağa oluyo bi şekilde ama koşuşturmaca saçlarımı kestircem kendime ayırcek vaktim olmadı henüz

ebrucum aynı şeyi bende düşünüyorum. dune kadar kayınvalıdem bendeydi. dun gıttı. artık her uyudugunda bir yerle uğraşacagız. arada destek olarak annem falan gelir heralde. çok sozrda kalınca artık kadın falan tutarız heralde.

ohh kadın felan tabi ebn işsizim siz tutun kadınları ooohhhh...ben kakılmış hem çocuğuma bakçem hemide evi temizlicemmafoldumben

ayşecim walla benim de içim acıyo canım ağlayınca yavrum. ıkınıyo sıkınıyo ve ben yardımcı olamıyorum kötü hissediyorum. zeytinyağını sen de dene canım ben de yarın elma yağını denicem bakalım aman iyi olsunlar da ev eczaneye dönmüş önemli değil :)
babanem deli oluyor torununa ya. saolsun bizimle kalcak ben çalışırken o ilgilencek bebişle. evim de ofise çok yakın emzircem eve gelip. inşallah rahat geçecek bu kış.
bu arada canım deniz doğum yaptı.
ne güzel yaa benim okul 10 dk minibüsle..:KK43: ama seneye kadar çalışmıycam busene evdeyimm...zemuszemuszemuszemus
ya ayşecim biz 1 kez çıktık oda sağlık ocağına 20-40 mız olsun çıkalım diom ama korkuyomda üstesin den gelebilirmiyim die ağlarsa,acıkırsa die bakalım alışçez
ebrucum gündüz uyurken oğlum 2 saat e tüm işlerimi halletmeye çalışıom temizlik toz alıyom lavoboları ovuyom duş alıyom ama görsen topuklarım popoma çarpıyo..2. uykusundada yemeğimi koyuyom ocağa oluyo bi şekilde ama koşuşturmaca saçlarımı kestircem kendime ayırcek vaktim olmadı henüz
canım çık yaa bebek çok alışmasın evin hijyenine bebeğim ağlıyor herkese iyi geceler...

ohh kadın felan tabi ebn işsizim siz tutun kadınları ooohhhh...ben kakılmış hem çocuğuma bakçem hemide evi temizlicemmafoldumben

canım son çaremiz o:) valla ben sneın kadar becerikli değilim. sıkıntım orada. şimdilik yolunda gidiyor ama benım kuzum 2 saat uyumuyor bile. uyusa yetişir b,r şekilde

biz doktor sağlıkocağı derken çıktık baya. gerçi arabadan inmedik pek ama. dün alışverişe gittik. oğluş baya uyudu. arabaya bindik feryadı bastı eve dar attık kendimizi hemen emmeye başladık :) yarın da sağlıkocağına gitcez tartılalım bakalım.

canım son çaremiz o:) valla ben sneın kadar becerikli değilim. sıkıntım orada. şimdilik yolunda gidiyor ama benım kuzum 2 saat uyumuyor bile. uyusa yetişir b,r şekilde

bizimkinin yanında korka korka elektrik süpürgesini çalıştırdım. gık demedi çocuk ya :)))

Benim kızım hep biberonla içiyor o yüzden evden yanıma süt alıp çıkıyorum her gün sokaklardayız ben bu kızın töbe önünü alamıcam bu gidişle :) Hatta benim kızım grip atlattı bide.

zaten çocuklar elektrik süpürgesi ve fön makinası sesini çok severmiş.bu kanıtlanmış.çünkü o sesler anne karnındaki seslere çok benziyormuş...

Kızlar bu lohusa depresyonu çok ilginç bişey yaaa zaman geliyo kızıma süt sağmak istemiyorum böyle ona süt sağınca benden bişeyler gidiyomuş gibi geliyo çok tuhaf bi ateş basıyo falan beynimde tümör var zannettim ne alakaysa nörolojiye gittim meğer depresyonmuş :KK43: ama çokda kötü değilim yinede hamdolsun ya.

ya kızlar siz bebeklerinizin hiç uyumadıgını yazmışsınız benim bebegimde gündüz hep uyyuor çok nadir uyanıyor hatta ben uyandırıp emziriyorum çogu zaman...ama geceleri hiç uyumuyo..sabaha dek mum tutturuyo bana...5de fılan uyuyo..normalmi acaba...

Kızlar bu lohusa depresyonu çok ilginç bişey yaaa zaman geliyo kızıma süt sağmak istemiyorum böyle ona süt sağınca benden bişeyler gidiyomuş gibi geliyo çok tuhaf bi ateş basıyo falan beynimde tümör var zannettim ne alakaysa nörolojiye gittim meğer depresyonmuş :KK43: ama çokda kötü değilim yinede hamdolsun ya.

çok ilginç ya. ama bak kendi kendine şunu telkin et. benim kırkım çıktı ben artık lahusa değilim de sürekli olarak :))

ya kızlar siz bebeklerinizin hiç uyumadıgını yazmışsınız benim bebegimde gündüz hep uyyuor çok nadir uyanıyor hatta ben uyandırıp emziriyorum çogu zaman...ama geceleri hiç uyumuyo..sabaha dek mum tutturuyo bana...5de fılan uyuyo..normalmi acaba...

canım o kırkından sonra daha bi düzene girer inşallah azcık sabret bide sana tavsiyem gece mümkün olduğunca altını almamaya çalış daha nadir al bu bir ikinciside sakın gece konuşma hep bi sessizlik olsun emzirirken ama sabahları konuş. bunlar uzmanlardan dinlediğim tavsiyeler. :)

selam hanımlar
annemdeydim çarşambadan beri, bugün eve geldim
elma yağı demişsiniz ! gaz sancısını mı alıyor, karnına mı sürcem?
valla ne varsa deneyeceğim, ani çığlıklar atıyor kızım ağrıdan
sancısı kesilince hemen dalıyo uykuya

benim kızda sesli uyuyor, geriliyo, homurdanıyor nebilim anam, garip garip sesler
bende ilk zmaanlar gık dese tepesine dikilirdim, uykusuzluktan rengim benzim attı
şimdi ağlamayınca bakmıyorum valla

birde geceleri uyuturken başına takke filan takıyormusunuz?
hani kafadan alırmışya bebek soğuğu
ben takıyorum ama kaç defa gece sesine uyandığımda bide baktımki bersini komple yüzüne kadar örtmüş
kafayı sallaya sallaya, eller kollar oynaya oynaya kapamış yüzünü
boğulcak diye ödüm kopuyor valla
kafayı nasıl muhafaza edicek sıcak tutucaz şaşırdım kaldım

sizin varmı orjinal fikirleriniz?

eslemcim elma yağı karna sürülüyormuş canım. başına bere takıyorum ben gece gündüz. ilk zamanlar takmadım yavrum sağ gözü çapak oldu daha da geçiremedim :KK43: bence daha küçük olanları takmalısın yüzüne yetişmicek kadar olanları. bi de kulakları dışarda kalırsa yüzüne inmesi daha zor olur. dikkatli olmak lazım canım allah korusun...

yarın şu elma yağından alayım bari
karna masaj yaparak sürülüyo galiba, yanlış okumadıysam
tickerımdaki resmindeki beresi kafasını hafifi sıkıyor yüzüne inmez diyodum ama onu bile indirmişti bir gece, yüzü tam kapanmıştı, yüreğim ağzıma geldi
valla kafası küçücük hiçbir bere onun kafasından küçük değil
kenarlardan dikip küçültsem mi nee

yarın şu elma yağından alayım bari
karna masaj yaparak sürülüyo galiba, yanlış okumadıysam
tickerımdaki resmindeki beresi kafasını hafifi sıkıyor yüzüne inmez diyodum ama onu bile indirmişti bir gece, yüzü tam kapanmıştı, yüreğim ağzıma geldi
valla kafası küçücük hiçbir bere onun kafasından küçük değil
kenarlardan dikip küçültsem mi nee

canım kenarlardan değil üstünden küçültmelisin ki ne kadar çekerse çeksin yüzüne kadar inmesin. yani kaşlarına kadar ulaşsa korur zaten soğuktan.

bizimkinin yanında korka korka elektrik süpürgesini çalıştırdım. gık demedi çocuk ya :)))

canım elektrık süpürgesi saç kurutma falan yanında rahat kullanabılırsınız:) yavrular anne karnındaki sese benzettiği için feryat figan bile olsa susuyorlar. tecrube ile sabittir:) gecen gun susturamadım actım sac kurutmayı sustu adam ya:)

eslemcim bende kafgasını örtmüyorum. ınce bir seyle yarım kundak yapıyorum. çapraz bir sekilde kafa kısmını çok hafif kafasına örtüyorum.

canım kenarlardan değil üstünden küçültmelisin ki ne kadar çekerse çeksin yüzüne kadar inmesin. yani kaşlarına kadar ulaşsa korur zaten soğuktan.

canım ben bir bereyi üstünden küçülttüm. kurdale ile bagladım. kulaklarının üstüne kadar ayarladım. bu sefer kıafasının arkasını açıkta bırakıyor gozlerıne kadar ortuyor. gozlerı kapanınca da hemen sinirleniyor ve uyanıyor

X