2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hayırlsı gamzem bekliceğimiz kadar bekledik ama dimi daha da koskoca 2 gün var....

bekledin tatlım vallaha için çok rahat olsun son 48 saati ya güzellikle gelsin yada onu ordan almayıda biliriz yanii :))) kaydirigubbakcemile3

ahh bacım çok haklısın valla. Son günler zor geçiyor. Sabırsızlıkta bir taraftan tabi. Sen normal bekliyorsun dimi hala????

evet canım sabırsızlık huzursuzluk sıkıntı öffff bayılcam ya iğrenç bi his.. bide evet normal bekliyorum yarın gene usg nst ve açılma varmı diye muayene var... daha fazla içim deşilmeden normal yollardan bitsin bu iş yaaaaaaaaaaaaaa sadece onu istiyorummmmm... :Saruboceq:

kızlar emzirmeden sonra doktorlar bile kendi sütünüzü göğüs ucunuza sürün diyolar... bide hava almasıda önemli göğüs kalkanı bi işe yaramıyomu acaba..?

aynen oyle canım ilk baslarda 2 saatte bir emzirdim su anda duruma gore degisiyo 2-3 saatte bir veriyorum hatta bazen saat bası bile oluyo.......20 dakika maksimum emziriyorum ben......

merhaba herkese kızlar
tülay canım son günler zor ama o geleceği zamanı bilir bebişin bir bakmışın doğuma gidiyorsun inşallah.
ecem84 de doğum yapmış yavrucuğu çok güzelmiş maşallah.

slm annişler ve yavrularını bekleyen hamıişler
hoşbulduk tülaycım neler kaynatmısınız baktım geldim çogumuz hala tek parçayız...

hayırlısı cnm ben de öle düşünüyorum içim rahat....ama öhh yani ne sancıymış be kardeşim bekle bekle gelmedi valla gelse göbek atcem aaaa....inş.Allah ım seninde gönlüne göre verisn cnmmm

merhaba herkese kızlar
tülay canım son günler zor ama o geleceği zamanı bilir bebişin bir bakmışın doğuma gidiyorsun inşallah.
ecem84 de doğum yapmış yavrucuğu çok güzelmiş maşallah.
inş. haticecim yaaaa
hoşbulduk tülaycım neler kaynatmısınız baktım geldim çogumuz hala tek parçayız...

evet cnm aynen tek devam

Bebeklerde Gaz Sancısı ( Kolik )

Sevgili bebeğiniz, akşama doğru birden huysuzlanıyor, durmadan ağlamaya başlıyor. Bacaklarını karnına çekiyor, kızarıp bozarıyor, ellerini yumruk yapıyor, sanki canı çok acıyormuş gibi ağlıyor. Üstelik bu durum, haftanın çoğu günü aynı saatlerde tekrarlanıyor. İşte, bebek büyütmenin en zor dönemlerinden biriyle karşı karşıyasınız. Sağlıklı bebeklerde görülen bu tarz nedensiz ağlamalara KOLİK diyoruz. Kolik, bir hastalık değildir ve bebeğe zarar vermez. Bebeklerin yaklaşık % 10' unda görülen bir tablodur. Dış dünyaya uyum sürecinin bir parçası olarak kabul edilebilir.
Kolik Ne Kadar Sürer?

Bebek 2-3 haftalık olduğunda başlar, 4-6 haftada en yoğun döneme ulaşır, çoğunlukla 3 ayda biter.

Emziren Anne Hangi Gıdalardan Kaçınmalı?

Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata gibi besinler annenin diyetinden çıkarılıp bebeğin rahatlayıp rahatlamadığı gözlenebilir

Bebeği Rahatlatmak İçin Neler Yapılabilir?

Bu konuda tek bir doğru yoktur. Her bebek, kendine özgüdür. Birini rahatlatan yöntem diğerinde hiç işe yaramayabilir. Aşağıda sıralananları deneyebilirsiniz.

Yumuşak bir battaniyeye sarma

Kucaklayıp sarılma

Ninni, şarkı söyleme

Müzik dinletme

Kucakta veya beşikte sallama

Karnına ılık yağ ile masaj yapma

Karnına ılık havlu koyma

Ilık bir banyo yaptırma

Bebek arabasında ileri geri gezdirme

Kendi arabanıza bindirip gezdirme

Emzik verme

sorma gülcanım hoşgeldin
tek parça devam ama 2 gündür hafif sancılarım oluyor sonra geçiyor sende de var mı? böyle gaz sancısı adet sancısı gibi bişey???
çok özledim oğluşumu pazartesi bir aksilik olmazsa kontrol var göreceğim inşallah.

gözünaydın canım güle güle büyüt bebişini

hayırlısı olsun cnmmmmm

Ayyy hayatım gözünaydın. Güle güle büyüt bebişini..Çok sevindim.

herkese çooook teşşekkür ederiz güzel dilekleri için oğlumlaopuyorumnanaktan

oğluşum annem ve eşimle işitme testine gitti ben şimdi size foto göndermek ve doğum hikayemi yazmak istiyorum Allahım doğum yapan tüm annelere bol süt versin bebişlerini sağlıkla büyütmelerini nasip etsin doğum yapmış kaçırdığım tüm arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi çok okuyamadımda:kedi: diğer anne adaylarıda sağlıkla kucaklarına alırlar inşallah :Saruboceq:

hayırlısı cnm ben de öle düşünüyorum içim rahat....ama öhh yani ne sancıymış be kardeşim bekle bekle gelmedi valla gelse göbek atcem aaaa....inş.Allah ım seninde gönlüne göre verisn cnmmm

valla çokk rahat ol bencede...... dediğin gibi sancı gelcek ama biz sevinçten acısını hissedemicez :)

sende hoşgeldın hatıcecım benım karsıklarım falan agrıyor bazen belime falan bi agrıyo giriyo ahaaa diyorum başlıyoruz galıba ama devamı yok öle çok kaydedeger agrılar degıl aslında ben dogum agrıları olmasını ümit ediyorum sadece...hehe ultarsonda görmeden belkı kendı gelir hiç belli olmaz artık:))))))))

kızlar oğluşum 09.09.09 saat 12:40 da sezeryanla dünyaya geldi 38 +1 3020 gr 50 cm

Eklentiler

• $Görüntü082.jpg
    32,1 KB · Görüntüleme: 14
  • $Görüntü086.jpg
    24,1 KB · Görüntüleme: 14
gamze alemsin tatlım, senle tülay sancı gelince gülermişsiniz herkes bağırırken :)

hahahaa valla öle olcak canım yaaa... :)))))
ohh dicem bak bak nasılda vuruyo ağrı karnıma karnıma maşallah maşallahh :))))))))))
artık bana ne derler ozaman ben bilemiyorummm :)))))))-tatlicadiarzu-

aynen canım sancılar öyle belli belirsiz ben de senin gibi işte geliyor diyorum kalbim çarpmaya başlıyor ama sonra geçiyor hooopp oturuyorum geri. oğluşun yeri rahat onu anladım ben. delikafadulden doktorum izinde şuan oğlum pazartesine kadar süpriz yapma bana diye dua ediyorum şuan. pazartesiden sonra değişir dualarım kaydirigubbakcemile3

kızlar oğluşum 09.09.09 saat 12:40 da sezeryanla dünyaya geldi 38 +1 3020 gr 50 cm

canımm çok tatlı maşallah yaa Allah sağlıkla güzelliklerle büyütmek kısmet etsin size....
darısı başımıza yarabbim o mis kokuları bizede duyur Allahım artık..... :Saruboceq:

canım maşallah oğluşuna. melek gibi pamuk gibi ne güzel. allah analı babalı sağlıklı büyüsün inşallah yavruşun. darısı başımıza bu aradakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…