2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

wwaaawww süper anne ihtiyacın olmadı heee iyi valla maaşallah bizdede korku var hala üstesinden gelebilcezmi die malum bayram geldi muhtemelen ablam 3-4 gün kalabilcek yanımda sonra biz paşamla başbaşa...bişi olrsa seni ararım artıkın

evet ya..Allahtan hayırlısı olsun .....

Seninkide mi aynı canım yaaa (( Valla canım çok sıkkın derdi ne acaba yaaa ?bizimkininde gaz sancısı başka birşey bulamıyorum çünkü uykuya hasret kaldım artık. Biz hastanede topuk kanı vermedik çünkü 48 saatin geçmesi lazımmış bir form imzaladık topuk kanı alınmasını istemiyoruz diye iki defa aynı acıyı yaşasın istemedik...

dilekcim göğüs uçları yaralarını nasıl iyi ediyorsun çok acıyor yaa.

Yok be tatlım geçmedi sızım sızım sızlıyor sürekli lansinoh kullanıyorum hiç faydası yok gibi geliyor. Defne göğsümü tutmaya çalışırken çok canım yanıyor ama göğüs aylasının bir kısmını da ağzına aldığında o kadar canım yanmıyor. Ama pompa mahvediyor beni göğüslerim çok gergin oluyor ve her emmeden önce az bir miktar sağıp öyle veriyorum göğüsü yoksa tutamıyor tatlım...Pompa tek göğüs ucunu çektiği için ölüyorum acıdan. Katran yağı sür dediler ama emin değilim korkuyorum da...

Canım eşim 7\24 yanımdaydı ben sadece emzirmek ve alt almakla uğraştım geri kalan tüm işler onundu bebeğimi kucağıma hep eşim getirdi, uyuduğunda o aldı yatağına yatırdı , gazını hep o çıkardı, durmadığında hep o avuttu , tüm gerekli şeyleri steril işlemlerini o halletti ayrıca kendi ihtiyaçlarım içinde tüm getir götür işleri onundu temizliği de nerdeyse o yaptı...Yoksa nerdeeeeee tek başına yapabilmem mümkün mü bugün o yok diye annem yanımda , kayınvalidemde geldi diğer odadalar bebek ççamaşırlarını falan ütülediler.. İşte böyle canımcım daha öyle tecrubemiz falan yok maalesef(( İyi bir anne olduğumu hiç sanmıyorum mafoldumben

selam kızlar,
doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun, sağlıkla güzellilkle büyütelim hep beraber, doğum yapacak arkadaşlarada kolay doğum diliyorum.
topuk kanından bizde iki defa aldırdık, ama bizi içeri almadılar, ağladığını görmedik yani. kızlar, meme uçları acıyor ama doktorum biraz daha dayan inan sonra acı hissetmeyeceksin diyor, yani yapacak bişey yok, krem sadece bir alternatif. bazen emzik niyetine kullanıyor memeyi:)) emzik vermeyeceğim yinede çünkü zaten zayıf boş boş emmesinden daha kötü bişey yok, acısada memeyi kullansın ne yapayım. bu arada ben açık çay içiyorum pötibör bisküviyle birlikte inanılmaz sütü artırıyor haberiniz olsun kızlar..
dilekcim,.hakketen pompa berbat bişey ya.
kızlar,kaç saate bir emziriyosunuz, doktor bana 2-3 saatte bir 20dakika dedi.

cnm öle demeyaa senin varlığın yeter defnesu için....ama şanslısın bnm eşim o kadar bulunamaz yanımda esnaf olduğu için ben yanlızım her halukarda

iiyyizzz emelcim ne olsun...bıcırığımı bekliyos son 2 günümüz yoksa pazartesi sezer.günü alıyorum bende nasipse...senin paşa nasıl

40 hafta on gun oldu mu tulaycım? hayırlısı neyse oyle olsun canım sezeryan da olsan sıkma canını olur mu ...bak biz olduk gayette iyi gecti

ємєℓ;9036466 .!.:
40 hafta on gun oldu mu tulaycım? hayırlısı neyse oyle olsun canım sezeryan da olsan sıkma canını olur mu ...bak biz olduk gayette iyi gecti

ya illaki sağlıcakla kucağımıza almak ama çok isterdim nnormal doğumum olsun ya nasip 2 günümüz var yine cnmyerimseniben

dilekcim; neden öyle düşünüyosun arkadaşım, karnımızdayken göremiyoduk hep endişe içindeydik, şimdi yanıbaşımızdalar, uykusuz kalıyoruz, ağladığında biryerimi acıyor diye endişeye kapılıyoz,olumsuz düşünme sütünü etkilemesin, bence sen çok iyi bir annesin.

tülaycım, sende hayırlısıyla al bebeğini kucağına. kolay doğum olsun inşallah.

Evet canım yaa ne sürersen sür sanırım işe yaramıyor ne yapalım yine de devam ediyorum... Ben emzik verdim çünkü ağlamasına dayanamadım artık yani karnı tok ama yine uyumayıp ağlıyordu verdim aldı aslında emziği ama ağzı o kadar küçükki miniğimin tutmamıyor ki ağzında:) Çay sütü azaltır derler ama bu arada gaz olmaması için nelere dikkat etmek lazım acaba? Ben en geç 2,5 - 3saatte bir emziriyorum ama bazen durmayınca 15 dk sonra bile emzirebiliyorum süresini ise hiç söylemeyeyim bazen 20 dk, bazen 1 saat bazende dün geceki gibi 8 saat mafoldumben

cnm öle demeyaa senin varlığın yeter defnesu için....ama şanslısın bnm eşim o kadar bulunamaz yanımda esnaf olduğu için ben yanlızım her halukarda

İnşallah öyledir canım yaa moralim bozuluyor onu öyle rahatsız gördükçe....

Teşekkürler canım benim doğru söylüyorsun...

herkese slmm kızlar ya dunden beri aklıma takıldı ebru girmiyor topige dohurmusmudurkii??????

dilekcim; çay derken çok miktarda içmeyeceksin tabiiki doğru söylüyosun, içersen açık içeceksin, mesela ;doktorum soğan süt yapar ama gazda yapar demişti, yemekleri çok iyi çiğneyeceksin, bol su tüketeceksin, adı üstünde gazlı içeceklerden uzak kalacaksın dedi, ve ilaçlarada aynen devam ediceksin, kan hapları varya ondan kurtuluş yok bir süre daha devam edicez:)

kızlar merhaba....

dilekcim benim göğsüm hiç yara olmadı tatlım, krem de kullanmadım. yaptığım tek şey emdikten sonra sütümü meme başımın çevresine bolca sürüp kurumasını beklemek... görümcem tek çare bu demişti, ben de de işe yaradı mutlaka dene tatlım....

lmaz:lmaz:

masallah canım kuzuna Allah analı babalı buyutsun

Uzman Diyetisyen M. Turgay KÖSE

Emzirme döneminde süt oluşumu sırasında sıvıya ihtiyaç artmaktadır. Artan sıvı ihtiyacının karşılanması amacıyla her gün 10 - 12 bardak (2.5 - 3 lt) su içilmelidir. Salam, sosis, sucuk, hazır çorbalar gibi gıda katkı maddesi içeren hazır besinler mümkün olduğu kadar az tüketilmemelidir. Çay, kahve yerine ıhlamur, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları içilmelidir. Fazla tüketilen çay, kahve ve gazlı içeceklerden bebeğin sütüne geçen kafein bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkiler, yemeklerle beraber içildiğinde demir emilimini azaltmaktadır. Ayrıca iyotlu tuz kullanılması son derece önemlidir.
Hazır meyve suları ve gazlı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata ve bitki çayları tercih edilmelidir. Yenilen kurubaklagiller, lahana, turp gibi besinler bazı bebeklerde gaz sıkıntısı yapabilir. Eğer bebekte böyle bir durum gözlemlenirse bu besinlerden uzak durulmalıdır. Ancak herhangi bir sıkıntı yaşanmıyorsa haftada 2 kere kurubaklagil yemeği yenilmelidir.

Emzirme döneminde annenin yeterli ve dengeli beslenmesi, yeterli sıvı alması, stresten uzak durması, dinlenmiş olması, sık aralıklarla bebeği emzirmesi ile annenin süt miktarı ve kalitesi artmış olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…