2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin fatoşçum oda oğluna 12 sine kadar geldi geldi yoksa sezer.filan diodu ama

Selam kıslarrrrr. Nabersiniz? Acık geçmiş okudum geldim. Bircanı aradım az önce yeni almışlar ameliyata. ınş. sağlıkla alır bebişini kucağına :Saruboceq:

Dilekcim
benim kızda Defne gibi memeden ayrılmak pek istemiyor. 2-3 saatte bir emiyor ama 20 dk felan değil neredeyse 1.5 saat :bbo: artık içime fenalıklar basıyor. Ve çok emdiği içinde yarısını kusuyor maalesef. Allahtan gece emip hemen uyuyor. Eşim oturma odasında yatıyor bikaç gündür. Ben kızı yanıma alıyorum beraber uyuyoruz. Hem gece hemen uyanınca emzirmeside kolay oluyor. Daha dikiş acısıda geçmedi tabi. Benim içinde kolay oluyor. Buarada kanamam 2 gün öncedurmuştu benimde. Dün akşam yine başladı. Normal bir durum bu. Akıntı gibi olmaya başladı kıvamı zaten. Göğüs ucuna bende lansinoh kullanıyorum ama aslında sütle temizlemek gerekirmiş. Ben unutuyorum

Tubacım, salihascım
maşallah bebişlere. Allah nazardan saklasın.

Didemde bebişine kavuşmuş. Maşallah Zeynep Duruya.

dilekcim benimki de çok sık emiyor, hele dün felaketti, her yarım saatte bir saat 12 den sabah 8 e kadar, mememin ucunda uyuya kalıyor... ama bu normalmiş, çünkü bebeklerimiz 3 kilonun altında doğdukları için daha sık emme ihtiyaçları oluyormuş... tek büyüsünler yeter, katlanırız uykusuzluğa....

ay artık kim doğurdu takip edemiyorum, tüm yeni annelere ve bebeklerine Allah sağlık, uzun ömür versin

kızlar,
annebebek.com da çok yararlı bilgiler var, haberiniz olsun.

Yaygın inancın aksine, emziren anneler günde, sadece 300 - 500 kaloriye daha ihtiyaç duyarlar ve emzirme annenin hızlıca doğum öncesi kilosuna dönmesini sağlar.

Dengeli beslenmek için, şu yiyecek gruplarının her birine öğünlerinizde yer vermeyi amaçlamalısınız: ekmek ve tahıl, sebze, meyve, et ve süt ürünleri.

Emziren bir anne olarak aldığınız kalori, karbonhidratlar (makarna, tam tahıl ve meyve), sağlıklı yağlar (balık, fındık yağı, zeytin yağı, avokado) ve proteinleri (deniz ürünleri, süt ürünleri, et, sert kabuklu yemişler) içermelidir. Ayrıca, kalsiyum alımı, hızlı gelişen kemikleri beslediği için hamilelik süresince olduğu kadar emzirirken de çok önemlidir. Yeterli demir alınması ise kan üretimi için elzemdir.

Su Hayattır: Su, emziren annenin en iyi dostudur. Emzirmeden önce, bir bardak su içmelisiniz. Emzirdiğiniz süreçte kafeini azaltmanız önerilirse de, kararınca içeceğiniz kafeinin bir sakıncası olmadığını bilmelisiniz.

Rahatsız Edecek Yiyecekler: Bazı bebekler, annenin diyetindeki bazı yiyeceklere karşı hassas olabilir. Bu yiyecekler, yedikten sonraki 2 saat içinde sütünüze karışarak bebeğinizi etkileyebilir. Örneğin, süt ürünleri bazı bebekleri rahatsız edebilir. Baharatlı yiyecekler, baskın bir tat farkı yaratarak bebeğinizin midesini altüst edebilir. Sonrasında bebeğiniz emmekten kaçınabilir veya ağlama ve huzursuzluk gibi kolik belirtileri gösterebilir. Brokoli, soğan, lahana ve yeşil biber gibi gaz yapan yiyecekler, çiğ olarak yendiğinde bebeğinizi etkilerken pişirilerek yendiğinde daha zararsız olurlar. Gazlı yiyeceklerin, bebeğinizde de gaz yapacağını her zaman hatırlayın.

canım maşallahh yaaaa çok tatlı ömürlü hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün işallahh...
bu arada bodozlama daldım herkese merhaba kızlar nasılız bakalımmmmmmmmmm??

Hoşgeldin canikom. Biz iyiyiz emişme alt değiştirme uyutma fasılları işte :)))) senden nbr??

hoşgeldin gamze,gülay,özgeee

Hoşbulduk cnm. Nabersin? Bebişkon nasıl?

hoşbulduk canımmm... kız rüyalarıma girer oldun artıkkk rüyamda suyun gelmişti:) ay sen dogursan inan bende rahatlıcam:)

saol cnm yaaaaa ne kadar incesin heheee

Hoşgeldin canikom. Biz iyiyiz emişme alt değiştirme uyutma fasılları işte :)))) senden nbr??

ii canım rahatı pek ii halaaaaaaaa çıkası yok yavrumun:ecrin_bebek:

hoşbuduk tatlım valla ben iyiyim sizin gibide emişme koklaşma gazlaşma genleşme sorunlarım yok yatıyom tek pareee kalkıyom tek pare :)))))))
ama artık çıksın istiyorum ağrılarım çok arttı inlemekten uyuyamadım offf....

hoşgeldin gamze,gülay,özgeee

hoşbulduk canım nasılsınn... demek pts sezeryan günü alıcaksın.. hayırlısı olsun mühim olan inatçıda olsa o keçinin bi şekilde ordan çıkması değilmi ama :))

sorma cnm yaaaaaaaaaaa..inş. doğduktan sonrada böle gazsız rahat relax bi evlat olur bana
kaydirigubbakcemile3

İnş. cnm ya edilecek en güzel dualardan biri hakkaten. Şu mübarek cuma günü. Yavrularımız gazsız olsun,bol bol uyusunlar, kilocuklar alsınlar aminnnnnnn :Saruboceq:

hayırlsı gamzem bekliceğimiz kadar bekledik ama dimi daha da koskoca 2 gün var....

ahh bacım çok haklısın valla. Son günler zor geçiyor. Sabırsızlıkta bir taraftan tabi. Sen normal bekliyorsun dimi hala????

İnş. cnm ya edilecek en güzel dualardan biri hakkaten. Şu mübarek cuma günü. Yavrularımız gazsız olsun,bol bol uyusunlar, kilocuklar alsınlar aminnnnnnn :Saruboceq:

ahh canım özgem yaa tam anne olmuşun şimdiden bile ilerde nolcan acabaaa maşallahhhh 41 kere arkadaşımaa

oooooo gülcan hnmlar da gelmişler ...günaydınlar efem sabah şerifleriniz hayr olsun

dilekcim göğüs uçları yaralarını nasıl iyi ediyorsun çok acıyor yaa.

canım yaralara da iyi geliyor mu bilmiyorum ama lansınoh kullandım ben emzirmeyle beraber...yara olmadı benim ama uçlarına bebegim her dokunda acıdan oluyodum......bir iki emdikten sonra geçiyodu .....ilk dokunana kadar yanı......çok faydasını gordum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…