2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

herkese gunaydiin kizlar....birazdan hazirlanip dr gidiyorum....dun nst biraz sancim cikmisti bugun muayene olcam v bakacaz kac kilo olmus....dr cok israrciydi bugunden icin alalim diye...ben de hayir dedim eger ciddi bir sey yoksa....bakalim dua edin bana lutfen....:Saruboceq::Saruboceq: allah hepmizin yardimcisi olsun....gelince haberdar ederim....optum herkezi...:a015::a015::a015:

herkese gunaydiin kizlar....birazdan hazirlanip dr gidiyorum....dun nst biraz sancim cikmisti bugun muayene olcam v bakacaz kac kilo olmus....dr cok israrciydi bugunden icin alalim diye...ben de hayir dedim eger ciddi bir sey yoksa....bakalim dua edin bana lutfen....:Saruboceq::Saruboceq: allah hepmizin yardimcisi olsun....gelince haberdar ederim....optum herkezi...:a015::a015::a015:

hadi tatlım hayırlı haberlerle gel inşallah....hakkında herşeyin hayırlısı olsun...

canım benim ne güzel geçmiş....

yarınki kontrolle bizdede inermi çıkarmı belli olur artık...düne göre bugün bizimkininde vücudu daha beyaz...sadece yüzümüz ve gözlerimiz sarı....onlarda 2 aya geçer dediler...

Bu arada bugün doğum yapalı 9 gün oldu ve toplamda 12 kilo vermişim kızlar.bende şaşırdım bu kadar kısa sürede bu kadar kilo vermeme ..ama göbek hala var..oda sanırım kanamayla ya gider ya kalır...Nasıl bu kadar verdiğime gelince özel bişe yapmadım...bol bol emzirdim...ilk günlerde gögüs uçlarım olmamasına rağmen elimle sağdım...yada slikon gögüs ucu kullandım..yani mama vermemek için her türlü direttim...sezeryandan sonra süt biraz geç geliyor....sakın mamayı alışkanlık haline getirmeyin...

bu arada emzirmek hem bebekler için hemde bizim için çok faydalı....emziren anne 2 saat lik spor yapan biriyle aynı kaloriyi yakıyormuş...zayıflamamda bunun etkisi çok sanırım...
yediklerime gelince ekmek yemedim..tatlı falan yemedim..sadece süt yapıcı ve bebeğe faydalı şeyler yedim...
sütlaç komposto muhallebi bol bol su çorba tavuk et pilav meyva süt peynir şeklinde..tabi bebekte sarılık çıkmasından dolayı yaşadığım stres...ve uykusuzluğunda etkisi çoktur...
.

canım benim ben dogum sonrası eve geldigimde 4 kilo vermstim...sislikler bebek falan........su an 23 gunluguz ve ben 60 kılodan 51 kıloya dusmusum....dedigin gibi bunun için ozel bir caba sarfetmedim......gece gunduz bebekle ugrasmak yetiyo........bende surekli ve inatla emzirenlerdenim ilk gunlerde mama kullandık doktorum dedi ama yalnızca ilk uç gun sutun gelene kadar sonra vermedik mama zaten cunku kilo alımı iyimis............bende bol bol su içtim....sutlaç sut yapar dediler evde onu yapıyoruz sıksık....birde ananas sut yaparmıs surekli onu içiyormus....dun esim okumus sarı leblebi sut yapıyormus dun aksam yadim bol bol ondanmıdır olacagımı vardı bilmiyorum ama sabaha kadar doldusutlerim uyanınca baktım yatagı bile ıslatmıs :))

Emziren Anne Hangi Gıdalardan Kaçınmalı?

Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata gibi besinler annenin diyetinden çıkarılıp bebeğin rahatlayıp rahatlamadığı gözlenebilir.

ємєℓ;9032863 .!.:
canım benim ben dogum sonrası eve geldigimde 4 kilo vermstim...sislikler bebek falan........su an 23 gunluguz ve ben 60 kılodan 51 kıloya dusmusum....dedigin gibi bunun için ozel bir caba sarfetmedim......gece gunduz bebekle ugrasmak yetiyo........bende surekli ve inatla emzirenlerdenim ilk gunlerde mama kullandık doktorum dedi ama yalnızca ilk uç gun sutun gelene kadar sonra vermedik mama zaten cunku kilo alımı iyimis............bende bol bol su içtim....sutlaç sut yapar dediler evde onu yapıyoruz sıksık....birde ananas sut yaparmıs surekli onu içiyormus....dun esim okumus sarı leblebi sut yapıyormus dun aksam yadim bol bol ondanmıdır olacagımı vardı bilmiyorum ama sabaha kadar doldusutlerim uyanınca baktım yatagı bile ıslatmıs :))

sanirim asil dogumdan sonra basliyor esasli konular kizlar....ecem ne ne guzell atmis kilolarii masalahhalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis kesinliklee emzirmekten yanayim en az bir sene...ve benim gogus ucumda baya buyuk sanirim sansliyim biraz tabii insalahh sutum de olur....aklimda bir suruuuu sey var....hayirlisiyla bir cikarimm bebisimi....emelcim sende 23 gunde 9 kilo vermissin...cokk guzel...ben toplam 13 kilo aldim fazla andise etmiyorum nasil gidecek diye...soylediginiz gibi dogumdan hemen sonra en az 4 kilo gidiyo sanirim

evet canım bi 4 kilo hemen gidiyor geriside bir ay ıcınde tamamlanıyo :) sen zaten fazla bisey almamıssın 1 ayda gider seninde....emzirmek hem rahmı cabuk toparlıyo hemde kılo vermede kolaylık saglıyo . . . .sen sanırım normal yapcaksın canım?

iiyyizzz emelcim ne olsun...bıcırığımı bekliyos son 2 günümüz yoksa pazartesi sezer.günü alıyorum bende nasipse...senin paşa nasıl

ayyy bircan çıkmıştır sezer.dan bende onu düşünmekten uyuyamadım yaaa günlerimşz aynıydı sanki ben girdim szer.yana inş. iiidrlerrr...almıştır poyrazını kucağına

mrb kızlar fırsat bulmuşken gireyim dedim.annemve esim kızımı sağlık ocagına götürdüler topuk kanı için.sarılığımız dün 12 civarıydı.dr sorun yok dedi.süreklide emziriyorum.zaten kaka rengi acılmaya bsladı.bu iyiye işaretmiş iyi beslendiğini gösterirmiş.
bekleyenlerde bir an önce sağlıkla kavuşur inşallah kuzularına .öyle duygu yoğunluğu içindeyimki kelimelerle anlatamıyorum.

mrb kızlar fırsat bulmuşken gireyim dedim.annemve esim kızımı sağlık ocagına götürdüler topuk kanı için.sarılığımız dün 12 civarıydı.dr sorun yok dedi.süreklide emziriyorum.zaten kaka rengi acılmaya bsladı.bu iyiye işaretmiş iyi beslendiğini gösterirmiş.
bekleyenlerde bir an önce sağlıkla kavuşur inşallah kuzularına .öyle duygu yoğunluğu içindeyimki kelimelerle anlatamıyorum.

amiiinnn.cnm inş.

Uykusuz geçen bir geceden sonra herkese günaydın...

Nasılsınız kızlar... Doğum yapan arkadaşlarımın hepsini tebrik ederim rabbim güle güle büyütmeyi nasip etsin...Bircanda bugün doğum yapıyormuş galiba allah yardımcısı olsun sağlıkla alsın inş kucağına... bekleyenler içinde zaman çabucak geçsin inş..

Biz dün 17:00 de bir başladık emişmeye gece saat 1de uyuduk 3 saatlik uykudan sonra yine ayaktaydık mememden asla ayrılmak istemiyor basıyor yaygarayı. zaten bir süre sonra sütte bitti göğüslerde bu seferde sanırım emzik niyetine beni kullandı:KK43:( var bir sıkıntısı ama anlayabilmiş değiliz:KK43: şu an hala göğsümde bie yandam emdiriyorum bir yandan sizlere yazıyorum...Geçen gecede aniden aşırı derecede kanamam oldu bebeği yatağımızda emzirirken foşş diye bir ses geldi alttan bir baktım kan yatak çarşafı, altındaki alez tamamen kan olmuş düşünün yatağa bile geçmiş bacaklarımdan aktı ... ertesi gün dr aradım normal dedi mafoldumben oysa benim kanamam 10. günde bitmişti...kilolara da gelince 63 kilo il doğuma girdim şu an 57 kiloyumm ama göbek var biraz...aman sıkamıycam canımı bebeğim ii olsunda ben veririm kiloları...

şimdiden geçmiş olsun tatlım, bizimki çok eziyet etmişti topuk kanı alındığı günün gecesinde... umarım siz yaşamazsınız... çok canını yakıyorlar biz eşimle gitmiştik eşim dayanamadı dışarıda bekledi bebeğimin diğer ayağını tutan bendim:KK43:(( içim çok acıdı o ağlarken..

selam kızlar, a.s.

minicik kızımı, Defne'mi kollarıma aldım, 2 gündür birlikteyiz.. 3250 gr ve 50 cm dogdu kızımız.
harika bir duygu, bir mucize.. allah bekleyenleri, hepinizi saglıkla kurtarsın, kavuştursun inşallah.

sezeryan oldum biliyorsunuz, hiç heyecan, stres yapmadım ve herşeyin çok güzel olacagını düşündüm.
hep sohbet ettik dogum ekibiyle, bu yuzden her anın tadını çıkardım.
tabi ki agrılarım oluyor, neticede bu bir ameliyat ancak asla dayanılmayacak agrılar degil.
ilk gecemiz zaten hastanede rahat geçti. ertesi gün hastaneden akşam üstü çıktım.
2.geceyi de rahat geçirebilmek için agrı kesiciler falan yaptırdım ve rahat da geçirdim.
bu gün 3.günümüz ve herşey yolunda. bebegim uslu maşallah deyin kızlar :nazar:
zaten emiyorsa, gazı çıkmışsa ve altı temizse sorun olmuyor bizim için ama tabi şimdilik..
belli olmaz bebişlere.
uyku durumları anne açısından çok zor, bu yuzden fırsat buldukça uyumak lazım.
emzirme veya sarılık sıkıntımız şu an yok allahıma şükür ama takip edicez.
ilk 24 saatte olan sarılık daha tehlikeliymiş, 3. veya 5. günde de görülebilirmiş. kontrollere gidicez.
az sonra da eşim ve annem saglık ocagına gidecekler, topuk kanı alınacakmış :bbo:
kıyamam kuzumaaa :KK43:(

size bir de resmini gönderiyorum. maşallah demeyi unutmayın ama :))

Eklentiler

• $3.jpg
    $3.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
dilekçim geçmiş olsun doymuyormu acaba defne bebek yaaa...aa tuhaf yada emsik versen onda idare etse sana da yazık cnm yaaa...bu arada annenler gittimi sende mi hala

X