2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

gülaycım çok sağol nağalım artık yapacak bişiy yok kızlarda görülen bişiy değilmiş ama bize vurdu şans işte... erkek gibi demekki kızım anasına çekmiş :)))
Allah seninde benimde ve biz gibi tüm sorun yaşayanlarında yardımcısı olsun tatlım... allah bebeklerimize sağlıklı ömür versinde gerisi hiç dert değil... dualarımız birbirimizle olsun ne diyelim...

kızlar bahar herkese .çok selam söyledi dualarınızı bekliyo herşey apar topar oldu şaşkınlar Allah arkadaşımızında bebeğininde yardımcısı olsun sağlıkla kurtulsun işallah ilkiside.....

canım çok üzüldüm umarım bi sorun çıkmaz doğumdan sonra sorunu hallediyolar değilmi

ıyi geceler kızlar. Hepiniz iyisinizdir umarım. Benim dişim azdı gene. Tuzlu suyla gargara yapıyorum gün içinde sık sık o da ayaklarımı şişirmeye başladı.

canım çok üzüldüm umarım bi sorun çıkmaz doğumdan sonra sorunu hallediyolar değilmi

sağol canım... geldi işte başımıza bi iş... valla önce minik bi tahliye kateteri takılabilirmiş.. eğer çare olmazsa operasyon geçiricekmiş... şimdilik muallaktayız yinede bu karnımdayken konan teşhis çıkınca bidaha tetkiklerden geçicek işallah farklı bişiy çıkmaz kızımda... Allahım onu sağlıkla kucağımıza alıp evimize getirmek kısmet etsin işallah bize.... şuan en büyük isteğim basit bir sorun olsunda kızımın canını yakıp üzmesinler ben sezeryan vs vs herşeye ama herşeye razıyım ama o daha çok küçük tırnağına bile dokunmasınlar istiyorum.... ve biliyorum sizde beni çokiyi anlıyosunuz.... :sinifsinif::nazar:a.s.

sanada iyi akşamlar betülcüm... muhtemelen herkesin kocası maça daldı eşleri unuttu :)) bizde burda toplandık napalım :)))

Aynen oyle gamzecim. Canımcım kızın için herşey yoluna girer umarım kıyamam ben ona belki herşey senin karnındayken düzelir

Kızlar size hemen doğum hikayemi anlatayım ne zamandır aklımda yazayım yazayım diyorum ama bir türlü fırsat bulamadım.

26 Ağustos gecesi eşimle hiç uyuyamadık sabaha kadar bekledik heyecanla. 27 Ağustos sabahı İzmire gitmek üzere saat 05:45'te Tire'den iki araba halinde yola çıktık.... Acayip bir duyguydu bir yandan heyecan bir yandan korku...Tüm yol boyunca eşimle kimi zaman hamilelik süreci boyunca yaşadıklarmızı konuştuk, kimi zaman korkumu yenmem için beni teselli etmeye çalıştı ama gerçek olan birşey vardı ikimizde heyecandan resmen ölüyorduk 6:30'da hastaneye varmıştık hemen odamıza yerleştik saat 7:00'de doğuma girmeyi beklerken, yoğunluk nedeniyle 09:45'te doğuma alındım o gün hastanenin sezeryan günüymüş sedyelerin biri gidiyor biri geliyor tabii öncesinde hastane koridorlarında bebek ciyaklamaları:))) Bana serum verdiler bu arada beklerken uyuyup kalmışım ben doğuma girene kadar eşim 6 tane doğurmuştu zaten öyle deyip gülüyordu,
sonra haber bile vermeden 9:20'de beni almaya geldiler annemler öptü ama eşim heyecandan eli ayağına dolaştı beni asansöre uğurlarkenki hali gözümün önünden hiç gitmiyor hiç birşey diyemedi... 09:25'te anestezi uzmanı asistan doktor ve kendi doktorum geldi tüm ekip oradaydı ama sağolsun beni sakinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar ameliyathanede müzik çalıyordu anestezi uzmanı belimden 2 adet iğne yaptı biri spinal diğeri epidural böylesinin benim için çok daha iyi olacağını söyledi ilk iğnede canım azıcık yandı ama sonrakinde sıkıntı yoktu anestezi uzmanı çok pozisyonda durduğumu ve hiç kıpırdamadığımı söyledi çok rahat yapmış iğneleri zaten her ne yapıyorlarsa bana anlata anlata yaptılar, kolumaserum bağladılar yatırdılar beni ama ben hala bacaklarımı hissediyordum dedim ben bacaklarımı hissediyorum kaldır dediler kaldırdım, birkaç dakika sonra bacaklarımın üstüne sanki 5 tane kum çuvalı koydular kıpırdatamıyordum 09:25'te doğum başladı beni kesmeye başladılar acı yok ama sanki vücudunu ortadan ikiye ayırıyorlar gibi hissediyorsun ki zaten ayırıyorlar:))) Demek istediğim vücudunda elleri hissediyorsun 09:30'a gelirken doktorum ben tamam deyince ıkınacaksın sakın demeden ıkınma dedi ayrıca karnına baskı uygulayacağım sakın korkma dedi neyse ıkındım ve bu ıkınmanın ardından minik meleğim hayata merhaba dedi .. Gerekli prosedürleri yerine getirip sildiler kızımı ben hala görmemiş bir halde gözümde yaşlar minik meleğime bakıyorum gördüğüm sadece elleri falan çok hareketliydi çünkü maşallah doktorunda ilk sözü küçük ama çok hareketli bir bebek:))) Sonra yanıma getirdiler ve ona ilk öpücüğümü verdim... Onu hemen giydirmek üzere götürdüler eşim görür görmez hastanenin koridorlarında hıçkıra hıçkıra ağlamış :))) Annemler söylüyor... Sonra dikişimin bitmesini bekledim 15 dk'da bitti zaten yani sezeryanım toplam 20 dk sürdü ve hiçte korkulacak birşey değilmiş... Odaya çıktığımda kuzumu yatağına yatırmışlar bana ne kadar benzediğinden bahsediyorlardı... Rabbime bin şükür sağlıkla kucağımıza aldık kuzumuzu rabbim bundan sonra analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inş... Doğum esnasında bol bol dua ettim hem size hem bebek sahibi olmak isteyen tüm herkese.... Bir gece hastanede kaldık ilk gün hakikaten zordu bugün 9. günümüz allaha şükür kendimi gayet iyi hissediyorum tabi yatıp kalkarken yine dikkatli olmam lazım. Yoksa kesiğim çok acıyor ama şunu söyleyeyim ilk gün hastanede yatmam dışında hiç yatmadım ben evde.... Hastane çantama koyduğum şeylerin çoğu işime yaramadı ama göğüs ucum olmaması dolayısıyla en çok işime yarayanlar süt sağma pompası ve silikon uç oldu... Ertesi gün hastaneden taburcu olduk çok şükür artık yavaş yavaş herşey düzene giriyor , size şunu söyleyeyim ilk gün bol bol anne sütü verin bebeklerinize ve bebek ne kadar çok üyük tuvaletini yaparsa sarılığa yakalanma olasılığı o kadar düşüyormuş benim kızım 11 kez yaptı ve allah bin şükür sarılığa yakalanmadık....Bu arada bana hiç sonda takılmadı, doğumdan sonra serum bile bağlamadılar .. 1 saat sonra sıvı gıda ve kraker yiyebileceğim söylendi iki saat sonra ise istediğimi yemeye başladım. Zaten planlı sezeryan olduğum için lavmanda olmadı.... Darısı bekleyenlerin başına inşallah umarım sizlerde benim gibi rahat bir doğum geçirir meleklerinizi kucağınıza alırsınız.....
dilekcğm maşallah kızın çoooook tatlı doğumunda kolay olmuş sağlıkla büyütün inşallaha.s.

bebeişin mesanesinde bi anormallik var çişini yapamıyo mesaneden çişin çıktığı kısımda bi kapakçık oluşmuş olmaması gerektiği halde.....mesanesi 5,5 cm olmuş çok büyük yani ve normal doğumda kasılmalarımdan bebeğinde karnı sıkışıp mesanesi patlar diye korkuyolar.... o yüzden büyük ihtimalle gün belirle alalım dicekler pazartesi günü gideceğim kontrolde.. korkuyorum ama kızımın sağlığınıda tehlikeye atamam.. ve görülen sorun ne hikmetse asıl erkeklerde görülürmüş.... ama bizim kızın şansına vurdu işte... allahım beterinden sakınsın ne diyeyim.. üzgünüm ama yapacak bişiyimiz yok....
çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasınsezeryan olsun ne fark eder ki sağlık sözkonusuysa yeterki sağlıklı doğsun inşallah
slm kizlar..
sonunda dogum oldu bebegime kavustum ama hikayemi anlaticam simdi.
en son sali günü yazmistim sanirim kadin dr.uma gitmistim nisan gelmisti.hastaneye gönderdi dr.
hastaneye gittik baktilar incelediler o gün eve geldim.ertesi gün önce sancim 10 dakikada bir sonra 7 dakikada bir,sonra 5 dakikada bir ve 3 dakikada bire düstü.artik hastaneye gidelim dedik.gittik aldilar bizi.nst ye bagladilar sancilar aynen yazdigim gibi cikti.fakat sancilar SIK SIK ve uzun gelmesi gerekiyomus.ilac falan verdiler.ogece hep sanci cektim.sonra ertesi gün baktilar 3cm acilma var fakat bebek assa inmemis dediler.yürüyüs yaptik bol bol bebek assa insin diye.neyse sancilarim artmaya devam etti.gece yataktan kalkip tuvalete gitmek istedim kalktigim gibi suyum patladi.hemen esimi aradim hastaneye geldi.sonra hemsireler geldi dogum bölümüne gittik.ama cektigim sanciyi allah bilir yani.gece saat 1 de suyum patladi 3,5 da epidural yaptilar.hersey normal gibi görünüyodu.ama normal olmadigini cok gec farkettiler.sabah saat 11 oldu hala dogum olmamisti.3 tane dr.geldi kafasi bi türlü kanala giremedi ve cati darligimda varmis zaten.ıkındım falan ama ne care.sonra dr.karmimdan assa basmaya basladi.basmak ama ne basmak.bütün organlarim disari cikti zannettim.ve öyle bi bagirmisimki inlemis dogumhane.artik bu normal olamaz diye bebeginde icerde kalcak suyu kalmadigi icin acilen sezeryana aldilar.yani normal dogum yapamadik kizlar.ama yasadiklarimizi anlatamam.allah kimseye yasatmasin.simdi size minnosumun fotosunu ekliycem simdi.
bebeğine kavuştun cnm sonunda öyle ya da böyle yaşadıkların için üzüldüm önemli olan beraber olmanız tebrik ederim darısı bize inşallah sağlıkla kolaylıkla:Saruboceq

Aynen oyle gamzecim. Canımcım kızın için herşey yoluna girer umarım kıyamam ben ona belki herşey senin karnındayken düzelir

sağol canım işallah bir umut işte karnımdan çıkıp atmosfer basıncına geçince belki kendiliğinden çişini yapabilir müdahaleye gerek kalmaz dedi dr..... ne deseler inanıyorum... çok ağır vakalarda var böbreklerde filan sorun çıkıyomuş.. bizde bişiy yok şuan çok şükür Allahım bütün meleklerin yardımcısı olsun sağ salim alalım kucaklarımıza sağlıkla getirip büyütelim evlerimizde..
sen nasılsın canım bebişko nasıl içerde keyfi yerindelerden herhalde seninkide :)))

Carpaccio canım adını okumuştum bi yerde ama unuttum kusura bakma, sen nasıl oldun?? Geçmişi okurken idrarda sorunum var demiştin herşey yolunda di mi?

Benim cadının keyfi yerinde gobek deliğimin sağında dışarı çıkmaya çalışıyo :) Çıkış yolunun aşağıda oldugunu henüz anlayamadı bıdık

Benim cadının keyfi yerinde gobek deliğimin sağında dışarı çıkmaya çalışıyo :) Çıkış yolunun aşağıda oldugunu henüz anlayamadı bıdık kaydirigubbakcemile3

Carpaccio canım adını okumuştum bi yerde ama unuttum kusura bakma, sen nasıl oldun?? Geçmişi okurken idrarda sorunum var demiştin herşey yolunda di mi?[/QUO

merhaba canim....oznur ben....bugun bol bol su icerek takip altina aldim idrarimi:) normale oldu renk....simdi iyiyim saoll canim benim...senin nasilsi?? benim bidik ta senin dedigin gibi yapiyor ve cok komik gorunuyor:)) bu arada gecmisi okudun dimi??? bahar da gitti doguma:))) almistir simdi yavrusunu kollarina! darisi bizeee:Saruboceq:

Okudum canım yaa bahara mesaj gonderdim ama okuyacak zamanı yoktur, gozu bebişiden başka birşey gormez şimdi di mi :asigim:

X