Kızlar size hemen doğum hikayemi anlatayım ne zamandır aklımda yazayım yazayım diyorum ama bir türlü fırsat bulamadım.
26 Ağustos gecesi eşimle hiç uyuyamadık sabaha kadar bekledik heyecanla. 27 Ağustos sabahı İzmire gitmek üzere saat 05:45'te Tire'den iki araba halinde yola çıktık.... Acayip bir duyguydu bir yandan heyecan bir yandan korku...Tüm yol boyunca eşimle kimi zaman hamilelik süreci boyunca yaşadıklarmızı konuştuk, kimi zaman korkumu yenmem için beni teselli etmeye çalıştı ama gerçek olan birşey vardı ikimizde heyecandan resmen ölüyorduk 6:30'da hastaneye varmıştık hemen odamıza yerleştik saat 7:00'de doğuma girmeyi beklerken, yoğunluk nedeniyle 09:45'te doğuma alındım o gün hastanenin sezeryan günüymüş sedyelerin biri gidiyor biri geliyor tabii öncesinde hastane koridorlarında bebek ciyaklamaları:))) Bana serum verdiler bu arada beklerken uyuyup kalmışım ben doğuma girene kadar eşim 6 tane doğurmuştu zaten öyle deyip gülüyordu,
sonra haber bile vermeden 9:20'de beni almaya geldiler annemler öptü ama eşim heyecandan eli ayağına dolaştı beni asansöre uğurlarkenki hali gözümün önünden hiç gitmiyor hiç birşey diyemedi... 09:25'te anestezi uzmanı asistan doktor ve kendi doktorum geldi tüm ekip oradaydı ama sağolsun beni sakinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar ameliyathanede müzik çalıyordu anestezi uzmanı belimden 2 adet iğne yaptı biri spinal diğeri epidural böylesinin benim için çok daha iyi olacağını söyledi ilk iğnede canım azıcık yandı ama sonrakinde sıkıntı yoktu anestezi uzmanı çok pozisyonda durduğumu ve hiç kıpırdamadığımı söyledi çok rahat yapmış iğneleri zaten her ne yapıyorlarsa bana anlata anlata yaptılar, kolumaserum bağladılar yatırdılar beni ama ben hala bacaklarımı hissediyordum dedim ben bacaklarımı hissediyorum kaldır dediler kaldırdım, birkaç dakika sonra bacaklarımın üstüne sanki 5 tane kum çuvalı koydular kıpırdatamıyordum 09:25'te doğum başladı beni kesmeye başladılar acı yok ama sanki vücudunu ortadan ikiye ayırıyorlar gibi hissediyorsun ki zaten ayırıyorlar:))) Demek istediğim vücudunda elleri hissediyorsun 09:30'a gelirken doktorum ben tamam deyince ıkınacaksın sakın demeden ıkınma dedi ayrıca karnına baskı uygulayacağım sakın korkma dedi neyse ıkındım ve bu ıkınmanın ardından minik meleğim hayata merhaba dedi .. Gerekli prosedürleri yerine getirip sildiler kızımı ben hala görmemiş bir halde gözümde yaşlar minik meleğime bakıyorum gördüğüm sadece elleri falan çok hareketliydi çünkü maşallah doktorunda ilk sözü küçük ama çok hareketli bir bebek:))) Sonra yanıma getirdiler ve ona ilk öpücüğümü verdim... Onu hemen giydirmek üzere götürdüler eşim görür görmez hastanenin koridorlarında hıçkıra hıçkıra ağlamış :))) Annemler söylüyor... Sonra dikişimin bitmesini bekledim 15 dk'da bitti zaten yani sezeryanım toplam 20 dk sürdü ve hiçte korkulacak birşey değilmiş... Odaya çıktığımda kuzumu yatağına yatırmışlar bana ne kadar benzediğinden bahsediyorlardı... Rabbime bin şükür sağlıkla kucağımıza aldık kuzumuzu rabbim bundan sonra analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inş... Doğum esnasında bol bol dua ettim hem size hem bebek sahibi olmak isteyen tüm herkese.... Bir gece hastanede kaldık ilk gün hakikaten zordu bugün 9. günümüz allaha şükür kendimi gayet iyi hissediyorum tabi yatıp kalkarken yine dikkatli olmam lazım. Yoksa kesiğim çok acıyor ama şunu söyleyeyim ilk gün hastanede yatmam dışında hiç yatmadım ben evde.... Hastane çantama koyduğum şeylerin çoğu işime yaramadı ama göğüs ucum olmaması dolayısıyla en çok işime yarayanlar süt sağma pompası ve silikon uç oldu... Ertesi gün hastaneden taburcu olduk çok şükür artık yavaş yavaş herşey düzene giriyor , size şunu söyleyeyim ilk gün bol bol anne sütü verin bebeklerinize ve bebek ne kadar çok üyük tuvaletini yaparsa sarılığa yakalanma olasılığı o kadar düşüyormuş benim kızım 11 kez yaptı ve allah bin şükür sarılığa yakalanmadık....Bu arada bana hiç sonda takılmadı, doğumdan sonra serum bile bağlamadılar .. 1 saat sonra sıvı gıda ve kraker yiyebileceğim söylendi iki saat sonra ise istediğimi yemeye başladım. Zaten planlı sezeryan olduğum için lavmanda olmadı.... Darısı bekleyenlerin başına inşallah umarım sizlerde benim gibi rahat bir doğum geçirir meleklerinizi kucağınıza alırsınız.....