2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

İdrar kültürü 3 günde çıkıyor,inşallah öyle bişey yoktur.Biz ilk doğduğumuzda yaşadık bu sorunu,2 günlüktü daha,10 tane iğneyle düzeldi.........

Yasemin sizede çok geçmiş olsun.... 6 gün sonra vericekler tahlil sonuçlarını kültür sonucunu bende 3 günde alırız dedim ama yok olmadı vermediler......

csns senin bebiş nekadarlık şimdi? kolik bizde yasadık, sıkıntılı oluyo ama geciyor neyseki. hergün aynı saatte mi oluyo. bi de davranısı nasıl oluyor, yani bacaklarını karnına cekiyo mu neler yapıyo o sırada?

Leftere canım Arya 2 ay 3 haftalık, büyümeye çalışıyor ...... ilk zamanlarda gaz sancısı olduğunu çok rahat anlıyorduk bacaklarını topluyordu ve bir gece saat 2:00 de ağlamaktan komaya girdi resmen ve hemmen hastaneye götürdük kolik dediler paranox s fitil verdi çok lazımlı zamanlarda kullanırsınız dedi 2 gün kadar kullandık bıraktık daha sonrada o kadar şiddetli sancılar gelmedi ama şimdi 6 gündür aynı huysuzluk yer gök inliyor yine fitili kullanıyoruz..... ama bacaklarını toplamıyor yani hiiç gaz gibi değil ( birde uykusunda ağlama çıkardı Arya 15-20 gündür uykusunda ağlıyor neden onuda anlamıyorum (

csns bebeklerde bu koliğin en doruk noktası 6ile 8. haftaymış. sonasında yavas yavas geciyor. koliğin nedeni de caresi de tam bulunamamış maalesef. ama ayak altına sıcak su torbası , güzel bir banyo , muskat da içirebilirsin. çok işe yaradı. bir de hemen hergün yaglarla yapılan bebek masajları cok iyi geliyor ve rahatlatıyor. biz de neler neler yaptık.ayrıca bitkisel bi ilaç var zinco diye. düzenli kullanım sonrası etkisini gösteriyor. canım daha da ufakmış ama göz acıp kapayıncaya kadar o sıkıntılı dönem gecer. gece aglaması yada aglayarak uyanması bizde de oldu ahala arada bi oluyor. o rüya görmesinden kaynaklanıyor . hemen kucaga alıp öpüp sevince geciyo . insallah bir an önce normale döner. kendine de iyi bak ayrıca bebege enerjin kalsın. zor oluyor çünkü bu dönem.

merhaba arkaslar gecenlerde tup bebek merkeziyle konustum turkiyeye gelmeden bir ay once dogum kontrol hapiyla tedaviye baslayacagimi soyledi. sizce burdanmi alim yoksa turkiyeden mi getirttireyim ne dersiniz doktor kaldigin yerden alabilirsin dedi ama goruncemde turkiyede. birde baya bi cesit hap var kararsizim.

kys bence burdakinin ismini öğren, aynısı kesin orda da vardır. onu kullanırsın.

Selam Lefter..... bu kolikle ilgili yapmadığım hiiiç birşey kalmadı söylediğin ne varsa hepsini yaptım sıcak su torbaları , muskat, masajlar bir ünya para verilip alınan masaj yağlara sab ilaç metsil bir şurup var şuan ismi aklıma gelmedi o veee sonunda tavsiye üzerine zinco ........ zinco yu 2 aydır kullanıyoruz dediğim gibi daha iyiydik ama son zamanlarda Arya coştu acaba dr.unu mu değiştirmeliyim diyorum bilemedim ( teyzesi daha çok minik benim kuzum yaaa ama inşallah bizde sizin bebişleriniz gibi büyüyüp rahatlıyacağız..... leftere benim doğuma 15 gün kala kalçamda ağrı başladı ama bebekten dolayı emara giremedim doğumdan 1 hafta sonra emara girdim kalça erimesi çıktı yürümem kesinlikle yasaklandı yoksa ameliyat platin takılacak dedi dr.lar eee bize kim bakacak ablam şehir dışında 1 haftalık bebişle 750 km yol yaptık bize baksın diye ablama gittik 1 ay kaldık geri kontrole geldik iyileşme yok geri git 750 km yol sonra ben grip oldum Arya ya bulaştı 1 günde Arya ağırlaştı hastaneye götürdük veee orada hastaneye yatırdılar biz orada kalmak istemedik burayı Acıbademi dr.unu aradık ve hemen İstanbula döndük ama Arya yolda baya ağırlaştı 45 günlük bebek canı ne ki burda 1 hafta hastanede yattı ellerinin üstü delindi bacağından iğneler oldu veee bu süreçte benim üzüntüden sütüm gitti ( şuan onun için sabah akşam ilaç niyetine Arya ya anne sütü verebiliyorum (
Seni ve bebişini çook öpüyorum kendinize iyibakın....

lefterecim kayseri tup bebek merkezini aradim bilmiyorum benmi derdimi anlatamadim, hangi ilaci kullanacagim diye ama ordan doktorona danis alirsin dediler.mailde gonderdim cevap vermediler.zamanin olursa bi goz gezdirebilirmisin internet sayfalarini.

offf illede bir soru isareti birakiyolar insanin kafasinda.

arkadaşlar ne yazık ki değerim düşmüş artık 2.denemeye inşallah Allahım hakkımızda hayırlısını versin bu seferlik vakti zamanı değilmiş demek ki herşeyin hayırlısı 2.denememi mart sonu nisan başı gibi yapıcam şubatı kendimi dinlenme ayı olarak ayırıyorum

leftere sonunda hosgeldin coook meraklandık neyse basın sagolsun canım ve evınız hayırlı olsun bebekler bereketli masallah...cnsn gaz olayı 3 aydan sonra kendılıgınden duzene gırıyo az sabret dısını sık gecıcek...
lefetere masallah senın tosun ıyıymıs allah nazarlardan korusun...
bızde kızımla tanısma turlarındayız elma-armut-havuc suyu ıle tanıstık artık hergun yogurt vermeye baslıycam 1hafta sonrada patates havuc puresine baslıycaz.benım cadı coook beter bısey oldu.gezmeye gıdınce agzı kapanmıyo her hısst dıyene sırıtıyo bukadar fıngırdek kız olmazki ama...
yasemıncım benım kız bıkac gundur acayıp ıstahlı 120lık mama yapıyorum gık demeden ıcıyo bızım bıberonda 120lık daha buyugunu almalıyım bıberon arayısındayım senın bıberonun ne nuby nın bıberonu cok guzel bıde 150lı mı 240 mı alsam bılemıyorum tunanın ıstahı nasıl 4.ay sonunda cocuklar daha cabuk acıkmaya baslarmıs bakalım bıde 2numara mamayamı gecsek dıye dusunuyorum artık ek gıda donemıne gırdık ya 2ye gecebılırmısız...
halev hayırlısı olsun kendını dınle moralını topla sonra yıne dene canım allah guc versın demekkı vakti gelmemiş...

Son düzenleme:
canım geç tutunma yok değerim cumartesi 5 çıkmıştı bugün yok diyebilirsin yani hayırlısı napalım canım nasibimizde bu sefer yokmuş

Son düzenleme:
halev canım üzme kendini, dediğin gibi dinlen iyice,moral yap ondan sonra insallah diğer denemede olacaktır. allah cok büyük. belkide bizlere özellikle böyle yaptı. mesela bana evliliğimin ilk yılı cocuk verse iyi bir anne olmazdım . çünkü ne bebek ne cocuk severdim. hatta o salyaları, devamlı kaka ve çiş yapmaları, aglayıp insanı bi uyutmamaları.... herseyleri kabus gibi gelirdi ve cok iğrenirdim. hele anneler cocuguna mama yedirir ya, bir de bebegin agzına giren kaşıgı kendi ağızlarına sokarlar... işte nasıl midem bulanırdı anlatamam. ama öyle bi raddeye geldim ki 5 sene sonunda artık cocuktan , hamilelikten baska bişey istemiyordum. sanırm allah bana ders verdi. şimdi o iğrendiğim seyler bana öyle geliyor ki , öyle tatlı buluyorum ki, kaka yapınca seviniyorum, gazı cıkınca mutlu oluyorum.. demem o ki allah birşekilde bizleri gec evlat sahibi yapıyor ki kusursuz anneler olalım. bak gör muhtesem bi anne olacaksın :)
kys burda yüzde 90 oranında tek bir dogum kontrol hapı kullanılıyor. onu da saglık ocakları ücretsiz olarak dagıtıyor isteyene. istersen ben bi ara saglık ocagından adını ögreneyim. sana söyliyim. ne zamana lazım sana ona gideyim. yakın zaten evime.

csns, cok cekmişin sende ama cok sıkıntılı olmuş. aryacık da cok cekmiş canım benim yaa, ama anne sütü her derde deva. az daha sabret bu ay sonuna doğru kendini toplayacakır. üzüldüm ama allah önce yavrucuklara sonra bizlere saglık versin. peki kalcandaki problem ne oldu şimdi? ne yapılacak?
ebi canım senin ek gıda vaktin gelmiş valla :)) kızlar bence mümkün oldugunca bu ek gıdalarda kendiniz yapın cok daha saglıklı. tabi devam sütleri hariç :) benim sıpoş suyunu kend içtiği için yanlarından tutmalı biberon kullanıyoruz artık. chicko nun biberonlarını kullanıyorum ama avent de iyi diyorlar.

Halev canım hayırlısı Allahtan,inşallah sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Vakti zamanı gelince olucak inşallah,bizlerde aynı yollardan geçtik,sıkıntılı zorlu bir süreç.Allah en kısa zAmanda sanada nasip eylesin............

Kızlar dün kontrolümüz vardı 7 kilo olmuşuz,boyumuzda 64cm olmuş.eK GIDAYA GEÇEBİLİRSİN DEDİ,ANLATTI BİŞEYLAR AMA AKLIMDA KALMADI SİZ NELER YAPIYORSUNUZ.cAM RENDE ALDIM PÜRE HALİNE GELDİ ELMA,SUYUNU NASIL ALCAMKİ.10 GÜN ELMA HAVUÇ SUYU VER DEDİ,SONRA PÜREYE GEÇEBİLİRMİŞİZ.KABIZ OLURSA ARMUT SUYU YADA KAYISI KAYNAT VER DEDİ.yOĞURT MAYALA DEDİ,YA MAMADAN YADA PASTÖRİZE SÜTTEN SİZ NASIL YAPIYORSUNUZ.bEN BEBELAC 1 KULLANIYORUM,BEBELAC 2 6. AYINDAN SONRA GEÇİLCEKMİŞ.BİBERONUMUZDA NUKUN BİBERONU.BİR BÜYÜK BİRDE KÜÇÜK VAR,KÜÇÜĞE GENELDE SU KOYUP VERİYORUM.BİDAHAKİ AYDA KAHVALTIYA GEÇCEKMİŞİZ.

Yazdım silindi,o arada tuna uyandı yazacaklarımıda unuttum.Neyse Tunada dünden beri güzel yemeye başladı.Meyve suyunu ara öğün olarak 10 gibi ,yoğurduda yine ara öğün olarak saat 15:00 gibi ver dedi.Birde gece saat 10 gibi irmikli tahıllı kaşık mamaları var,onlardan verilcekmiş.Ben almıştım pek sevmemişti,belki uyku arasında biberon maması gibi yaparsam içer.İdrar tahlili yaptırdım bişey çıkmadı.Sünnet derisinde daralma varmış,2 yaş öncesinde sünnet gerekiyor dedi.Eşimle konuştuk 1 yaşında olsun dedik,insan kıyamıyor ya:)))

Cns kızların dediği gibi 3 ay olunca inşallah geçecektir.Aklıma geldide sıcak su torbaları,havlular,ağlamalar felan...Geçicektir inşallah.Sende yediklerine dikkat et.Benimde sütüm az şekerleme niyetine içiyor,vazgeçmeyede niyeti yok.Kimyon annenin gazını alıyor canım.Bizde ilk doğduğunda idrar yolu enfeksiyonundan 1 gece yatmıştık hastanede,serumlar felan.10 tanede iğne vurulmuştuk bacaktan,daha minicikti 2500kgdı:)))))Allah bir daha yaşatmasın canım,yavrularımıza sağlık versin..........

sağol lefterecim üzülmüyorum böylesi nasipmiş diyorum dediğin gibi annelik için belki erken gördü rabbim beni olsun umutla tedavilerime devam edicem mutlaka bizide bi bebişle taçlandıracak güzel Allahım bekliyoruz bakalım hayırlısı

sağol canım amin inşallah kucaklarımız boş kalmaz sizler gibi bizlerde bebişlerimize kavuşuruz

yasemin hadi hayırlı olsun ben suan katı meyve sıkacagı ile suyunu sıkıyorum meyvelerin bugun biberona koyup vrdim 50ml elma-havuc karısık severek icti haftaya rendeye gecicem bugun öğleden sonra yogurt verdim yedi yrım cay bardagı kadar ben keci sutundden mayalıyorum cok katı olmuyo tam kıvamında ıyı oluyo.yalnız benim su bıkac gundur sutum kızımın dısının kovugunu doldurmuyo tam vaktınde basladık sanırım ek gıdaya gecede sık uyanıyor.bende mılupa kullanıyorum onun 2sının gece maması var ondan alıcam senin dediğin kasık maması kıvamlı oluyo bayağı biz yeni kasıga alısıyoruz hatta hala yoğurt yerken emer gibi yiyor cok komık...bende pırınc unu ile bi mama tarıfı buldum pırınc unu ve suyu pısır ıcıne normal mamadan katılıyo ama kasıga bıraz daha alıssın öle baslıcam cunku aksam yedıgı mama tok tutmuyo artık onu ayyy cok tantanalı ısler yaa ne cok ılgı ıstıyo bu cocuklar ama cok zevklı asama asama ılerledıgını gormek cok guzel yaa....
hepınızı opuyorum kuzularıda tabiii

lefterecim recetesiz satmiyolar sanirim, adini ogrensek bile alabilirmi bilmiyorum.gitmene gerek yok canim cok sagol.bugun eczaneye gittim sordum burada vermiyolar recete olmadan turkiyeye gelmeden artik burda kendi doktoroma giderim .yarin birde herzamanki tedavi gordugun doktoru arim bakalim ne diyecek.

bu arada biletleri aldik 6.ayin 22 sine turkiyedeyim arkadslar.7 hafta gelcem tedaviyle gececek yine butun tatil dusunmek bile istemiyorum...

halevcim insallah en kisa zamanda Allah bizede anne olmayi nasip eder canim uzme kendini.
Allah sabir versin.

Kızlar ek gıdaya geçişimiz kötü başladı.Buda benim hatamdan kaynaklandı.İlk gün elmayı rendeledim,tabi rendeden su çıkartamadım püresindende verdim.Akşamda 23.30 da kaşık mamasının biberon mamasından az bişey verdim.Gece Tuna uyandı emmek istedi emzirdim,1 saat geçti geçmedi Tunanın sesine uyandım yavrum kusmuş ama yatak matak sırılsıklam.Bir anlam veremedim sonra emmek istedi,memeyi alınca öğürdü.Sonrasında tekrar tekrar kustu.Balgam halindede kusmaya başlayınca hemen doktora gittik.Acildeki doktor ek gıdadan dedi,sonra doktorumuzlada konuştuk,Bir hafta sadece meyve suyu,diğer hafta yoğurt,3. haftada kaşık mamsına geç dedi.Benim hatamdan dolayı oğlumun düzeni bozuldu.Dün gecede 1 kez kustu.Allaha şükür bugün iyiyiz.Sık sık emziriyorum 60cc felanda az bir mama veriyorum.Ebi,leftere bana ayrıntılı yazarmısınız neler yaptığınızı.Ebi gece mamasını doktormu önerdi.Milupanın 2 simi??Of ya güya özel hastaneye gidiyoruz,devlet hastanesinden farkı yok.Kan tahlilide yaptırdık,azda bir enfeksiyon çıktı,kusmadan olmuştur dedi doktor ,Bactrim verdi,5 gün kullancaz.Şimdilik bu kadar............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…