• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

Ebi,karma aşı olduk(difteri,boğmaca,tetanoz) bugünde pnömokok aşısı olduk.6.ayda tekrar aşımız var.Bugünlerde tunanın iştahında azalma var,mamsını sonuna kadar yiyen çocuk,artık yemiyor,anlayamadım neden diye.Hasta olmaz inşallah.
Leftere iyice merak ettik seni nerelerdesin sen ya.........

sagol yasemıncım sıfa olsun asılar ınsallah tunaya...
ayyy bende sana onu dıycektım bızımkıde öyle meme ye ve mamaya eskısı gıbı duskun dııl sen doktora sordunmu bende napıyım bılemedım kayınvalıdem basımın etını yıyo cocugun bagısıklıgı duscek sen doktoru bekleme yogurt mayala yedır elma suyu ver dıyo zayıflıycak dıye korkuyorum bende sabah mamdan önce keci sutu ve nısastayla mama yapıp versemmı dıye dusunuyorum ama ters bısey olurmu dıyede korkuyorum napayım bılemedım :26: bıde okadar hareketli ki sureklı kollar bacaklar cırpınıyor bıde dırseklerınden destek alıp oturmaya calısıyo ay korkuyorum daha kucuk kemıgı egılır dıye yatmak ıstemıyo napıcam bılmıyorum bıde sinir yapıo sorma gitsin :18:

Selam ebi ikimiz kaldık,leftere nerelere kayboldu.
Ebi doktora sormadık henüz,bir huzursuzluğumuz yok ama tedirgin oluyorum.150cc yiyen çocuk 75ml filan yiyor bazen 100ml.Sütüm çoğaldı galiba:))Bizim doktor ek gıdaya geçirmedi ama ben elme suyu verdim içti:)))Cam rende almak gerek,tabi benim verdiğim 1 çay kaşığı bişeydi.Ebi sen doktoruna danışda keçi sütünü öle ver.En ideali keçi sütüymüş ama yinede erkenmi diye sormak gerekir bence.
Leftereyi iyice merak ettim birde face bakim ya mesaj atim bari:))))))

merhaba sanırım artık burada anne olmak isteyenlerden çok anne olanlar yazıyor ne mutlu keşke biz de o günleri hayırlısıyla görebilsek

galiba öyle oldu işe başlıcam diyodu galiba işe başladı bide bebek yogun oluyo heralde insallah kotu bısey yoktur öyle dusunmek ıstemıyorum.ben kızıma mamayı 100luk hazırlıyorum hala aynı bazen 110 ml su mama eklenınce ancak 120 oluyo sımdıye kadar kılo alımı ıyı dıye doktor mamayla sısırmeyelım cocugu demıstı mamayı ıcerken cok oynuyo bazen agzının sagına soluna cevırıyo oyun yapıyo ama normal bunlar heralde yeni yeni bişeyler kesfedip oyun yapmayı farkettiler ya bazen önlügüyle oyun oynuyoruz onu yakalamya calısıyo.haftaya asılar var salı gunu saglık ocagına gıtcez carsambayada doktordan randevu alırım ona gıderız bakalım sanki kilo almadı gibi geliyo ya hatta zayıfladı gibi neyse doktorda anlıycaz bakalım.kayınvlıdem sımdı ne alırsa o dıyo dısı falan cıkcak emeklıycek ozaman cok kılo alalmaz zaten dıyo amaaan saglıklı olsunda napıyım pofuduk olmasın kibar bi kız olsun :12: neyse canım bitek ikimiz kaldık kendine ve tunaya iyi bak :54:

slm arkadaşlar ne zamandır yazmıyordum çünkü gelen giden yok bu sayfaya benim tedavi başladı hatta perşembe yumoşlarım toplandı hemde 20 tane ve 18i iyi çıkmış ama 16sı döllenmiş durumda pazartesi arayacaklar hangileri gelişip büyüme göstermişse ona göre salı günü transfer satini söyleyeceklermiş çok şükür Allahımaaaaaa çok şükür

galiba öyle oldu işe başlıcam diyodu galiba işe başladı bide bebek yogun oluyo heralde insallah kotu bısey yoktur öyle dusunmek ıstemıyorum.ben kızıma mamayı 100luk hazırlıyorum hala aynı bazen 110 ml su mama eklenınce ancak 120 oluyo sımdıye kadar kılo alımı ıyı dıye doktor mamayla sısırmeyelım cocugu demıstı mamayı ıcerken cok oynuyo bazen agzının sagına soluna cevırıyo oyun yapıyo ama normal bunlar heralde yeni yeni bişeyler kesfedip oyun yapmayı farkettiler ya bazen önlügüyle oyun oynuyoruz onu yakalamya calısıyo.haftaya asılar var salı gunu saglık ocagına gıtcez carsambayada doktordan randevu alırım ona gıderız bakalım sanki kilo almadı gibi geliyo ya hatta zayıfladı gibi neyse doktorda anlıycaz bakalım.kayınvlıdem sımdı ne alırsa o dıyo dısı falan cıkcak emeklıycek ozaman cok kılo alalmaz zaten dıyo amaaan saglıklı olsunda napıyım pofuduk olmasın kibar bi kız olsun :12: neyse canım bitek ikimiz kaldık kendine ve tunaya iyi bak :54:

Ebi selam,
Çok uzun zamandır bu topiği takip ediyorum sizlerinde söylediği gibi saynız günden güne azaldı hepinizin deneyimlerini merakla okuyorum....... maşallah bebişlerinize......
Ben geçen yıl ikiz bebeklerimi kaybettim erken doğdular ve yaşamadılar :(( arkasından ocak 2010 da tedaviye başladım ve şimdi 70 günlük boncuk bir kızım var......... benim sütüm bazı sıkıntılardan dolayı iyice azaldı günde 400 cc kadar ancak çıkıyor ve mama aptamil pre takviyesi ile yola devam ediyorum günde toplam 700 cc ye yakında mama veriyorum siz günde ne kadar mama veriyorsunuz onu merak ediyorun ve bebeişleriniz kaç aylık ve kaç kilo oldular bana yazarsanız sevinirim çoook öptüm sizi......

selam kizlar nasilsiniz? fazla giremiyorum bende, kismetse yaza tup bebek tedavisine basliyoruz. insallah bende araniza katilir anne olurum arkadaslar. hepinizide opuyorum bebeklere iyi bakin.

Kys,meltem inşallah hayırlısıyla sizde anne olursunuz.Halev hayırlısı olsun canım,inşallah sıkı sıkı tutunurlar sana.3 tanemi 1 tanemi tarnsfer olacak???
Cns Allah kızına sağlıklı ömür versin.Aptamilin kutusunda yazıyor belki biliyorsundur..2 aylık bebeğe önerilen günlük süt miktarı 650-850 diye.Benim oğlumun bu aralar iştahı yok ama günde 4-5 kez 3-4 saat arayla 125-150cc veriyorum.Tabi bu aralar o kadarda yemiyor.Ben önce emzirip sonra mama veriyorum. Geceleride sadece emziriyorum.

Ebi Tunada biberonun emziğiyle oynuyor,diliyle itip yemek istemiyor,banada bizimki zayıfladı geliyor.Ebi 100lük nasıl hazırlıyonki bir ölçeğe 30cc su değilmi??Hangi marka kullanıyorsun sen???Bizmkide 100-125 bazen hiç yemiyo 70'i zor bitiriyor.Doktora gdince yaz bakalım mervenur kaç kilo almış,sizde kendinize iyi bakın öptüm.Leftereye mesaj attım bakalım artık,dediğin gibi bende kötü düşünmek istemiyorum,hadi artık yaz leftere........

Kys,meltem inşallah hayırlısıyla sizde anne olursunuz.Halev hayırlısı olsun canım,inşallah sıkı sıkı tutunurlar sana.3 tanemi 1 tanemi tarnsfer olacak???
Cns Allah kızına sağlıklı ömür versin.Aptamilin kutusunda yazıyor belki biliyorsundur..2 aylık bebeğe önerilen günlük süt miktarı 650-850 diye.Benim oğlumun bu aralar iştahı yok ama günde 4-5 kez 3-4 saat arayla 125-150cc veriyorum.Tabi bu aralar o kadarda yemiyor.Ben önce emzirip sonra mama veriyorum. Geceleride sadece emziriyorum.

Yasemin teşekkürler....... kutunun üzerini mamaya başladığımızda okudum dr.a da danıştım çok normal ve yeterli beslenmesi diyor....... Arya yı geceleri emzirmeye çalıştım ama çok sık uyandı doymadı sürekli memede uyuyor onun için terse döndük geceleri mama veriyorum 2 saatde bir uyanıyor gündüz anne sütü ve mama ile yola devam ediyoruz ayda 1 kilo ile 1.250 arasında kilo alımı değişti boyuda ayda 4 cm kadar uzadı ....... birde boynunu pek tutamıyor Arya bir sağa bir sola çevirip duruyor sein oğluşun ne zaman boynunu tutmaya başladı..... Oğluşunu öp benim için kendine iyibak ...... görüşmek dileğiyle hoşcakal.........

Bazen oturtmaya çalışıyorum başını muhabbet kuşları gibi sallayıp duruyor.Henüz dik tutmaya başlamadı.Ama yüz üstü yattığında kafasını dikleyip etrafına bakıyor,kucaktada dengemizi sağlıyoruz.Buda 3 aylıktı başladı.Ben Tuna dönmüyo diye üzülüyordum meğersem çocuğa şans tanımıyormuşum,arkadaşımın annesi yere battaniye ser üstünede çarşaf orda kaslarıda gelişir dönerde dedi.İlk yaptığım gün dönmeye başladı.Aklında olsun çocuğa alan sağla,yoksa dönmüyor diye üzülürsün benim gibi:)))))Kilo alımı çok güzel,maşallah diyelim:nazar:.Gaz sıkıntınız umarım yoktur,3 aylıktan sonra bizde bitti.Mamanın sindirimi geç oluyor önce anne sütü verirsen daha iyi olur.Uyku düzenleri değişecek,daha az uyuycak:))Bende Aryayı öpüyorum:emir_bebek:

halev hadi hayırlısı insallah guzel haberlerle gel bize.kys sende aramıza katılcan uzulme tatlım herseyın vaktı zamanı var hayırla saglıkla gelsın...
cansın ben gunluk toplam sukadar dıyemem doktor bana kutu ustundekınıde dıkkate alma dedi bende önce emziriyorum sonra mama veriyorum 4 ogun mama verıyorum gece sadece emıyor 3saat ara ile mama oldugu ıcın arada yıne emıyor.cok sukur yetıyor kılo alımı ıyı.
yasemıncım dun asımızı olduk bıraz ates oldu aksama 37.5 falan oldu ama bıraz soyduk calpol verdık neyseki dustu ama gec sıksık uyanıp emdi bugunde doktora gıttık 6200 olmus kızım boyu 64cm doktor boyu bıraz fazla uzamıs dedı enson 6 aralıkta gıtmıstık 5250 idi 5 haftada 950gr ıyı dedı doktor bıde bana yavas yavas ek gıda basla dedı sadece emen cocukta 6.ayı beklıoruz dedı sımdı ek gıda alıstırmaları yapcaz 3gun yogurt 3 gun elma suyu 3gun armut suyu 3gun havuc suyu dedı 2kasıkla basla ertesi gun 2katına cıkar dedı alıstırma bıtıncede ara ogun olarak bunlardan vercez mamayıda nasıl ayarlıyorum sölim ben drbrown kullanıyorum 100cc su koyunca 3tam ölcek ve 1/3 ölcek koyuyorum bazen sutum az olunca 110su koyup 3tam 2/3 mama koyuyorum ben hep artırmaları 10cc yaptım yavas yavas böle ayarladım bilmem ıyımı?ayyy ne cok anlattım :26:

Maşallah Mervenur güzel kilo almış kuzucuk,bende senin gibi gündüz mama artı meme,gecede anne sütü.Biz henüz başlamadık ama elma suyu veriyorum bazen istemem demiyor:)))Senin maman değişik zaten dediğin gibi yemesine bağlı benimki bazen 150 bazen 75-100-125 yiyor ama 150yi geçemedik:)))

biz ek gıdaya basladık 3 gundur yogurt tanıyoduk ılk 2gun asagı yukarı tamamını tukuruyodu bugun yemeye basladı ve yarım cay bardagı yogurt yedi :56: yarında elma suyuna baslıyoruz bakalım...yasemincim senin maman milupa diilmi? bizimki suan asagı yukarı aynı mıktar mama yıyor...ya leftere face te aktif ama niye bizi terketti anlamıyorum :59:
hepinizi öpüyorum kızlar halev haber bekliyoruz....

arkadaşlar salı günü transferim gerçekleşti 2 embriyo konuldu 1.kalite diğer 4 embriyomuda dondurttum 24ünde kanda baktıracağım inşallah Allahım herşeyin hayırlısını verir

biz ek gıdaya basladık 3 gundur yogurt tanıyoduk ılk 2gun asagı yukarı tamamını tukuruyodu bugun yemeye basladı ve yarım cay bardagı yogurt yedi :56: yarında elma suyuna baslıyoruz bakalım...yasemincim senin maman milupa diilmi? bizimki suan asagı yukarı aynı mıktar mama yıyor...ya leftere face te aktif ama niye bizi terketti anlamıyorum :59:
hepinizi öpüyorum kızlar halev haber bekliyoruz....

Ne güzel,bizimde haftaya kontrolümüz var doktorumuz diğer ay geçeriz demişti.Ne güzel ya Tuna bakalım nasıl tepki verecek yeni gıdalara.Ebi elma suyunu cam rendede rendeleyip pürelimi vercen püresizmi doktor ne dediki???Leftereyi bilmiyorum mesajda attım ama dönmedi,Leftere canım ya ne oldu sana........

arkadaşlar salı günü transferim gerçekleşti 2 embriyo konuldu 1.kalite diğer 4 embriyomuda dondurttum 24ünde kanda baktıracağım inşallah Allahım herşeyin hayırlısını verir

Halev canım ya hayırlı olsun,inşallah sana sıkı sıkı tutunurlar.Dularımız seninle:))))Güzel haberlerini bekliyoruz,öpüyorum seni.Kendine dikkat et:)))))

halevcim oncelikle insallah bebeklerin simsiki tutunurlar canim.

arkadaslar bugun kayseride bi merkezi aradim adetin kacinci gunu baslariz falan diye tedaviye doktor turkiyeye gelmeden bir ay once dogum kontrol hapina baslamami soyledi.sizce dogum kontrol hapini biraktiktan sonra hemen adet olurmuyum sormayi unuttum. birde fiyati coguma geldi gibi 3600+ilaclar.sizler ne kadar verdiniz tedaviye, daha once 3750 odemistim ama iicinde hormon igneside vardi.off icimde oyle bi sikinti varki gitmek bilmiyor.

Back