• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk tüp bebek denemesi başarısız olan arkadaşlar 2. için birbirimize destek olalım

merhabalar, 17.03.2011 tarihinde başlamış olduğumuz tedavi sonucunda 12.04.2011 tarihinde negatif sonuç aldık. çok güvenmiştik, inanmış birsürü planlar yapmıştık. ancak moralim bozulmadı. çünkü hayat sınavında karşılaştığımız sorulardan biri bu. sabırla beklemek ve inancı kaybetmemek gerekir diye düşünüyorum.

doktorumuz bizden sadece ilerde pişman olmayalım keşke yaptırsakdık demeyelim diye testler istedi. aslında gerekli değil ama kafamızı kurcalamasın diye yaptırabilirsiniz isterseniz dedi. biz yaptırmayı düşünüyoruz.

aklıma sadece şu takıldı. ikinci denemede başarı oranı daha artıyormuş, ancak çok ara vermemek gerekiyormuş. böyle bir yazı okumuştum. doktorumun önerisi 2 ay sonra deneyelimdi. bizim düşüncemiz de Haziran ayı. ayrıca merkezimizi değiştirmeyi düşünmüyoruz. bu bizim için bir artıdır heralde.

merhabalar melayden çok üzüldüm canım negatif sonuç almana ama inancını kaybebetmemk gerektiğini düşündüğün için tebrik ederim seni yeni bir negatif snuç alana göre daha ii karşılamışsın durumu rabbim en kısa zamanda kavuştursun beişlerimizi.
yanlız sende şunu öğrenmek istiyorum tabi çok özel olmaz ise anlatmak istemessende anlayışla karşılarım sizde rahatsızlık kimdeydi şu amaçla soruyorum beizde eşim azospermi bende hiç bir problem yok dendi daha doğrusu muayene etti ama rahim filmi falan çekilmedi ve ayrıca olumsuz sonuçtan sonra hiç bir test falan yapılmadı sana ne gibi testler yapıldı?? acaba benim merkezim mi ii değil.
23 mart negatif sonucu aldım hala adet görmedim dün muayene ye gittim belki bişi vardır die ama meğersem benim yumurtlama yapmamış vücudum bi 20 gün daha bekle dedi olmaz isem doğum kontrol hapına başlayacakmışız ne yapayım acaba başka bir merkezlede mi görüşsem??

Mrh bizde ılk denememızi 4 ay once yaptık,sonuç negatifti.Ilk denemede 16 yumurta toplandı ve bunlardan 6 tane embıryo olustu bırı konuldu gerısı kalıtesız deyıp dondurmadılar.Yalnız konuldugu gun bazı sıkıntılar yasadım ve bunlarında etkısı olmusmudur negatıf olmasında ,benım ıdrara sıkısmamı ıstedıler ve ben sıkıstıgımı soyledıgımden tam 2 saat sonra ancak masaya alındım bu surede ıdrarı tutmakta cok zorlandım ve stres oldum masaya alındım tam 15 dakıka orada doktoru bekledım resmen azaptı.sonda takıldı once yanlıslıkla vajınaya ve sonra aynı sonda ıdrar yoluma takıldı.İslemden sonra masadan surunurek ınmem soylendı ve tekerleklı sandalyede yatagıma goturuldum ardından yataga kendım cıktım 1 saat merkezde yattım ve eve gıttıgımde ıdrara cıkarken muthıs bır agrı ve soylendıgıne gore ıdrar yolumda enfeksıyon. 10 gun sonra negatıf sonuc.Arkadaslar konuldugu gun sızler bu surecı nasıl gecırdınız neler yaptılar bunları yazarmısınız yanı yapılan ıslemlerde bı terslıkmı var bılmek ıstıyorum.2.Denemede daha bılınlı olmak ıcın yardımınıza ıhtıyacım var.

Mrh bizde ılk denememızi 4 ay once yaptık,sonuç negatifti.Ilk denemede 16 yumurta toplandı ve bunlardan 6 tane embıryo olustu bırı konuldu gerısı kalıtesız deyıp dondurmadılar.Yalnız konuldugu gun bazı sıkıntılar yasadım ve bunlarında etkısı olmusmudur negatıf olmasında ,benım ıdrara sıkısmamı ıstedıler ve ben sıkıstıgımı soyledıgımden tam 2 saat sonra ancak masaya alındım bu surede ıdrarı tutmakta cok zorlandım ve stres oldum masaya alındım tam 15 dakıka orada doktoru bekledım resmen azaptı.sonda takıldı once yanlıslıkla vajınaya ve sonra aynı sonda ıdrar yoluma takıldı.İslemden sonra masadan surunurek ınmem soylendı ve tekerleklı sandalyede yatagıma goturuldum ardından yataga kendım cıktım 1 saat merkezde yattım ve eve gıttıgımde ıdrara cıkarken muthıs bır agrı ve soylendıgıne gore ıdrar yolumda enfeksıyon. 10 gun sonra negatıf sonuc.Arkadaslar konuldugu gun sızler bu surecı nasıl gecırdınız neler yaptılar bunları yazarmısınız yanı yapılan ıslemlerde bı terslıkmı var bılmek ıstıyorum.2.Denemede daha bılınlı olmak ıcın yardımınıza ıhtıyacım var.

canım benim yaaa seni baya bir yormuşlar nasıl bir yermiş orası öyle......ben bugün ilk denememin sonucunu aldım ve malesef negatif.....normalde benim transfer saatim sabah saat 9:00 olmasına rağmen ben 20 dakka falan öncesinden çok aşırı sıkışmıştım hatta tuvalete bile gitmeyi düşündüm...
doktor gelmemişti daha ama gelir gelmez hemen beni aldılar......10 dakka sürdü sürmedi işlem.....ve öyle koltuk falan da deyil sedyeye geçirdiler......hatta çok sıkışık olduğum için ve ağağa kalkmamam için altıma bir kab koydular......iki saat dinlendim sonra evde 3 gün boyunca dinlendim.....

Merhaba biricik38,
yazdıklarını okuyunca çok etkilendim, aynı sıkıntıları ben de ilk denememde yaşadım..Saat 11 de sıkışık olarak gelin denildi, saat 14.30 da işlemim gerçekleşebildi...Bu bekleme süresinde çok sıkıştığımı 50 kere söyleyince, 1 bardak işeyebileceğim söylendi :)) 1 bardak, 1 bardak daha derken saat 14.30 oluvermiş...Ha bu arada benim takibimi yapan az çok rahmimi ve beni tanıyan doktorum bayram iznine gitmiş!O gün öğrendik.. Başka bir Dr transferi gerçekleşirdi.Çok sıkışık olduğum için işlemden sonra ördek tuttular ve idrarımı yaptım ? Şimdi kafamda hep bunların muhasebesini yapıyorum ..O gün yaşanan negatif bi dünya olayın hangisi etken oldu tutunamamasına diye .
Tabiki Allahın takdiri ama o an yaşanılan sıkıntıyla rahimin de kasıldığını, embriyonun tutunamamasının sebebinin biraz da hastanede yaşanan stresin etkin olduğunu düşünüyorum..
Şimdi yavaş yavaş toparlandım , 5 tane dondurulmuş embriyom var..1-2 aya kadar tekrar denemek istiyorum..Allah hepimizim yüzünü güldürsün inşallah.

selam kızlar.benim mart ayında başladığım yolculuğum pozitif sonuçlanmıştı.bebeğimin kesesini gördük,sonra kalp atışını da gördük ama... daha sonraki kontrolde kalbinin durduğunu gördük.yıkıldık tabiaileler,akrabalar herkes biliyodu.4 yıllık evliyim herkes bu bebeği bekliyodu.annem zor bir hastalıkla mücadele ediyo.bu onun ilk torunu olacaktı.ona moral olacaktı ama olmadı.bebeğim beni bırakıp gitti.şimdi inş beni cennette bekliyo kuzum.elimde siyah beyaz ultrason fotoğrafları var .kürtaja gireceğim gece sabaha kadar fotoğraflarına sarılıp uyudum.sonra bebeğimi bi bardağın içine koyup götürdüler...çok zor çok.bizim dna sorunumuz da dahil pek çok ciddi sorunumuz var .hepsini birden yenebilecek bi bebeğimiz olur mu bilmem.allah boynumuzu bükmesin.yolumuz açık olsun.
ha bu arada ikinci denemeleriniz için centrum u öneririm.ben sadece opu ve transfer için gittim oraya .gerisi muayenehanede yapıldı.ama orada inanılmaz şımartıldım.çok memnun kaldım.

Merhaba biricik38,
yazdıklarını okuyunca çok etkilendim, aynı sıkıntıları ben de ilk denememde yaşadım..Saat 11 de sıkışık olarak gelin denildi, saat 14.30 da işlemim gerçekleşebildi...Bu bekleme süresinde çok sıkıştığımı 50 kere söyleyince, 1 bardak işeyebileceğim söylendi :)) 1 bardak, 1 bardak daha derken saat 14.30 oluvermiş...Ha bu arada benim takibimi yapan az çok rahmimi ve beni tanıyan doktorum bayram iznine gitmiş!O gün öğrendik.. Başka bir Dr transferi gerçekleşirdi.Çok sıkışık olduğum için işlemden sonra ördek tuttular ve idrarımı yaptım ? Şimdi kafamda hep bunların muhasebesini yapıyorum ..O gün yaşanan negatif bi dünya olayın hangisi etken oldu tutunamamasına diye .
Tabiki Allahın takdiri ama o an yaşanılan sıkıntıyla rahimin de kasıldığını, embriyonun tutunamamasının sebebinin biraz da hastanede yaşanan stresin etkin olduğunu düşünüyorum..
Şimdi yavaş yavaş toparlandım , 5 tane dondurulmuş embriyom var..1-2 aya kadar tekrar denemek istiyorum..Allah hepimizim yüzünü güldürsün inşallah.
Canım senınde aynı seylerı yasamıs olmana uzuldum benimde 5 ay oldu ve ancak toparlandım sadece aynılarını yasamaktan korkuyorum oyuzden ıı bı merkez arastırıyorum,olmazsada en azından ıyı bı yerde denedık kısmet degılmıs derız......
Bunlardan mı kaynaklandı dıye uzulmeyız daha fazla yıpranmayız sen nerde denemıstın?

Canım senınde aynı seylerı yasamıs olmana uzuldum benimde 5 ay oldu ve ancak toparlandım sadece aynılarını yasamaktan korkuyorum oyuzden ıı bı merkez arastırıyorum,olmazsada en azından ıyı bı yerde denedık kısmet degılmıs derız......
Bunlardan mı kaynaklandı dıye uzulmeyız daha fazla yıpranmayız sen nerde denemıstın?

Umut Tüp Bebek merkesinde denemiştim .Yine orda denerim , dondurulmuşlarım var orda.Senin

Tam olarak merkezi de suçlayamayız ...Çok tecrübesizdik , eşim müthiş stresliydi , sanki tüm iğneyi ilacı kendi yemiş gibi :))Şimdi rahatça oturup plan yapıyoruz, ilkinde yaptığımız yanlışlıkları tartışıyoruz,ikinci denemeye hazırlıyoruz kendimizi..
Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki Allah istediği zaman her koşulda olur ..Her şeyin vakti saati var derdi babaannem ben küçükken; şimdi iyi anlıyorum bunu:))

aynen kızlar herşeyin bir zamanı var.....bizim merkez çok iyiydi ve çok sorunlu hastada deyildik ama olmadı....olmayınca olmuyor işte.....allah vaktı ve zamanı gelene kadar bize sabır ve dayanma gücü versin ....

mrh bizde ilk negatif sonucu aralık ayında aldık .25 yaşındayım 5 yıllık evliyim sorunumuz sebepsiz inf.şimdi haziran ayında 2. deneme için hazırlanıyoruz. ilkinde 6 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi 2. kaliteydi ama kısmet değilmiş allah hepimizin yüzünü güldürsün.

ece22 bende 32 yasşındayım bizimde sebepsiz infertile ve yumurtalar 2.ci kaliteydi,negatif oldu,siz şimdi neler yapıyorsunuz drunuz neler uyguluyor...

ece22 bende 32 yasşındayım bizimde sebepsiz infertile ve yumurtalar 2.ci kaliteydi,negatif oldu,siz şimdi neler yapıyorsunuz drunuz neler uyguluyor...

cnm ben bursa acıbadem hastanesinde tedavi görüyorum drum şahin zeteroğlu fakat yumurta toplama ve transfer işini şahin bey yapıyo yumurta takip işinide yapıyo ama ben faruk dinçşahin tüp bebekten önceki druma gidiyorum hem 2 dr kontrolnde 2 dr birbiriyle paslaşıyorlar.ben bugün adet oldum yarın dra gidicem kontrol olucam haziran ayındada da 2. tedaviye başlıyacagım.ilk denemede önce adetin 2.günü iğnelere başladık 5. gün ve sonrada 2 günde 1 yumurta takinbi ve e2 kan tahlillerim yapıldı.yumurtalar toplandı ve transfer.sonra 3 gün yattım evde kan tahliline kadarda hiç çıkmadım evden hep dinlendim ama olmadı yinede.aslında benim kendiliğinden olan bi gebeliğimde vardı ama 2 aylıkken kalp atışı alamadılar.sen nerde tedavi ğörüyosun? 2.denemeyi ne zaman düşünüyosun?

kizlar bende sizinle ayni durumdayim ilk denememiz mart ayinda oldu iki birinci kalite embriyo yerlestirildi icsi yöntemiyle dölediler yumurtalari 21 tane yumurtam toplandi 12si dölendi 2si transfer edildi ama nasip degilmis hayirlisi taktir yüce Allahin.
Simdi ikinci transfere hazirlaniyorum Allah nasip ederse bu cumartesi.Ama kafam biraz karisik kizlar gecen çarsamba gittigimde rahim kalinliginin 5.7mm oldugunu ve de iki tane biri sagda biri solda biri 11.9 biride 12.8 mm büyüklügünde yumurtam oldugunu söyledi bir paket yedili ovulasyon testi verdi 4gün boyunca yap pozitif cikarsa bizi ara eger negatif cikarsa besinci gün buraya gel dedi bugün gittim kan verdim ögleden sonra arayip transferi cuma gün yapacaklarini yumurtalarin yaptiklari hormon testine göre persembe gibi rahime atilmasinin beklendigini söylediler ama benim adet döngüm 28 gün vede transfer 20.gün olacak aklim karisti normalde transferden 8gün sonra adet olmam gerekiyor gecen transferimde tam 13gün sonra adet olmustum.
Ne olur ikinci transferi beli olmus yada ikinci transferini yapmis arkadaslar varsa bana yasadiklarin tecrubelerini yazarsa sevinirim:18:

merhabalar melayden çok üzüldüm canım negatif sonuç almana ama inancını kaybebetmemk gerektiğini düşündüğün için tebrik ederim seni yeni bir negatif snuç alana göre daha ii karşılamışsın durumu rabbim en kısa zamanda kavuştursun beişlerimizi.
yanlız sende şunu öğrenmek istiyorum tabi çok özel olmaz ise anlatmak istemessende anlayışla karşılarım sizde rahatsızlık kimdeydi şu amaçla soruyorum beizde eşim azospermi bende hiç bir problem yok dendi daha doğrusu muayene etti ama rahim filmi falan çekilmedi ve ayrıca olumsuz sonuçtan sonra hiç bir test falan yapılmadı sana ne gibi testler yapıldı?? acaba benim merkezim mi ii değil.
23 mart negatif sonucu aldım hala adet görmedim dün muayene ye gittim belki bişi vardır die ama meğersem benim yumurtlama yapmamış vücudum bi 20 gün daha bekle dedi olmaz isem doğum kontrol hapına başlayacakmışız ne yapayım acaba başka bir merkezlede mi görüşsem??

merhaba, bende hiçbir sorun yokmuş. sperm sayımız çok az. bu nedenden dolayı yaklaşık 3 ayrı hastaneye muayene olduk. hepsi tüp bebeğe yönlendirdi. en son temizliği ve çeşitli tavsiyeler üzerine merkezimizi seçtik. doktorumuz çok güveniyordu negatife şaşırdık doğal olarak. şimdi de emin olabilmek için genetik olarak yapılmısı gereken tüm testler yapıldı. ikinci denemeye öyle başlayalım, önceden alınması gereken önlem varsa bilelim diye ancak eşiminde benimde sonuçlarımız gayet güzel çıktı. eğer için rahat değilse bence başka yerlere gidip bakman iyi olur.

mrb arkadaşlar
2.denememizi yaptırdk bugn 2. günüm çok heyecanlıyım tek korkum 3. transferi ama 1. kalitede olduğunu söyledler inş bu sefer tutunur bebişlerde rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip eder inş
sizlerden de haber bekliyorm yaptıranlar bu heyecan dolu günlerimizi beraber geçirelim :)

mrb arkadaşlar
2.denememizi yaptırdk bugn 2. günüm çok heyecanlıyım tek korkum 3. transferi ama 1. kalitede olduğunu söyledler inş bu sefer tutunur bebişlerde rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip eder inş
sizlerden de haber bekliyorm yaptıranlar bu heyecan dolu günlerimizi beraber geçirelim :)

hadi inşallah bu sefer yüzün glsün canım.. ben de yazmışım bu topiğe nisan başında başladım diye ama yarım kaldı tedavim sonra bir mucize oldu kendim gebe kaldım.. inşallah senin için de bu çileli yolun sonu gelmiştir..

hadi inşallah bu sefer yüzün glsün canım.. ben de yazmışım bu topiğe nisan başında başladım diye ama yarım kaldı tedavim sonra bir mucize oldu kendim gebe kaldım.. inşallah senin için de bu çileli yolun sonu gelmiştir..

çok sevindim yaa ne kadar hoş bi süpriz olmuştur kendiliğnden hamiş olman rabbim herkese nasip etsin inş. tedaviyle veya kendiliğinden

tüp bebek süreci nasıl oluyor ne kadar sürüyor????ne zaman başlanır.???

regl dönemindemi mesela bilgi verir misiniz lütfen...

tüp bebek süreci nasıl oluyor ne kadar sürüyor????ne zaman başlanır.???

regl dönemindemi mesela bilgi verir misiniz lütfen...

cnm ilk önce dra gidiyorsun eşine ve sana tüm tahlilleri yaptırıyorlar. tahlil sonuçlarına göre dr bilgilendiriyor tüp bebek veya aşılama. eğer tüp bebek derse tüm tahlillerinle birlikte dosya kurula giriyor tüp bebek yapılır onayı için. o kurulda hangi prosedür uygulanacaksa hangi ilaçlar kullanılacaksa konuşuluyor. sonrasında iğne ilaç başlanılıyor. prosedüre göre buda tabiiki. benim ilk denemem adetten 10 gün öncesinde decapepty iğnesiyle başladım adette gonalf+decapepty devam ettim. şimdikinde ise adetin 3. puregon la başladık. asıl işlem süresi başında uzun sürüyor rapor çıktıktan sonra 1ay içerinde herşey tamamlanıyor cnm.

cnm çok ii anlıyorum seni.Ben de tedavi süreci ve sonrasında kilo alınca herkes hamile misin diye soruyor boğasım geliyor bazen:47: Bir de sorun kimde diye sorma cesaretini gösteren lüzumsuzlar var:17:
Rabbim kimsenin diline düşürmez inşallah.Takma çok kafana çünkü kendimizi üzmekten başka hiçbir işe yaramıyor

aynı soruları banada soyluyorlar bence aldırıs yapma... hamılemısın dedıklerınde neden olmasın dıye cevap verıyordum herkesın agzı torba degılkı buzesın agzı olan konusuyor hıc kafanı takma strese gırme bosver olan sana olur

Back