• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

canım halevcim hadi hayırlı olsun ınsallah bu sefer hayırlısıyla bebıslerın gelır ...

sağol canım inşallah bu sefer meleklerime kavuşurum Rabbim umutlarımı boş çevirmez inşallah

Halev bugün transferin olmuştur,inşallah sana sıkı sıkı tutunurlar.......

evet canım meleklerimi alalı ilk gün sayılmadığı için bugün 6.günüm inşallah sıkı sıkı tutunurlar minişlerim

Halev 21 gibi sonucunu alacaksın demek,inşallah hayırlı haberlerini alırız,öpüyorum sizi.......

Ebi dişten dolayı olabilir,diş yerleri belirginleştimi???Elinle vermeye çalış belki alır.Mama sandalyesine oturabilecekmi,oturabiliyormu yoksa.Tuna henüz oturamıyor bende almayı istiyorum.Ebi sorma ya Tunanında huyu suyu değişti,kötülüklere başladı,uyumak istemiyor,sinirleniyor,ısırmaya ,eliyle yüzümü tırmalamaya çalışıyor.Pek fena oldu:)))))Bebek ekmeğine bende bakim bizim ki ekmeği seviyor.Leftere çabuk dön...........

yasemincim cok sukur sanki bu hafta duzene gırdık bu hafta kahvaltıyı ayrı verıyorum sımdı daha ıyı yıyor enazından.ayy bızımkı bı sınırlı ıstedıgı olmayınca yıkıyo ortalıgı napcam bu cadıyla bılmıyorum.mama sandalyesinde oturuyo canım ve ciddi rahatlık gazı daha kolay cıkıyor tavsiye ederim bızımkı oyun halısınıda ayakta durmak ıcın kullanıyor kaldırıyoruz tutunup ayakta duruyo cok komık ya.yarın doktora gıtcez doktorumuz ayrılmıs yeni bi doktor denıycez erkekmıs mervede erkeklerden korkup aglıyo ınsallah doktorada yapmaz:53::1:

Halen canım ya sonucunu almadınmı??????????

Ebi bizim 2. dişimizde çıktı,doktora gittinizmi???????

canım sonucumu 22 mart almam gerek ama ben perşembeye kadar beklemeyi tercih ettim Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah

Halev sonucunu aldınmı,inşallah pozitiftir..........

aldım canım ve bu seferki de negatif oldu napalım sağlık olsun bi sonrakine inşallah belkide verdiğim arada kendiliğinden olur Allahın işi hiç belli olmaz dimi nasipden öteye geçilmiyor

kızlar selammmmm :)) yine bi kaboldum gelim ama söz artık bu son. ankaradan kuşadasına yine göç ettik. ankarada aldıgımız gecici inernet süresi doldu biz de gec dönünce epey bi internet olmadı. ankarada gelenden gidenden vakitte yoktu pek. tosun paşam 4 diş cıkarttı onunla ugrastık. bir de hastalandı epey bi. ateşlendi acillere gittik. ama şimdi iyi cok şükür. epey bi büyüdü teyzeleri. 8. ayımızı bitircez yakında :) akşama onu bi uyutayım tek tek yazdıklarınızı okuyacagım. gelişmeleri merak ediyorum. sonra da uzun uzuuuun benim gelişmeleri yazarım. artık sakinledim oyüzden yazıcam yani :)

Halev canım Allah hayırlısını versin,inşallah dediğin gibi belki kendiliğinden olur,nasipten öteye geçilmiyor...........

selam kızlar , halev canım üzüldüm duruma ama her işte bir hayır vardır. hep diyorum denemelerinde başarılı olamayanlar asla ümidini yitirmesin, belki de dediğin gibi denemeye bile gerek kalmaz.

yasemin, ebi mi kayıp simdi de :D:D biz burdan kopamayız gelir gene ebi de :) mervede iştahsızlık varmış okudugum kadarıyla. zor bi durum anne için ama cok da endişelenmemek gerek , doktorlar cok acıkınca mutlaka yiyecegini korkmamak gerektiğini söylüyor. ebi, gelince anlat durumunu gelişmleri olur mu ?

csns ve kys sizler nasılsınız neler yapıyorsunuz?

yasemin dişler hayırlı olsun :)) cok komikler dimi. sanırım alt ön iki dişi cıkmış olmalı. benimkinin de alt ön iki diş cıktı. sonra üst ön cıkması gerekirmiş ama bizde komik bi durum oldu. üst ön cıkacagına üst iki yan cıktı. köpek dişleri yani :D:D:D gülünce öyle komik oluyor ki anlatamam. biz mama sandalyesi de kullanıyoruz iki aydır. cok rahat ve barlas da cok seviyor. son iki haftadır desteksiz oturmaya da basladı. baa dengeli oturuyor . ama emekleme falan yok. yüzüst durunca beline kadar kaldırıyo kendini sürünüyo falan ama emekleme yok :( doktor üzülme dedi, her bebekte farklıymış. belki hiç emeklemezmiş. yürüteci cok seviyor. üstündeki oyuncaklar ilgisini cekiyor arada zıplaya zıplaya ilerliyor :)
yemekler konusunda neler yaptın? biz cok şükür artık ne bulsak yiyoruz. bi de koca adam gibi yemekleri çiğnemesi var ki cok komik şapırtıda cıkartıyor. mmmmmm diye yiyor sevdiği şeyi ama tatlı sevmiyoruz. balık ve tavuk favorisi. ve tabi patates :)) her yemegini kendim yapıyorum. meyve falan da var. düzenli şekilde gidiyoruz. 11 bucukkilo oldu :)) son bir aydır kilo almıyor artık. almaması da normalmiş. boya gidiyor. 73 cm oldu.
bir ara faranjit gecirdi cok kötydü benim için mahvoldum. o sıra içmesi gereken ilaclar vardı , tabi kasıkla veriyoruz ya ilacı sonra bi süre kaşıktan yemek yemedi ilaç diye. parmakla besledim . simdi normale döndü neyseki. allah cocuklarımız kötü gününü göstermesin bize de kimseye de .

ya kızlar bir de tuhaf bi durumum var benim. sizlerin adet düzeni nasıl? ben hamile kalmadan önce düzensizdi. doğum sonrası 40ım çıkınca düzene girdi. lakin şimdi iki aydır hastalanmıyorum. eskiden de adet gecikmelerim olurdu ama iki ay olmazdı tabi. içimden ufaktan bi korku oluşmaya basladı. niye hastalanmadıgımı öğrenmeye cesaret edemiyorum :(( çok tuhaf bi durumda kaldım.. bi akıl verin bana.

merhaba lefterecim ben iyi olmaya calisiyorum canim sizden kopmadim burdayim ama tedavi falan yok simdilik anlatacak bisey olmadigindan fazla girmiyorum. bende biraz rahatsizim bogazim kulaklarim agriyor sesim falan gitti. yaza kadar ana okulu gibi bir yerde calisiyorum 19 tane cocuga bakiyoruz.bu aralar cok bunaliyorum guvenipte paylasacagim kimse yok :(( cook opuyorum hepinizide arkadslar.

ooo leftere gelmis kys gelmiş uzun bir zaman da ben yoktum cunku esim bilgisayara el koydu büroya götürdü getirmedi işte bölee...
halevcim ya üzülme diycem ama illaki yuregin bi cız ediyodur rabbim hayırlsını versin insallah kendiliginden olur burda bi arkadas öle olmustu tedavide olmadı sonra bi hastaları vardı o sıra kendiliğinden hamile kaldı kafa baska yere kayınca geldi cimcimesi inasllah senınde öle olur kendılıgınden yaniii....
kızlar doktora gittik 18inde kızım 69cm 7650 olmus ama doktor bi tuhaf yaslı bi amca ama beni sinir etti mama düsmanı ben mamaya baslatmazdım anne sutu ıllaki yeter zayıf ama saglıklı bebek olurdu dedi dövcektim adamı cocuk acım diye bagırdı onca zaman kilo almadı neyse bide ikindi ögunuden sonra sadece anne sutu ver dıyo benım kız aksam 22.oo de kasıık maması yer yatar sadece sutle cocuk uyumuyo neyse ben kafama göre hala verıyorum mama bunların dısında bu hafta mercimek corbasında kıyma verdim ayy cok dişi var sanki agzında geveledi durdu dişsiz ninelere benziyodu cok komık :60: sonra dünde tavuk suyuna corba verdim yedi kahvaltıdada bigun 1yumurtasarısı veriyorum bigün peynir yanında 60cc mamaya tam bugday ekmegi yada bebek ekmeği dogruyorum doktor mamaya dograma tek ekmek ver dedi ama daha cok kuru geliyo bide ceşidi artır dedi ama domates falan mevsimi diil ev yapımı recelimde yok ama yarın organik bi recel almayı dusunuyorum bide zeytin denedim suda beklettim kabugunu soydum hoslanmadı :63: neyse gunluk planımız su:
sabah 9:30 kahvaltı+emiyo 11:30-12.oo meyve+emiyo 14.oo corba 16.oo yogurt+emiyo 18.oo 90cc mama 20.oo emiyo 22.oo kasık maması+ emiyo gecede 2-3 kez kalkıp emiyo işte böle tabii bunlar tamamen mervenin keyfi olursa bu düzende bazen yıyor emmıyo bazen emiyor yemıyor :20:
ama napalım ya benim kızım alkıs yapıyo teyzeleri :46: ayyy hergün bişey icad ediyo cadı kızsak aglıyo sanki bi yeri koptu hemde öle yani cok cadı cooook hafifden emekliyo öle cok seri diil daha cok surunuyo :9: bide oyun halımızın oyuncak asılan yerlerinden tutunup ayakta durmaya bayılıyo aksamları öyle yoruyoruz uyusun diye :1: biz tutmadan duruyo kendi ama cabuk yoruluyo tabii...
leftere korkma duzensız olursun normalmis benımde cok duzenlıydı sımdı 5hatada 1 oluyo ve sivilce bimezdim alnım sivice doldu dün basımı agrıttı okadar fena dusun belki ahmilesindir deyip içine kurt dusureyim :1: bu arada ben 5 yıl cocuk yapmıyıp sonra normal dusunuyorum belki izin verirler sezeryan acılarımı unutamıyorum :43: ya sen buyuttun barlas kocaman olmus ya masallah darısı bize bu arada bebek arabası puset bakıyorum baston chicco nun lite way guzel yenısınde önbarıyer var ama 350tl baska önerebilecegınız bişey varmı??

tunayla aryayı gördüm ayrıca , muhetesemler :))))))) maşallah onlara yaa

Leftere hoşgeldiiiin........
Taşındın demekki çook zorbir süreç olmalı bebişle birlikte birde hastalık işin içine girince dahada zorlaşır herşey..........
Maşallah seninde oğluşuna kocaman olmuş dişler çıkmış oh oh negüzel ... biz henüz diş çıkaramadık ama çoook zorumuz var 3 gündür Arya çıldırmış durumda ne uyuduğu belli ne beslendiği belli sürekli ağlıyor :(( kucağıma alıyorum orda bile durmuyor durumumuz içler acısı vallahi :(( dün dr.una kontrole götürdük dişlerin çıkmasına daha 1-1.5 ay var dedi bizim için bu süreç epey sancılı geçecek....

Leftere ben doğumdan sonra geçen ay ilk defa regl oldum yani 4. ayımızda ama bu ay gecikti regl olamadım :(( annem ve ablam hamile olabileceğim konusunda dalga geçiyorlar ama bizim doğal korunma yöntemimiz Arya varken ne bebeği :)) ayda bir defa eşiyle birlikte olup hamile kalabilmek gibi bir durumum olsaydı tüp bebek için uğraşmama gerek kalırmıydı :)) bir kaç gün daha regl olmazsam dr.a gideceğim ben........

Senide oğluşunu da çook öpüyorum görüşmek üzere hoşcakal........

Son düzenleme:
kys cok gecmiş olsun kendine çok iyi bak saglıklı olman lazım :)
ebi hoşgeldin sende :) senin kız cok cadı olmuş gercekten :) alkışlar ayakta durmalar falan... :D benim sıpoş da hergün yeni bişey yapıyo ama ayakta duramıyor hiç :)) tombul popolu benimki. bugün emekleme konusunda bir adım ilerledik. poposunu havaya kaldırdı ilk kez. benimkinin en iyi oldugu konu oturmak bu aralar. hiç destege gerek duymadan artık saga sola dönüyor oyuncagını alıyor. bir de okadar güzel istediklerini ifade ediyor ki cok sasırıyorum. mesela dönenceyi acıyorum mutlu mutlu izliyor. önence durunca eliyle işaret ederek uuuu diyor , tekrar acıyorum gülmeye devam ediyor. kaybolan oyuncaklarını arıyor... neler neler..
csns aryanın bu durumu dişten mi kaynaklanıyormuş ?bazı bebekler cok önceden bunun huysuzluğunu yasıyormuş. allah yardım etsin, bakımı zor oluyor. bi de seninki daha minicik :)) cok seker amaaa... ürgüpe bile gitmiş sıpacık :DD
kızlar halen hastalanmadım ama csncye katılıyorum. ayda 1-2 birlikteliğe hamile kalsam tüp bebege gerek olmazdı :D:D:D ama işte insanın içine kurt düşürüyo millet.tüp bebek sonrası hamile kalan cok var, hemen hamile kalıyorlar falan diyolar... sonuc itibariyle istemeye istemeye hamilelik testi aldım ve 5 senedir hep gördüğüm negetifi gördüm :D:D zaten pozitif olsaydı cok kötü olurdu herhalde, 11 bucuk kilo bir bebek habire kucagımda, ev tasıdık koliler kaldırdım, diş cektirtim , diş için uyusturucu igne yaptılar, röntgene girdim, agrı kesiciler kullandım.... bunların sonucu nasıl bi hamilelik olurdu bilmiyorum :(
aaaa aklıma gelmişken ben benim tosun paşaya bebek dili öğretmeye başladım kızlar. internette bebek üniversitesi diye arayın hemen resmi sitesi cıkıyor. bi bakın derim, cok iyi bişey.

OOO kızlar hoşgeldiniz.........
Ne güzel ya eskiden hamilelikten bahsederken şimdi bebklerimizden bahsediyoruz.İnşallah kysde halevde bugüzel mutluluğu tadarlar...
Tunanın alt 2 dişi çıktı,tek dişi varken mememi ısırdı yara yaptı,o haldede emzirdim.Ama çok canım yanarak:(::((:Bizim oğlan emekliyemiyor,bugün geri geri gitmye başladı,çok güldüm:)))Desteksiz oturamıyor,kanepenin kenarına tutunca tek başına tutunabiliyor.Bizde çorba,yoğurt,meyve yiyoruz.Kızlar kıymaya geçmeyi düşünüyorum ,siz nasıl veriyorsunuz???Leftere benim oğlanda tatlı sevmiyor kaşık maması yemiyor,muhallebi yaptım onuda yemedi.Boyu 69cm,kilosuda 8150,doktor gelişiminin iyi olduğunu söyledi.Bu aralar yanında durmamı istiyor,bırakıp gidince ağlıyor,önceden kendi kendine oynardı halbuki....
Bende doğumdan 5,5 ay sonra oldum.2. adetim 30 gün sonra oldu.Benim 27-28 günde bir olurdu,emzirmek düzensizlik yapabilirmiş,bugün bir ebe arkadaş söyledi.........

demekki herkes aynı dertten muzdaripmiş benimde cok düzensiz bende bu ay neoluyo olamaz ki diye korkuyla bekledim 15 gün gec geldi ama sonunda geldi cok korktum gerci dedıgınız gıbı dogal koruma var ama :)) yinede korktum bide dalga gecen arkadasım ve anneme cok emin bi şekilde olamaz dedikce biyandan acayip tırstım yaaa...
teyzeleri kızım gel gel yapmayı öğrendi ve baba diyor ama tamamen kendi canı isteyince ve nasıl ilerledigini hala cözemedim ama artık odada dört dönüyo kablolara falan gidiyo artık önlem almalıyım sanırım emeklemiyo ama sürünüyo nasıl yapıyor bilmiyorum.bu arada bana acayip düştü yapsık geziyoruz babasında bile beni istiyor.
masallah tosunlara yaa dünyaya gelen nasılda buyuyor masallah...
yasemin ben tavuk suyuna corbalarda verıyorum kıymalı corbada verıyorum artık ama kıymadan cok hoslanmıyo uzun uzun ciğniyo bide tavuk sakız oluyo agzında cok komık yaa.neyse esimin bilgisayarla işleri bitti insallah daha sık girbilirim öpüyorum sizleriii...

Son düzenleme:
Back