• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

Selam leftere,gözünüz aydın:)))Allah sağlıkla diğerlerinin çıkmasını nasip etsin,acısız ağrısız bir şekilde.Darısıda başımıza:)))))Polio aşısınıda duymamıştım hiç.Kıyamam ben onlara,biz geçende kan aldırdığımızda damarını bulamamışlardı Tunanın,nasıl bakıyordu halasını gözüneki beni al diye,kuzucuklarım büyüyünce unutcaksınız:))
Tunayla şimdilik meyve suyuyla devam ediyoruz,havuç-elma.Bugün yoğurt mayalayacam,yarında yoğurt yemeye başlarım.Bugünde elme püresi vermeyi deneyecem.Biz ağırdan gidiyoruz,tecrübemiz kötü olunca yavaş yavaş sindire sindire devam ediyoruz.Tuna yerde yuvarlanmaya bayılıyor,henüz oturtmuyoruz,ara ara denemelerimiz oluyor,oturmaya bayılıyor,oturunca gülücükler atıyor, mama sandalyesinde nasıl olcak bilmiyorum.Diğer ay kahvaltı ve çorbalara geçeriz.Sizler mama sandalyesi kullanıyormusunuz,nezaman oturcaklar.Barlas oturuyor dimi leftere???Ebi misafirlerin gitmedimi hala,nerelerdesin???

kızlar yogun bı hafta gecırdım mısafırler sonra askerdekı kaynım ızıne geldi derken gunler geldı gectı leftere hadi hayırlı olsun saglıkla dıgerlerıde gelsın bı sıkıntı oldumu dısler ıcın cok korkutuyolar ıshal ve ates oluyo dıye hadi asılarda bıttı sıfa olsun kuzucugaaa....
yasemıncım ıyı yapıosun yavastan al ama meyve puresınden önce yogurt alıstır meyve puresi purtuklu oldugu ıcın ılk etapta zor gelıo bızımkı ılk yedıgınde ırkılıyodu.bızde sebzeye basladık pataesi soyup haslıyorum sulu bırakıp blendırdan gecırıyorum zeytın yagı eklıyıp verıyorum bugun bıde havuc ekledim bakalım bizde pazartesi doktora gıtcez ne dıycek bize bide ben aksam kasık maması verıyorum bıde pırınc unu pısırıyorum ıcıne kasık maması eklıyıp bide ceyrek yada 1\3 muz koyuyorum guzel oluyo ondan yedırıyorum.tabiii ek gıdaya baslayınca kabızlık oluyo oyuzden sabahları 1tatlı kasıgı zeytın yagı verıyorum iste böle doktor kahvaltıya basltıcak mı bakalım bıde rota vırusu olcaz yazarım ınsallah sıze yarın yıne mısafırım var kahvaltıya opuyorum hepınızı :54:

Ebi kaşık mamasının adını ve ne kadarla başladığını yazarmısın,birde pirinç ununu.Markaları ne pirinç ununu nasıl hazırlıyorsun,anlatırmısın canım???Anlayan birileri yok etrafımda,çocuk doymuyor ya......

kızlarr doktora gıttık kızım 7kılo olmus 66cm olmus gayet guzel dedı doktor cok sukur bıraz kılosu azdı akranlarına gore ama 2 aydır kılo alımı ıyı oldugu ıcın yakaladı onları doktor 3 ogun yemek duzeni oturtmaya baslayalım dedi yasemın analtayım canım ben yatmadan önceki son mamayı kasık maması verıyorum aptamil in 4.aydan itibaren kullanılan kasık mamaları var gece olan sutlu tahıl karısımı verıyorum sevıyor ılk olarak 3 kasık basladım bide kıvamını bıraz daha sıvı yaptım cunku kutuda yazan 6kasık mamaya 130ml su ama cok katı ve mıktarı fazla gelıo.pırınc unuda drotker falan bı marka al bendeki tarif 100ml suya 1 tatlı kasıgı pırıncunu bunu pısır sonra bıberon mamasından 3ölcu koy ama benim kıza az gelio bıde bu ölcu artık bıze sıvı gelıo ama sana uyar sen yeni baslıosun.ben artık ıcıne bıraz muzda koyuyorum severse meyve puresi falan ekle guzel oluyo.ben sımdı sabah 9da mama verıyorum arada ısterse emıyo 12de sebze puresi patates havuc brokoli karnıbahar ıstedıgımı karıstırp pure yapıorum bıraz zeytın yagı eklıorum ısterse ustune emıyo 2gıbı mama 15.30 gıbı meyve puresi+emiyo 17 gibi mama 19-20 gıbı yogurt aksam 22dede kasık maması yıyor kafana takılan olursa sor tekrar...

Sağol canım ya,bizde artık yoğurt yiyoruz,biraz ağzını buruştursada yiyor.Minik kutu süt aldım onu mayaladım:)))Mamadan olan çok cıvık tutuyor.bu haftada yoğurt artı meyve püresi.haftayada kaşık mamsına geçeriz.Dediğin mamadan alırım az az başlarız artık.......

Ebi canım ya,kaşık mamasını gece veriyon onu anladımda,gündüzleri pirinç unlu mamamı veriyon hep,aptamil 1 e devammı yoksa.......

gunduz normal mamaya devam canım doktor sabahları peynir katabılırsın kahvaltıya hazırlık dedi ama bıberon mamasına nasıl katıcam anlamadım zaten suan sabah kalkınca mamayı cok az yıyor erken yemeye alıstırmaya calısıyorum olmazsa pırıncunundan mama yapar ıcıne peynır katarım peynırı aksamdan suya yatırmalıymısım.özetle suan sadece en son mamayı kasık maması verıyorum dıgerlerı normal.masllah kuzuya alıscak zamanla benımki cok sevıyo yogurt bende bugun brokoli patates puresi verdım pek hoslanmadı ama yedi bakalım

yasemincim giremedim bu sıralar kendimi camasır ve utuye vermıs haldeyım dag gıbı bırıkıyo zaten merve hanım sagolsun temız bısey kalmamıstı eee bide mervenin günlük mesaisi ancak yetişebiliyorum siz naptınız tuna nasıl alıstımı ek gıdalara?

Bizde iyiyiz teyzesi,yarın aşımız var.Cuma günü kontrole gittik herşey yolunda 7700 olmuş oğlum.Doktor bu aydan sonra kilo alımı azalır dedi.2 gündür çorbaya başladık ama pek sevmedi:63:.Kaşık mamasınıda hiç sevmedi yerken kusacak gibi oluyor bende zorlamıyorum.Pirinç unudan yaptım onuda yemiyor:50:,midesi bulanıyor.Offf çok zor yaaaaaaaa.Haftayada kahvaltıya geçicez oğluşumla,inşallah kahvaltıda sorun çıkmaz:)

yasemincim sen bıraz yavas gectın ek gıdaya oyuzden yapıyo öyle alıscak zamanla mervede taneli seyler gelince öyle yapıo ama ben artık öglen yedırdıgım sebze puresini blendırdan bıraz taneli bırakıp cekıyorum alıssın artık bızde pazartesi baslıcaz kahvaltıya.sabah erken kalkmaya alıstı ama bıraksam uyur benim kız cok tembel :20: ben ona bide evde bebe bisküvisi pişircem hazırları vermicem artık daha renkli bi menüsü olcak insallah.pazartesi hem kahvaltıya hemde corbaya baslasam bisey olurmu acaba yoksa tek tek mi gecsem acaba.masallah kuzucuga guzel gıdıyo tabiii bundan sonra artık yavaslıcak dusunsene cocuklar her ay 1kıloya yakın alsa 5 yasında obez olurlar :76: sifa olsun ınsallah asılar.ayyy asıda ne oldu kac ası yaptılar 3 mü 4 mü ben cok korkuyorum bizimde 11 inde yani haftaya bakalım. benim kızz emekleme cabasında önüne bisey koyuyorum yavas yavas ilerliyo gecen bide arkadasa gittik onun oglunun yürüteci var koyduk merveyi bi saga bi sola gidiyo ve direk ciceklere gidip yoldu demekki yuruse cok yaramaz olcak :18: neyse allah saglık sıhhat versin de olucak bunlar tunada nasıl gelısmeler var.cok guzel yaa takıp etmek :69:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 2.denememiz için tedaviye başladık biz ve perşembe günü transferim gerçekleşecek inşallah Rabbim bu sefer hayırlı zaman olarak nasip etmiştir de bebeklerime kavuşurum inşallahhhhhhhh

Ebi ilk defa, aşı olduğumuzda ateşimiz çıktı.O gece biraz huzursuzlandı calpol verdim,gece boyunca kontrol ettim sabah herşey düzeldi.Ve ilk dişimizde çıktı:)))
Çorbayı bu hafta ezerek veriyorum,içine ekmek doğruyorum azda olsa yiyor.Kahvaltıda 3 gündür yapıyoruz,30cc mama yapıyorum ekmeği ıslamak için,geceden suda beklettiğim peynir,az bir pekmez,gün aşırıda yumurta yiyoruz.Ekmeği iyice eziyorum,peynirle veriyorum.Yumurtayada hayır demedi,pekmezden pek hoşlanmadı.Tuna tatlı bişey yemiyor,elmayı yiyor sadece.Kaşık mamasını sevmedi.Cici bebe bisküvisinide yemiyor.
Tunada odanın içinde dönerek dolanıyor,bi gün bir geldimki sehpanın altına girmiş,Şimdi yalnız bırakmıyorum.Emeklemeye başlamadı daha.Baba,mama,aba gibi belli belirsiz bişeyler çıkıyor ağzından:)))))Leftere yine kayboldu........

yasemincim masallah hadi bakalım huysuzluk yaptımı ayyy beni cok korkutuyolar ya bende basladım kahvaltı vermeye ama sonuc olumsuz pazartesi basladım evde yaptıgım bebe biskuvisini ufalıyorum 60cc mama icine peynir koyuyorum ama 3-5 kasık ancak yıyor corba yapıyorum öglen dun ıcmedi bugun ıctı yemeyınce bende arkasından mama yapıp vermıyorum alısmasın dıye cocuklar cok cabuk ögreniyo yarında asımız var bugun sabah yemedi emmedi de oturdum agladım cok uzuldum hasta olucak dıye korkuyorum öglen corba ıctı aksam mama yıne yemdi asıda bayagı sallıyo bızım kızı ınsallah hasarsız atlatırız.ben ekmek vermiyorum mayalı ve sekerli oluyo diye ayy daha zormus böyle neyse allah saglık versin ıyı olsunlarda önemlisi o....
canım halevcim hadi hayırlı olsun ınsallah bu sefer hayırlısıyla bebıslerın gelır ...

Halev bugün transferin olmuştur,inşallah sana sıkı sıkı tutunurlar.......

Ebi doktorumuz ekmek verebilirsin dedi nebilim ya herkes bişey diyor.Ebi kahvaltıyı birde elinle yaptır,bir yerde okumuştum yutma refleksinin gelişmesi için elinizle yedirin diyorlar,çünkü çocuk diliyle anlamadan dışarı atarmış.Ben peyniri,yumurtayı elimle veriyorum kaşıkla almak istemiyor.
Ebi Tunada sağ göğsümü bir türlü almıyor,başını bile çevirmiyor,sol göğsü alıyor.Sağ göğsümü soldan verirsem alıyor nedenini anlayamadım.Bende memeyi bırakacak diye üzülüyorum.Minicik dişiyle göğsümün ucunu ısırıyor,nasıl canım yanıyor anlatamam.İnşallah aşıdan dolayı ateşiniz çıkmaz.Ebi bisküviyi nasıl yapıyorsun canım???

Leftere yine ne oldu canım ya.............

yasemin 1 haftadır savas halindeyiz kızım artık kasıkla gelen herseyi reddediyor kafayı yicem hele 2 gundur ıyıce sapıttı.asıdan mı huysuzluk kaldı yoksa diş mi cıkarcak anlamadım bızımde ası sadece aksam azıcık ates yaptı sonra gectı ama huysuzluk kaldı benımde sabrım kalmadı ınatlasıyor agzını kıtlıyo.sabah yıne bısey yemedı hıc bısey ıstemıyo ac ac oturuyo anlamıyorum yaaa.öglen patates puresi yaptım ıcıne tereyag koydum 1cay kasıgı onu yedi sen bisey anladınmı bu ısten nıye böle yapıyo acaba??1 kase yogurt yerdi onuda azalttı korkuyorum hasta olcak dıye bıde cok mızmız oldu elınden bısey alınca aglıyo ciyak ciyak napıcam bılmıyorum.bızde bugun mama sandelyesi aldık chıcco polly bakalım ınsallah memnun kalırız bıde oyun halısı aldık playskool gloworld ınsallah oynar cok tv ci oldu tv olmadan oyalayamıyorum nasıl bu kadar alıstı anlamadım bı reklam delısı bıde futbol macı :52: bu sıra co dertlıyım kızımdan yana huyu suyu degıstı.bende elimle vermeyi dusunuyorum bide bebek ekmegi varmıs da biz bulamadık eti cici bebenin böyle etimek gibi seninde aklında bulunsun bisküviyide 13ç.kasıgı un 1/2 caybard sut 100gr oda sıcaklıgında tereyag 1cay bardagı uzum pekmezi 1yumurta 1tutam vanılya tozu hepsini karıstır hamur yap serce parmagı kalınlıgında ac bardakla kes 170C de 15-20 dk pısır cok pısıme kuruyo sert oluyo bıde pekmezi ne kadar tatlı ıstersen ona gore ayarla bu ölcu tatlı oluyo azaltabılırsın ben hepsını robottan gecırıp toz yaptım ama benım cadının kahvaltısı malum :2: kızıma bide pırınc unlu kurabıye yapıcam bakalım begencekmi?leftere ye ne oldu anlamadım bılgısayarına bıseyler olmus galıba kayboldu yıneee....

Back