2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

arkadaşlar eşimde morfoloji sorunu var.tüp bebek yaptırıcaz bunun için maya mı gürkan mı lütfen tecrübeli arkadaşlar yorum yazabilirmi

Benim eşimdede morfoloji sorunu vardı,mayada tüp bebek yaptırdım ve şuan 2 aylık bir oğlum var:)Allah sanada nasip etsin.....

aysen, bende mayada yaptırdım. eşimde morfoloji yüzde1di. ayrıca hızlı hareketli sayısı oldukca azdı.bende de pco var. bunlara ragmen şimdi 3 aylık oglum var benimde. mayadan cok memnun kalmıştım. ikincide de oraya gidecegim. erkek infertilitesinde maya oldukca iyi. macs denen bir yöntem uyguluyorlar spermlere, bu yöntem şansını arttırıyor. inşallah tedavinde başarılı olursun, Allah sana da güzel hayırlı evlatlar verir. ne zaman başlamayı düşünüyorsun tedaviye?
kys canım yaa bende doguma giderken sana dua ettim. bu sefer olacak. mutlu ol, olumlu ol. tedavin hayırlı olsun. puregona başladıgına göre , 29unda başladın sanırım.... ortalama 10 gün olsan 8kasımda yumurta toplasalar... 11inde transfer olsa..12gün beklesen 23-25 kasım arası sonuç alıcaz o zaman.. :))) kızın olacak gibi bi his var içimde... insallah saglıkla olacak ama ben inanıyorum. ben 21 kasımda transfer olmuştum, sen 11inde olursan temmuzun son haftası kuzucugu kucagına alırsın... ayy cok hesap yaptım :) insallah bu hesaplarım tutacak...moralin nasıl, kendini nasıl hissediyorsun ?
yasemin bizim aileler tüp bebek ailesi gibi desene :)) bu tüp bebek icad olmasa soyumuz kururmuş valla :)) tıbbı ve teknolojiyi cok seviyorum artık :)) canım bizimkininde kabızlıgı bitti cok şükür. nasıl rahatladım ya.. hiç aklıma gelmezdi, biri kaka yapınca ben bayram edeyim milli piyangodan ikramiye kazanıyorum sanki, öyle bi sevinç duyuyor insan... bu arada 4ünde yine hastaneye gidecegiz, aşı yaptırcam. sen bahsettin mi aşıdan eşine?
ebiiii sesin cıkmıyor, moralin nasıl neler yaptın, konuştun mu eşinle? merve nasıl?

Leftere evet ya soyumuz kururdu:)))Dediğin gibi kaka yapınca sevinir olduk,bugünde az bişey yaptı:))Eşime söyledim,yarın çocuk doktoruyla konuşacak.Leftere doğumdan sonra mayaya gittinmi Barlasla:)))Ben hala resim göndercem,en son doğumdan 1 gün önce konuşmuştuk Osman hocayla,ararlar diye bekledim ama aramadılar,kırgınım biraz.
Kys bende leftere gibi doğum salonuna girerken sana ve birkaç arkadaşa çok dua ettim,Allah inşallah sanada nasip edecek.
Ebi nerelerdesin???*

yok ben gidemedim hiç. kuşadasına geldiğimiz için olmadı. ama şimdi bayramdan sonra ankaraya geliyoruz yine. artık bikaç ay mı kalırız yoksa temelli mi yerleşiriz gelince belli olacak. cok özledim ankarayı. o zaman bebişi de alıp gitcem mayaya. resim de götürürüm tabi. benimle bastan sona adnan hoca ilgilenmişti. ona da bir hediye almak istiyorum. ama 1 yıl oldu daha ne alacagımı bulamadım. ne götürsem acaba ? yoksa bir cicek falan mı yaptırsam? sen olsan ne yapardın?
ebi valla merak ediyorum iyisin dimi?

Ebiye ne olduki acaba,iyice merak ettim.....
Leftere benimlede Adnan hoca ilgilendi,Osman hoca yurt dışına çıkmıştı,kırgızistanamı gitmişlerdi,hatta embriyolog olarakta Özge tarnsfer etmişti.Ben burdaki doktorumuza sabriözelden bir gömlek,birde tişört aldım,bir kutuda çikolata yaptırdık.Kendim için kontrole gittiğimizde verdik.Sende öyle bişey alabilirsin,dediğin gibi çiçekte olur.Adnan hoca çok soğuk bir adam,hiç konuşmuyordu uyuz oluyordum.Transfere girerken çok sıkışmıştım ameliyat hanenin kapısında altıma yapcam herhalde dedim.Burdan öyle gözükmüyor:)) bişey olmaz deyip bir öğretmen gibi başımı okşamıştı,bana bir moral olmuştuki sorma::)))))))))
Kys ebi meraksız bırakmayın bizi.........

arkadaslarim guzel dualariniz icin gercekten cok tesekurler insallah birgun dualarimiz kabul olur ve bende sizler gibi mutlu sona ulasirim.yanlizlik cok zor bisey heleki yaninda ailen ve akraban yoksa.iyiki tlf internet turk kanallari var yoksa nasil yasanirdi burada bilmem.bu yaz kuzenim evlenmisti kuzenimin esi 3 aylik hamileymis masallah, baya hizli davranmislar cok sevindim.bu arada persembe gunu hastaneye kontrole gidecez yumurtalar gelismismi diye lefterecim senin hesap tutuyo o gunlere dek geliyo.keske bayramdan sonraya denk gelseydi transfer ama yapacak bisey yok.pregon pen,i 100 le basladim 100 le devam ediyorum. gecen seferde 75 le baslayip 150 yle devam etmistim.gorusuruz arkadaslar gelismeleri yazarim

Kys'cim hadi hayırlı olsun canım,Allah yardımcın olsun.Sen kafana takma sakın o şu bu hamile kalmış hemen diye,vakti zamanı gelince Allah nasip ederse seninde olcak hayırlısıyla.Sana benim tarnsfer günü yaşadığımı anlatayım kys.Transfer olmuş arkadaşımın evinegelmiştim,kanepedeyatıyordum,arkadaşımda o gün zorlu bir doğum yapmış hastanede yatıyordu.Yan dönmüş kanepeye doğru yatmıştım,uyur uyanık bir vaziyette battaniyenin altında kıvrılmıştım,aklımdan acaba olcakmı olurmu,benim olmaz herhalde diye geçiriyordum.Bir ses bana (çocuk sesiydi ve erkekti ) anne tutunuyoruz dedi ve ben irkildim. Taki doktor cinsiyetini söyleyene kadar bu olayı unutmuştum ve erkekti bebeğim.Tabi ben kız niye olmadı diye bayağı üzülmüştüm:))),şimdi dünyaları verseler oğlumun bir gülüşü yeter bana. Yaradanım isteyince nasip ediyor,hayırlısını dilemek gerekiyor.Sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olacaksa nasip eylesin Allahım.Bilmiyorum kys ben çok umutluyum senden ,içimden olcak olcak diye geçiyor,inşallah,inan bunu yazarkende gözlerim doldu,yaşayanlar bilir bunu,dualarım seninle canım:))))))))))

kys, canım inan tüm kalbimle yanındayım. allahım cok büyük, hala düşünüyorum da nasıl oldu diye inanamıyorum cocugum oldugunda. imkansız gibiydi. transferi, iğneleri, hamileliliğimi derken dogum anını hatırlıyorum ... herbirini yeni yaşamış gibiyim. seninde böyle olacagına inanıyorum. bir yığın kaliteli güzel yumurtaların gelişsin insallah ve insallah bu tedavi sonucu sana en büyük mutluluğu getirsin. kalan yumurtalarıda kardeş olur ilerde diye dondursunlar insallah. dualarım seninle. olumlu ol, hiçbirseyi strest yapma. bebeğin annesine adım adım geliyor şuan. sadece bunu hisset.
bizide merakta bırakma, gelişmeleri anlat, paylaşmak istediklerini paylaş :)
ebi?!! valla meraklanıyorum.
yasemin bugün ogluş 3. ayını bitirdi :)) oyuncaklara daha bir ilgisi var. her gün bişey gelişiyor sanki. bugün ilk kez emerken mememi tutup kendine cekti, biberon tutan cocuklar gibi. birde şarkı söylüyordum bana eşlik etti. gülmekten catlıycaktım diş kaşıma simidini de agzına sokup kaşınmayı öğrendi. seninki nasıl neler yapıyor şirincik :)) bugün bir arkasıma gittim. enteresan bir oyuncak vardı. müzikli gene (onunda 10 aylık oglu var) bayıldı benimki. ve onunla kucagımda uyudu kaldı. yarın o oyuncaktan bakıcam. adını sanını bi öğreneyim yazarım. yarın aşı da olucak zaten
yasemin yaşadıgın olay harika gercekten. insan etkileniyor. ama allah cooooook büyük, herseye gücü yeter.
canım adnan hoca öyle, soguk biraz ama aslında cok iyi biri oldugunu hamile kaldıgımda ultrasona ilk girişimde anladım. et parcasıydı bebekler ( ikizdi o zaman ya) onları bir sevdi ki cok sasırdım. transferde de cok iyi davranmıştı. aklıma geldi bak benimde... ne sıkışmıştım o gün yaa.... kaç litre su içtim allah bilir o gün altıma yapmadım ya bi daha yapmam herhalde

Ebicim hala yoksun umarım bebekte sende iyisindir.........
Leftere benim oğlanda gülücükler atmaya emerken gözümün içine bakmaya başladı.Onunla konuştukça nasıl gülücükler atıyor:))),elleri kolları durmuyor.Dönencesini izlemeye bayılıyor birde park yatağın titreşimini ilginç buluyor.Bunlarla bayağı zaman geçiriyor,bende bi kaç iş yapabiliyorum bu arada.Bizde bugün ev satın aldık,oğlum uğurlu geldi bize,2 hafta içinde taşınmalıyız, gözümde öyle büyüyorki şu taşınma işi.........

kızlar kusura bakmayın merak etmıssınız beni moralim daha iyi esimle konustum ama bos neyse artık nasıl davranacagımı anladım ve nasıl ınsan olduklarını esime ailesiyle ilgili hic bisey sölenmiyo yapıcak bısey yok zamanla gecer ınsallah yada kardesi evlendıkten sonra anlar amaaan neyse bı yandanda mısafır agırlıyorum ayyy bıtmıyolar daha bı suru kısı var allah eksıklerını vermesın :)) kızım da ıyı ama kabızlık devam hem emıyo hem mamaya devam ama dun arkadasımdan ögrendım onunda kızında kabızlık yapmıs bagırsaklar gelısıp mamaya alısana kadar gecmıo dedı o preaptamıl kullanmıs bı sure o premature bebekler ıcın oldugundan daha hafıf oluyomus esım bugun ondan alcak bı kutu bıraz onadan kullancam bakalım dıs mudaheleye cok alıssın ıstemıyorum bagırsakları tembellesmesın korkuyorum.sutum hala artmadı kayınvalıdem hala artıcak dıye beklıo ve sureklı su bu ye deyıp duruyo valla bıktım yaaa...ama son bısey denıcem arkadasım söledi kımyon rezene demleyıp ıcılıomus bakalım ne olcak arkadasım benım gogsum actıgım an sut fıskırıyodu dedı bakalım bana etkısı olcakmı?leftere rota vırusu bende yaptırcam ınsallah bende arastırdım cok faydalı kesınlıkle benım kızımda duzenlı mamaya baslıyınca fark ettı buyudu cocuk ya yuzu gozu acıldı bana cevap verıyo emerken bana bakıyo yada sese tepkı verıyo daha bılınclı artık pazartesi sabah doktora gıtcez kontrol ve kalca cıkıgı ıcın ultrason cekılcek böyle işte...bu arada bizimde dönencemiz var yagmur ormanı ama kanatlı ayılar var ustunde bıde hayvanlı olanı varmıs bunu kardesım hedıye aldı bize daha yatagına yatmadıgı ıcın kullanmıyorum basta besıge takmıstım ama ona buyuk ve agır geldı oyuzden soktum.sagolun kızlar ılac gıbı gelıosunuz....
kys hadi hayırlısı canım ınsasllah hayırlı sonuclanır moralını yuksek tut ve guzel dusun sende bebeklı olcaksın ınsallah...
sızı ve bebıslerı opuyorum ıyı bakın meleklerınıze...

Son düzenleme:
yasemıncım hayırlı olsun unuttum sölemeyi bebeklerın hep bereket getırdıgını söluyolar ınsallah öle olur bizede getırır...

yasemincim oncelikle eviniz hayirli olsun gule gule oturun canim.arkadaslar persembe gunu erkenden gittik kan verdim ve sonra ultrasona girdim doktor yumurtalarin iyi oldugunu soyledi.cumartesi aksam catlatma ignesi olcam, pazartesi yumurta toplama carsambaya denk geliyor transfer hayirlisi olur insallah.opuyorum hepinizide.

kys hadi hayırlısı insallah güzel olcak sonu ben umutluyum bu sefer olucak insallah kendine iyi bak ve kendini şımart bol bol sonra özlüyo insan o günleri...

arkadaslar bugun yumurtalar toplandi toplam 14 tane insallah kaliteli olurlar.arkadaslar onerileriniz varsa buyurun yazin.sizler ne yaptiniz kac gun ve nasil yattiniz bilgilendirirseniz sevinirim.sukur yumurta toplama islemi bittiya cok zor oldu karnim hala agriyo

kizlar nerdesiniz hic girmemisiniz bebekler baya yoruyo herhalde.bugun transferim var heyecanliyim lutfen dua edin opuyorum hepinizide.

canım hadi hayırlısı bakalım guzel haberlerle gel ınsallah.ben transferden sonra 3gun yattım sonra ayaklandım ama zorlamadım kendimin normal hayata döndüm bide cok ananas yedim kabak cekırdegi yedim moralin iyi olsun hadi allaha emanet ol...

kızlar bizimde yarın asımız var biraz korkuyorum bugun banyomuzu yapcaz asıdan sonra 2gun yıkama dedıler sabah 10-11 arası geliomus ası 1 saat önce calpol vercem insallah bısey olmaz cuma gunude mısafırım var bu arada doktora gıttık kızım 4200 olmus 15 gunde 600 gr almıs ıyı dedı artık yırttık ınsallah bıde bu rota vırusu asısını sordum 3lu vurulanı tavsıye edıyomus 3-5 ve 7.ayda yapalım dedı bende yaptırmayı dusunuyorum ama %10-20 korumayabılıyomus onuda söliyim dedi işte böle yasemın sen naptın kabızlık falan nasıl ıyımı kuzucuk leftere senin oglusun artık ağbi oldu bizimkilere siz neler yapıosunuz...

slm kızlar, kac gündür yogunluktan yazamadım. annem geldi yanıma gelir gelmez hastalandı boyun fıtıkları tuttu. iki bebek baktım anlıycagınız ve kilo kaybettim :)) 9 kilo daha verirsem evlendiğim halime döncem :))
kabızlık araştırmalarımın sonucunu anlatayım... kakası sulu ise, top top degilse kabızlık denmezmiş. anne sütü içen bebekler bir günde 3 kez de yapabilirmiş, 5 günde 1 kere de yapabilirmiş. posalı yemek yemediğinden normalmiş. korkulacak bişey yokmuş. ancak bebek cok zorlanırsa ilaç (fitil) kullanabilirmişiz. ama bir sıkıntı göstermiyorsa takmayın dedi doktor. ayrıca illaki yapsın derseniz ıhlamur içirin. ben yaptım tam bir mucize. ertesi gün iki kere kaka yaptı. 10 ml. sabah yada aksamları içirin. hem cok faydalı.
bu arada bu ayın ortasında ek besin baslıyormuşum. ilk olarak yogurtla baslayacakmışız bir kac kasık.
yasemincim hayırlı ugurlu olsun. allah mutlulukla yaşatsın sizi. hep böyle sansınız acık olsun, basta da tunanın sansı acık olsun tabi.
kys canım durumuna cok sevindim, hersey böyle yolunda gidecek insallah. heyecanla bekliyorum inanki.allahım yüzünü güldürsün istiyorum cok. cok hızlı olmuş transfer yaa, yada bana mı günler cok hızlı geciyor acaba?! bugün şimdi okudum yazdıklarını , aksama dua edicem. yavrucuk tutunsun annesine yaaa.... öyle içten istiyorum ki.. canım ananas ye bol bol. içebildiğin kadar cok su iç. ani hareketler yapma. aniden irkilme korkma. öyle yatak döşek yatıp hasta moduna da girme. meyve ye bol bol. bebek aspirini verdimi doktor. o düşüğü önlüyor. vermediyse de kullan bence. ama minik pembe bi aspirin. asla maydanoz ve kabuklu deniz ürünleri ve ton balıgı yeme. hadi bakalım simdi geri sayım basladı. 12 gün bekleyecegiz dimi?
ebi maşallah kızımıza yaa... toplamış kendini artık. allah nazardan saklasın. rota asısını ikili yaptırdım ben. 3-5. ayda. yarın ki aşılar için korkma. en fazla bir gün nazıyla oynarsın kızının. ilaç ver aşıdan önce. yıkama konusuna gelince 2günden fazla beklersen daha iyi. ben 5 gün yıkamadım. bazıları 1 hafta yıkamıyor. aşının tutması için daha iyi. allah kolaylık versin yarın için. kuzucugu öp kokla sev öyle gidin :)

merhaba kys umarım transferin iyi geçmiştir ankarada nerde tedavi oluyorsun gelişmeler nasıl paylaşırsan hakkında hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…