selam kızlar , annemler gecen hafta gitti. tamamen yanlız kaldım. kaynanamlarda yok, eşim de calışıyor...annemler giderken buhran gecirdim resmen ama simdi alıştım. tabi bebek sırf bana kaldıgı için o alışma döneminde giremedim nete. ebicim yaa sende dogurdun bak, simdi kys kaldı insallah. hamilelik dAha kolaymış dimi:) canım senin kız kadir gecesi kızı oldu :) allah saglıklı hayırlı evlat etsin,analı babalı büyütsün insallah. ama senin anestezi uzmanı kötü cıkmış, ona üazüldüm. nasıl iğneyi dogru yapamaz hayret bişey ya. şimdi agrıların nasıl, iyileştin mi?
ebi kızımızın ismini heyecanla bekliyoruz :))
kızlar anladıgım kadarıyla süt problemleriniz var. işte baslangıcta cok sorun oluyor bunlar ama hepsinin caresi var hiç endişelenmeyin. şimdi ben gene sıradan gidiyim.
1. ebi kızının kilo vermesi cok normal. bunu doktorun söylemedi mi ve mamaya baslayın dedi? her cocuk dogduktan 15 gün içinde kilo verir bu istisnasız her cocuk için gecerli. bu sütün yetmiyor anlamına gelmez asla. anne karnında suyun içinde bebeğin vucudu şişiyor ve su topluyor. bu şişlik inince kilo veriyor. asıl kiloyu 15. gününden itibaren almaya baslıyor. benimde aynı böyle oldu. hiç mamaya baslama bence ( az sonra süt nasıl gelir söyliycem) ama illaki baslarsan biberon kullanma.
2. ebi kaka konusunun düzene girmesine sevindim. ilk bir iki gün zaten cok zor kaka yapıyormuş bebekler. ve kakaları siyah koyu renkli oluyor. sonraki bir kac gün günde 3-4 kez yapıyorlar ve kaka rengi değişiyor, acılıyor rengi. bir haftadan sonra artık kakanın hadde hesabı olmuyor :)) günde 12 bez değiştirdiğimi biliyorum
öenemli olan kakanın rengi. altın sarısı olursa yada turuncumsu bişey , o zaman bebek cok saglıklı demek. ama koyu renge dönerse, yesil olursa bebek soguk almış üşütmüş demek. siyah olursa mutlaka doktora gitmesi gerekiyor demek.
3.yasemin öyle uzun vakit memeden inmemesi, sütün yetmiyor demek değilmiş.bende aynı seyi yasadım, artık cinnet geliyor insana memeyi bıraksada biraz dinlensem diye. bi keresinde koltukta tam 5 saat oturduk beyefendi meme istiyor diye. sonradan arastırdım ki süt yetmediği için değilmiş. beyler oyun oynuyorlarmış megerse... bebeklerde emme refleksi olurmuş. sigara tiryakisi gibi meme tiryakiliği... o reflekslerini tatmin etmezlerse huzursuz oluyorlarmış. tabi onu da bizim memeleri kullanarak yapıyorlarmış. cogu kadın bu yüzden kuru memeye alıştırıyor ve bebek rahatlıyor. ( silikon ve kaucuk olarak bu memeler ikiye ayrılıyor. kaucuk bebegin daha cok hoşuna gitse de bakteri tasıma riski daha yüksek. silikon memede ise bakteri oluşumu yok gibi) ben cok ugrastım kuru memeye alışsın diye ama alıştıramadım. bunun yerine 3 günlük bir egitimle meme emme saatlerini düzene soktuk. simdi 3 saatte bir yarımsar saat emiyor. arada bir yine emme refleksi nüksediyor ama unutuyor sonra. eger basarabilirsen kuru memeye alıştır. bu arada kuru memelerde bir yasına kadar damaklı meme vermemek gerekiyormuş. diş yapısını bozuyormuş. damla agızlı meme verecekmişsin. bir yasından sonra da damaklı memeye gecmeyi tavsiye ediyorlar. ve birde alıştırırken asla bal'a banmıyormuşsun en zararlısı balmış. cok cok az bişey recele banabilirsin.