2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kys hiç kafanı takma, belki de bir hayır vardır bu işte. ben inanıyorum ki olacak. senin de bebiş yaza dogacak o zaman :)) hep yaz cocukları olacak bizimkiler.
ebi o caylar cok güzel ve cok işe yarıyor. dogumdan itibaren içilirse gaz olayı cok azalıyormuş. keske bende bastan içseydim. milupanın üç çeşit cayı var zaten. rezene, paptya ve gece cayı. gece cayı okadar avantajlı değil ama rezene ve papatya cok işe yarıyor. bebeğin iki haftalık olunca da anne kız beraber içiyorsunuz:) az kaldı valla seninde. yasemini daha atlatamadım, sıra sana geliyor. cok aklıma takılıyor inan ki.hep dua ediyorum sizler için. ama inanırmısın hamilelik hiç bişeymiş, hersey dogumdan sonra baslıyormuş meger... o kadar cok teferruat varki... bugün birinci ayımızı doldurduk. ayrıntılı muayene, göz testi, aşısı, kalca cıkıgı ultrasonu vardı. bunlar standart seylermiş. neyseki hersey yolunda çok sükür. 4 kilo 800 gram olmuş tosbağa:)) bu ay başlanıcak olan bir ilacı da varmış. onu aldık. aklınızda olsun bebek ilaçlarının cogunu sigorta karsılamıyor. benimde son kontrolüm vardı aynı zamanda. ameliyat yerimi son kez kontrol etti. rahim düzelmiş mi diye ultrasona girdim. ilk kez hamile olmadan ultrason yapıldı... ekrana bakarken cok tuhaf oldum. içim bomboş. ufacık bir rahim var sadece neyse iç organlarım da toplamış kendini. doktor bir de 30. gün baslanacak olan özel bir krem verdi. ameliyat izini yok ediyormuş. eger 30. gününüzde doktorunuz o kremden size vermezse ben adını söyleyim de alın. burda bütün arkadaslarım aynı doktora gittiği için( fazla doktor secenegi yok) o kremi kullanmışlar bayagı etkili iz yok etmede. offf off öyle cok ayrıntı var ki. ben önden gittiğim için sizleri bilgilendiririm :)) bu göbek catlaklarına care yok ama. arastırıyorum da o kadar ama etkili krem dedikleri bile fazla etkili olmuyormuş. gerci dediğin gibi kim görecek göbeğimizi ama yinede olmasa daha iyiydi. eşim bu halini de begenir insallah :))) haa bir de 30. gün korse kullanmaya ve elektronik karın sıkılaştırıcı kemer kullanmama izin verdi. bir kac sene önce hamile kaldıktan sonra kullanırım diye almıştım o kemerden. nihayet kullanma zamanı geldi :)
ebi son günlerinde cok yorma kendini. işlerin azalmış ama artık doguma kadar yatıp yatıp dinlen. özellikle son iki gün cok uyu cünkü dogumdan sonraki iki gün biraz uykusuz kalabilirsin.

kys hiç kafanı takma, belki de bir hayır vardır bu işte. ben inanıyorum ki olacak. senin de bebiş yaza dogacak o zaman :)) hep yaz cocukları olacak bizimkiler.
ebi o caylar cok güzel ve cok işe yarıyor. dogumdan itibaren içilirse gaz olayı cok azalıyormuş. keske bende bastan içseydim. milupanın üç çeşit cayı var zaten. rezene, paptya ve gece cayı. gece cayı okadar avantajlı değil ama rezene ve papatya cok işe yarıyor. bebeğin iki haftalık olunca da anne kız beraber içiyorsunuz:) az kaldı valla seninde. yasemini daha atlatamadım, sıra sana geliyor. cok aklıma takılıyor inan ki.hep dua ediyorum sizler için. ama inanırmısın hamilelik hiç bişeymiş, hersey dogumdan sonra baslıyormuş meger... o kadar cok teferruat varki... bugün birinci ayımızı doldurduk. ayrıntılı muayene, göz testi, aşısı, kalca cıkıgı ultrasonu vardı. bunlar standart seylermiş. neyseki hersey yolunda çok sükür. 4 kilo 800 gram olmuş tosbağa:)) bu ay başlanıcak olan bir ilacı da varmış. onu aldık. aklınızda olsun bebek ilaçlarının cogunu sigorta karsılamıyor. benimde son kontrolüm vardı aynı zamanda. ameliyat yerimi son kez kontrol etti. rahim düzelmiş mi diye ultrasona girdim. ilk kez hamile olmadan ultrason yapıldı... ekrana bakarken cok tuhaf oldum. içim bomboş. ufacık bir rahim var sadece neyse iç organlarım da toplamış kendini. doktor bir de 30. gün baslanacak olan özel bir krem verdi. ameliyat izini yok ediyormuş. eger 30. gününüzde doktorunuz o kremden size vermezse ben adını söyleyim de alın. burda bütün arkadaslarım aynı doktora gittiği için( fazla doktor secenegi yok) o kremi kullanmışlar bayagı etkili iz yok etmede. offf off öyle cok ayrıntı var ki. ben önden gittiğim için sizleri bilgilendiririm :)) bu göbek catlaklarına care yok ama. arastırıyorum da o kadar ama etkili krem dedikleri bile fazla etkili olmuyormuş. gerci dediğin gibi kim görecek göbeğimizi ama yinede olmasa daha iyiydi. eşim bu halini de begenir insallah :))) haa bir de 30. gün korse kullanmaya ve elektronik karın sıkılaştırıcı kemer kullanmama izin verdi. bir kac sene önce hamile kaldıktan sonra kullanırım diye almıştım o kemerden. nihayet kullanma zamanı geldi :)
ebi son günlerinde cok yorma kendini. işlerin azalmış ama artık doguma kadar yatıp yatıp dinlen. özellikle son iki gün cok uyu cünkü dogumdan sonraki iki gün biraz uykusuz kalabilirsin.

yaa bir de bişey paylaşacagım. bizim evin karşısındaki eve nisanın ortasında yeni gelin geldi. kız daha 19 yaşında. kocası yazlık sezonluk calışıyor. ve 22 yasında. hangi akla hizmeten aileleri bunları evlendirmiş ve hala aileler bakıyor onlara maddi anlamda. tabi hergün evleri dolup tasıyor. ne kız kocasını ne adam karısını tanıyamadan cart diye hamile kalmış. iki aylık hamile simdi. bu nedir böyle. bu sekilde hemen hamile kalanlara hala gıcık oluyorum. bu gıcık olma halimi ömür boyu atlatamayacagım galiba...hadi hemen hamile kaldın... bari o cocugun geleceğini düşünün dimi? ne iş var ne bişey , ana baba eline bakarken cocuk yapıyorlar. kimbilir ne kötü yetişecek o cocuk. allahım akıl versin böylelerine yaaa.

canım evet cıdden bısey kalmadı banada yarın 15 de kontrole gıtcem bakalım anestezi uzmanı ne dıycek ama epıdurale kafam yattı benım canım cook tatlıdır onun agrı kesıcı olarak sureklı elımın altında olması ıyı bısey olcak sanırım :)) bugun kadınım geldı evımızı temızlıyor bende cok yorulmamaya calısıyorum ama artık cok cabuk yoruluyorum ve ayayklarım hemen sısıyor sabah falan acayıp bel agrılarım var ama hep kendıme gecıcek az kaldı dıye moral verıyorum.sana katılıyorum hamıleleık hıc bıseymıs su son ay asıl hamıle oluyosun bence :))) zaten sonra doguruyosun bıtıyo ama asıl dogumdan sonra bı omur boyu bıtmıcek bı gorev bı sorumluluk ve senı kımse zorlamıyo sen severek ısteyerek yapıosun bunu cok ılgınc bu annelık olayı ya allah nasıl bı duygu nasıl bı his vermıs anneye sasılacak bısey...
benımde hala hemen hamıle kalanlara gıcıgım var :))) hasetlık mı bu bılmıorum ama napıyım oluyo hele ben bu cocugu ıstemıodum dıyenler varya bogazını sıkasım gelıyo...dedıgın gıbı daha cocuk olup evlenen var ama aılelerde bazen bısey yapamıo cocuklar herseyı cok kolay zannedıyo ve cok erken cınsellıkle falan tanısıyo bılıncsız oluyo aılede en azında evlensın de napıosa yapsın dıyo heralde baksana kulupte bıle apır sapır sorular oluyo sevgılımle söle oldu böle oldu hamılemıyım falan dıye ve bunlar unıversıte ogrencısı evlat coooook zor zaman gelıo sozun gecmıo yapıcak bısey ve bıde öle cahıl öle yoksul anne babadan ne zekı ne hayırlı evlatlar cıkıo ınanılmaz bısey oyuzden bısey dememek lazım :))))

Selam kızlar,nihayet toparlanmaya başladık oğlumla.Dün kontrolümüz vardı,2780gr olmuşuz,çok sevindik:))Oğlumun adı Tuna teyzeleri,herkes babasına benzetiyor((Emme düzenimiz dahada düzeldi,geceleri mama takviyesi yapıyorum,aptamil içiyor ama gaz yapıyor oda.Leftere sen mama kullandınmı canım????Barlasa maşallah kocaman olmuş 1 ayda,Allah nazarlardan saklasın kuzucuğu...
Ebicim yarın büyük gün dualarım seninle,kendine dikkat et,toparlanınca yazmayı unutma,Allah yardımcın olsun canım benim.......
Kys canım çok sağol,Allah sanada nasip etsin.Her işte bir hayır vardır Allahım sanada nasip eylesin..........

Lefterecim evet o anı kaçırdım:)))Ameliyattan ağlayarak çıkmışım,ameliyathanede ilk sorduğum doğunca ağladımı oldu:)))Odada ilk sorduğum gözleri renklimi:))))Ameliyat sonrası odaya geldim çok titiriyormuşum,çenemin tirtir titrediğini hatırlıyorum,üzerime battaniye örttüler.Soğuktan donmuşum ameliyathanede.....
Oğlumu kucağıma verdiler çok minikti,gözlerini açtı bana baktı o an herşey acı macı bitmişti bende,dahada duygulandım ağladım durdum:)))Sevinç gözyaşlarıydı bunlar,şimdi gözünü açıp bana baktığında bitiyor herşey,şu 7 gün içinde acı tatlı herşeyi yaşadık,Allah kimselere yaşatmasın.Allaha şükürler iyiyiz şimdi.....
Tüm güzel dilekleriniz için teşekkürler,Allah hepimizin melkelerini korusun.
Ebicim hayırlı haberlerini bekliyoruz,hepinizi öpüyorum.......

yasemin maşallah tunacıgımıza, o beklediğinden de hızlı toparlayacak. ay sonunda ele avuca geliyor. ama harika bişey dimi, insanda acı falan bırakmıyor. cok sükür allahıma. canım ben mama sadece 1 gün kullandım. dogdugunun ertesi günüydü sanırım. göğsümün biri cok feci çatlamıstı, öbürünün de ucu yok gibiydi, alamıyordu ac kalıyordu. eve ebe geldi bana öğretti, o andan sonra mama kullanmadım. boşuna almışım. bence sende fazla verme. mümkün oldugunca emzir. cünkü emzirmezsen sütün artmıyormuş. artmazsa mecbur mamaya devam edersn. aman gaz deme , korkulu rüyam oldu zaten ( mamayı kesince azalır zaten. mutlaka ayagına corap giy. kahve kola ve süt içme. o çaylardan iç canım bol bol. tunaya da elma yagı al. göbeğini ve ayaklarını o yagla masaj yaparsan cok rahatlıyor. göbeği düşmediyse oraya su gelmeden yıkarsan da coook rahat uyuyor. göbek düşünce de her akşam önce banyo, sonra emzirme yaparsan gece oldukca rahat ediyor. 15 günü falan bulunca da caylara başlıyorsun. ama gazı kriz geçircesine aglamakla beraber geliyorsa (kolik diyorlar) o zaman doktora söylemen gerek ki sana özel ilaç veriyor. bebeklerin gazı için 5-6 ilaç var. ama bir bebeğe yarayan digerine yaramıyabiliyor. mesela metsil ve colinox bende işe yaramadı hiç ( ki colinox en iyisiymiş) zinco işe yaradı biraz. ama şimdi ilaca gerek kalmaz insallah.
ebicim gelişmelerden haberdar et olur mu?
yasemin bir de fırsat bulursan tunacıgın resmini koysana nete :)) cok merak ediyorum valla.

yasemın masallah buyuyo oglusun cok cabuk toparlancak bak sen bıle hayret edıceksın bunlarla gecmıs olsun tekrara yasatmasın allah melekler okadar mınık ve savunmasız kı ınsan dayanamıyor hasta olduklarında vs..benımde dun temızlıgım bıttı ama camasır bıtmek bılmıor bugunde dunde utu yaptım bugunde yaptım cok az bısey kaldı onlarıda esıme yaptırmayı dusunuyorum valla yarın ve pazar artık bana tatıl zaten bugnde ıftara kayınvalıdeme gecıcez bıraz rahatlarım yanı...bugun sıze yazamam artık heralde doktor gorusmemızı anlatırım sonra opuyorum sızı ve kuzularııı....

canım dun yazamadım doktordan sonra kayınvalıdemdeydık ıftar ıcın...
doktora gıttım dun nst de ılk bıraz tasıkardık cıktı kalbı 180 lerde atıyodu su cıcıp bıraz dolandıktan sonra tekrar nst ye gırdım bıraz normale donmustu sonra ultrason son kez 3457gr dedı doktor yanılma payı da olur 3200-3600 arası dogar dedı bakalım saglıkla gelsın kuzucugum da.bugun de tekrar gıttım nstye doktor dunden dolayı ısı sansa bırakmak ıstemedı.cok sukur normal cıktı nst ama benım hafıf sancılarım varmıs.dıkkatlı ol dedı .anestezi uzmanıyla gorustum epıdurale karar verdım benı cok rahatlattı.bana dedıkı o an öle bı anki salgılanan mutluluk hormonları acıyı daha az hıssetmenı saglıyo zaten meraklanma ve kendını sartlamazsan cok rahat gecırıceksın dedı bakalım ınsallah öyle olur :))
bende sımdı evde ayagımı uzattım oturuyorum tatıle gırdım artık dınlencem bol bol ıkı gun ıste böyle pazartesi saat 9 da amelıyat doktor 7.30 da burda ol dedı cumbur cemaat hastaneye gıdıoruz son sayımız 15 kısı olarak belırlendı :)))))) cok komık olcak sanırım :)))

Ebicim yarın büyük gün demek,ben cuma sanıyordum,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.Şimdi heycanlandım,sende o anı tadacak gözlerine baktığında bu benim,benim mi diye inanamayacaksın.Allah nazarlardan saklasın kuzucukları,sağlıkla sıhhatle gelsin kızımız.
Oğluma bugün banyo yaptırdık,göbeği ha düştü ha düşecek,az önce emzirdim,gazını çıkarttım,uyuyor mışıl mışıl.Öyle masumlarki bebekler,hala inanamıyorum:)))Gözlerine bakınca dünyalar benim oluyor,annelik çok farklıymış.Anneanneside keşke görebilseydi bu günleri..
Ebicim en kısa zamanda kızımızın güzel haberlerini bekliyoruz,hepinizi öpüyorum........

kızlar bu son gunum yarın kızımı kucagıma alıcam hayırlısıyla ınsallah ınsan cok tuhaf oluyomus okadar karısık seyler hıssedıyorumm kı dakıkam dakıkamı tutmuyor.hazırlıklar tamam ınsallah valızımı kontrol ettım sonkez kapatıcam artık yarın sabah yolcu abbas ınsallah.heralde bı kac gun ugrayamam topıge kendınıze ıyı bakın ve bana dua etmeyı unutmayın ınsallah guzel haerlerle gerı gelıcem...

ebicim canım yaa aklım hep sende inan ki.. gazman oglumla ugrasmaktan internete girme sürem kısaldı. boşluk buldum mu uyuyorum. simdi doğum yapmış olmalısın. nasıl gecti, neler yasadın, bebeğinin senin saglıgın nasıl cok merak ediyorum. umarım hersey cok güzel gecmiştir. tam da kadir gecesinin ertesi doguma gittin, cok sanslısın gercekten. o gece dualarımın içinde sende vardın. ( kys de vardı) hani annen seni kadir gecesi mi dogurdu derler ya, senin kuzucugun bu deyime oldukca uyuyor :)) bir de kızımızın adı ne oldu? canım haberlerini bekliyorum heyecanla...
yasemin sen nasılsın. göbüş düştü mü? 7. gün kontrollerini yaptırdınız mı, tunacık nasıl ?

yasemin bir de illa ki birileri eksik kalıyor. bende dedesi görsün cok isterdim. oglumu görse onun için ölürdü, ne kadar severdi kimbilir. ama üzme canını onlar bizimle, herseyi görüyorlardır insallah. ben bu güzelliklerden haberdar olduklarına inanıyorum.

merhaba arkadaslar simdiden hepinizinde bayramini kutluyorum. iyi bayramlar diliyorum, opuyorum hepinizide.

kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun. allah bu güzel günlerin hatrına isteyen herkese hayırlı evlatlar versin insallah, olanlara da saglıkla mutlulukla yavrularıyla uzuuuun bir ömür versin :)

Selam kızlar,herkesin bayramını kutluyorum,sağlıklı,mutlu, nice bayramlara............
Ebiden haber yok henüz,hayırlı haberlerini bekliyoruz....
Lefterecim düşmedi henüz,ha koptu ha kopacak,sizin kaçıncı gün düşmüştü???Canım sıkıldı düşmedi diye bugün 14. gün.Kontrolümüzde doktorumuz kontrollerimizi yaptı,p.tesi tekrar doktora gidicez.İğnelerimiz dün bitti.Araya bayram girince p.tesiye kaldık.Oğluşumun gaz problemleri oluyor,sende bilirsin biz erkenmi başladık bu gaz işine anlamadım gitti:)))))Barlas'a gaz ilacı başlamıştın dimi,bizde doktorla görüşüp ne kullancağımızı sorcaz artık.Bende senin dediğini yapıyorum sıcak havlu sarıyorum rahatlıyor.
Ebi evet ya kızımızın adı ne oldu, meraktan çatladık:))))

canım bebeklerde göbek 20. güne kadar düşüyor. benim 9. gün düşmüştü. orayı ıslatmamaya dikkat et.
gaz olayı cok kötü. allah kimseye vermesin. bebeğin acı cektiğini görmek cok fena oluyor. eğer bebeğin aralıksız yada belli saatlerde kendini yırtarcasına aglıyorsa buna kolik diyorlar. bebeğe zararı yokmuş ama şiddetli gaz sancısı anlamına geliyor. o zaman doktor daha etkili ilaçlar veriyor. 3. ayda sona eriyormuş genellikle. ama aglama yoksa sürekli ıkınma ve değişik sesler cıkarıp kızarıyorsa bu da gaz sancısı ama şiddetli değil. birde bebeğin büyüyor ve boyu uzuyor bundan dolayı da ıkınma gerinme ve tuhaf sesler de olabiliyor. ikisini ayırt etmek için bacaklarına bakıcaksın. eger bacaklarını karnına cekiyorsa gaz, cekmiyorsa uzadıgı için cektiği sıkıntı anlamınageliyor. eger uzuyorsa bebeğine spor yaptırcaksın. kollarını yukarı asagı ve caprazlama gerdireceksin gün içinde. gelişimini hızlandırıp rahatlatıyor. gaz olayına gelince teknikler şöyle : sıcak havlu koyabilirsin. ama ha bire havlu ütülemek zor oluyor hele ki gece uyku sersemi cok zor. buyüzden bebek termaforları varmı. eczanelerde var. bana da teyzem söyledi. yakmayacak kadar ve cok agır olmayacak, içine sıcak su koyup karnına koyuyorsun. bi süre sonra bacaklarını tutup karnına bastır. böylece gazı cıkıyor. ama öyle cok hafif bastırma. biraz sert bastırcan. bi 3 dk falan yapıyorsun.
ilaç olarak bana ilk metsil dediler ama hiç işe yaramadı. nurse harveys yada colinox bir aydan sonra kullanılıyor. zinco yeni bebek için güzel ben onu kullanıyorum. günde 3 kez 4 damla. ama düzenli kullanacaksın. 3 güne etkisini görüyorsun. birde zinco ilaç gibi değil. içinde kimyasal yok. ceşitli yagların karışımı. karnını yumusatıyor. güvenle kullanabilirsin. birde sindirim için bifiform verdi. günde 1 kez o kullanılıyor. acd vitaminini de vermiş olmalı onu da kullanıyorsun. ben ayrıca günde 1 kez kasık rezene veriyorum. gece yatarken de muskat veriyorum. o da rahat uyutuyor. muskatı az bişey rendeliyor içine süt sıkıyorum. bi iki kasık veriyorum.
son bir teknik daha var gaz için. kendim keşfettim. bebeği emziriyorsun. sonra gaklayana kadar sırtını sıvazlayı biraz sertce vuruyorum. gaklama bitince karnı da doyduysa mayışıyor zaten. kucagından indirmiyorsun. ( biraz ugrasmalı ama sonuc güzel) kafasını ve kollarını omzunun üstüne koyuyorsun. bebeğin göbegi senin göğsüne denk geliyor. o pozisyonda cok hafif olarak sırtını sıvazlıyorsun. bazen durup elini sırtında tutuyorsun. bebek hem senin elinden hem de göğsünden sıcaklık alıyor. iyice mayışıp uyuyor. 10-15 dk sonra derin uykuya gecince yatagına yatırıyorsun. ve bacaklarını karnına ittiriyorsun hemen gazı cıkıyor ve uykuya devam ediyor. burdaki önemli nokta senin vicudunun sıcaklığının bebege gecmesi.
birde gün içinde tunayı bol bol hareket ettir. bebeklerde gaz birikimi hareketsizlikten kaynaklanıyormuş. bizler gibi cok hareket edemedikleri için gaz cıkmıyor. hani bizi ameliyat sonrası hareket ettirdiler ya onun gibi. bu dediklerimi bir dene bence faydasını göreceksin. ben düzenli olarak bunları yapıyorum. epey fayda sagladık cok şükür. haa bir de kesinlikle süt içmeyeceksin, çikolata yemeyeceksin. yogurt ve peynir de sınırlı olacak. bunlar tamamen gaz yapıyormuş cünkü. insallah senin de sıkıntın kalmaz.

Ne güzel açıklamışsın,ben hiç bir şey bilmiyorum ya,eşime bazen bakamıyorum bu çocuğa diye ağlıyorum.Evet ya bebekler için minik su torbaları var onlardan alim bende.Doktormuzu beğenmiyorum,p.teside idrar yolları için son kontrolü yaptırıp başka bir doktora gidiceğiz eşimle.Şimdi kağıt kalem aldım senin dediklerini not ediyorum,çok sağol canım ya............

ne demek canım, artık işimiz bebeklerimiz oldu. yeterki işe yarasın acı cekmesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…