2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

sinem devlette yaptırırsan ebinin de dediği gibi cok sat var. 3 yıllık evli olucan , önce aşılama yapacaklar, raporlar falan cıkacak...vs. beklemek istemiyorsan özelde yaptırman gerek. onun da fiyatları asagı yukarı aynı her merkezde. ben maya da yaptırdım gectiğimiz kasım ayında. alçalar dahil her türlü masraf içinde 5 bucuk milyar falan tuttu. ama şimdi biraz daha ucuzlamış olması gerek, tek embriyo kuralı geldiği için.
yasemin cok az kaldı seninde. sabırsızlıkla bekliyorum gercekten. az daha sabret yakında tüm iğnelerden sıkıntılardan kurtulup dünyanın en mutlu insanı olacaksın :)) sıcaklardan hiç bahsetmeyin zaten korkunc bir durum. doğum sonrası daha korkunc bir hal alıyor sıcak havalar. kımıldaman dursam bile ter fırskıyor. bebişi begendiniz mi ?:)) allahım hepimizin yavrucuklarını korusun. bu arada dogumu yapacağın yer belli mi, nasıl bir dogum yapacagına karar verdin mi?
ebi aldığın kilo normal, ben niye almadım zaten anlamadım :)) hepsi gider , benim burda arkadaslarım hep 30 kilo aldılar hamileyken. zaten 40larımız cıksın spora başlamak gerek. kilo olsa da olmasa da göbekler bir tuhaf oluyor içi boşalınca :)) bir de canım tatlı diye sartlama kendini, saglamım diye sartlan. korkularını uzak tut ki o zaman hersey su gibi akıyor. her gecen gün eski haline yaklasıyorsun. ben dışarı cıkıp gezmek istiyorum artık ama burası küçük yer nazara gelirim diye evde duruyorum. nazardan korkarım cok, sizlerle ve nazarı değmeyecek kişlerle doğruları paylaşıyorum. ziyarete gelenlerle ve etrafa birazcık yalan söylüyorum, bebek cok huysuz diyorum, ben kötüyüm diyorum... evde durmaktan cok bunaldıgım için geceleri eşim dışarı cıkarıyor beni kimse görmeden deniz kenarına gidiyoruz. az bişey soluk alabiliyorum.

merhaba lefterecim oncelikle cok tebrik ediyorum arkadasim nasil sevindim anlatamam Allahim insallah birgun banada kismet eder bu mutlulugu.sabrettin mukafatini gordun ne mutluki sana. hayirlisiyla ebi ve yaseminde insallah hayirlisiyla kucaklarina alirlar bebeklerini .cok duygulandim inanki Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin hayirli evlat eylesin. kusuruma bakmayin kizlar sizlerin yaninda olamadim uzun bi sure ama inaninki aklim sizlerdeydi.benimde kismetse yolculugum cuma sabahi oglene evime variyorum. esimi yolladim iki hafta oldu darisi bana insallah, biraz bunaldim belkide dedikodudan. lefterecim oglusunu opuyorum canim

Günaydın kızlar....
Kys iyi olmana sevindim merak etmiştik iyice:)))))Allah en kısa zamanda sanada nasip etsin tüm dualarımız seninle,şu mübarek günlerde hayırlısını versin Allahım.....
Lefterecim çok tatlı maşallah,Allah nazarlardan saklasın yavrunu,eşimde bende çok sevdik Barlası..Benim kontrolüm perşembe günü,o zaman gün veririm demişti lefterecim.Özel bir hastanede olucak,epidural istiyorum,eşiminde yanımda olmasını tabikide.Bu konuda konuşmadık doktorla eşe izin veriyorlarmı bilmiyorum.
Kızlar minik bir biberon alcam siz ne aldınız,birde emzik nasıl bişey aldınız???

kys hos geldın sonunda neyse hayırlısıyla evıne bı var daha rahat edersın bıyerden sonra sıkar sımdı akraba dedıkodu falan kalabalık gıdınce bıraz kafanı dınlersın :)))
ay ben hala goremedım bebısı bugun halletcem ıns cooook tembel oldum.dun 4 tane yastık doktum 2elyaf 2yun onları havalandırdım yuzlerını yıkadım takdım bıde ev supurdum e bıde yemek yapınca aksam öldüm ayaklarım bi sıstı ve artık ellerımde sısıyo yavas yavas bugunde ınsallah hastane cantasına koycaklarımı yıkarsam super olcak.dun ben bıde dısarı cıktım kızım termometre dolabına askı sampuan losyon falan aldım ayy heralde bıttı :)))
yasemıncım ben emzık avent aldım en ıyısı oymus anne memesı seklınde eger sutum gelmezse oyalamak ıcın aldım ama bıberon almadım cok azımlıyım ıns sutum olursa gerek olmaz dedım sagma pompası falan hıc almadım gerekırse burda bıze cok yakın bebek magzaları var bı kosu alırlar.bu arada bısey yapıorum onu sölim sana ben lansinoh kulşlanmaya basladım benım gögus ucalrım cok hassastır yara olmasın dıye onu suruyorum sonra azıcık ucu cıksın dıye masaj yaptıktan sonra bı enjektorun ucunu kestım onunla tutturuyorum cok guzel cıkarıyo doguma kadar super olcak ıns kızımı kolay emzırcem.yasemın safak kac guzelım ben artık onu sayıyorum bızımkı 26 bı aksılık cıkmazsa tabiii ins.
leftere nazara coook ınanırım haktır batıl dııldır.aman dıkkat et bızde logusanın topragı 40 gun acık olur derler dusun okadar hassas olur yanı yanlız kalma sakın bıde ıyı yapıosun herkese gore serbet ver canım kendi kendini kolla bide felak nas ıhlas falan okusunlar sana ve barlasa dıkkatlı ol canım....opuyorum sızlerıı...

Günaydın kızlar,
Ebi avent marka emzik bakim bende o zaman,inşallah bulurum.Tam tarihim belli değil,yarın kontrolde söylesin artık:)))))Bende elyaf yastıkları makineye atıp yıkadım.Eşimin kullandığı yün yastık var,onuda sonra halletcem çünkü çok terliyor,hergün havalandırıyorum.Bacaklarını soğuk suyla yıka ara ara,yükseğe kaldır dinlendir.
Leftere ebinin dediği gibi nas,felak sürelerini bol bol oku,küçük bir kuranda beşiğinde bulundur,Allah nazarlardan saklasın seni ve oğluşunu........
Ramazanınız hayırlı olsun kızlar.........

kızlarrr hayırlı olsun ramazanınız ...her nekadar oruc tutamaskta :)) bugun kızımın odası geldı hastane cantama koncaklarıda yıkadım utuledım bakalım yarın ıyı hıssedersem sılerım takımı sonra havalanır bol bol ınsallah...

Selam kızlar,bugün kontrole gittim,ultrasona girdim,nts çekildim şimdilik herşey yolunda.Doktorum haftaya tekrar çağırdı,bu arada ağrın sızın olursa,suyun gelirse hemen geliyorsun dedi.Ondan sonraki haftada 37 bittiğinde tekrar bakıp gün vericem dedi,yani ayın 26 sından sonraki günlerde olucak.2 haftam var yani:))))Epidurale eşim giremiyormuş,dışarda bebeğin geleceği odada bekler eşin dedi,prensip açısından izin vermiyormuş.Biraz tedirgin oldum ama artık hayırlısı olsun.Oğluşum 2850 gr olmuş teyzeleri,başı diye sevdiğim yer meğeresem poposuymuş:))),başı aşağaıya dönmüş.
Ebi hadi hayırlı olsun odası,bol bol havalandır,kapaklarını açık tut......

yasemın hadi masallah oglusun buyumus kocaman olmus masallah cıddı 2 haftan var ayyyy ne guzel neyse senı stres yapmayalım sakin ol....epiduralde kımseyı almıyolarmı yani ya bende acayıp korku var bırı yanımda olup sakınlestırse ıyı olur korku da dıılde ben cok panıklerım heyecan falan neyse bakalım ogun gelsın bı doktor ne dıycek.bende yarın gıtcem sadece nstye gırcem doktor her hafta ultrasona gerek yok dedı ama bakalıım artık.sagol teyzesi odamız geldi ama bıraz koku var bende bugun bı sirkeli suyla sıleyım dıyorum hem belki kokusu daha cabuk gıder.hadi bakalım zaman gecıor ve gunumuz yaklasıyor geri sayım basladı.dıkkat et kendıne canım...

Ebicim,bende sirkeli pamuk koymuştum birde vanilya paketlerini açıp içine yerleştirmiştim.Nette ne okuduysam uygulamıştım yani:)))))Evet teyzesi kocaman olmuş küçük adamım:))))Her hafta nts çekildim ama ultrasona bugün girdim.Bizim doktor eşlere izin vermiyor,arkadaşım ankarada yapmıştı güven hastanesinde orda eşi girmişti.Bende eşimi istiyordum ama malesef izin vermiyor(((((

valla kucuk adam olmus kuzuuuu masallah...ya zaten esler ıcın gırmese daha ıyı falan dıyolar dogum olayına sahıt olmak ona agır gelebılıyomus esten soguyabılıyomuslar falan aman benım esımde gırmezde bende epidural olursa yanıma soguk kanlı bırını arıyorum arkadasım olur belkı.gerci daha epidural mi genel anestezimi olsun onu bıle bılmıorum herkes bısey söluyo.epıdural aslında tehlıkelıymıs omurılıge yapıldıgı ıcın falan fılan neyse.bende bugun nst ye baglandım cok sukur bı sıkıntımız yok haftaya ultrasonlu muayenem olcak.dun sırkelı suyla sıldım ama hala kokuyo.heralde 1hafta falan daha öle havalancak...leftere nerelerde barlasla ugrasmaktan fısat bulamıyo heralde :)))

Leftere artık annecik,barlas izin vermiyor demekkki:)))))))))
Canını sıkma koku çıkar,penceren açık dursun,benimde uzun sürede geçti.Yerleştirmediysen içi çamaşır suyundan etkilenmeyecek cinstense annen bide çamaşırsuyula silsin.Sen sakın silme....
Doktorum eşlerle ilgili bazı durumlarla karşılaştığım için izin vermiyorum dedi,ay yinede girsin isterdim ne bilim ben yaa:))))))))))

Günaydın,bugün çantamızı hazırladık,ufak tefek eksiklerimiz kaldı.Ben emzirme atleti aldım ama çok rahatsız bişey ,bir tanede emzirme sütyeni aldım. Tekrar eksik listesi yaptım,valizlerimizi kenara koyduk tuhaf bir duygu kapladı beni:))))))

tabii artık lefterenin öncelikleri var kuzusu var artık :))))
heralde camasır suyuyla sılınmez cunku cocuk odaları su bazlı boyalarla boyanıyor ya bekelrım canım artık esyalrı haftaya falan yada enson yerlestırırız artık...hadi hayırlı olsun neden rahat edemedın emzırme atletıyle bana ıyı geldı.belkı ben atlet gıymeye takık bı ınsan oldugum ıcın rahat gelmıstır :)) bende valızı hazırladım ama kapatmadım havasız kalmasın dıye bıde hep gozumun onunde olcakkı ben hıc bısey unutmayayım :)) bebek ıcın ılk gıyecek 1ıc zıbın ayaklı altı ustu eldıvenı ve battanıyesi koydum enuste yeter dımı sapka corap falan gerekırmı bu sıcakta daha uzun bı muddet böle sıcak olcakmıs cunku...yasemın sakamaka az kaldııı :))))

Bebekler doğunca çok üşürmüş,sen çorap ve şapkada koy,çok hassas olurlarmış,dış çevreye adapte olmak için zorlanırlarmış,özellikle elleri, ayakları ve başları çok üşürmüş.Evet az kaldı:))))))Emzirme atleti karnımdan sıktı,artık doğum yapınca iyi olur herhalde,bir de çok sıcak sıkınca bunaldım.....

selam kızlar :) gelenden gidenden fırsat bulamıyorum nete girmeye. fırsatım olunca da uykuya yenik düşüyorum :) bebek olunca deliksiz 7-8 saat uyumak imkansızın bile ötesinde neyseki allah gücünü veriyor. ben şimdi önce sizin yazdıklarınıza cevap vereyim :)
kys hoşgeldin, gercekten merak etmiştik seni, öyle arayı acma :) cok tesekkür ederim canım darısı insallah senin basına. inan ki hergün senin için dua ediyorum. bu sene hamile olacagına gönülden inanıyorum, yeterki içini ferah tut sen.
ebi göğüslerinle fazla oynayıp süt gelsin diye ugrasma sakın, cok tehlikeli, erken dogumu tetikliyor salgılanan bir hormondan dolayı. biberon emzik olayına gelince, yeni doğan emzikleri kullanışlı oluyor. ama mutlaka emzik koruyucu da alın yanında, hijyen acısından. göğüs uclarınız icin silikon da lın, ilk basta faydalı oluyor. bireron olarak ben chico aldım. ama biberon hiç kullanmadım. hiç tavsiye edilmiyor. sütünüz olmasa bile mamayı falan kasıkla verin diyor tüm ebe ve doktorlar. aksi halde biberon kullanan bebek memeyi almıyor. benim aldıgım biberonlar da kaldı öyle, daha ilerki zamanlarda kullnacagım. ama illaki biberon alacaksanız pizza kulesi gibi egik biberonlardan alın, gaz yapmıyan biberon olarak geciyor adı.
yasemincim masallah tosuncuk olmuş seninki. nazarlardan saklasın allah. doğum tarihin kesinlesmiş gibi nerdeyse. az kaldı :)) bu arada aynısını bende yasadım, bası diye kıcını sevdik hep
kızlar gec de olsa hepinizin ramazanı mübarek olsun.
kızlar sezeyan olacaksanız kesinlikle epidural veya spinal tavsiye ederim. hatta spinali daha cok tavsiye edrim. benim öyle oldu ve cok güzeldi. eşler konusunda genelde tüm türkiyede izin olmuyor. ben de tek girdim ameliyata ama sorun olmadı. 15 dk. sonra eşini gözlem odasına yanınıza alıyorlar. ayrıca boşverin 15dk'lık özel bir anımız olsun, hayatımızın en özel anı...

bol bol emzirme sütyeni tavsiye ederim , okadar cok lazımmış ki yeni anladım. göğüs pedine ragmen sütünüz cok olursa akıyor ve sütyenler batıyor. elbiseleriniz bile süt içinde kalabiliyor. durmadan sütyen değiştirmeniz gerekebiilir. ve sıcak havada iğrenc sekilde ekşimiş süt kokmak istemiyorsanız göğüleri habire suyla yıkmanız gerekiyor. emzirme sütyenleri bu acıdan cok konforlu.
kızlar sormak istediğiniz bişey olursa burdayım :) 13 günlük uzmanlığım var

leftere senın sımdı mısafır bır yandan barlas bı yandan halin kalmaz allah kolaylık versin insan evladı olunca zevkle yapıyor heralde uykusuzluk falan umrunda olmuyor :))
gogus ıcın sılıkon almadım alayım ozaman bıde yenıdogan emzık aldım ama koruma almadım onasıl bısey oluyor.bıde onları kaynatıp koymak gerekıyor dımı.ben bıberon almadım bıde sterılızator satıyolar ya onuda almadım sankı cok lazım kaynatınca hıjyenık olur ıste...
yasemın az kaldı heyecan varmı?ben sabah kalkınca dusunuyorum allahın ıznıyle 20 gun sonra bebek aglaması cınlıycak bu odada dıye ıcım bır hos oluyo ya dusunmesı bıle öle tatlı ki....

ebi haklısın gercekten, insan uykusuzluga falan alısıyor ama tam uyuyacakken birinin gelmesine alışmak cok zor. bence hiç sterilizör alma, kaynatınca aynı işlevi görüyor. emzik koruyucu, emzigin içine konuldugu kap. bende sonradan aldırdım. böylece emzige toz falan gelmiyor ve habire kaynatmak gerekmiyor. 20 gün mü kaldı!! cok az kalmış gercekten. insallah bir an önce sende kavusursun bebişe.

Kızlar bende giriyorum yazdıklarınızı göremiyordum,şimdi gördüm.Bende iyiyim bugün ağrım oldu biraz,ağrının yanında bıçak saplanması tarzında bir ağrı oldu.Dinlenince geçti..
Leftere Allah kolaylık versin sana,barlası kocaman öpüyorum.Sütünün olması çok güzel,bunu neye borçlusunuz annecik:)))))
Ebi dediğin gibi günler geçecek bizimde evkerimizde bir ağlama sesi duyulacak hayırlısıyla inşallah.Heycanlanıyor insan hayal kuruyoruz eşimle,Allah isteyen herkese nasip etsin.Kys'ye en kısa zamanda inşallah.........

anladım tatlım ben bıde emzık kutusu alayım ozaman.bı de gogus sılıkonu alıcam ıns....sen herseyi denedin gördün bizden daha tecrübelisin sana güveniyoruz.gercekten ınsan heyecanlanıyor zaman azaldıkca allahım saglıkla alırız anneler kervanına katılırız...yasemin dikkat et canım bundan sonra böle sancılar sıklasıomus ama dıkkatlı ol sen...senın 2 haftan var az kaldı sonuna geldin ıns saglıkla sona ulasırsın ıns....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…